ionas1992 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 6 λεπτά πριν, bjj-p είπε Κάνεις οικονομία; κανεις. Κάνεις ζημιά; οχι Μπορείς να κάνεις περισσότερη οικονομία; Μπορείς. Εδώ υπάρχουν διάφοροι τρόποι, όλοι απαιτούν χρήματα. *Θεωρώ ότι σε παλιά κατασκευή θα είναι όλα υπερδιαστολογημενα και τα σωματα και ο λέβητας. Ίσως, να δοκιμάσεις με πιο χαμηλή θερμοκρασία στο λεβητα πχ 60-65 αντί 70. Να δείς αν ανταποκρίνεται το ίδιο καλά και εκει. Αυτός είναι ένας ανέξοδος τρόπος πχ. , αρκεί να ισχύουν οι υποθέσεις. Τον είχα 60, αλλα τώρα αυτές τις μέρες που έβαλε κρύο τον ανέβασα στο 70 Ναι είναι παλιό το συστημα το σπίτι χτίστηκε το 1990 αλλα,Το καλοριφέρ από τότε είναι ζήτημα να έχει δουλέψει 50 φορές. Ήταν σπίτι καλοκαιρινών διακοπών. Το δούλευαν σπάνια, ζήτημα να έχουν γεμίσει την δεξαμενή 500 λίτρων που έχει 2 φορές. Φαντάσου βρήκα 250 λίτρα μέσα και τελευταία φορά το είχε δουλέψει η γιαγιά μου πριν 10-15 χρονια
st@kas Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, ionas1992 είπε Έκανα service πριν το βάλω φυσικά. Ήρθε το έφτιαξε το έβαλε να δουλέψει και κλείσαμε τα σώματα. Δεν μου είπε αν άλλαξε κάτι. Το καλό είναι ότι είναι ο ίδιος υδραυλικός-ηλεκτρολογος που το έφτιαξε απ την αρχή το σπίτι πριν 30 χρόνια. Ήταν νέος τότε τώρα είναι κοντά 60 , άρα φαντάζομαι τα ξέρει, ελπίζω να μην κάνει έκρηξη 😀😀😀 Φοβάμαι να το βγάλω να σου πω την αλήθεια μην κάνω καμιά ζημιά, μπορεί να ήταν η θερμοστατικη της τότε εποχής. Εν πάση περίπτωση, δεν καταλαβαίνω γιατί να βάλω θερμοστατικες, δεν με νοιάζουν οι χώροι που δεν ζεσταίνονται και δεν έχω καθόλου θέμα με υγρασίες. Σκέψου ότι το σπίτι τους χειμώνες δεν πάταγε κανένας για 15-20 χρόνια, δεν έβγαλε υγρασία ποτε. Μόνο καλοκαίρι ερχόμασταν. Τώρα αν έχω επισκέψεις το χειμώνα απλά ανοίγω το σώμα στον χώρο που θα μείνει ο επισκέπτης και ζεσταίνει Δεν είναι θερμοστατική κεφαλή. Απίθανο να είχαν βάλει το "σώμα " της θερμοστατικής και να μην έβαλα το "καπάκι ". Επίσης οι θερμοστατικές δεν μπαίνουν κάτω.
costas_ Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, ionas1992 είπε Καλημερα, όπως ανέφερα ότι θα κάνει ζημιά στο σύστημα και ότι δεν γλιτώνεις τίποτα γιατί το νερό ζεσταίνεται έτσι και αλλιώς Στο σπίτι μου, το κύκλωμα θέρμανσης έχει αυτονομία κατά όροφο, περιλαμβάνει δηλαδή θερμοστάτη, ηλεκτροβάνα & κολεκτέρ ανα επίπεδο (ισόγειο, 1ος, 2ος). Το σύστημα αυτό για μια 10ετία είχα μια χρήση κατά Μ.Ο. 1000 ωρών σε σύνολο (βάσει ωρομετρητών) και της τάξης 100ω, 300ω, 600ω ανά όροφο αντίστοιχα. Μετά που μεγάλωσε η κόρη μου έκλεισα εντελώς τα μισά σώματα και για αρκετά χρόνια η χρήση (Μ.Ο./έτος) έγινε 600 ώρες της τάξης 0ω, 200ω , 400ω ανά όροφο. Η θέρμανση λειτουργεί από Οκτώβριο έως Μάρτιο ενώ, κάθε χρόνο γίνεται συντήρηση με δοκιματική χρήση σε full θερμιδική απόδοση του καυστήρα με κυκλοφορία νερού σε όλα τα σώματα. Σε πληροφορώ ότι δεν έχω κανένα απολύτως θέμα, ούτε κάποια σύσταση από τον καυτηρατζή ή τον υδραυλικό με τους οποίους συνεργάζομαι για την κατάσταση όλων των συστημάτων του κυκλώματος θέρμανσης (καυστήρας/λέβητας/κυκλοφοριτής/ηλεκτροβάνες/σωληνώσεις/σώματα κλπ) . Οπως ήδη ανέφερα η μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου είναι σημαντική και ξεπερνά το 30% Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου από costas_ 1
mccrush2006 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 22 ώρες πριν, micos000 είπε Μια ερώτηση. Δηλαδή καταργείς τον θερμοστάτη τελείως; Οι βαλβίδες αυτές δίνουν εντολή στον καυστήρα; (Εντάξει, δύο ερωτήσεις ) Nαι σωστα, εγω μενω Γερμανια και εδω δεν εχουν κεντρικο θερμοστατη αλλα ολα τα καλοριφερ δικια τους βαλβιδα ξεχωριστα για εξοικονομηση ενεργειας αφου εχει θερμοκρασιες -15 και το να ζεσταινε ολο το σπιτι 160 τετραγωνικα ενας θερμοστατης που βλεπει θερμοκρασια μονο στο σαλονι δεν εχει νοημα. Η λογικη ειναι ανοιγει η βαλβιδα σε ενα σωμα περναει ζεστο νερο, πεφτει η θερμοκρασια του ζεστου νερου στο μποιλερ ξεκινα ο καυστηρας και το ξαναζεσταινει. 18 ώρες πριν, ionas1992 είπε Δεν θέλω να ρίξω λεφτά σε θερμοστατικες δεν έχω θέμα υγρασίας όπως ανέφερα! Εμένα το θέμα μου είναι αν καίω λιγότερο πετρέλαιο έτσι η αν δεν έχει νόημα να τα κλείνω, και αν θα κάνει κάνα μπαμ επειδή έχω κλείσει τα μισά σώματα. Τον λέβητα τον έχω βάλει 70 βαθμους, και τον κυκλοφοριτη 40. Δεν έχω και πολλές γνώσεις, τα πολύ πολύ βασικά μονο Δεν μπορώ να τα ξέρω αυτά, φαντάζομαι όταν έκανε το σέρβις θα το είδε. Θέμα άγνοιας είναι, ρωταω για να ξέρω μήπως κάνω κάτι λάθος Ζημια δεν μπορεις να κανεις επειδη απομονωνεις σωματα. Απλα δεν παιρναει νερο απο το σωμα που απομονωνεις. Παντως οι θερμοστατικες δεν ειναι και τοσο ακριβες. Εγω τις δικιες μου τις σμαρτ της Αqara τις εχω παρει 40 ευρω τη μια και οι απλες εχουν κανα 10 ευρω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα