Hal9000 Δημοσ. Τετάρτη στις 06:15 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 06:15 μμ Η Apple ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα το νέο iPhone 16e, το πιο (οικονομικά) προσιτό μέλος της οικογένειας iPhone 16, με τον επεξεργαστή A18 και προηγμένες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης. Αφήοντας πίσω του την ονομασία SE, το νέο «μικρό» iPhone ενσωματώνει τον επεξεργαστή A18 και το πρώτο modem κινητής τηλεφωνίας C1 σχεδιασμένο αποκλειστικά από την Apple. Το νέο μοντέλο υπόσχεται μεταξύ άλλων αυξημένη απόδοση και εντυπωσιακή διάρκεια μπαταρίας στην προσιτή κατηγορία. Σύμφωνα με την Kaiann Drance, αντιπρόεδρο παγκόσμιου μάρκετινγκ iPhone της Apple, το iPhone 16e αποτελεί την ιδανική επιλογή για χρήστες που αναζητούν την εμπειρία του iPhone 16 σε μια καλύτερη τιμή, και συγκεκριμένα στα $599 στις ΗΠΑ. Η συσκευή θα διατίθεται σε ματ μαύρο και λευκό χρώμα, με προπαραγγελίες να ξεκινούν στις 21 Φεβρουαρίου και τη διαθεσιμότητα να ακολουθεί στις 28 Φεβρουαρίου, κάτι που θα ισχύσει όπως μαθαίνουμε και στη χώρα μας. Στην καρδιά του iPhone 16e βρίσκεται ο επεξεργαστής A18, προσφέροντας 80% ταχύτερη απόδοση CPU συγκριτικά με το A13 Bionic του iPhone 11. Ο 6πύρηνος επεξεργαστής διαχειρίζεται σύμφωνα με την εταιρεία αποτελεσματικά τόσο καθημερινές όσο και απαιτητικές εργασίες, ενώ η GPU 4 πυρήνων υποστηρίζει προηγμένα παιχνίδια AAA με δυνατότητα ray tracing για ρεαλιστικότερο φωτισμό και αντανακλάσεις. Το νέο modem C1 αποτελεί ορόσημο για την Apple, καθώς είναι το πρώτο που σχεδιάστηκε εσωτερικά από την εταιρεία, κάτι που υπήρχε ως πληροφορία εδώ και αρκετό καιρό. Προσφέρει βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση και αξιόπιστη συνδεσιμότητα 5G, συμβάλλοντας «στη μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας που ξεπερνά κατά 6 ώρες το iPhone 11 και κατά 12 ώρες όλες τις γενιές του iPhone SE». Αν και με μεγάλα bezels, η οθόνη 6.1 ιντσών Super Retina XDR με τεχνολογία OLED αναμένεται να προσφέρει εντυπωσιακή ποιότητα εικόνας για παρακολούθηση HDR βίντεο και gaming, ενώ προστατεύεται από το ενισχυμένο Ceramic Shield. Δεν λείπει η παρουσία του notch (εγκοπής), όπως συνέβαινε και σε παλιότερα μοντέλα, με πλήρη υποστήριξη του Face ID αφού πλέον το touch ID και το home button αποτελούν παρελθόν για το iPhone. Επιπλέον η συσκευή διαθέτει usb-c θύρα φόρτισης αλλά και πιστοποίηση IP68 για αντοχή σε νερό και σκόνη. Το σύστημα κάμερας αν και δεν μπορεί να συγκριθεί με τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς, διαθέτει έναν (και μόνο) αισθητήρα 48MP με τηλεφακό στα 2x. Σύμφωνα με την Apple, η επιλογή αυτή «προσφέρει ουσιαστικά δύο κάμερες σε μία, επιτρέποντας οπτικό zoom χωρίς απώλεια ποιότητας». Υποστηρίζει ακόμα λήψη 4K βίντεο με Dolby Vision στα 60fps και εγγραφή ήχου σε Spatial Audio, με προηγμένες δυνατότητες επεξεργασίας ήχου μέσω του Audio Mix. Όπως και με τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς iPhone 16, και το iPhone 16 υποστηρίζει το Apple Intelligence, τις λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης της Apple, χωρίς όμως ακόμα να υπάρχει υποστήριξη αρκετών χωρών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Το Clean Up επιτρέπει την αφαίρεση ανεπιθύμητων στοιχείων από φωτογραφίες, ενώ η αναζήτηση με φυσική γλώσση στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών απλοποιεί την εύρεση περιεχομένου. Ακόμα το Image Playground και το Genmoj προσφέρουν νέους τρόπους δημιουργικής έκφρασης. Ένα άλλο στοιχείο των μεγαλύτερων μοντέλων που έρχεται στο iPhone 16e είναι το κουμπί Action που επιτρέπει άμεση πρόσβαση σε πολλαπλές λειτουργίες και εφαρμογές τρίτων. Προσφέρει επίσης δυνατότητες οπτικής νοημοσύνης για αναγνώριση αντικειμένων, μετάφραση κειμένου και αναζήτηση προϊόντων μέσω Google ή ChatGPT. Το μοντέλο θα διατίθεται σε εκδόσεις 128GB, 256GB και 512GB καθώς και σε 2 χρώματα, ματ μαύρο και λευκό χρώμα. Ενημέρωση 18:58 - Το iPhone 16e θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στις 28 Φεβρουαρίου με τις εξής τιμές: iPhone 16e 128GB - 719€ iPhone 16e 256GB - 859€ iPhone 16e 512GB - 1119€ Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Lewnidas1995 Δημοσ. Τετάρτη στις 06:23 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 06:23 μμ με τρομαξαν τοσο πολυ τα μπεζελ.. 1
dbrillis Δημοσ. Τετάρτη στις 06:26 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 06:26 μμ (επεξεργασμένο) 699 euro Αρα Ελλαδα 759 θα κανει. Επεξ/σία Τετάρτη στις 06:29 μμ από dbrillis 6 1
Jmanol000 Δημοσ. Τετάρτη στις 06:26 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 06:26 μμ (επεξεργασμένο) Υπέροχο απλά υπεροχο 5 λεπτά πριν, Lewnidas1995 είπε με τρομαξαν τοσο πολυ τα μπεζελ.. Σιγά ρε φίλε σαν του 16 είναι μόνο με το προ έχουν διαφορά Επεξ/σία Τετάρτη στις 06:29 μμ από Jmanol000 5
tsol46 Δημοσ. Τετάρτη στις 06:34 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 06:34 μμ (επεξεργασμένο) Διαφήμιση της jaguar μου θύμισε το βίντεο της παρουσίασης.. Επεξ/σία Τετάρτη στις 06:35 μμ από tsol46
ScorpioX777 Δημοσ. Τετάρτη στις 06:36 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 06:36 μμ (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, Lewnidas1995 είπε με τρομαξαν τοσο πολυ τα μπεζελ.. Επεστρεψε και το παλιο notch... Επεξ/σία Τετάρτη στις 06:54 μμ από ScorpioX777 14
charalampos21 Δημοσ. Τετάρτη στις 06:37 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 06:37 μμ Ούτε MagSafe έχει και στην Ελλάδα θα έρθει με 700+€. Κυριολεκτικά ούτε ένας λόγος να μην πάρεις το 15, μην πω το 14 16
levank Δημοσ. Τετάρτη στις 06:38 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 06:38 μμ Κοντα στα 750 € δεν το λες και φθηνή 7
dbrillis Δημοσ. Τετάρτη στις 06:40 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 06:40 μμ 3 λεπτά πριν, tsol46 είπε Διαφήμιση της jaguar μου θύμισε το βίντεο της παρουσίασης.. O Tim Cook γερασε, δειχνει πιο μεγαλος απο οτι ειναι. Θυμιζε Baiden στην παρουσιαση, πολυ κακος. Αν η μπαταρια ειναι τοσο καλη οσο λενε στην παρουσιαση bye bye Samsung και s23, s24, s25, θα ειναι η επιστροφη μου στο iOs. 1 13
JcD Δημοσ. Τετάρτη στις 06:41 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 06:41 μμ Ιδανικό μέγεθος, ιδανικό εμφάνιση κάμερας (έχω σιχαθεί 15 κάμερες στην πλάτη). Μου αρέσει, αν έχει και καλή μπαταρία θα είναι σούπερ, το παίρνεις εδώ μέσα ελαφρός μεταχειρισμένο στα 600 σε λιγο καιρό! 3 4
Jmanol000 Δημοσ. Τετάρτη στις 06:45 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 06:45 μμ 6 λεπτά πριν, charalampos21 είπε Ούτε MagSafe έχει και στην Ελλάδα θα έρθει με 700+€. Κυριολεκτικά ούτε ένας λόγος να μην πάρεις το 15, μην πω το 14 πασ καθόλου καλά ? και σε αυτά λεφτά πολύ καλύτερη αγορά είναι δυο χρόνια μπροστά από το 15 , θα πρέπει να ναι χαζός για να πάρει το 15 τώρα δεν αξίζει καθόλου 4 λεπτά πριν, JcD είπε Ιδανικό μέγεθος, ιδανικό εμφάνιση κάμερας (έχω σιχαθεί 15 κάμερες στην πλάτη). Μου αρέσει, αν έχει και καλή μπαταρία θα είναι σούπερ, το παίρνεις εδώ μέσα ελαφρός μεταχειρισμένο στα 600 σε λιγο καιρό! θα έχει πολύ καλή μπαταρία ίσως καλύτερη από του 16 7 λεπτά πριν, levank είπε Κοντα στα 750 € δεν το λες και φθηνή θα υπάρχουν μαγαζιά που θα το έχουν και για λιγότερο
Fulgore Δημοσ. Τετάρτη στις 06:47 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 06:47 μμ Στα 499$ θα ήταν όντως μια καλή επιλογή για Apple δεδομένα. Στα 600$ χάνει το όποιο value έχει, αφού δεν έχει μεγάλη χρηματική διαφορά από το 16ρι. 12
levank Δημοσ. Τετάρτη στις 06:49 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 06:49 μμ Σήμερα αγοράζεις με 750€ IPhone 16 19
Hal9000 Δημοσ. Τετάρτη στις 07:03 μμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 07:03 μμ Οι τιμές στην Ελλάδα. Κυκλοφορεί όπως είπαμε στις 28 Φεβρουαρίου iPhone 16e 128GB - 719€ iPhone 16e 256GB - 859€ iPhone 16e 512GB - 1119€ 3 1
mants118 Δημοσ. Τετάρτη στις 07:07 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 07:07 μμ (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, Lewnidas1995 είπε με τρομαξαν τοσο πολυ τα μπεζελ.. Δεν τα λες και τεράστια τύπου παλιά sony που ήταν σαν γυψοσανίδες 41 λεπτά πριν, dbrillis είπε 699 euro Αρα Ελλαδα 759 θα κανει. Όσο και η αντίστοιχη επιλογή της SAMSUNG, το s24 fe.. Ναι εννοείται πιο ακριβό απ ότι θα πρεπε. 30 λεπτά πριν, charalampos21 είπε Ούτε MagSafe έχει και στην Ελλάδα θα έρθει με 700+€. Κυριολεκτικά ούτε ένας λόγος να μην πάρεις το 15, μην πω το 14 Αν εξαιρέσεις τον επεξεργαστή νομίζω ναι, το 15 ή και το 16 μετά το Πάσχα είναι καλύτερες επιλογές κατά τη γνώμη μου. 27 λεπτά πριν, dbrillis είπε O Tim Cook γερασε, δειχνει πιο μεγαλος απο οτι ειναι. Θυμιζε Baiden στην παρουσιαση, πολυ κακος. Αν η μπαταρια ειναι τοσο καλη οσο λενε στην παρουσιαση bye bye Samsung και s23, s24, s25, θα ειναι η επιστροφη μου στο iOs. Οσο καλή και να είναι η μπαταρία, πάλι θεωρώ το βράδυ θα φορτίζεις ή έστω νωρίς το πρωί. 26 λεπτά πριν, JcD είπε Ιδανικό μέγεθος, ιδανικό εμφάνιση κάμερας (έχω σιχαθεί 15 κάμερες στην πλάτη). Μου αρέσει, αν έχει και καλή μπαταρία θα είναι σούπερ, το παίρνεις εδώ μέσα ελαφρός μεταχειρισμένο στα 600 σε λιγο καιρό! Μεταχειρισμένο ένα κινητό στα 600 ευρώ; δεν θα το έλεγα και καλή ευκαιρία... Εγώ πάντως βλεποντας τη τιμή του SE ή Ε θα έλεγα ότι όντως είναι "το iphone του φτωχού" , απλώς οι φτωχοί πλέον έγιναν πιο πλούσιοι 😛😂 (και για να μη παρεξηγηθώ, αν ήταν να πάρω iphone θα πήγαινα σε αυτή τη σειρά, την SE ή Ε) Επεξ/σία Τετάρτη στις 07:08 μμ από mants118 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα