yannis27gr Δημοσ. Πέμπτη στις 02:59 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:59 μμ Πρόκειται να μεταφέρω την επιχείρηση μου (ΚΞΓ) σε νέο χώρο. Ο νέος αυτός χώρος έχει ύψος 4,10. 1. Αξίζει να μπω στα έξοδα δημιουργίας ψευδοροφής; Μπορεί να ποσοτικοποιηθεί το όφελος (πχ θα έχω μείωση στα έξοδα θέρμανσης κατά 30%); Σε ποιο ύψος να κατέβω; Στα 2,80; 2. Να κάνω ψευδοροφή με γυψοσανίδα ή με πλάκες ορυκτών ινών;
yannis27gr Δημοσ. Πέμπτη στις 06:41 μμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 06:41 μμ Τι έγινε ρε παιδιά; Χάθηκαν τα μαστόρια;
chios Δημοσ. Πέμπτη στις 09:36 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:36 μμ 2.80 - 3 μέτρα είσαι καλά, πάρε προσφορές και δες τι σε συμφέρει να βάλεις.
BigBlack Δημοσ. Παρασκευή στις 01:40 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:40 πμ (επεξεργασμένο) 10 hours ago, yannis27gr said: Πρόκειται να μεταφέρω την επιχείρηση μου (ΚΞΓ) σε νέο χώρο. Ο νέος αυτός χώρος έχει ύψος 4,10. 1. Αξίζει να μπω στα έξοδα δημιουργίας ψευδοροφής; Μπορεί να ποσοτικοποιηθεί το όφελος (πχ θα έχω μείωση στα έξοδα θέρμανσης κατά 30%); Σε ποιο ύψος να κατέβω; Στα 2,80; 2. Να κάνω ψευδοροφή με γυψοσανίδα ή με πλάκες ορυκτών ινών; Η ερώτησή σου είναι αδύνατον να απαντηθεί ορθά, τουλάχιστον το πρώτο σκέλος, χωρίς να γίνει μιά μελέτη η οποία θα συνυπολογίζει: Το υπάρχον σύστημα θέρμανσης, τις υπάρχουσες μονώσεις, τον προσανατολισμό των χώρων, τις διαστάσεις τους και την περιοχή που βρίσκεσαι (βόρεια ή νότια ελλάδα, πυκνοδομημένη περιοχή ή πιό απομονωμένο οίκημα κλπ). Επίσης, είναι ιδιόκτητο ή το νοικιάζεις; Κι αν το νοικιάζεις είναι ασφαλές να υποτεθεί μιά μίσθωση υπερδεκαετής ή σε 5 χρόνια πχ μπορεί να σου ζητηθεί να φύγεις; Για να φανεί αν στη διάρκεια της μίσθωσης θα έχεις εξοικονομήσει χρήματα ή αν θα το παραδώσεις και θα κλαίς την επένδυση. Επειδή άλλο είναι το (υποθετικό) 30% εξοικονόμηση όταν καις πετρέλαιο (μονώνεις χωρίς δεύτερη κουβέντα αν είσαι ιδιοκτήτης, κι αμέσως μετά βάζεις Α/Θ με fan coil ή καλά κλιματιστικά ) κι άλλο όταν καις ρεύμα με καλά κλιματιστικά και είσαι ενοικιαστής, αφού τα έξοδα της δημιουργίας σωστής ψευδοροφής μπορεί να μην αποσβεστούν ποτέ με το 30% εξοικονόμηση που (πάλι υποθέτουμε) θα σου δώσει η μονωμένη ψευδοροφή. Θέλει μελέτη λοιπόν. Η δεύτερη ερώτηση απαντιέται πιό εύκολα αφού για να μειωθούν τα κόστη θέρμανσης/ψύξης το σύστημα με τις ινοσανίδες θεωρώ πως είναι ακατάλληλο (εκτός αν μου διαφεύγει κάτι) και χρειάζεται γυψοσανίδα με dow ή πετροβάμβακα ικανού πάχους από την πάνω μεριά. Επεξ/σία Παρασκευή στις 01:43 πμ από BigBlack 1
yannis27gr Δημοσ. Παρασκευή στις 07:29 πμ Μέλος Δημοσ. Παρασκευή στις 07:29 πμ Νοικιάζω και η θέρμανση θα είναι με A/C. Κι εγώ νομίζω ότι τα έξοδα δε θα αποσβεστούν ποτέ γιατί μια σωστή ψευδοροφή θα μου κοστίσει πάνω από 2.000€.
BigBlack Δημοσ. Παρασκευή στις 08:51 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 08:51 πμ 1 hour ago, yannis27gr said: Νοικιάζω και η θέρμανση θα είναι με A/C. Κι εγώ νομίζω ότι τα έξοδα δε θα αποσβεστούν ποτέ γιατί μια σωστή ψευδοροφή θα μου κοστίσει πάνω από 2.000€. Είναι λίγα τετραγωνικά ο χώρος;
BigBlack Δημοσ. Παρασκευή στις 11:15 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:15 πμ (επεξεργασμένο) Είσαι πιό κοντά στα 3 χιλιάρικα λοιπόν για την μονωμένη ψευδοροφή. Αν έχεις καλά* και επαρκή κλιματιστικά για τους χώρους και μείνεις μέσα ας πούμε 5 χρόνια δε θα σε συμφέρει η επένδυση γιατί ακόμα και σε ρεύμα να τα πληρώσεις αυτό θα γίνει σε 60 (5έτη επί 12 μήνες) δόσεις κι όχι ντούκου. Αν όμως τα κλιματιστικά σου είναι κινέζικα, ιδίως στη θέρμανση μπορεί να καίνε και το διπλάσιο απ'ότι τα καλά inverter, οπότε ίσως θα έπρεπε να το σκεφτείς για την ψευδοροφή. Όπως είπα και πιό πάνω θέλει μελέτη από κάποιον μηχανολόγο που θα συνυπολογίσει όλα τα δεδομένα και θα μπορεί να τεκμηριώσει το κόστος της κάθε επιλογής. *DAIKIN, FUJITSU, MITSUBISHI, TOSHIBA. Επεξ/σία Παρασκευή στις 11:16 πμ από BigBlack 1
sphinxgr Δημοσ. Παρασκευή στις 11:57 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:57 πμ (επεξεργασμένο) 20 ώρες πριν, yannis27gr είπε Πρόκειται να μεταφέρω την επιχείρηση μου (ΚΞΓ) σε νέο χώρο. Ο νέος αυτός χώρος έχει ύψος 4,10. 1. Αξίζει να μπω στα έξοδα δημιουργίας ψευδοροφής; Μπορεί να ποσοτικοποιηθεί το όφελος (πχ θα έχω μείωση στα έξοδα θέρμανσης κατά 30%); Σε ποιο ύψος να κατέβω; Στα 2,80; 2. Να κάνω ψευδοροφή με γυψοσανίδα ή με πλάκες ορυκτών ινών; Αν όντως πας καλά στη δουλειά κ θες να πας ένα βήμα μπροστά, τότε πρέπει να κάνεις μια καλή / ωραία κατασκευή. Όχι μόνο για τη θέρμανση αλλά κ για την εμφάνιση. Μια τεράστια απόσβεση γίνεται και στις λάμπες led που θα μπουν στην ψευδοροφή, κάμερες σε κοινόχρηστους χώρους για την ασφάλεια των παιδιών, μουσική στους κοινόχρηστους χώρους κλπ. Μην κοιτάς μόνο την οικονομία, που σαφέστατα θα υπάρξει, αλλά κ την εικόνα. Όλα αυτά με την προυπόθεση ότι δεν φυτοζωείς. Είμαι στο χώρο πάνω απο 2 δεκαετίες. Το σίγουρο είναι πως η εικόνα είναι σημαντική και είναι μια απο τις σημαντικές παραμέτρους. Οι υπόλοιπες είναι : Η σωστή καλή κ έξυπνη γραμματεία Οι καθηγητές Οι τιμές Οι υπεύθυνοι σπουδών. Αν σου ξεφύγει μία παράμετρος, το έχασες το παιχνίδι σε όλες.... Πάρε μια ιδέα: Επεξ/σία Παρασκευή στις 11:57 πμ από sphinxgr 1
yannis27gr Δημοσ. Παρασκευή στις 02:26 μμ Μέλος Δημοσ. Παρασκευή στις 02:26 μμ 2 ώρες πριν, sphinxgr είπε Αν όντως πας καλά στη δουλειά κ θες να πας ένα βήμα μπροστά, τότε πρέπει να κάνεις μια καλή / ωραία κατασκευή. Όχι μόνο για τη θέρμανση αλλά κ για την εμφάνιση. Μια τεράστια απόσβεση γίνεται και στις λάμπες led που θα μπουν στην ψευδοροφή, κάμερες σε κοινόχρηστους χώρους για την ασφάλεια των παιδιών, μουσική στους κοινόχρηστους χώρους κλπ. Μην κοιτάς μόνο την οικονομία, που σαφέστατα θα υπάρξει, αλλά κ την εικόνα. Όλα αυτά με την προυπόθεση ότι δεν φυτοζωείς. Είμαι στο χώρο πάνω απο 2 δεκαετίες. Το σίγουρο είναι πως η εικόνα είναι σημαντική και είναι μια απο τις σημαντικές παραμέτρους. Οι υπόλοιπες είναι : Η σωστή καλή κ έξυπνη γραμματεία Οι καθηγητές Οι τιμές Οι υπεύθυνοι σπουδών. Αν σου ξεφύγει μία παράμετρος, το έχασες το παιχνίδι σε όλες.... Πάρε μια ιδέα: Πας αλλού τη συζήτηση. Δε συμφωνώ μαζί σου, όχι γιατί δεν είναι σημαντικά αυτά που αναφέρεις αλλά γιατί άλλα πράγματα έχω βιώσει εγώ. Κι είμαι επίσης στο χώρο πάνω από 2 δεκαετίες. Που έχεις το ΚΞΓ σου;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα