Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Διαβασα προσφατα για μια λυση που θα μπορουσα να κανω ωστε να βαλω φωτοβολταικα στο μπαλκονι. Η παραγωγη δεν ειναι μεγαλη αλλα ικανη να σου μειωσει τον λογαριασμο με αυτοκαταναλωση. Αυτο που μου φαινεται περιεργο ειναι οτι συνδεεις τον μετατροπεα τασης απλα σε μια πριζα του σπιτιου. Εχω πριζα στο μπαλκονι οποτε μου ειναι ευκολο. Εχει κανεις κανει κατι τετοιο; Θα μου ηταν χρησιμη οποια πληροφορια. Ακομα και για ποια πανελ και inverter θεωρουνται προτιμoτερα .

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Το διάβασα κι εγώ, φαίνεται ενδιαφέρον και το κόστος δεν είναι απαγορευτικό. Διάβασα για περίπου 1000€. 

Το έχω δει και σε ένα σπίτι κοντά μου εδώ και καιρό, άρα δεν είναι κάτι νέο.

Δημοσ.

Αν καταλάβετε πως λειτουργεί πείτε και σε εμένα γιατί κανείς δεν εξηγεί αυτό το μέρος.

Αναφορά σε κείμενο

Αυτο που μου φαινεται περιεργο ειναι οτι συνδεεις τον μετατροπεα τασης απλα σε μια πριζα του σπιτιου.

Δημοσ.

Δεν έχω καταλάβει αν είναι παράνομο στην Ελλάδα, είναι γκρίζα περιοχή ακόμα, έχει γίνει πρόταση από το ΣΕΦ ώστε να επιτραπούν τα plug and play φωτοβολταϊκά με μια απλή γνωστοποίηση στον ΔΕΔΔΗΕ.

25 λεπτά πριν, NT1G είπε

Αν καταλάβετε πως λειτουργεί πείτε και σε εμένα γιατί κανείς δεν εξηγεί αυτό το μέρος.

βάζεις την πρίζα του φωτοβολταικού (από το inverter που έχουν) σε μια ελεύθερη πρίζα του σπιτιού και οι ποιο κοντινές συσκευές τραβάνε πρώτα ρεύμα από εκεί.

Δημοσ.

«Μούφα» δεν είναι, αλλά απαγορεύεται. Ο μοναδικός τρόπος (σήμερα) να μην εμπλέξεις τον ΔΕΔΔΗΕ, είναι με αυτόνομο. Οτιδήποτε άλλο απαγορεύεται. 

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα βγει σχετικό νομοσχέδιο σύντομα . Ήδη πωλούνται πακέτα σε Leroy public κλπ . Ας μείνουμε στο τεχνικό κομμάτι .  Το κόστος μπορεί να είναι και κάτω από 500 ευρώ . Χρειάζονται πάνελ , micro inverter και στηριγματα για τα πανελ. Από ότι καταλαβαίνω βάζεις ότι πάνελ θες . Στη δική μου περίπτωση σκεφτόμουν για δύο πάνελ 400w και ένα micro inverter 800w . Φυσικά τα πάνελ ποτέ δεν θα φτάσουν να παράγουν 800w . 

Έχω δει ότι στο σπίτι όταν λείπω έχω γύρω στις 2.5kwh κατανάλωση  . Οπότε περιμένω ότι την βασική κατανάλωση της ώρες ηλιοφάνειας τις έχω χειμώνα καλοκαίρι ενώ το καλοκαίρι θα διπλάσια παραγωγή . Μιλάμε για απόσβεση σε 2 χρόνια

Επεξ/σία από gbras
Δημοσ.

Μπορείς να το βάλεις παράνομα μεν αλλα μπορείς. ΟΜΩΣ θα έχεις όφελος μόνο αν έχεις τον παλιό αναλογικό μετρητη ΔΕΔΔΗΕ για να γυρίζει ανάποδα η ροδέαλ του.

Αν έχεις τον καινούριο το ψηφιακό, τότε αυτός όχι μόνο δεν μετράει ανάποδα να μειώνει τις KWh που καίς, αλλά καταγράφει και πόσες κάνεις έκχυση στο δίκτυο, οπότε busted 😀

• Haha 2
Δημοσ.

κοτσανα μου φαινεται. εδω για να εχεις γεννητρια που κανει μεταπτωση οταν κοβεται το ρευμα πρεπει να την εχεις δηλωμενη στην δεη. ασε που δεν μπορεις να βαλεις ετσι απλα σε μια πριζα φις απο αλλη πηγη. οσοι εχουν γνωσεις ηλεκτρολογικες η ηλεκτρονικες καταλαβαινουν αμεσως το γιατι. θελει αλλον τροπο. ουτε θα επιβραδυνθει ο μετρητης εαν με καποιον τροπο κανεις εκχυση αλλου ρευματος στο δικτυο της δεη. ασε που θελει να ειναι ιδιας συχνοτητας, τασης και ημιτονοειδης η ταση. ειναι τοσες οι παραμετροι που μοιαζει με ραδιο αρβυλα. 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, xsterg είπε

κοτσανα μου φαινεται. εδω για να εχεις γεννητρια που κανει μεταπτωση οταν κοβεται το ρευμα πρεπει να την εχεις δηλωμενη στην δεη. ασε που δεν μπορεις να βαλεις ετσι απλα σε μια πριζα φις απο αλλη πηγη. οσοι εχουν γνωσεις ηλεκτρολογικες η ηλεκτρονικες καταλαβαινουν αμεσως το γιατι. θελει αλλον τροπο. ουτε θα επιβραδυνθει ο μετρητης εαν με καποιον τροπο κανεις εκχυση αλλου ρευματος στο δικτυο της δεη. ασε που θελει να ειναι ιδιας συχνοτητας, τασης και ημιτονοειδης η ταση. ειναι τοσες οι παραμετροι που μοιαζει με ραδιο αρβυλα. 

Μια χαρά δουλεύουν τα συστήματα αυτά στο εξωτερικό είναι πολύ διαδεδομένα .

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μοιαζει με τον ηλιακο στο μπαλκονι που εχει ακουστει. Μοιαζει κοτσανα και δεισλειτουργικο, και προβλημα για τους γειτονες λογω αντιηλιας. Tα παλια μπαλκονια δεν αντεχουν τετοιο βαρος

Επεξ/σία από Vault13
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, xsterg είπε

δουλεύουν αφού έχουν ένα κανονικό αντιστροφέα που συνδέεται σε δικτυο, αλλά δεν επιτρέπεται στην ελλάδα η σύνδεσή τους με δημόσιο δίκτυο.

Δημοσ.
41 minutes ago, Tsino said:

Μπορείς να το βάλεις παράνομα μεν αλλα μπορείς. ΟΜΩΣ θα έχεις όφελος μόνο αν έχεις τον παλιό αναλογικό μετρητη ΔΕΔΔΗΕ για να γυρίζει ανάποδα η ροδέαλ του.

Αν το κάνεις αυτό, μπορεί να βρεθείς και στη φυλακή ακόμα :)

Αν βάλεις παράνομο φωτοβολταϊκό, πρέπει να είσαι 1000% σίγουρος ότι δε θα κάνεις ποτέ έγχυση.

Κατά τ' άλλα οικονομία κάνεις έτσι κι αλλιώς, αρκεί να μπορείς να ταυτοχρονίσεις λίγο τις καταναλώσεις σου με τον ήλιο (ή να βάλεις και μια μικρή μπαταρία).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...