ionas1992 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Καλησπέρα, πρόσφατα μετακόμισα σε μονοκατοικία 220 τετραγωνικα εκτος πόλης με καλοριφερ. Όπως καταλαβαίνετε το σπιτι ειναι τεραστιο και δεν χρησιμοποιώ ούτε το μισό. Έχω καλοριφερ, έγινε σέρβις στον καυστηρα και δουλεύει κανονικά και πολύ ικανοποιητικα, αν και ειχε να δουλεψει 15 χρόνια. Έχω Έχω απομόνωσει 6 απ τα 12 σώματα γιατί είναι δωμάτια και χώροι που σπάνια πάω και εχω βαλει να ζεσταίνει και το μποιλερ. Το θέμα είναι, σκέφτηκα ότι το νερό είναι κλειστό κύκλωμα, άρα το νερό στο κυκλωμα θα ζεσταίνει έτσι και αλλιώς? Άμα ισχύει αυτό δεν είναι δώρο άδωρο το να κλείσω τα σώματα? Δεν μπορώ να καταλάβω αν γλιτώνω πετρέλαιο η οχι και δεν ξέρω αν γίνεται και κάποια ζημιά στο σύστημα έτσι, όπου και αν διάβασα δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη, διότι τα περισσότερα ποστ αφορούν διαμερίσματα
micos000 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Βασικά, σε όσο πιο πολλά σώματα στέλνεις ζεστό νερό τόσο αυξάνεται η απόσταση που διανύει το νερό και πέφτει ανάλογα και η θερμοκρασία (βάσει κάποιου τύπου σε σχέση με την απόσταση που δεν τον θυμάμαι). Οπότε όταν το νερό γυρίσει πάλι στον καυστήρα θα είναι πιο κρύο απ' ότι αν έκανε μικρότερη απόσταση με αποτέλεσμα να χρειάζεται περισσότερη ενέργεια (=πετρέλαιο) για να ξαναφτάσει στην κατώτερη θερμοκρασία που του όρισες για να ξεκινήσει να κυκλοφορεί. Εγώ έτσι το καταλαβαίνω. Αν υπάρχει κάποιος πιο ειδικός που βλέπει λάθος την σκέψη μου ας με διορθώσει.
Sorath Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Όχι δεν είναι καθόλου δώρο άδωρο που έκλεισες τα σώματα που δεν χρησιμοποιείς. Αυτό που ανέφερε ο Micos είναι σωστό. Αλλά το θερμαντικό σώμα, έχει τέτοιο σχεδιασμό, ώστε να αποβάλει την θερμότητα του νερού σε γρήγορο ρυθμό και σε μεγάλο "όγκο". Συνεπώς, το νερό που κυκλοφορεί μέσα στο κλειστό κύκλωμα, κρυώνει πολύ πιο αργά όταν δεν περνάει μέσα απο τα σώματα, αλλά μόνο μέσα απο τις σωληνώσεις. Σκέψου το και ανάποδα, ένα θερμαντικό σώμα, όσες πιο πολλές "φέτες" έχει, τόσο πιο πολύ θερμαίνει. Δηλαδή χρησιμοποιεί και κρυώνει πιο πολύ νερό που κυκλοφορεί μέσα του. Συνεπώς, όταν κλείνεις το σώμα, δεν ζεσταίνεται ο χώρος, άρα δεν χρησιμοποιείς την θερμική ενέργεια, συνεπώς παραμένει αυτή κατά μεγάλο ποσοστό μέσα στο νερό. Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου από Sorath 2
xsterg Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου σωστα εκανες. αυτο που δεν εκανες σωστα ειναι που αγορασες τοσο μεγαλο σπιτι. για εμενα το οριο ειναι τα 150-160 τετραγωνικα και αυτα πολλα ειναι. μετα γινεται χαοτικο. ακομη και παιδια να εχεις αυτα μεγαλωνουν και φευγουν αρα σου μενουν αδεια δωματια. τα μεγαλα σπιτια συνεπαγονται εξοδα, φορους, φθορες και ενα σωρο αλλα. 1
chios Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 46 λεπτά πριν, xsterg είπε το οριο ειναι τα 150-160 τετραγωνικα και αυτα πολλα ειναι Είναι πολλά, εγώ σε 140 είμαι και πάλι πολλά είναι για δύο άτομα που μείναμε, (το παιδί σπουδάζει) μέχρι 80 είναι πολύ καλά και ας έχω άλλα 80 αποθήκη για την σαβουρα. 1
majunior Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Απάντησαν οι από πάνω για το καλοριφέρ, απλά εγώ να προσθέσω ότι καλό είναι να κοιτάξεις με τι συνορεύουν τα δωμάτια που θα αφήσεις κρύα και σε τι θερμοκρασία φτάνουν. Δεν βοηθάει να έχεις ένα δωμάτιο στους 22ο και το από πάνω δώματιο να είναι στους 14ο.
st@kas Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 7 λεπτά πριν, majunior είπε Απάντησαν οι από πάνω για το καλοριφέρ, απλά εγώ να προσθέσω ότι καλό είναι να κοιτάξεις με τι συνορεύουν τα δωμάτια που θα αφήσεις κρύα και σε τι θερμοκρασία φτάνουν. Δεν βοηθάει να έχεις ένα δωμάτιο στους 22ο και το από πάνω δώματιο να είναι στους 14ο. +1 Ίσως στα δωμάτια που έχεις κλείσει τα καλοριφέρ να βάλεις θερμοστατικες κεφαλές ώστε να φτάνει η θερμοκρασία μέχρι ένα σημείο.
hp8 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 8 ώρες πριν, ionas1992 είπε Έχω απομόνωσει 6 απ τα 12 σώματα γιατί είναι δωμάτια και χώροι που σπάνια πάω Δεν μπορώ να καταλάβω αν γλιτώνω πετρέλαιο η οχι και δεν ξέρω αν γίνεται και κάποια ζημιά στο σύστημα πετρέλαιο σίγουρα γλιτώνεις Τώρα το αν πρέπει να τα κλείσεις η όχι είναι άλλο θέμα Αν ο κυκλοφορητής που έχει η εγκατάσταση δεν είναι ινβερτερ τώρα που έκλεισες τα μισά σώματα ίσως θα πρέπει να κατεβάσεις και την ταχύτητα μια σκάλα
kostasbm Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου ναι θα γλυτωνεις πετρέλαιο γιατί θα ζεσταίνει λιγότερο νερό(εξαρτάται και τι σώματα έχεις κλείσει...δίστηλα 3 στήλη) για μένα γυρνά τις βανες στο μισό να κάνει κύκλο το νερό ποιο αργά ....θα ζεσταίνεται το σώμα αλλά ποιο αργά έτσι ώστε να μην είναι ψυγείο γιατί σίγουρα θα συνορεύει με αλλά δωματια μετά ένα κλικ περισσότερο κλείσιμο μην τα κλείνεις τελειως υπαρχουν και βανες θερμοστατικες όπου κλείνουν και ανοίγουν το κύκλωμα του σώματος ανάλογα με τη θερμοκρασια που τους ρυθμίζεις....20-50 ευρώ κοστος διαλέγεις και παίρνεις τέλος αν δεν έχεις κοιτά να πάρεις ένα ψηφιακό θερμοστάτη χώρου με διαφορικό 0,5 δηλαδή να ανάβει μόλις πέσει η θερμοκρασία 0,5 βαθμό από αυτό που έχεις ορίσει ..με αυτό το τροπο κρατάς το κύκλωμα νερού ποιο ζεστό
meletis_m Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, ionas1992 είπε Καλησπέρα, πρόσφατα μετακόμισα σε μονοκατοικία 220 τετραγωνικα εκτος πόλης με καλοριφερ. Όπως καταλαβαίνετε το σπιτι ειναι τεραστιο και δεν χρησιμοποιώ ούτε το μισό. Έχω καλοριφερ, έγινε σέρβις στον καυστηρα και δουλεύει κανονικά και πολύ ικανοποιητικα, αν και ειχε να δουλεψει 15 χρόνια. Έχω Έχω απομόνωσει 6 απ τα 12 σώματα γιατί είναι δωμάτια και χώροι που σπάνια πάω και εχω βαλει να ζεσταίνει και το μποιλερ. Το θέμα είναι, σκέφτηκα ότι το νερό είναι κλειστό κύκλωμα, άρα το νερό στο κυκλωμα θα ζεσταίνει έτσι και αλλιώς? Άμα ισχύει αυτό δεν είναι δώρο άδωρο το να κλείσω τα σώματα? Δεν μπορώ να καταλάβω αν γλιτώνω πετρέλαιο η οχι και δεν ξέρω αν γίνεται και κάποια ζημιά στο σύστημα έτσι, όπου και αν διάβασα δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη, διότι τα περισσότερα ποστ αφορούν διαμερίσματα Να τα αεριζεις καλά τα δωμάτια . Γιατί και συγγενής μεγάλης ηλικίας έκανε το ίδιο σε 2 δωμάτια και έπιασε μούχλα υγρασία. Το επόμενο χειμώνα του βάλαμε θερμοστατικες κεφαλές να ζεσταίνει στο ελάχιστο . Βάλε και ένα ψηφιακό θερμοστατη εάν έχεις τον απλό αναλογικό με το ελατήριο . Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου από meletis_m
ionas1992 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, xsterg είπε σωστα εκανες. αυτο που δεν εκανες σωστα ειναι που αγορασες τοσο μεγαλο σπιτι. για εμενα το οριο ειναι τα 150-160 τετραγωνικα και αυτα πολλα ειναι. μετα γινεται χαοτικο. ακομη και παιδια να εχεις αυτα μεγαλωνουν και φευγουν αρα σου μενουν αδεια δωματια. τα μεγαλα σπιτια συνεπαγονται εξοδα, φορους, φθορες και ενα σωρο αλλα. Το έχτισε ο παππούς πριν 30 χρόνια μπρο, εξοχικό ήταν 8 ώρες πριν, Sorath είπε Όχι δεν είναι καθόλου δώρο άδωρο που έκλεισες τα σώματα που δεν χρησιμοποιείς. Αυτό που ανέφερε ο Micos είναι σωστό. Αλλά το θερμαντικό σώμα, έχει τέτοιο σχεδιασμό, ώστε να αποβάλει την θερμότητα του νερού σε γρήγορο ρυθμό και σε μεγάλο "όγκο". Συνεπώς, το νερό που κυκλοφορεί μέσα στο κλειστό κύκλωμα, κρυώνει πολύ πιο αργά όταν δεν περνάει μέσα απο τα σώματα, αλλά μόνο μέσα απο τις σωληνώσεις. Σκέψου το και ανάποδα, ένα θερμαντικό σώμα, όσες πιο πολλές "φέτες" έχει, τόσο πιο πολύ θερμαίνει. Δηλαδή χρησιμοποιεί και κρυώνει πιο πολύ νερό που κυκλοφορεί μέσα του. Συνεπώς, όταν κλείνεις το σώμα, δεν ζεσταίνεται ο χώρος, άρα δεν χρησιμοποιείς την θερμική ενέργεια, συνεπώς παραμένει αυτή κατά μεγάλο ποσοστό μέσα στο νερό. Ευχαριστώ για την αναλυτική απάντηση, φοβάμαι μην μαζέψει πίεση το σύστημά επειδή έχω ανοιχτά 6/12 συν το μποιλερ και κάνει κάνα μπαμ κάνας σωλήνας , παίζει κάτι τέτοιο? 4 ώρες πριν, kostasbm είπε ναι θα γλυτωνεις πετρέλαιο γιατί θα ζεσταίνει λιγότερο νερό(εξαρτάται και τι σώματα έχεις κλείσει...δίστηλα 3 στήλη) για μένα γυρνά τις βανες στο μισό να κάνει κύκλο το νερό ποιο αργά ....θα ζεσταίνεται το σώμα αλλά ποιο αργά έτσι ώστε να μην είναι ψυγείο γιατί σίγουρα θα συνορεύει με αλλά δωματια μετά ένα κλικ περισσότερο κλείσιμο μην τα κλείνεις τελειως υπαρχουν και βανες θερμοστατικες όπου κλείνουν και ανοίγουν το κύκλωμα του σώματος ανάλογα με τη θερμοκρασια που τους ρυθμίζεις....20-50 ευρώ κοστος διαλέγεις και παίρνεις τέλος αν δεν έχεις κοιτά να πάρεις ένα ψηφιακό θερμοστάτη χώρου με διαφορικό 0,5 δηλαδή να ανάβει μόλις πέσει η θερμοκρασία 0,5 βαθμό από αυτό που έχεις ορίσει ..με αυτό το τροπο κρατάς το κύκλωμα νερού ποιο ζεστό Το έχω κλείσει στον κάτω όροφο, στα 2 απ τα 3 μπάνια και στα 2 υπνοδωμάτια, που είναι στον πάνω πάνω όροφο Με τα 6 που έχω ανοιχτά, το σπίτι γίνεται φουρνος ( σαλόνι,κουζίνα, υπνοδωμάτιο, χολ, μπάνια). Φοβάμαι απλά μην γίνει ζημιά γιατί διάβασα ότι δεν κάνει! Για αυτό έκανα το ποστ 6 ώρες πριν, st@kas είπε +1 Ίσως στα δωμάτια που έχεις κλείσει τα καλοριφέρ να βάλεις θερμοστατικες κεφαλές ώστε να φτάνει η θερμοκρασία μέχρι ένα σημείο. Έχει νομίζω, άμα το γυρίσω λίγο θα ζεστάνει λιγο Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου από ionas1992
costas_ Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Το ίδιο έχω κάνει και εγώ. Το σπίτι μου είναι 220τμ σε 2 ορόφους + ημιυπόγειο και ζούμε πλεον δυο άτομα εδω και πολλά χρόνια. Εχω κλεισει τουλάχιστον τα μισά σώματα και δεν έχω κάποιο θέμα. Η κατανάλωση πετρελαίου έχει μειωθεί, η θέρμανση είναι μια χαρά σε όσους χώρους ζεσταίνονται και δεν μου έχει πει κάποιος κάτι αρνητικό. Μπορείς σε παρακαλώ να περιγράψεις τι αρνητικό έχεις ακούσει ? 1
micos000 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 9 ώρες πριν, ionas1992 είπε φοβάμαι μην μαζέψει πίεση το σύστημά επειδή έχω ανοιχτά 6/12 συν το μποιλερ και κάνει κάνα μπαμ κάνας σωλήνας , παίζει κάτι τέτοιο? Ρώτα καλύτερα έναν υδραυλικό για την κατάσταση να σου πει αλλά δε νομίζω να έχεις θέμα. Αν όμως σου ακούγεται πολύ δυνατά η κυκλοφορία του νερού στα σώματα μπορείς να μειώσεις λίγο την ένταση του κυκλοφορητή. 1
ionas1992 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 9 ώρες πριν, costas_ είπε Το ίδιο έχω κάνει και εγώ. Το σπίτι μου είναι 220τμ σε 2 ορόφους + ημιυπόγειο και ζούμε πλεον δυο άτομα εδω και πολλά χρόνια. Εχω κλεισει τουλάχιστον τα μισά σώματα και δεν έχω κάποιο θέμα. Η κατανάλωση πετρελαίου έχει μειωθεί, η θέρμανση είναι μια χαρά σε όσους χώρους ζεσταίνονται και δεν μου έχει πει κάποιος κάτι αρνητικό. Μπορείς σε παρακαλώ να περιγράψεις τι αρνητικό έχεις ακούσει ? Καλημερα, όπως ανέφερα ότι θα κάνει ζημιά στο σύστημα και ότι δεν γλιτώνεις τίποτα γιατί το νερό ζεσταίνεται έτσι και αλλιώς
theoilia Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Νομίζω πως όσα λιγότερα λίτρα νερού ζεστάνεις τόσο λιγότερη ενέργεια θα χρειαστείς. Και λιγότερη ενέργεια είναι και λιγότερο πετρέλαιο . Το ιδανικό όμως θα είναι να μπούνε θερμοστατικες κεφαλές, όπως αυτή https://www.pstherm.gr/wp-content/uploads/2022/09/Brass-Form-Status-700-pstherm.jpg και αν σε παίρνει να αλλάξεις κυκλοφορητή με έναν Inverter ,να τοποθετήσεις ένα μαγνητικό φίλτρο και να κάνεις χημικό καθαρισμό του κυκλώματος 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα