Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ακόμα κι αν είχαν πάρει κομπρεσέρ και σου είχαν διαλύσει το σπίτι, πάλι θα ήταν δύσκολο να αποζημιωθείς πλήρως, δεν έχει νόημα να το κυνηγήσεις με δικηγόρο. Δεδομένου ότι ο θερμοσίφωνας δεν ήταν σε εμφανές σημείο, μιλάμε για καθαρά δική σου ευθύνη. Αν αργήσεις να το επισκευάσεις, ίσως σου ζητήσουν και τα ρέστα. Στάνταρ θα έχεις όρο στο συμφωνητικό ότι μπορείς να μπαίνεις κάθε μήνα να ελέγχεις, θα σου πουν ας ερχόσουν να δεις, εμείς δεν είμαστε ειδικοί στις υγρασίες. Μπορείς απλά να κάνεις επισκευή και όχι ανακαίνιση, πες στον εργολάβο να τους ρίξει έξτρα σκόνη και μπάζα αν αυτό θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα.

• Like 2
  • Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
5 ώρες πριν, UncleKim είπε

Πότε λήγει το υπάρχων συμβόλαιο?

Το συζήτησες μαζί τους και σου κάνουν την πάπια?

Γενικώς, δεν νομίζω οτι αν διαλέξεις την νόμιμη γραφειοκρατική οδό, θα βγεις κερδισμένος.

Καλύτερα ακολούθησε την συντομότερη οδό απαλλαγής από αυτούς, έστω και αν δεν μοιάζει η πιο συμφέρουσα.

Νομιμες οδοι υπάρχουν, και έχεις διάφορες επιλογές για αυτές, δεν είναι μόνο μια αποκλειστικά. Πιο σύντομη οδό, aka μη νομιμη, ενδέχεται να πετύχει, αλλά μπορεί να τον βάλει και σε περισσότερους μπελάδες μετά. 

Η οδός που είπε πριν ο Malthador είναι μια αρκετά ρεαλιστική και νομιμη λύση. Με αγωγές ας μην μπλέκει γιατί θα χάσει κι άλλο χρόνο και χρήμα το πιθανότερο. Μη νομιμες λύσεις πχ διακοπή ρεύματος, νερού, αλλαγή κλειδαριάς κτλ, απλά θα τον φέρουν αντιμέτωπο με άλλα προβληματα.

5 ώρες πριν, evkar είπε

κάνε μια καταγγελία της σύμβασης και ζήτα απόδοση μισθίου λόγω κακής χρήσης . Για να σου βγάλει έστω και ιδιώτης μηχανικός έκθεση πρέπει να δει το σπίτι , πράγμα που αμφιβάλλω αν θα σου επιτρέψουν οι νοικάρηδες που έχεις μέσα. Οπότε προσπάθησε να βγάλεις καμιά φωτό με το πρόσχημα ότι ζητάς προσφορά από μαστοράντζα για επισκευή και σου ζητάνε εικόνα της ζημιάς . 

Στην τελική πάντως , δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχουν 700.000 σπίτια κλειστά . Το αν συμφέρει να εκμισθώσεις ένα σπίτι είναι πολύ μεγάλη κουβέντα , αλλά θα πω δυο πράματα : 1.) Πάνω από 15κ ενοίκια το χρόνο έχεις συντελεστή φορολόγησης 35% (ληστρικό) και 2.) αν πάθεις ζημιά ,όπως ο θεματογράφος εδώ μπήκες μέσα με τα μπούνια . 

Εξυπακούεται ότι αν δεν έχεις άμεση και μεγάλη ανάγκη δεν νοικιάζεις τίποτα , όπως κάνει πολύς κόσμος .Πλήρωσε τον ελεεινό ΕΝΦΙΑ , δήλωσε το και κλειστό στο δήμο για  να μην έχεις δημοτικά τέλη και εξαγοράζεις την ησυχία σου.

Συμφωνώ εν μέρη. Να προσθέσω το εξής. Τα κλειστά ακίνητα δεν οφείλονται όλα στο ότι δεν θέλουν να τα νοικιάζουν οι ιδιοκτήτες. Ένα σημαντικό μέρος είναι ιδιοκτητών που πέθαναν και υπάρχουν ζητήματα κληρονομικα. Αλλα χρειάζονται ανακαινιση για να είναι κατοικίσιμα που σημαίνει μεγάλο κόστος και δεν έχουν αποφασίσει τι θα τα κάνουν, δηλαδή επισκευές και εκμισθωση η πώληση. Άλλοι έχουν φύγει για επαρχία η εξωτερικό και δεν είναι εύκολη η διαχείριση μιας εκμίσθωσης αν προκύψουν προβλήματα, εκτός κι αν έχεις εταιρεία διαχείρισης ακινήτων με εκπρόσωπο η κάποιον συγγενή σου να κουμαντάρει τα πράγματα για λογαριασμό σου. 

3 ώρες πριν, nauagios είπε

Σε αυτό ακριβώς πατάω και εγώ, αν έπεφτε το ταβάνι στο κεφάλι τους, αν πάθαιναν καμία ηλεκτροπληξια αππ τον θερμοσιφωνα (πριν μπουν μέσα άλλαξα ρελε γιατί ήταν 10ετιας ο προηγουμενος), αν ψηνόταν κανένας επειδή ο πίνακας που είναι στον ένα από τους τοίχους του μπάνιου ή αν εμφάνιζε κανένας πρόβλημα υγείας από την μούχλα τί θα γινόταν? Γιατί να τρέχω εγώ για κάτι που δεν ενημερώθηκα? Και να με δουλεύουν και από πάνω. Όταν τους λέω καλά δεν αναρωτήθηκατε γιατί έχει μαυρίσει τι χωλ? Η απάντηση ήταν ότι βάζουμε αντικουνοπικο και μάλλον είναι από την ουσία που έχει μέσα. Η πρίζα τους 80 πόντους και το ταβάνι στα 3.2 μέτρα .

Αδερφέ, το θέμα είναι όχι το γιατί να τρέχεις εσύ για κάτι που δεν ενημερώθηκες, αλλά το τι μπορείς να αποδείξεις στο δικαστήριο και πως θα λύσεις το πρόβλημα με τον πιο αναίμακτο και νόμιμο τρόπο. 

2 ώρες πριν, zio10 είπε

Τι συντήρηση θέλει ο θερμοσίφωνας;

Για το άλλο που γράφτηκε, ότι καλύτερα να είναι κλειστό το σπίτι, πάλι φθορές έχει. Εκτός αν πας πολύ συχνά για έλεγχο, αερισμό κτλ.

Η φθορά σε ένα κλειστό σπίτι είναι ελάχιστη ως μηδαμινή υπό κάποιες προϋποθέσεις. Είχαμε κλειστο σπίτι για δεκαετίες χωρίς πρόβλημα. Άμα δεν εισέρχονται υγρασιες μέσα από τις χαραμαδες την παραθύρων, αν υπάρχει υγρομονωση στην ταράτσα, μια χαρά είναι το σπίτι, μόνο σκόνη και καθάρισμα θέλει για να κατοικηθει πάλι. Η παροχή του νερού και τα καλοριφέρ εννοείται ότι θα πρέπει να είναι κλειστα. Η διαρροή του θερμοσίφωνα είναι το μοναδικό θέμα που υπάρχει. 

1 ώρα πριν, andreasl είπε

Ακόμα κι αν είχαν πάρει κομπρεσέρ και σου είχαν διαλύσει το σπίτι, πάλι θα ήταν δύσκολο να αποζημιωθείς πλήρως, δεν έχει νόημα να το κυνηγήσεις με δικηγόρο. Δεδομένου ότι ο θερμοσίφωνας δεν ήταν σε εμφανές σημείο, μιλάμε για καθαρά δική σου ευθύνη. Αν αργήσεις να το επισκευάσεις, ίσως σου ζητήσουν και τα ρέστα. Στάνταρ θα έχεις όρο στο συμφωνητικό ότι μπορείς να μπαίνεις κάθε μήνα να ελέγχεις, θα σου πουν ας ερχόσουν να δεις, εμείς δεν είμαστε ειδικοί στις υγρασίες. Μπορείς απλά να κάνεις επισκευή και όχι ανακαίνιση, πες στον εργολάβο να τους ρίξει έξτρα σκόνη και μπάζα αν αυτό θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα.

Εαν έχεις φωτογραφίες από πριν από το ακίνητο με πιστοποιημενη ημερομηνία, μια χαρά κερδίζεις στο δικαστήριο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άκρη θα βρεις , αργά η γρήγορα θα φύγουν και σίγουρα θα έχεις ένα κοστος και χρόνο για να έρθει το σπιτι εκεί που πρέπει. Το μάθημα αλλά και πάθημα είναι η εμπιστοσύνη στο «δικοι μας άνθρωποι». 

σε σπιτι μου στην επαρχία , είχαν οι δικοι μου τον έλεγχο του ενοικίου για να έχουν και μια βοήθεια απ εισόδημα. Βάλαμε δικούς μας ανθρώπους .. χρόνια μετά σε μια δυσκολία συζητήθηκε το θέμα του ενοικίου και ανακάλυψα ότι οι άνθρωποι έχουν φεσώσει 9-10 μήνες και κορόιδευαν πονηρά τους δικού μου οι οποίοι δεν ήθελαν να σπάσουν αυγά...γιατί ήταν γνωστοί. Φυσικά με δικηγόρο όλα ήρθαν στη θέση τους , πλήρωσαν αλλά και έφυγαν. 

η αδερφή μου μετακομίζει , φεύγει από το σπιτι της που με κόπο ανακαίνισε. Στη περιοχή τα σπίτια είναι 800-1000 και στο χαμηλό όριο βρήκε κάποιον να το δώσει. Κι όμως , τσουπ εμφανίστηκε το γνωστό σιγουρακι μέσα από κύκλο. Που κατέληξε αυτό ; Να αφήσει τους ενδιαφερόμενους , να πάει να νοικιάσει το σπιτι στους γνωστούς οι οποίοι λίγο πριν μπουν ζήτησαν κάτι τύπου -50%. Έφαγαν άκυρο αλλά χαμένος χρόνος και πάλι από την αρχή. 

φταιμε εμείς συνήθως , από την άλλη δεν είναι όλοι οι γνωστοί λαμόγια αλλά αν πέσεις στη παγίδα της καλοσύνης σε καβαλάνε. Καλύτερα λογαριασμούς με «ξένους» 

Επεξ/σία από stelios_2809
  • Like 5
Δημοσ.
On 20/02/2025 at 13:54, nauagios said:

Στην αρχή δεν τοι νοικιαζαμε αλλά μας ένας γνωστός μας είπε για μια οικογένεια με δύο φοιτητές από επαρχία που τα φέρνουν δύσκολα και είπαμε να βοηθήσουμε

Εγώ πάντως θα τα έλεγα και ένα χεράκι με τον γνωστό μου έτσι για το γαμώτο.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Malthador είπε

Το πιο ρεαλιστικό σενάριο:

1. Θα βρεις έναν μηχανικό να σου υπογράψει ότι η ζημιά έχει γίνει εδώ και μήνες.
  2. Επειδή αυτό συνιστά κακή χρήση (το γεγονός ότι δεν σε ενημέρωσαν για την βλάβη με αποτέλεσμα να γίνει ζημιά) μπορείς να τους βγάλεις έξω άμεσα σύμφωνα με τους όρους του συμφωνητικού που έχετε υπογράψει.
  3. Πας στο δικηγόρο σου και φτιάχνει διαταγή απόδοσης μισθίου.
  4. Τους βγάζεις έξω, επιδιορθώνεις την ζημιά και προσέχεις περισσότερο ποιον βάζεις μέσα την επόμενη φορά.

Τώρα τα υπόλοιπα περί αγωγής, να σου πληρώσουν την επισκευή κλπ κατά την γνώμη μου ανήκουν στην σφαίρα του φανταστικού. Στο τέλος θα καταλήξεις να επισκευάσεις από την τσέπη σου την ζημιά και θα πληρώσεις τα δικαστήρια και δεν θα πάρεις πίσω μία στο τέλος. Εγώ προσωπικά δεν θα έμπλεκα περαιτέρω, θα το κατάπινα και θα μου γινόταν μάθημα για το μέλλον.

Δεν παίζει διαταγή απόδοσης μισθίου , αφού αφορά το νοίκι

Μόνο αγωγή δυστυχώς

Spoiler

Τα ίδια έπαθε κολλητός μου που παρακαλούσε μια τύπισσα να φέρει δικό της υδραυλικό υδραυλικό (με δικά του έξοδα και αφού την παρακαλούσε να ανοίξει σε δικό του  υδραυλικό) όταν ο διαχειριστής τον πήρε τηλ για νερά που τρέχανε. Η τύπισσα απλά έφυγε ένα πρωινό (μετά απο καιρό) και μέσα φουσκωμένα πλακάκια , μούχλα σε ντουλάπες , υγρασία στους τοίχους και λοιπά καλούδια . Απλά κράτησε την εγγύηση και μπήκε μέσα οικονομικά . 

Δικηγόρο μόνο αν υπάρχει σοβαρή ασφάλεια σπιτιού ωστε να μην πληρώσει τίποτα και να ασχοληθεί ελάχιστα .

• Moderators
Δημοσ.
30 minutes ago, korakios said:

Δεν παίζει διαταγή απόδοσης μισθίου , αφού αφορά το νοίκι

Μόνο αγωγή δυστυχώς

Έχεις δίκιο. Για κάποιο λόγο νόμιζα ότι γινόταν και για κακή χρήση.

Δυστυχώς, δεν έχει νόημα να κάνει κάτι ο OP, αφού έχει συμφωνητικό μέχρι το 2027. Μέχρι να γίνει το δικαστήριο μαζί με τις αναβολές και να βγει απόφαση θα έχει έρθει η ημερομηνία της λήξης του συμφωνητικού.

Οπότε αλλάζει το πράγμα, απλά φτιάχνει την ζημιά, καθώς αν δεν την φτιάξεις θα πάθει μεγαλύτερη ζημιά το ακίνητο και τους κρατάει μέσα μέχρι την λήξη. Δεν αξίζει να μπλέξει με αγωγή, κατά την γνώμη μου.

Δημοσ.

Η μόνη παγίδα που μπορεί να στήσει είναι να τα "βρουν" προφορικά και να πατσίσουν κάποια ενοίκια . Μετά άνετα βγάζει διαταγή απόδοσης μισθίου ( και νόμιμα ) . Ας κάνει ο άλλος αγωγή 😛

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η μεγαλυτερη βλαβη ειναι να κρατας εναν κακο ενοικιαστη. Θα σου κοστισει τα πιο πολλα. Παση θυσια δωστους δρομο!!! Οταν το ξανανοικιασεις κοψε φατσες και αν σου φανει καποιος καλος αλλα κολλαει για λιγα λεφτα, τοτε κανε πισω αν ειναι για λίγα λεφτα. Ο σοβαρος και αξιοπιστος ενοικιαστης αξιζει και να του κανεις μια εκπτωσουλα . Κοψε φατσα=κανε ο,τι και οι πορτιερηδες στα κλαμπ

Επεξ/σία από cpavlidi
Δημοσ.
6 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Εαν έχεις φωτογραφίες από πριν από το ακίνητο με πιστοποιημενη ημερομηνία, μια χαρά κερδίζεις στο δικαστήριο. 

Το να κερδίσεις στο δικαστήριο δεν σημαίνει αυτομάτως ότι θα πάρεις τα λεφτά σου. Έχω κερδίσει ένα δικαστήριο και όχι μόνο δεν πήρα χρήματα αλλά χρεώθηκα τα δικαστικά έξοδα.

Δημοσ.

Το σπίτι που μένω εδώ και ένα χρόνο το φτιάξαμε εμείς και είχε πριν χρόνια πλημμυρίσει ακόμη δεν έχει φύγει η υγρασία γιατί έχει ποτίσει το μπετόν τα πατώματα έχουν κάτσει 2 εκ.ο ενοικιαστής έφυγε και του έφαγε και μερικά ενοίκια,  για να φύγει χωρίς έξωση και φασαρία. Αυτά είναι η πραγματικότητα πόσο μάλλον όταν έχει να κάνει με φοιτητές! 

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, andreasl είπε

Το να κερδίσεις στο δικαστήριο δεν σημαίνει αυτομάτως ότι θα πάρεις τα λεφτά σου. Έχω κερδίσει ένα δικαστήριο και όχι μόνο δεν πήρα χρήματα αλλά χρεώθηκα τα δικαστικά έξοδα.

Εαν κερδίσεις τότε μπορείς να τα πάρεις τα χρήματα. Εκτός αν εννοείς ότι δεν είχαν χρήματα οι άλλοι και δεν μπορούσες να κατασχέσεις κάτι, αυτό ισχύει αλλά είναι άλλο θέμα. 

Δημοσ.

Αν αμέλησαν ενα τοσο τρανταχτό θέμα, πως να ειναι αραγε το υπόλοιπο σπίτι;

Φθορές σε ντουλάπια, στα νεα κουφώματα, ντουλάπες με κατσαρίδες κτλ;

Το σπιτι θα θελει σοβαρές παρεμβασεις, αερισμό άδειο για καιρό.

Προσωπικά οταν μας έδιωξαν για ιδιοκατοικηση μετα απο 8 χρόνια, και έχοντας άριστες σχέσεις με τους ιδιοκτήτες, μας ευχαρίστησαν αυτολεξεί "που τους το φροντίσαμε όλα αυτα τα χρόνια".

Το σπίτι το αφήσαμε σχεδόν στην κατάσταση που μπήκαμε.

Διωξτους χθες, δεν τους αξίζει ουτε το φτηνό ενοίκιο, ουτε η οποιαδήποτε ανοχή.

Καλυτερα να μείνει άδειο.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, korakios είπε

Η μόνη παγίδα που μπορεί να στήσει είναι να τα "βρουν" προφορικά και να πατσίσουν κάποια ενοίκια . Μετά άνετα βγάζει διαταγή απόδοσης μισθίου ( και νόμιμα ) . Ας κάνει ο άλλος αγωγή 😛

Αυτό που λες δεν βγάζει νόημα, αν τα "έβρισκαν", οι ενοικιαστές θα έπρεπε να δίνουν περισσότερα χρήματα, όχι λιγότερα. Αν εννοείς να πληρώσουν οι ενοικιαστές τη ζημιά, πάλι τους καλύπτει ο νόμος αν κρατήσουν τις αποδείξεις.

Δημοσ.

Αν η ζημιά είναι πάνω από χιλιάρικο  - χιλιοπεντακοσάρι και όπως τα βλέπω έχεις σοβαρές πιθανότητες να δικαιωθείς, μην φοβάσαι το δικηγόρο και τις νομικές ενέργειες. Έτσι κάνουν όλοι τη χαζομάρα τους και λένε δεν θα με τρέξει ο άλλος με δικαστήρια - δικηγόρους γιατί είναι ακριβά. Η δικαιοσύνη πρέπει να απονέμεται και οι πιτσιρικάδες (και η μαμά μαζί) πρέπει να μάθουν να είναι υπεύθυνοι για τις πράξεις και τις παραλείψεις τους. Ή θα βάλουν το χέρι στην τσέπη και θα τα βρείτε τώρα, ή θα αποφασίσει η δικαιοσύνη. Και θα βάλουν κι αυτοί χέρι για δικαστήρια, δικηγόρους... Ας το σκεφτούν, λοιπόν.

• Like 2
Δημοσ.

Κατά τη γνώμη μου, όταν ενοικιάζεται ένα σπιτι, πάντα θα πρέπει να γίνεται γραπτό συμβόλαιο και να βγαίνουν φωτο. Στους όρους πάντα να γράφεται ότι το ακίνητο θα πρέπει στο τελος της μίσθωσης να είναι ίδιο με την κατάσταση που ενοικιάστηκε και για το σκοπό αυτό τραβήχτηκαν φωτο. Οποιαδήποτε φθορά προκύπτει από χρήση του ακινήτου, θα επισκευάζεται με έξοδα του ενοικιαστή. 

Αν είχες κάνει ένα τέτοιο συμβόλαιο με τις υπογραφές τους, τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο εύκολα σε ένα δικαστήριο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...