insgamer Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Γεια, εχω το fritzbox 7590 και θελω να βαλω VPN εχω αγορασει το NordVPN και το Cyberghost δεν θελω να χρισημοποιω την εφαργμογη θελω ολες οι συσκεθες που θα ειναι στο ρουτερ να εχουν το VPN στην χωρα που θα το βαλω γινετε κατι τετοιο στο ρουτερ αυτο; επισης εχω και ενα rasberry pi 4 8gb το οποιο τρεχει OMV, PLEX και στο portainer τρεχει AgGuard και HA αν γινεται να χρισοποιηθει και το rasberry pi σαν VPN και να συνδεθει στο fritz και να πιανουν ολες οι συσκευς απο το fritz αυτο θα ειναι το καλητερο
madtracker Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου Με ενδιαφέρει και εμένα το παραπάνω post. αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει.
insgamer Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 3 hours ago, madtracker said: Με ενδιαφέρει και εμένα το παραπάνω post. αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει. εστειλα email στην Fritzbox και μου ειπε οτι το Fritzbox δεχεται μεσω wireguard VPN αρα το NordVPN και το Cyberghost VPN δεν θα παιξουν. Μου προτιναν καποια αλλα μεσα σε αυτα ηταν το Surfshark VPN το οποιο το δοκιμασα για 1 μηνα το αγορασα επαιξε κανονικα αλλα εχει καποια προβληματα οπως αν βαλεις ολλες τις συσκευεις (traffic all) χανετε το VOIP για να μην χασεις το VOIP βαλε τις συσκευες που θες χειροκινητα και να μην επιλεξεις το traffic all επισης αλλο ενα θεμα ειναι πως αν ειχες Wireguard VPN για single devιce (για να μπεις απομακρισμενα στο home network ειδανικο αν εχεις server) δεν μπορει να τα τρεξει και τα 2 μαζι θα πρεπει να κλινεις το ενα και να ανοιγεις αυτο π θες να παιξει καθε φορα. τα VPN που μου προτειναν ειναι αυτα: Mullvad, OVPN, PrivateVPN, ProtonVPN και Surfshark. 2
GooFysGR Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Στις 19/2/2025 στις 8:51 ΜΜ, insgamer είπε Γεια, εχω το fritzbox 7590 και θελω να βαλω VPN εχω αγορασει το NordVPN και το Cyberghost δεν θελω να χρισημοποιω την εφαργμογη θελω ολες οι συσκεθες που θα ειναι στο ρουτερ να εχουν το VPN στην χωρα που θα το βαλω γινετε κατι τετοιο στο ρουτερ αυτο; επισης εχω και ενα rasberry pi 4 8gb το οποιο τρεχει OMV, PLEX και στο portainer τρεχει AgGuard και HA αν γινεται να χρισοποιηθει και το rasberry pi σαν VPN και να συνδεθει στο fritz και να πιανουν ολες οι συσκευς απο το fritz αυτο θα ειναι το καλητερο Αυτές τις μέρες προσπαθώ κι εγώ να εγκαταστήσω VPN, το Mullvad συγκεκριμένα. Καθώς έχω ενα αρκετά περίπλοκο setup, με NAS στο οποίο παίζουν PLEX, PiHole κτλ ως docker containers, θεωρώ ήδη πως είμαι έξω απο τα όρια του γνωστικού μου πεδίου και βαδίζω σε αχαρτογράφητα νερά! Το πρώτο που δοκίμασα ήταν το Mullvad απευθείας πάνω στο fritzbox μέσω Wireshark, με δρομολόγηση όλης της κίνησης. Δούλεψε, αλλά - όπως ήταν αναμενόμενο - έχασα όλα τα remote access (reverse proxies & Plex Remote). Επίσης έχασα IP τηλεφωνία, οπότε rollback και ακύρωση αυτού του σχεδίου πριν βρω επιμέρους λύσεις, καθώς ήταν πολύ δύσκολο να με βολέψει εξαρχής λόγω έλλειψης port forwarding. Αυτό που χρειάζεσαι, είναι ενα VPN που να προσφέρει Port Forward για να μπορείς να έχεις Remote access στο Plex (και όποια άλλη υπηρεσία χρειάζεσαι), και μετά λίγες γνώσεις (ή περισσότερες, ανάλογα με το setup σου) για να το ρυθμίσεις και να πάρεις το αποτέλεσμα που ζητάς. Το Mullvad σταμάτησε να επιτρέπει Port Forwarding απο τα μέσα του 2023 (Removing the support for forwarded ports | Mullvad VPN) Απο χθες προσπαθώ να τρέξω το VPN μέσω Synology ή ακόμα και μέσω docker container, ώστε να την εφαρμόσω αποκλειστικά στις υπηρεσίες που θέλω, αλλά ακόμα δεν τα έχω καταφέρει στο 100% . Ιδανικά θα ήθελα κι εγώ να εφαρμόσω το VPN στο Fritz, να μπορώ να ορίσω σε ποιες συσκευές να δρομολογούνται μέσω του VPN, ακόμα και σε επίπεδο services/ports ανά συσκευή (αυτό σίγουρα δεν υποστηρίζεται απο το Fritz! και ίσως δεν είναι και υλοποιήσιμο). Οπότε ακολουθώ κι εγώ το Post, μήπως πέσει καμιά υλοποίηση που να είναι εφαρμόσιμη και στην δική μου περίπτωση, διαφορετικά βλέπω να δίνω τελικά εκείνη την εξέταση για CCNA Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου από GooFysGR
insgamer Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 3 hours ago, GooFysGR said: Αυτές τις μέρες προσπαθώ κι εγώ να εγκαταστήσω VPN, το Mullvad συγκεκριμένα. Καθώς έχω ενα αρκετά περίπλοκο setup, με NAS στο οποίο παίζουν PLEX, PiHole κτλ ως docker containers, θεωρώ ήδη πως είμαι έξω απο τα όρια του γνωστικού μου πεδίου και βαδίζω σε αχαρτογράφητα νερά! Το πρώτο που δοκίμασα ήταν το Mullvad απευθείας πάνω στο fritzbox μέσω Wireshark, με δρομολόγηση όλης της κίνησης. Δούλεψε, αλλά - όπως ήταν αναμενόμενο - έχασα όλα τα remote access (reverse proxies & Plex Remote). Επίσης έχασα IP τηλεφωνία, οπότε rollback και ακύρωση αυτού του σχεδίου πριν βρω επιμέρους λύσεις, καθώς ήταν πολύ δύσκολο να με βολέψει εξαρχής λόγω έλλειψης port forwarding. Αυτό που χρειάζεσαι, είναι ενα VPN που να προσφέρει Port Forward για να μπορείς να έχεις Remote access στο Plex (και όποια άλλη υπηρεσία χρειάζεσαι), και μετά λίγες γνώσεις (ή περισσότερες, ανάλογα με το setup σου) για να το ρυθμίσεις και να πάρεις το αποτέλεσμα που ζητάς. Το Mullvad σταμάτησε να επιτρέπει Port Forwarding απο τα μέσα του 2023 (Removing the support for forwarded ports | Mullvad VPN) Απο χθες προσπαθώ να τρέξω το VPN μέσω Synology ή ακόμα και μέσω docker container, ώστε να την εφαρμόσω αποκλειστικά στις υπηρεσίες που θέλω, αλλά ακόμα δεν τα έχω καταφέρει στο 100% . Ιδανικά θα ήθελα κι εγώ να εφαρμόσω το VPN στο Fritz, να μπορώ να ορίσω σε ποιες συσκευές να δρομολογούνται μέσω του VPN, ακόμα και σε επίπεδο services/ports ανά συσκευή (αυτό σίγουρα δεν υποστηρίζεται απο το Fritz! και ίσως δεν είναι και υλοποιήσιμο). Οπότε ακολουθώ κι εγώ το Post, μήπως πέσει καμιά υλοποίηση που να είναι εφαρμόσιμη και στην δική μου περίπτωση, διαφορετικά βλέπω να δίνω τελικά εκείνη την εξέταση για CCNA Δοκιμασα να βαλω το wireguard στο Rasberry pi μεσω portainer ή docker αλλα μου φανηκε βουνο (δεν εχω ιδεα απο κωδικες με βοηθεια του chatgpt) ετσι εβγαλα το VPN surfshark απο το router ξανα εφτιαξα το wireguard single να μπαινω απομακρισμενα με το κινητο στο σερβερ και περιμενω και εγω καποια λυση. εντυπωση μου κανει που to Fritxbox εχει VPN IPsec αλλα δεν μπαινει με το IPsec του Cybershost και θελει μονο Wireguard...
KostisKazan Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Για VPN ειναι πολυ πιο απλο 1) Να παρετε ενα VPN friendly router αντι να προσπαθείτε με το router που δινει internet. Παραδειγμα https://www.gl-inet.com/products/gl-mt2500/ 2) Να βαλετε VPN με tailscale/zerotier για να μην χρειαζεστε port forwarding. Τα synology επισης εχουν ετοιμη υποστηριξη για tailscale. Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου από KostisKazan
insgamer Δημοσ. 1 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου Βρηκα λυση αλλα πρεπει να εχεται Rasberry για αρχη αγοραζεις Mulivad VPN μετα στο rasberry μεσω docker κατεβαζεις το wg-easy κανεις το rasberry port forwaring και θα παιξει. Βασηκο βημα να εχετε το DNS (internet > MyFritz Account) ανοιχτο και το περνατε στο κωδικα του docker αυτος ειναι ο κωδικα για το docker: sudo docker run -d \ --name=wg-easy \ -e WG_HOST=xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx \ -e PASSWORD_HASH='xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx' \ -v /home/pi/wg-easy:/etc/wireguard \ -p 51820:51820/udp \ -p 51821:51821/tcp \ --cap-add=NET_ADMIN \ --cap-add=SYS_MODULE \ --sysctl net.ipv4.ip_forward=1 \ --sysctl net.ipv4.conf.all.src_valid_mark=1 \ --restart unless-stopped \ ghcr.io/wg-easy/wg-easy στο σημειο WG_HOST βαζεις το DNS απο το Fritzbox και στο PASSWORD_HASH μπαινεις στο site https://bcrypt.online/ βαζεις εναν κωδικο στο μετατρεπει σε Hash και το κανεις επικολιση στον κωδικα! αυτο ηταν!
darkman Δημοσ. 3 Απριλίου Δημοσ. 3 Απριλίου Να επιβεβαιώσω και εγω οτι μετα απο συνομιλία μου με την nord μου απαντησαν οτι δεν υποστηρίζουν τα fritzbox και μου ειπαν και εμενα για το surfshark .
insgamer Δημοσ. 3 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 4 hours ago, darkman said: Να επιβεβαιώσω και εγω οτι μετα απο συνομιλία μου με την nord μου απαντησαν οτι δεν υποστηρίζουν τα fritzbox και μου ειπαν και εμενα για το surfshark . Για Fritzbox το καλητερο Mulivad δεν κραταει και logs και ειναι και Full ανωνημο
darkman Δημοσ. 4 Απριλίου Δημοσ. 4 Απριλίου Εχω παρει το NoRd , δεν θα επερνα ενα vpn που εχει εδρα στην ευρωπαικη ενωση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα