nauagios Δημοσ. Πέμπτη στις 01:54 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:54 μμ Καλησπέρα σας, είμαι ιδιοκτήτης ενός διαμερισματος το οποίο για πρώτη φορά είπα να το νοικιάσω. Ήταν το σπίτι που μέναμε πριν φύγουμε εξωτερικό. Στην αρχή δεν τοι νοικιαζαμε αλλά μας ένας γνωστός μας είπε για μια οικογένεια με δύο φοιτητές από επαρχία που τα φέρνουν δύσκολα και είπαμε να βοηθήσουμε. Ενα παλιό δυάρι με καινούργια κουφώματα, καινούρια A/C daikin, καινούριο θερμοσιφωνα, φουλ επιπλωμένο με όλες τις συσκευές και όλα τα έπιπλα. Επιπλα και συσκευές 5ετιας. Το ενοίκιο στα 2/3 της περιοχής. Και είχαμε δεσμευτει φέτος χειμωνα να ανακαινισουμε πλήρως το μπάνιο και του χρόνου την κουζίνα. Πήγαμε την περασμένη βδομαδα με τον εργολάβο και τον υδραυλικό να το δούμε επιτόπου με την σύζυγο μου που είναι αρχιτέκτονας. Η εικόνα που αντικρισαμε ήταν σοκαριστικη. Ο θερμοσίφωνας δακρυζε με αποτέλεσμα όλο το πατάρι να έχει 2 δάχτυλα νερο, το ταβάνι του μπάνιου είχε χιλιάδες σταγόνες που έπεφταν, το μπάνιο όλα μαύρο και σάπιο. Τα δωμάτια που συνορευουν είχαν πιάσει μούχλα και ο κοινοχρηστος να έχει πιει τόσο μούχλα και νερό που να τρέχει από το σοβατεπι. Η απαντηση τους ήταν ότι είχαν πάει 15 μέρες διακοπές Χριστούγεννα σπίτι τους και το βρήκαν έτσι. Φυσικά και η κατάσταση ήταν μήνες πιο πριν γιατί η διαρροή ήταν μια σταγόνα κάθε 5 δευτερόλεπτα. Παράθυρο μπανιου να ανοίξουν ούτε καν. Τους είπα ότι είναι απαράδεκτο να αφήνουν να καταστρέφεται η περιουσία του ιδιοκτήτη και να αδιαφορούν. Φυσικά και δεν φταινε για τον θερμοσιφωνα. Αλλά γιατί δεν μας ειδοποίησαν ειναι το θέμα. Δεν θέλω να ξέρω τί θα γινόταν αν φτιάχναμε το μπάνιο και συνέβαινε μετά η διαρροή. Η μάνα τους να προσπαθεί να πει ότι το σπίτι είχε υγρασίες από παλιά και παπαριες. Ευτυχώς είχαμε βγάλει παντού φώτο όταν το δώσαμε πριν 3 3 χρόνια. Επίσης η γυναίκα μου είχε στείλει τον εργολάβο να το αποτυπώσει για να του το σχεδιάσει. Στις φώτο που τράβηξε τον Νοέμβριο είδαμε ότι ήδη έχει μούχλα το ταβάνι και απλά δεν έχει ξερασει ακόμα το νερό. Προφανώς τους είπα ότι θα επομιστουν όλα τα κόστη εκτός του θερμοσιφωνα ώστε το σπίτι να έρθει στην κατάσταση που το παρέλαβαν. Όταν χάλασε η κουζίνα και το ψυγείο τα αντικαταστήσαμε με καινούρια την επόμενη μέρα. Επίσης μας παρακάλεσαν το καλοκαίρι να τους ανανεώσουμε μέχρι τέλος των σπουδών το 2027 γιατί δεν ένοιωθαν ασφαλεια και το κάναμε. Τελικά μάθαμε ότι μια χαρά τα έχουν τα φράγκα γιατί νοικιάζουν σπίτια στο πιο πλούσιο νησί του Ιονίου. Καλοί μαλακές είμαστε λοιπόν. Επειδή ήρθε μια γνωστή μπλεγμένη με εκκλησίες μας είπε έχει δύο παιδάκια που δεν μπορούν σπουδάσουν. Και την πατήσαμε σαν παπαρες την μπανανοφλουδα. Ο δικηγόρος μου είπε έχω πολύ καλές πιθανότητες να τους πετάξω έξω. Θέλει όμως πραγματογνομωνα να πάει να δέσει την υπόθεση. Ξέρει κανείς τι κάνω για αυτό? 8
BigBlack Δημοσ. Πέμπτη στις 02:02 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:02 μμ Να κάνεις ό,τι σου πει ο δικηγόρος σου, αν τον εμπιστεύεσαι. 7
ekechagi Δημοσ. Πέμπτη στις 02:11 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:11 μμ Κόστος πραγματογνώμονα ΤΕΕ: ~1500 ευρώ 1 1
JLEE Δημοσ. Πέμπτη στις 02:15 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:15 μμ Μπορείς να απευθυνθείς στο τοπικό Επιμελητήριο και να ζητήσεις ένα πραγματογνώμονα. Ξέρω ότι κάθε χρόνο έχουν μια λίστα με πραγματογνώμονες που ορκίζονται κανονικά στο Πρωτοδικών. Μόλις τώρα, ekechagi είπε Κόστος πραγματογνώμονα ΤΕΕ: ~1500 ευρώ Στο Ηράκλειο που είχα ρωτήσει ήταν 300€
nauagios Δημοσ. Πέμπτη στις 04:07 μμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 04:07 μμ 1 ώρα πριν, ekechagi είπε Κόστος πραγματογνώμονα ΤΕΕ: ~1500 ευρώ Πόσο??? Σοβαρά τώρα? Να τους πετάξω έξω για αδιαφορία θέλω. Θα πάρει 500 ο δικηγόρος, 1500 ο πραγματογνομωνας και 2000 να το βάψω και να αντικαταστησω τον θερμοσιφωνα. 1
phanispal Δημοσ. Πέμπτη στις 04:44 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:44 μμ Πιθανόν να φταίνε τα καινούργια κουφώματα σε συνδυασμό με το ότι μάλλον δεν άνοιγαν να αεριστούν οι χώροι (αν και απ' ότι λες το μπάνιο έχει το πρόβλημα και οι τοίχοι που συνορεύουν). Ο θερμοσίφωνας απ' ότι κατάλαβα είναι στο πατάρι και όχι στο χώρο του μπάνιου, οπότε η διαρροή δε γίνεται άμεσα αντιληπτή. Επίσης δεν ανέφερες κάτι για καλοριφέρ και είπες ότι έβαλες καινούργια κλιματιστικά, τα οποία δεν κάνουν αφύγρανση σε λειτουργία θέρμανσης. Δε θέλω να τους βγάλω λάδι, αλλά δεν ξέρω μήπως πάνω στα νεύρα σου αγνοείς κάποια δεδομένα. Το σίγουρο φάουλ τους είναι που δεν ενημέρωσαν για την υγρασία, αλλά μιλάμε για φοιτητές που συνήθως δεν ξέρουν τι είναι φυσιολογικό και τι όχι σε ένα σπίτι, λίγο πολύ όλοι περάσαμε από αυτή τη φάση. 1
The_Judas Δημοσ. Πέμπτη στις 04:54 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:54 μμ "αλλά μας ένας γνωστός μας είπε για μια οικογένεια με δύο φοιτητές από επαρχία που τα φέρνουν δύσκολα και είπαμε να βοηθήσουμε" Αυτο ήταν το λαθος σου. Τετοιες εξυπηρετήσεις κάνεις μονο σε πολύ κοντινους συγγενεις ή ακόμη καλυτερα σε κανέναν. Το είχε παθει και εγώ το ιδιο προβλημα με τον θερμοσιφωνα με τις πρωτες σταγόνες εφερα υδραυλικό και δεν εγινε καμία ζημιά. Δεν υπαρχει περιπτωση να μην το κατάλαβαν. Οπως σου είπαν πιο πανω ειναι δυσκολη υπόθεση δεν ξερω αν συμφερει οικονομικά να κινηθείς νομικά. 2 1
sleepychris Δημοσ. Πέμπτη στις 05:04 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 05:04 μμ 9 minutes ago, The_Judas said: "αλλά μας ένας γνωστός μας είπε για μια οικογένεια με δύο φοιτητές από επαρχία που τα φέρνουν δύσκολα και είπαμε να βοηθήσουμε" Αυτο ήταν το λαθος σου. Τετοιες εξυπηρετήσεις κάνεις μονο σε πολύ κοντινους συγγενεις ή ακόμη καλυτερα σε κανέναν. Αμα εισαι καλος ανθρωπος,φαινεται… 1 2 4
nauagios Δημοσ. Πέμπτη στις 05:05 μμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 05:05 μμ 14 λεπτά πριν, phanispal είπε Πιθανόν να φταίνε τα καινούργια κουφώματα σε συνδυασμό με το ότι μάλλον δεν άνοιγαν να αεριστούν οι χώροι (αν και απ' ότι λες το μπάνιο έχει το πρόβλημα και οι τοίχοι που συνορεύουν). Ο θερμοσίφωνας απ' ότι κατάλαβα είναι στο πατάρι και όχι στο χώρο του μπάνιου, οπότε η διαρροή δε γίνεται άμεσα αντιληπτή. Επίσης δεν ανέφερες κάτι για καλοριφέρ και είπες ότι έβαλες καινούργια κλιματιστικά, τα οποία δεν κάνουν αφύγρανση σε λειτουργία θέρμανσης. Δε θέλω να τους βγάλω λάδι, αλλά δεν ξέρω μήπως πάνω στα νεύρα σου αγνοείς κάποια δεδομένα. Το σίγουρο φάουλ τους είναι που δεν ενημέρωσαν για την υγρασία, αλλά μιλάμε για φοιτητές που συνήθως δεν ξέρουν τι είναι φυσιολογικό και τι όχι σε ένα σπίτι, λίγο πολύ όλοι περάσαμε από αυτή τη φάση. Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Σε αυτό το σπίτι εμένα 2 χρόνια με κλιματιστικά και καινούρια κουφώματα. Από όσο ξέρω, στην Αθήνα δεν είχατε κανένα φοβερό χειμώνα αλλά ακόμα και αυτό είναι σχετικό. Ο θερμοσίφωνας είναι στο πατάρι ακριβώς πάνω από το μπάνιο. Προφανώς και πιστεύω ότι δεν άνοιγαν ποτέ παράθυρο. Έχει τεράστια διαφορά όμως η υγρασία από υδρατμούς που μου περιγράφεις σε σχέση με την υγρασία επειδή το πάτωμα του παζαριού έχει πιει τόσο νερό από την διαρροή με αποτέλεσμα να ξερνάει από παντού ζωντανό τρεχούμενο νερό. Δεν είναι σίγουρος ότι έχεις καταλάβει. Το ένα λέγεται επιφανειακή υγρασία περιμένεις να τραβήξει, τρίψιμο, αντιμουχλικο αστάρι και χρώμα. Αυτο λεγεται ενυδρείο. Καλό να σκεφτόμαστε και τον φουκαριάρα τον ενοικιαστή αλλά μην δαιμονοποιουμε τον ιδιοκτήτη. 3
xsterg Δημοσ. Πέμπτη στις 05:11 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 05:11 μμ φιλε μου σε καταλαβαινω. προκειται για παλιοκατασταση. βαλε δικηγορο.
panos_90 Δημοσ. Πέμπτη στις 05:27 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 05:27 μμ Η ζημιά προκλήθηκε από τον θερμοσίφωνα, η οποία δυστυχώς αποτελεί ευθύνη του ιδιοκτήτη. Όμως σε περίπτωση αμέλειας να το αναφέρει ο ενοικιαστής έγκαιρα ,λογικά δεν έχει ευθύνη; Κάπου εκεί θεωρώ πως πρέπει να στηριχτείς για να βρεις το δίκιο σου. Εσύ θες να αναλάβουν το κόστος ή να διακοπεί και η ενοικίαση; Γιατί πιο καλές πιθανότητες έχεις να το επισκευάσεις, να διακόψεις κοινή συναινέσει το συμβόλαιο ενοικίασης κρατώντας πχ κάποιο μέρος της εγγύησης και μετά να το νοικιάσεις σε τιμή της αγοράς για να βγάλεις σε βάθος χρόνου την χασούρα Με χρήση δικηγόρου το θέμα είναι να μην χρειαστεί να φτάσεις σε δικαστήριο , αλλά και πάλι κοστοβόρο μου φαίνεται και ίσως αμφίβολο αποτέλεσμα Off topic: Σωτήριο σε τέτοιες περιπτώσεις μια τομή στο πάτωμα και να βγαίνει πάνω από την μπανιέρα, ώστε σε τέτοιες περιπτώσεις να αντιλαμβάνεσαι το πρόβλημα πριν γίνει ζημιά 3
nauagios Δημοσ. Πέμπτη στις 05:37 μμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 05:37 μμ 7 λεπτά πριν, panos_90 είπε Η ζημιά προκλήθηκε από τον θερμοσίφωνα, η οποία δυστυχώς αποτελεί ευθύνη του ιδιοκτήτη. Όμως σε περίπτωση αμέλειας να το αναφέρει ο ενοικιαστής έγκαιρα ,λογικά δεν έχει ευθύνη; Κάπου εκεί θεωρώ πως πρέπει να στηριχτείς για να βρεις το δίκιο σου. Εσύ θες να αναλάβουν το κόστος ή να διακοπεί και η ενοικίαση; Γιατί πιο καλές πιθανότητες έχεις να το επισκευάσεις, να διακόψεις κοινή συναινέσει το συμβόλαιο ενοικίασης κρατώντας πχ κάποιο μέρος της εγγύησης και μετά να το νοικιάσεις σε τιμή της αγοράς για να βγάλεις σε βάθος χρόνου την χασούρα Με χρήση δικηγόρου το θέμα είναι να μην χρειαστεί να φτάσεις σε δικαστήριο , αλλά και πάλι κοστοβόρο μου φαίνεται και ίσως αμφίβολο αποτέλεσμα Off topic: Σωτήριο σε τέτοιες περιπτώσεις μια τομή στο πάτωμα και να βγαίνει πάνω από την μπανιέρα, ώστε σε τέτοιες περιπτώσεις να αντιλαμβάνεσαι το πρόβλημα πριν γίνει ζημιά Δεν έχουν καμια ευθύνη για τον θερμοσιφωνα και δεν ζητάω να πληρώσουν τίποτα για αυτό. Ζητώ για την ζημιά που άφησαν να γίνει και το αποδεικνύουν οι φωτογραφίες. Εγώ θέλω να τους πετάξω έξω και να πληρώσουν την επισκευή γιατί δεν τους εμπιστεύομαι και με κοροϊδεύουν ακόμα. 4
liakjim Δημοσ. Πέμπτη στις 06:48 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 06:48 μμ Δεν νομίζω ότι μπορείς να διεκδικήσεις τίποτα περισσότερο από την όποια εγγύηση. Αφανής η διαρροή, σε εξοπλισμό ευθύνης του ιδιοκτήτη, όπου δεν αποδεικνύεται αν ο ενοικιαστής είχε τη δυνατότητα να αντιληφθεί έγκαιρα τη βλάβη πριν αυτή επεκταθεί.
Vstromrider Δημοσ. Πέμπτη στις 06:52 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 06:52 μμ 4 ώρες πριν, ekechagi είπε Κόστος πραγματογνώμονα ΤΕΕ: ~1500 ευρώ δεν ζητησε δικαστικο πραγματογνωμονα.
Kthulhou Δημοσ. Πέμπτη στις 06:55 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 06:55 μμ η απάντηση δόθηκε αμέσως, κάνε ό,τι σου πει ο δικηγόρος. τι το λιβανίζουμε εδώ το θέμα? αν σου πω δηλαδή εγώ μην κάνεις τίποτα, ζήτα τους ευγενικά να φύγουν κ χαλάλι, θα το κάνεις? για αυτό δεν πήγες σε δικηγόρο? για έμπειρη κ εμπεριστατομένη απάντηση κλπ κλπ 6 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα