elgol Δημοσ. χθες στις 01:18 μμ Δημοσ. χθες στις 01:18 μμ "Δηλαδή αν υπήρχε βλάβη σε κουζίνα φυσικού αερίου θα περίμεναν να καούν ζωντανοί πριν ενημερώσουν;" Ναι και σε αυτην την περπτωση μαντεψε ποιος θα πηγαινε μεσα ή θα τραβιοταν στα δικαστηρια
1comment Δημοσ. χθες στις 01:19 μμ Δημοσ. χθες στις 01:19 μμ (επεξεργασμένο) Γι αυτό βλέπουμε τα νοίκια 2-3 φορές πάνω απ' ότι αξίζουν τα σπίτια. Οι ιδιοκτήτες χρεώνουν τόσο ώστε να πληρώσουν μετά τις όποιες ζημιές... Δυστυχώς αυτά γίνονται. Για την υγρασία δεν θεωρώ ότι φταίνε οι ίδιοι. Ένα σωστά φτιαγμένο σπίτι με καλά μονωμένα ταβάνια, καλή εσωτερική θερμομόνωση, χρώματα αντιμουχλικά κλπ δεν θα βγάλει εύκολα υγρασία. Κι εμείς στο σπίτι μας έχουμε κάθε χειμώνα μαύρα ταβάνια και η μάνα μου τα πλένει με χλωρίνες. Ξέρουμε ότι φταίει η ταράτσα που δεν έχει σωστή μόνωση, όπως και οι τοίχοι. Ο αερισμός γίνεται κανονικά κάθε μέρα, κι όμως υγρασία βγάζει το ταβάνι. Δεν νομίζω κανένα δικαστήριο να δεχτεί ότι για την υγρασία φταίνε οι κάτοικοι και όχι η οικία. Για το θερμοσίφωνα εφόσον δεν φαινόταν η διαρροή πάλι δεν βλέπω μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Ίσως να το θεώρησαν ότι γίνεται λόγω υγρασίας. Κοινώς καλά ξεμπερδέματα. Δεν καταλαβαίνω το λόγο που το νοίκιασες και μάλιστα τόσο φτηνά. Καλύτερα να το κρατούσες κλειστό. Επεξ/σία χθες στις 01:20 μμ από 1comment
Moderators Malthador Δημοσ. χθες στις 01:23 μμ Moderators Δημοσ. χθες στις 01:23 μμ 4 minutes ago, elgol said: "Δηλαδή αν υπήρχε βλάβη σε κουζίνα φυσικού αερίου θα περίμεναν να καούν ζωντανοί πριν ενημερώσουν;" Ναι και σε αυτην την περπτωση μαντεψε ποιος θα πηγαινε μεσα ή θα τραβιοταν στα δικαστηρια Ναι, αυτός που αμέλησε να ενημερώσει για την ζημιά. Αν ζήσει. 2 1
elgol Δημοσ. χθες στις 01:45 μμ Δημοσ. χθες στις 01:45 μμ Αυτο που λες δεν μπορει να αποδειχθει σε δικαστηριο οτι δεν ενημερωσε αλλωστε πολλοι εχουν πεθανει χωρις να καταλαβουν διαρροη ή μονοξειδιο
Morosana Δημοσ. χθες στις 02:23 μμ Δημοσ. χθες στις 02:23 μμ Ακόμα ένα θέμα που πήγε στα δικαστήρια 😛 Ό,τι μπορεί να ισχυριστεί κάποιος σαν επιχείρημα τόσο μπορεί ο άλλος να το χρησιμοποιήσει σαν αντεπιχείρημα. ΕΒάλεις κανέναν όρο στο συμβόλαιο σχετικά με ευθύνη σου και ευθύνη τους ; Αυτό έχει μεγαλύτερη βαρύτητα και είναι πράγματα κοινής αποδοχής όλα τα υπόλοιπα είναι φλου. Btw αν είσαι αποφασισμένος να χάσεις χρήμα με δικαστήρια κτλ μην πεις μια χαρά έχουν φράγκα γιατί νοικιάζουν σε ακριβό νησί
jonchris Δημοσ. χθες στις 02:39 μμ Δημοσ. χθες στις 02:39 μμ 14 ώρες πριν, KyrGR είπε Ίσως δεν μεγάλωσες σε σπίτι που χτίστηκε με τον ιδρώτα των γονιών σου, ίσως εγώ να είμαι εξαίρεση πάντως ισχύει αυτό που είπα αυτολεξεί (το συγκεκριμένο πατρικό μου είναι 122 τ.μ. καθαροί χώροι και μένουμε στο πατρικό της συζύγου ). Εσυ δηλαδη πιστευεις οτι κλειστο το σπιτι δεν παλιωνει; δεν σαπιζουν θερμοσιφωνες; σωληνωσεις που δεν χρησιμοποιουνται , υγρασιες λογω μη θερμανσης κτλ. Αν το νοικιαζες με τα νοικια ( αν φυσικα τα παιρνεις στην ωρα τους ) θα ξεπληρωνες ΕΝΦΙΑ , την αναποφευκτη συντηρηση και θα ειχες καποιο κερδος! Δεν σκεφτεται κανενας οτι και κλειστο να ηταν ολο αυτο το καιρο το διαμερισμα ο θερμοσιφωνας θα τρυπαγε καποια στιγμη και θα προκαλουσε την ιδια ζημια αφου ηταν εξωτερικο ο ιδιοκτητης και δεν θα επαιρνε χαμπαρι! Τωρα τουλαχιστον με τα ενοικια που πηρε θα ισοφαρισει την ζημια! Εχει ξαναγινει με θερμοσιφωνα στο παταρι δεν το παιρνεις ευκολα χαμπαρι! ( Συνεβηκε στο σπιτι γνωστου - απο κληρονομια - που το ειχε κλειστο για τους ιδιους λογους και λογω απιστευτης τσιγκουνιας το αφηνει και ρημαζει χειροτερα με κινδυνο και για τα υπολοιπα διαμερισματα της πολυκατοικιας!) Κλειστα διαμερισματα Ελεος για κανεναν δεν ειναι κερδος! 4
nauagios Δημοσ. χθες στις 02:54 μμ Μέλος Δημοσ. χθες στις 02:54 μμ 2 ώρες πριν, UncleKim είπε Πότε λήγει το υπάρχων συμβόλαιο? Το συζήτησες μαζί τους και σου κάνουν την πάπια? Γενικώς, δεν νομίζω οτι αν διαλέξεις την νόμιμη γραφειοκρατική οδό, θα βγεις κερδισμένος. Καλύτερα ακολούθησε την συντομότερη οδό απαλλαγής από αυτούς, έστω και αν δεν μοιάζει η πιο συμφέρουσα. Το συμβόλαιο λήγει το 2027. Έτρεξα σαν βλακας να τους κάνω πρόωρη ανανέωση καλή τη πίστη γιατί δεν ένιωθε η μάνα ασφαλεια για τις σπουδές των παιδιών της. Μακάρι να έφευγαν αύριο και στην καλύτερη να κρατούσα την εγγύηση. Για να αναλάβουν ζημιες δεν το νομίζω να μπορώ να περιμένω τόσο. 2 ώρες πριν, evkar είπε κάνε μια καταγγελία της σύμβασης και ζήτα απόδοση μισθίου λόγω κακής χρήσης . Για να σου βγάλει έστω και ιδιώτης μηχανικός έκθεση πρέπει να δει το σπίτι , πράγμα που αμφιβάλλω αν θα σου επιτρέψουν οι νοικάρηδες που έχεις μέσα. Οπότε προσπάθησε να βγάλεις καμιά φωτό με το πρόσχημα ότι ζητάς προσφορά από μαστοράντζα για επισκευή και σου ζητάνε εικόνα της ζημιάς . Στην τελική πάντως , δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχουν 700.000 σπίτια κλειστά . Το αν συμφέρει να εκμισθώσεις ένα σπίτι είναι πολύ μεγάλη κουβέντα , αλλά θα πω δυο πράματα : 1.) Πάνω από 15κ ενοίκια το χρόνο έχεις συντελεστή φορολόγησης 35% (ληστρικό) και 2.) αν πάθεις ζημιά ,όπως ο θεματογράφος εδώ μπήκες μέσα με τα μπούνια . Εξυπακούεται ότι αν δεν έχεις άμεση και μεγάλη ανάγκη δεν νοικιάζεις τίποτα , όπως κάνει πολύς κόσμος .Πλήρωσε τον ελεεινό ΕΝΦΙΑ , δήλωσε το και κλειστό στο δήμο για να μην έχεις δημοτικά τέλη και εξαγοράζεις την ησυχία σου. Ακριβώς αυτό έκανα. Τους έβαλα να μου στείλουν οι ίδιοι φώτο με όσο μεγαλύτερη λεπτομέρεια για να πάει έτοιμος ο μάστορας. Αυτά τα στοιχεία τους καίνε. 2 ώρες πριν, elgol είπε Εγω δε νομιζω να δικαιωθει ο ιδιοκτητης γιατι το προβλημα ειναι απο δικο του αντικειμενο, δεν πηραν μια βαρια και εσπασαν τον τοιχο. Στο πατρικο μου πανω απο το μπανιο υπηρχε παταρι με το θερμοσιφωνα ,καποια στιγμη αρχισε να τρεχει μεχρι να το καταλαβουμε (και μεναμε και μεσα) ειχε ρουφηξει ολο το παταρι (στο τελος εβαλε ο υδραυλικος σκαφη κατω απο το νεο θερμοσιφωνα και σωληνακι υπερπληρωσης) μια χαρα θα ισχυρισθουν κατι τετοιο. Η διαρροή είναι 5 σταγόνες το λεπτό. Αυτό σημαίνει ότι πριν τρέξουν τα νερά θα σου έχει μουχλιασει όλος ο τοίχος από μήνες. Το ίδιο και όλοι οι γειτονικοι τοίχοι. Θα δει δηλαδή ο τύπος ότι απο βδομάδα σε βδομαδα απο άσπρο γίνεται καφέ ή μαύρο το ταβάνι και θα περιμένει να βρέξει για να το πει? Επισημαίνω ότι ΟΥΤΕ όταν έβρεχε το ταβάνι είπαν τίποτα. Εγώ πήγα για άλλο λόγο και μόλις είχαν σφουγγαρισει. Είχε άπειρες σταγόνες στο ταβάνι έτοιμες να πέσουν. Αν έδινα μια καλή γροθιά στο ταβάνι ακόμα θα έβρεχε.
Morosana Δημοσ. χθες στις 03:06 μμ Δημοσ. χθες στις 03:06 μμ Εσύ νομίζεις ότι θα πας στη δική της Νυρεμβέργης η στο ειδικό δικαστήριο του Ανδρέα με καταθέσεις μάρτυρες κτλ 😛 .Συνήθως τέτοιες υποθέσεις παίρνουν 5 λεπτά και είναι του στυλ -Από πού προκλήθηκε η ζημιά -Θερμοσίφωνα -υπαρχει κάποιος όρος ποιος αναλαμβάνει τέτοια ζημιά ; -οχι -Γιατί δεν ενημερώσατε; -φοιτητές είμαστε, πρώτη φορά μένουμε μόνοι και δεν ξέρουμε, λείπουμε καιρό γιατί μένουμε με τις κοπέλες μας και διάφορες τέτοιες πίπες Αν περιμένεις αποζημιώσεις κτλ καληνύχτα, άσε μην γυρίσει μπούμερανγκ και πουν ότι η υγρασία τους προκάλεσε πρόβλημα υγείας και βγεις τριπλά χαμένος 4 1
nauagios Δημοσ. χθες στις 03:09 μμ Μέλος Δημοσ. χθες στις 03:09 μμ 1 ώρα πριν, elgol είπε "Δηλαδή αν υπήρχε βλάβη σε κουζίνα φυσικού αερίου θα περίμεναν να καούν ζωντανοί πριν ενημερώσουν;" Ναι και σε αυτην την περπτωση μαντεψε ποιος θα πηγαινε μεσα ή θα τραβιοταν στα δικαστηρια Σε αυτό ακριβώς πατάω και εγώ, αν έπεφτε το ταβάνι στο κεφάλι τους, αν πάθαιναν καμία ηλεκτροπληξια αππ τον θερμοσιφωνα (πριν μπουν μέσα άλλαξα ρελε γιατί ήταν 10ετιας ο προηγουμενος), αν ψηνόταν κανένας επειδή ο πίνακας που είναι στον ένα από τους τοίχους του μπάνιου ή αν εμφάνιζε κανένας πρόβλημα υγείας από την μούχλα τί θα γινόταν? Γιατί να τρέχω εγώ για κάτι που δεν ενημερώθηκα? Και να με δουλεύουν και από πάνω. Όταν τους λέω καλά δεν αναρωτήθηκατε γιατί έχει μαυρίσει τι χωλ? Η απάντηση ήταν ότι βάζουμε αντικουνοπικο και μάλλον είναι από την ουσία που έχει μέσα. Η πρίζα τους 80 πόντους και το ταβάνι στα 3.2 μέτρα .
SagoniasSlutRos Δημοσ. χθες στις 03:11 μμ Δημοσ. χθες στις 03:11 μμ Eλπιζω να μην εχει περασει υγρασια και σε κανενα γειτονα που συνορεύει με το μπανιο σου και τρεχεις κι απο κει μετα...
nauagios Δημοσ. χθες στις 03:12 μμ Μέλος Δημοσ. χθες στις 03:12 μμ 1 ώρα πριν, 1comment είπε Γι αυτό βλέπουμε τα νοίκια 2-3 φορές πάνω απ' ότι αξίζουν τα σπίτια. Οι ιδιοκτήτες χρεώνουν τόσο ώστε να πληρώσουν μετά τις όποιες ζημιές... Δυστυχώς αυτά γίνονται. Για την υγρασία δεν θεωρώ ότι φταίνε οι ίδιοι. Ένα σωστά φτιαγμένο σπίτι με καλά μονωμένα ταβάνια, καλή εσωτερική θερμομόνωση, χρώματα αντιμουχλικά κλπ δεν θα βγάλει εύκολα υγρασία. Κι εμείς στο σπίτι μας έχουμε κάθε χειμώνα μαύρα ταβάνια και η μάνα μου τα πλένει με χλωρίνες. Ξέρουμε ότι φταίει η ταράτσα που δεν έχει σωστή μόνωση, όπως και οι τοίχοι. Ο αερισμός γίνεται κανονικά κάθε μέρα, κι όμως υγρασία βγάζει το ταβάνι. Δεν νομίζω κανένα δικαστήριο να δεχτεί ότι για την υγρασία φταίνε οι κάτοικοι και όχι η οικία. Για το θερμοσίφωνα εφόσον δεν φαινόταν η διαρροή πάλι δεν βλέπω μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Ίσως να το θεώρησαν ότι γίνεται λόγω υγρασίας. Κοινώς καλά ξεμπερδέματα. Δεν καταλαβαίνω το λόγο που το νοίκιασες και μάλιστα τόσο φτηνά. Καλύτερα να το κρατούσες κλειστό. Αντε πάλι τα ίδια. Άλλο πράγμα η επιφανειακή υγρασία και άλλο να βρέχει ζωντανο τρεχούμενο νερό και να πλατσουριζεις στο πάτωμα. 2 δάχτυλα νερο έχει το πατάρι από μια διαρροή που είναι κάποιες σταγόνες. Ξέρω πώς είναι η υγρασία από τα χνώτα των ατόμων που ζουν μέσα και δεν ανοίγουν, ξέρω ποια είναι από βορινο τοίχο σε χώρο χωρίς θέρμανση και ξέρω πως είναι και από ταράτσα χωρίς μόνωση. 2 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Eλπιζω να μην εχει περασει υγρασια και σε κανενα γειτονα που συνορεύει με το μπανιο σου και τρεχεις κι απο κει μετα... Καλά αυτό είναι άλλο ανέκδοτο. Αλλά ευτυχώς τα έβγαλε στον κοινοχρηστο. Δεν έμενε κάνεις από πανω για να χρησιμοποιεί την σκάλα. Για να μπουν στο σπίτι πατούσαν σε νερά ρε παιδιά και εσείς μου λέτε δεν φαίνεται η υγρασία.
magicnumbers Δημοσ. χθες στις 03:41 μμ Δημοσ. χθες στις 03:41 μμ Μερικοί άνθρωποι δε καταλαβαίνω πως ζουν..Έχω τύχει σε σπίτι με μικρά παιδιά που εκοβες την υγρασία με το μαχαίρι,η μάνα να μαγειρεύει κατσαρόλα κ τα παράθυρα μονίμως κλειστά δίχως να κάνει κρύο πχ, κλεισούρα κ πάχνη. Υγρασία παντου κ τα τζάμια να σουρωνουν νερό. Εννοείται να καπνίζουν εκεί μέσα φουλ. Ειλικρινά δε τους πνίγει το περιβάλλον που αναπνέουυν; Εγώ χειμώνα καλοκαίρι ξυπνάω κ το παράθυρο τέρμα τουλαχ 10-15' πρώτη κίνηση ασχέτως καιρού. 2
zio10 Δημοσ. χθες στις 03:52 μμ Δημοσ. χθες στις 03:52 μμ 2 ώρες πριν, Malthador είπε Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι, επειδή υπάρχει μια παρεξήγηση: Οι συσκευές που έρχονται με το σπίτι, εάν και εφόσον χαλάσουν λόγω συνήθους χρήσης, ο ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος να τις επισκευάσει ή να τις αντικαταστήσει. Ωστόσο, η συντήρηση των συσκευών που έρχονται με το σπίτι βαρύνουν τον ενοικιαστή. Προφανώς και δεν έχουν κάνει ποτέ συντήρηση στο θερμοσίφωνα αυτά τα 3 χρόνια (αλλιώς δεν θα είχε τρυπήσει ο θερμοσίφωνας), οπότε τους βαρύνει η ζημιά που έχει γίνει. Αλλά ακόμα και να ήταν ζημιά που προκλήθηκε από συνήθη χρήση και πάλι φέρουν ευθύνη που δεν ενημέρωσαν. Δηλαδή αν υπήρχε βλάβη σε κουζίνα φυσικού αερίου θα περίμεναν να καούν ζωντανοί πριν ενημερώσουν; OP, υπάρχει κι άλλη μία εναλλακτική: εφόσον έχει λήξει το συμβόλαιο και έχει παρέλθει η τριετία, τους κάνεις νέο συμφωνητικό, με νέους όρους και υπερδιπλάσιο ενοίκιο. Έτσι μπορεί να γλυτώσεις και τα έξοδα του δικηγόρου για διαταγή απόδοσης μισθίου, αφού θα αρνηθούν και θα φύγουν μόνοι τους. Άκυρο, τώρα είδα ότι έχεις ανανεώσει πρόσφατα. Τι συντήρηση θέλει ο θερμοσίφωνας; Για το άλλο που γράφτηκε, ότι καλύτερα να είναι κλειστό το σπίτι, πάλι φθορές έχει. Εκτός αν πας πολύ συχνά για έλεγχο, αερισμό κτλ.
Moderators Malthador Δημοσ. χθες στις 04:03 μμ Moderators Δημοσ. χθες στις 04:03 μμ 2 hours ago, elgol said: Αυτο που λες δεν μπορει να αποδειχθει σε δικαστηριο οτι δεν ενημερωσε αλλωστε πολλοι εχουν πεθανει χωρις να καταλαβουν διαρροη ή μονοξειδιο Ακριβώς επειδή δεν αποδεικνύονται αυτά τα πράγματα και επειδή ο χρήστης του πράγματος φέρει και την ευθύνη για την συντήρησή του, δεν θα δεις ποτέ κανέναν ιδιοκτήτη να καταδικάζεται σε τέτοια περίπτωση. 14 minutes ago, zio10 said: Τι συντήρηση θέλει ο θερμοσίφωνας; Δεν ξέρω τι συντήρηση θέλει ο συγκεκριμένος θερμοσίφωνας, για τον δικό μου πάντως που είναι ηλιακός/ηλεκτρικός και βρίσκεται στην ταράτσα του σπιτιού έχω κλείσει ραντεβού για να δώσω ένα 100άρικο για συντήρηση. Το ίδιο έκανα για την καμινάδα του σπιτιού, το ίδιο για τον καυστήρα. Δηλαδή, παρόλο που είμαι μισθωτής και όχι ιδιοκτήτης του σπιτιού, φροντίζω να συντηρώ το σπίτι. Και αυτό όχι για αν μην με πρήζει η ιδιοκτήτρια, αλλά γιατί έχω την οικογένειά μου στο σπίτι και θέλω να λειτουργούν όλα σωστά. Τα πράγματα σε ένα σπίτι θέλουν έλεγχο μια φορά το χρόνο ή την διετία. Από την άλλη έχω ενημερώσει την ιδιοκτήτρια ότι σε κάποιο σημείο της ταράτσας λιμνάζουν νερά και έχει εμφανιστεί μια μικρή μαυρίλα σε ένα σημείο του ταβανιού μου. Αυτό προφανώς και επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη, άμα θέλει ας το φτιάξει, πάντως εγώ ενημέρωσα ως όφειλα. 5 1
zio10 Δημοσ. χθες στις 04:54 μμ Δημοσ. χθες στις 04:54 μμ 49 λεπτά πριν, Malthador είπε Ακριβώς επειδή δεν αποδεικνύονται αυτά τα πράγματα και επειδή ο χρήστης του πράγματος φέρει και την ευθύνη για την συντήρησή του, δεν θα δεις ποτέ κανέναν ιδιοκτήτη να καταδικάζεται σε τέτοια περίπτωση. Δεν ξέρω τι συντήρηση θέλει ο συγκεκριμένος θερμοσίφωνας, για τον δικό μου πάντως που είναι ηλιακός/ηλεκτρικός και βρίσκεται στην ταράτσα του σπιτιού έχω κλείσει ραντεβού για να δώσω ένα 100άρικο για συντήρηση. Το ίδιο έκανα για την καμινάδα του σπιτιού, το ίδιο για τον καυστήρα. Δηλαδή, παρόλο που είμαι μισθωτής και όχι ιδιοκτήτης του σπιτιού, φροντίζω να συντηρώ το σπίτι. Και αυτό όχι για αν μην με πρήζει η ιδιοκτήτρια, αλλά γιατί έχω την οικογένειά μου στο σπίτι και θέλω να λειτουργούν όλα σωστά. Τα πράγματα σε ένα σπίτι θέλουν έλεγχο μια φορά το χρόνο ή την διετία. Από την άλλη έχω ενημερώσει την ιδιοκτήτρια ότι σε κάποιο σημείο της ταράτσας λιμνάζουν νερά και έχει εμφανιστεί μια μικρή μαυρίλα σε ένα σημείο του ταβανιού μου. Αυτό προφανώς και επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη, άμα θέλει ας το φτιάξει, πάντως εγώ ενημέρωσα ως όφειλα. Για ηλεκτρικό θερμοσίφωνα κατάλαβα και επειδή δεν είχα ξανακουσει ότι θέλουν κάποια συντήρηση ρώτησα. Για ηλιακό ξέρω ότι θέλει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα