sheldon Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Καλησπέρα σας, Παρά τα αμέτρητα ταξίδια με αεροπλάνο που έχω κάνει, δεν έχω ποτέ δοκιμάσει να παραδώσω τη χειραποσκευή καμπίνας στο γκισέ για να τη πάνε κάτω στο αμπάρι. Πιο συγκεκριμένα ταξιδεύω με την Aegean από Βαρκελώνη προς Αθήνα , με ναύλο light που σημαίνει ΜΟΝΟ χειραποσκευή Ή μικρό backpack. Λόγω τενοντίτιδος στο δεξί ώμο, θα ήταν ευχής έργον αν μπορούσα να παραδώσω τη χειραποσκευή μου στο γκισέ ώστε να τη πάνε κάτω και να είμαι "hands-free" στο αεροδρόμιο και στο αεροπλάνο μέσα. Η απορία μου είναι, εφόσον αντιλαμβάνομαι το να παραδοθούν χειραποσκευές κάτω βοηθάει στο να υπάρχει χώρος και άνεση και στους επιβάτες αλλά και στο φόρτο εργασίας του πληρώματος, θα τη δεχτούν; ή θα μου πουν ότι για να πάει κάτω θα χρεωθεί σαν αποσκευή; 1
st@kas Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Αν η πτήση είναι γεμάτη θα την δεχτούν και μάλιστα με χαρά. Αν δεν είναι μπορεί να σου αρνηθούν. Ωστόσο ανέφερε το πρόβλημα που έχεις και μπορείς να σταθείς τυχερός! 2 1
JakeKaufman Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2 hours ago, sheldon said: Καλησπέρα σας, Παρά τα αμέτρητα ταξίδια με αεροπλάνο που έχω κάνει, δεν έχω ποτέ δοκιμάσει να παραδώσω τη χειραποσκευή καμπίνας στο γκισέ για να τη πάνε κάτω στο αμπάρι. Πιο συγκεκριμένα ταξιδεύω με την Aegean από Βαρκελώνη προς Αθήνα , με ναύλο light που σημαίνει ΜΟΝΟ χειραποσκευή Ή μικρό backpack. Λόγω τενοντίτιδος στο δεξί ώμο, θα ήταν ευχής έργον αν μπορούσα να παραδώσω τη χειραποσκευή μου στο γκισέ ώστε να τη πάνε κάτω και να είμαι "hands-free" στο αεροδρόμιο και στο αεροπλάνο μέσα. Η απορία μου είναι, εφόσον αντιλαμβάνομαι το να παραδοθούν χειραποσκευές κάτω βοηθάει στο να υπάρχει χώρος και άνεση και στους επιβάτες αλλά και στο φόρτο εργασίας του πληρώματος, θα τη δεχτούν; ή θα μου πουν ότι για να πάει κάτω θα χρεωθεί σαν αποσκευή; 99% θα το δεχθούν χωρίς κάποια επιβάρυνση. το προτιμάνε και οι ίδιοι. εγώ το κάνω συχνά, γιατί ταξιδεύω με 2 παιδιά και έχουμε σύνολο 4 χειραποσκευές. 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Τις δίνετε στο γκισε χωρίς να εχετε κάποια άλλη παραδοτέα αποσκευή; Έτσι απλά πάτε και τους λέτε βαριέμαι να την κουβαλάω; Αν ναι, τότε είναι τρελό loophole γιατι κλείνεις light αλλά πρακτικά έχεις βαλίτσα συν ο,τι πάρεις στο αεροπλάνο. Είναι διαφορετικό το να δώσεις αποσκευή και να σου προτείνουν να πάρουν και τις χειραποσκευές στο αμπάρι και διαφορετικό να πας μόνο για τη χειραποσκευή.
animor Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Δεν έχω πάει ποτέ στο γκισέ χωρίς να έχω να παραδώσω βαλίτσα, πάντα τότε μου ζητάνε και τη χειραποσκευή την οποία δεν θέλω να δίνω! Κανονικα δεν πρέπει να το δεχτούν καθώς εσυ μπορεί να έχεις κι άλλη μια, οπότε ταξιδεύεις με δυο χωρίς να έχεις πληρώσει τίποτα. Αν είσαι τυχερός και η πτήση είναι γεμάτη θα ζητάνε αποσκευές στην πύλη.
sheldon Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 10 ώρες πριν, animor είπε Δεν έχω πάει ποτέ στο γκισέ χωρίς να έχω να παραδώσω βαλίτσα, πάντα τότε μου ζητάνε και τη χειραποσκευή την οποία δεν θέλω να δίνω! Κανονικα δεν πρέπει να το δεχτούν καθώς εσυ μπορεί να έχεις κι άλλη μια, οπότε ταξιδεύεις με δυο χωρίς να έχεις πληρώσει τίποτα. Αν είσαι τυχερός και η πτήση είναι γεμάτη θα ζητάνε αποσκευές στην πύλη. Αυτό δε γίνεται πιστεύω, καθώς αν παραδώσεις τη χειραποσκευή στο γκισέ, μετά στο boarding θα τους το εμφανίσει στο σύστημα ότι τη παρέδωσες.
st@kas Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 12 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε Τις δίνετε στο γκισε χωρίς να εχετε κάποια άλλη παραδοτέα αποσκευή; Έτσι απλά πάτε και τους λέτε βαριέμαι να την κουβαλάω; Αν ναι, τότε είναι τρελό loophole γιατι κλείνεις light αλλά πρακτικά έχεις βαλίτσα συν ο,τι πάρεις στο αεροπλάνο. Είναι διαφορετικό το να δώσεις αποσκευή και να σου προτείνουν να πάρουν και τις χειραποσκευές στο αμπάρι και διαφορετικό να πας μόνο για τη χειραποσκευή. Μου έχουν τύχει και οι 2 περιπτώσεις να δώσω την χειραποσκευη κάτω χωρίς να έχω άλλη βαλιτσα. Όπως επίσης να μου αρνηθούν να την πάρουν κάτω γιατί η πτήση ήταν άδεια. Άρα δεν μπορείς να είσαι σίγουρος από πριν πως θα εξελιχθεί η κατάσταση ώστε να έχεις και 2η χειραποσκευη.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Guys μιλάμε για δυο διαφορετικά πράγματα. Είναι άλλο πράγμα να σου πάρουν τη χειραποσκευή στην πύλη επειδή τους βολεύει, συνήθως λόγω γεμάτης πτήσης. Ο TS ρωτάει αν μπορεί να πάει στο baggage drop off, χωρίς άλλη πληρωμένη αποσκευή, (και φαντάζομαι χωρίς να τον εχει ειδοποιήσει η Aegean οτι μπορεί να το κάνει), και να αφήσει εκεί τη χειραποσκευή του δωρεάν για να μη την κουβαλάει στο αεροδρόμιο. Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου από ProponitisTouKanape
sheldon Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Πήρα τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση της Aegean. Είναι συνήθης πρακτική τους όποιος προτίθεται να τη δώσει στο baggage drop off, τη παίρνουν με χαρά μάλιστα, καθώς στις γεμάτες (ή όπως μου είπε , "αρκετά γεμάτες") πτήσεις το επιθυμούν και οι ίδιοι ώστε να αποσυμφορείται η καμπίνα.
fmarulezkd Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 8 λεπτά πριν, sheldon είπε Πήρα τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση της Aegean. Είναι συνήθης πρακτική τους όποιος προτίθεται να τη δώσει στο baggage drop off, τη παίρνουν με χαρά μάλιστα, καθώς στις γεμάτες (ή όπως μου είπε , "αρκετά γεμάτες") πτήσεις το επιθυμούν και οι ίδιοι ώστε να αποσυμφορείται η καμπίνα. Η περιορισμένη εμπειρία μου την Aegean συμφωνεί. Σε αντίστοιχη περίπτωση με ryanair έπρεπε να το πληρώσω έξτρα στο γκισέ.
JakeKaufman Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2 hours ago, ProponitisTouKanape said: Guys μιλάμε για δυο διαφορετικά πράγματα. Είναι άλλο πράγμα να σου πάρουν τη χειραποσκευή στην πύλη επειδή τους βολεύει, συνήθως λόγω γεμάτης πτήσης. Ο TS ρωτάει αν μπορεί να πάει στο baggage drop off, χωρίς άλλη πληρωμένη αποσκευή, (και φαντάζομαι χωρίς να τον εχει ειδοποιήσει η Aegean οτι μπορεί να το κάνει), και να αφήσει εκεί τη χειραποσκευή του δωρεάν για να μη την κουβαλάει στο αεροδρόμιο. το ίδιο πράγμα είναι. επειδή τους βολεύει το κάνουν, είτε στην πύλη, είτε στο baggage drop off. Το έχω κάνει πολλές φορές και στο ένα και στο άλλο. 1
gorge18 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Στις 20/2/2025 στις 10:59 ΜΜ, ProponitisTouKanape είπε είναι τρελό loophole Δεν ειναι. Σε light εχεις backpack. Πως εσυ θα δωσεις βαλιτσα; Στις 20/2/2025 στις 3:09 ΜΜ, sheldon είπε Καλησπέρα σας, Παρά τα αμέτρητα ταξίδια με αεροπλάνο που έχω κάνει, δεν έχω ποτέ δοκιμάσει να παραδώσω τη χειραποσκευή καμπίνας στο γκισέ για να τη πάνε κάτω στο αμπάρι. Πιο συγκεκριμένα ταξιδεύω με την Aegean από Βαρκελώνη προς Αθήνα , με ναύλο light που σημαίνει ΜΟΝΟ χειραποσκευή Ή μικρό backpack. Λόγω τενοντίτιδος στο δεξί ώμο, θα ήταν ευχής έργον αν μπορούσα να παραδώσω τη χειραποσκευή μου στο γκισέ ώστε να τη πάνε κάτω και να είμαι "hands-free" στο αεροδρόμιο και στο αεροπλάνο μέσα. Η απορία μου είναι, εφόσον αντιλαμβάνομαι το να παραδοθούν χειραποσκευές κάτω βοηθάει στο να υπάρχει χώρος και άνεση και στους επιβάτες αλλά και στο φόρτο εργασίας του πληρώματος, θα τη δεχτούν; ή θα μου πουν ότι για να πάει κάτω θα χρεωθεί σαν αποσκευή; Μια χαρα θα δεχτουν ακομα και πριν το boarding να την παρουν. ΑΛΛΑ υπαρχει ενα μικρο ενδεχομενο η βαλιτσα να χαθει. Π.χ μια απεργια. Εχω παει Βρυξέλες και αυτοι που τις κατεβαζαν, απεργουσαν. οι βαλιτσες επεστρεψαν πισω και ηρθαν την επομενη.. Κανονας μου απο οταν ξεκίνησα να ταξιδευω ειναι να εχω βαλιτσα αλλα και backpack που να εχει μεσα ενα σετ ρουχα και τα βασικα για την περίπτωση που η βαλιτσα δεν ερθει μαζι μου..
tzotzo Δημοσ. 2 Μαρτίου Δημοσ. 2 Μαρτίου Έχω πάνω από 250 σκέλη στην aegean τα τελευταία 10 χρόνια. Σχεδόν πάντα με ρωτάνε αν θέλω να παραδώσω την χειραποσκευη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα