WuYingRen Δημοσ. Παρασκευή στις 07:38 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:38 πμ (επεξεργασμένο) Για εκτιμητή και μάλιστα από Πρωτοδικείο όπως ανέφεραν άλλοι, καλό ειναι να ζητήσει ο δικηγόρος από το Πρωτοδικείο τη λίστα. Εγω για την υπόθεσή μου (αγωγή προς τον Εργολάβο που έκανε την ανακαίνιση του διαμερίσματός μου) όταν πήγα στο Πρωτοδικείο Πειραιά (που δε σήκωναν τηλέφωνο) να πάρω λίστα, μου είπαν δε τη δίνουν σε ιδιώτες. Δικηγοροι και Δικαστές μόνο. Μπορείς να δείς εδώ που υπάρχει μια λίστα απο το gsis : https://www1.gsis.gr/gspp/dhpe/valuers/faces/pages/mainmenu/entrance.xhtml;jsessionid=dUb6McDjL0on739Z0e2f9nBVW9Adh3Ei-_-ac3OwUxJYE5rZqqlZ!-650344053?faces-redirect=true&hashKey=t34t34tt3t34t34t34t34t34t34&id=1 Αν και λίγο δύσκολο να βγάλεις άκρη τι υπηρεσίες προσφέρει ο κάθε ένας. Δες Φυσικά πρόσωπα, κατηγορία Α και βαλε μετά τη περιοχή που ειναι το σπίτι για να δεις ποιοί ειναι κοντά. Στο τέλος, βρήκα ονλαιν .pdf λίστα του Πρωτ. Πειραιά, μίλησα με 2-3 και έκλεισα συμφνία με έναν από τους εκτιμητές. Εμένα μου κόστισε περ. 1000 ευρώ η έκθεσή του αλλά ήταν αρκετά πράγματα. Κανονικά αυτά θα έπρεπε να τα κάνουν οι δικηγόροι... Επεξ/σία Παρασκευή στις 07:39 πμ από WuYingRen
cpavlidi Δημοσ. Παρασκευή στις 07:52 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:52 πμ Πετα τους εξω ασχετως κοστους. Επισκευη βλαβων και αντικασταση συσκευων. Κανε μια ασφαλεια νομικης προστασιας ψαξε υπάρχει και ξανανοικιασε το. Παθαινεις και μαθαινεις.
Vstromrider Δημοσ. Παρασκευή στις 08:21 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 08:21 πμ 8 ώρες πριν, KyrGR είπε Ίσως δεν μεγάλωσες σε σπίτι που χτίστηκε με τον ιδρώτα των γονιών σου, ίσως εγώ να είμαι εξαίρεση πάντως ισχύει αυτό που είπα αυτολεξεί (το συγκεκριμένο πατρικό μου είναι 122 τ.μ. καθαροί χώροι και μένουμε στο πατρικό της συζύγου ). Ακριβως επειδη το εχτισαν οι γονεις σου με ιδρωτα, πρεπει να το αξιοποιησεις για να μην πηγαινει χαραμι ο ιδρωτας. 3
fsbmaniac Δημοσ. Παρασκευή στις 08:41 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 08:41 πμ Ποτε δεν πρέπει να λυπάσαι κανέναν ! Ειδικά όταν κάνεις μια συναλλαγή. Μετα απο χρόνια ενοικιάσεων εκει κατεληξα. Να ζητάς 4 εγγυήσεις μπροστά και συμβόλαιο σε δικιγόρο. Αν στον 1.5 χ΄ρονο είναι οκ οι ενοικιαστές... τους επιστρέφεις 2 εγγυήσεις και κρατάς τις 2, βέβαια αλλάζεις το συμβόλαιο. Βαλε φίλτρα να μειώσεις τους κατσαπλιάδες δεν γίνεται αλλιώς. 5 1
Morosana Δημοσ. Παρασκευή στις 09:11 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 09:11 πμ 27 λεπτά πριν, fsbmaniac είπε Ποτε δεν πρέπει να λυπάσαι κανέναν ! Ειδικά όταν κάνεις μια συναλλαγή. Μετα απο χρόνια ενοικιάσεων εκει κατεληξα. Να ζητάς 4 εγγυήσεις μπροστά και συμβόλαιο σε δικιγόρο. Αν στον 1.5 χ΄ρονο είναι οκ οι ενοικιαστές... τους επιστρέφεις 2 εγγυήσεις και κρατάς τις 2, βέβαια αλλάζεις το συμβόλαιο. Βαλε φίλτρα να μειώσεις τους κατσαπλιάδες δεν γίνεται αλλιώς. Καλό το να είσαι επιλεκτικός να βάζεις φίλτρα και να μη θέλεις φοιτητές, οικογένειες με μικρά παιδιά, κατοικίδια κτλ αλλά το να ζητάς 5 ενοίκια με το καλημέρα δεν σε εξασφαλίζει σχεδόν σε τίποτα. Αν ο ενοικιαστής είναι νοικοκύρης θα το προσέξει είτε δώσει 1 εγγύηση είτε 5 όπως ο κακονοικοκύρης δεν θα σεβαστεί τίποτα όσα και να δώσει. Χωρίς ίχνος σεξισμού αν στο σπίτι δεν υπάρχει γυναίκα που έχει άλλη ματιά σε πράγματα της καθημερινότητας σπίτι δεν στέκεται εύκολα
Skrobo Δημοσ. Παρασκευή στις 10:02 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:02 πμ 11 hours ago, nauagios said: Μα ο δικηγόρος μου είπε να βρω μηχανικό να στοιχείοθετησει την ζημιά, την οποία υπαιτιοτητα, το χρονικό διάγραμμα και τα κόστη. Ο δικηγόρος σου είπε να βρεις μηχανικό γιατί α) πιστευει ότι η τιμή που θα σου δώσει θα σε αποθαρρύνει από το να συνεχίσεις και β) αν συνεχίσεις και χάσεις, θα μπορείς να κατηγορεί εσένα και την επιλογή σου. Προφανώς και ο δικηγόρος ξέρει / έχει τρόπο να βρει μηχανικούς που προσφέρουν την υπηρεσία για νομική χρήση. 1
Moderators Malthador Δημοσ. Παρασκευή στις 11:36 πμ Moderators Δημοσ. Παρασκευή στις 11:36 πμ 18 hours ago, nauagios said: Δεν έχουν καμια ευθύνη για τον θερμοσιφωνα και δεν ζητάω να πληρώσουν τίποτα για αυτό. Ζητώ για την ζημιά που άφησαν να γίνει και το αποδεικνύουν οι φωτογραφίες. Εγώ θέλω να τους πετάξω έξω και να πληρώσουν την επισκευή γιατί δεν τους εμπιστεύομαι και με κοροϊδεύουν ακόμα. Το πιο ρεαλιστικό σενάριο: Θα βρεις έναν μηχανικό να σου υπογράψει ότι η ζημιά έχει γίνει εδώ και μήνες. Επειδή αυτό συνιστά κακή χρήση (το γεγονός ότι δεν σε ενημέρωσαν για την βλάβη με αποτέλεσμα να γίνει ζημιά) μπορείς να τους βγάλεις έξω άμεσα σύμφωνα με τους όρους του συμφωνητικού που έχετε υπογράψει. Πας στο δικηγόρο σου και φτιάχνει διαταγή απόδοσης μισθίου. Τους βγάζεις έξω, επιδιορθώνεις την ζημιά και προσέχεις περισσότερο ποιον βάζεις μέσα την επόμενη φορά. Τώρα τα υπόλοιπα περί αγωγής, να σου πληρώσουν την επισκευή κλπ κατά την γνώμη μου ανήκουν στην σφαίρα του φανταστικού. Στο τέλος θα καταλήξεις να επισκευάσεις από την τσέπη σου την ζημιά και θα πληρώσεις τα δικαστήρια και δεν θα πάρεις πίσω μία στο τέλος. Εγώ προσωπικά δεν θα έμπλεκα περαιτέρω, θα το κατάπινα και θα μου γινόταν μάθημα για το μέλλον. 1
nauagios Δημοσ. Παρασκευή στις 12:17 μμ Μέλος Δημοσ. Παρασκευή στις 12:17 μμ 37 λεπτά πριν, Malthador είπε Το πιο ρεαλιστικό σενάριο: Θα βρεις έναν μηχανικό να σου υπογράψει ότι η ζημιά έχει γίνει εδώ και μήνες. Επειδή αυτό συνιστά κακή χρήση (το γεγονός ότι δεν σε ενημέρωσαν για την βλάβη με αποτέλεσμα να γίνει ζημιά) μπορείς να τους βγάλεις έξω άμεσα σύμφωνα με τους όρους του συμφωνητικού που έχετε υπογράψει. Πας στο δικηγόρο σου και φτιάχνει διαταγή απόδοσης μισθίου. Τους βγάζεις έξω, επιδιορθώνεις την ζημιά και προσέχεις περισσότερο ποιον βάζεις μέσα την επόμενη φορά. Τώρα τα υπόλοιπα περί αγωγής, να σου πληρώσουν την επισκευή κλπ κατά την γνώμη μου ανήκουν στην σφαίρα του φανταστικού. Στο τέλος θα καταλήξεις να επισκευάσεις από την τσέπη σου την ζημιά και θα πληρώσεις τα δικαστήρια και δεν θα πάρεις πίσω μία στο τέλος. Εγώ προσωπικά δεν θα έμπλεκα περαιτέρω, θα το κατάπινα και θα μου γινόταν μάθημα για το μέλλον. Αυτό ακριβώς θα ήθελα να γίνει. Έτσι κι αλλιώς θα το ανακαινιζα. Απλά δεν θέλω να το κάνω όσο είναι αυτοί μέσα και δεν νιώθω καλά να με κοροϊδεύουν. 1
Mhlogiatros Δημοσ. Παρασκευή στις 12:19 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:19 μμ Δε φτιάχνεις τίποτα άλλο με ζώα μέσα που δε το σέβονται ..... 1
UncleKim Δημοσ. Παρασκευή στις 12:19 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:19 μμ Πότε λήγει το υπάρχων συμβόλαιο? Το συζήτησες μαζί τους και σου κάνουν την πάπια? Γενικώς, δεν νομίζω οτι αν διαλέξεις την νόμιμη γραφειοκρατική οδό, θα βγεις κερδισμένος. Καλύτερα ακολούθησε την συντομότερη οδό απαλλαγής από αυτούς, έστω και αν δεν μοιάζει η πιο συμφέρουσα.
tasoe Δημοσ. Παρασκευή στις 12:20 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:20 μμ 3 hours ago, Vstromrider said: Ακριβως επειδη το εχτισαν οι γονεις σου με ιδρωτα, πρεπει να το αξιοποιησεις για να μην πηγαινει χαραμι ο ιδρωτας. Εννοεί ότι έχει συναισθηματική αξία το σπίτι και αν το νοικιάσει και το δει διαλυμένο θα πονέσει η ψυχή του. Ακόμα και αν φτιάχνεται με λιγότερα λεφτά από όσα του άφησαν οι ενοικιαστές που το διέλυσαν. Κάποια πράγματα είναι υπεράνω χρημάτων.
evkar Δημοσ. Παρασκευή στις 12:30 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:30 μμ κάνε μια καταγγελία της σύμβασης και ζήτα απόδοση μισθίου λόγω κακής χρήσης . Για να σου βγάλει έστω και ιδιώτης μηχανικός έκθεση πρέπει να δει το σπίτι , πράγμα που αμφιβάλλω αν θα σου επιτρέψουν οι νοικάρηδες που έχεις μέσα. Οπότε προσπάθησε να βγάλεις καμιά φωτό με το πρόσχημα ότι ζητάς προσφορά από μαστοράντζα για επισκευή και σου ζητάνε εικόνα της ζημιάς . Στην τελική πάντως , δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχουν 700.000 σπίτια κλειστά . Το αν συμφέρει να εκμισθώσεις ένα σπίτι είναι πολύ μεγάλη κουβέντα , αλλά θα πω δυο πράματα : 1.) Πάνω από 15κ ενοίκια το χρόνο έχεις συντελεστή φορολόγησης 35% (ληστρικό) και 2.) αν πάθεις ζημιά ,όπως ο θεματογράφος εδώ μπήκες μέσα με τα μπούνια . Εξυπακούεται ότι αν δεν έχεις άμεση και μεγάλη ανάγκη δεν νοικιάζεις τίποτα , όπως κάνει πολύς κόσμος .Πλήρωσε τον ελεεινό ΕΝΦΙΑ , δήλωσε το και κλειστό στο δήμο για να μην έχεις δημοτικά τέλη και εξαγοράζεις την ησυχία σου.
elgol Δημοσ. Παρασκευή στις 12:39 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:39 μμ Εγω δε νομιζω να δικαιωθει ο ιδιοκτητης γιατι το προβλημα ειναι απο δικο του αντικειμενο, δεν πηραν μια βαρια και εσπασαν τον τοιχο. Στο πατρικο μου πανω απο το μπανιο υπηρχε παταρι με το θερμοσιφωνα ,καποια στιγμη αρχισε να τρεχει μεχρι να το καταλαβουμε (και μεναμε και μεσα) ειχε ρουφηξει ολο το παταρι (στο τελος εβαλε ο υδραυλικος σκαφη κατω απο το νεο θερμοσιφωνα και σωληνακι υπερπληρωσης) μια χαρα θα ισχυρισθουν κατι τετοιο.
Moderators Malthador Δημοσ. Παρασκευή στις 01:05 μμ Moderators Δημοσ. Παρασκευή στις 01:05 μμ Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι, επειδή υπάρχει μια παρεξήγηση: Οι συσκευές που έρχονται με το σπίτι, εάν και εφόσον χαλάσουν λόγω συνήθους χρήσης, ο ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος να τις επισκευάσει ή να τις αντικαταστήσει. Ωστόσο, η συντήρηση των συσκευών που έρχονται με το σπίτι βαρύνουν τον ενοικιαστή. Προφανώς και δεν έχουν κάνει ποτέ συντήρηση στο θερμοσίφωνα αυτά τα 3 χρόνια (αλλιώς δεν θα είχε τρυπήσει ο θερμοσίφωνας), οπότε τους βαρύνει η ζημιά που έχει γίνει. Αλλά ακόμα και να ήταν ζημιά που προκλήθηκε από συνήθη χρήση και πάλι φέρουν ευθύνη που δεν ενημέρωσαν. Δηλαδή αν υπήρχε βλάβη σε κουζίνα φυσικού αερίου θα περίμεναν να καούν ζωντανοί πριν ενημερώσουν; OP, υπάρχει κι άλλη μία εναλλακτική: εφόσον έχει λήξει το συμβόλαιο και έχει παρέλθει η τριετία, τους κάνεις νέο συμφωνητικό, με νέους όρους και υπερδιπλάσιο ενοίκιο. Έτσι μπορεί να γλυτώσεις και τα έξοδα του δικηγόρου για διαταγή απόδοσης μισθίου, αφού θα αρνηθούν και θα φύγουν μόνοι τους. Άκυρο, τώρα είδα ότι έχεις ανανεώσει πρόσφατα.
phanispal Δημοσ. Παρασκευή στις 01:06 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:06 μμ 31 λεπτά πριν, evkar είπε Το αν συμφέρει να εκμισθώσεις ένα σπίτι είναι πολύ μεγάλη κουβέντα , αλλά θα πω δυο πράματα : 1.) Πάνω από 15κ ενοίκια το χρόνο έχεις συντελεστή φορολόγησης 35% (ληστρικό) και 2.) αν πάθεις ζημιά ,όπως ο θεματογράφος εδώ μπήκες μέσα με τα μπούνια . Έτσι. Καιρό είχαμε να διαβάσουμε ότι μπαίνουν και μέσα οι ιδιοκτήτες. Για να έχεις πάνω από 15Κ το χρόνο από ενοίκια πρέπει κάθε μήνα να παίρνεις πάνω από 1.200€. Αν είσαι κληρονόμος άεργος εισοδηματίας όντως παίζει ψαλίδισμα. Η γκρίνια θα ήταν δικαιολογημένη, αλλά σε τέτοια περίπτωση δε θα σε έπαιρνε να τα είχες κλειστά, αλλιώς θα έπρεπε να βρεις τρόπους να αυξήσεις το εισόδημά σου. Στην άλλη περίπτωση που έχεις βασικό εισόδημα από εργασία για παράδειγμα, σιγά την απώλεια του 35%, όταν μάλιστα η αξία των ακινήτων ανεβαίνει με το χρόνο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα