eclecticpanda Δημοσ. Τετάρτη στις 05:49 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 05:49 μμ Καλησπέρα, συγνώμη εάν έχει ειπωθεί πολλές φορές κάτι αντίστοιχο, έχω διαβάσει όσα περισσότερα posts μπορούσα. πριν απο ενάμιση χρόνο περίπου αγόρασα ένα λαπτοπ λενοβο το οποίο εκ των υστέρων έχω μάθει ότι είναι προϊόν παραεισαγωγης. φριζαρε περιστασιακά αλλα δεν έδωσα σημασία μέχρι που άρχισε να τρεμοπαιζει η οθόνη, γιατί μπουταρε κανονικά, οπότε δεν ασχολήθηκα. το πήγα στο κατάστημα αγοράς, οι οποίοι μου είπαν μετά απο πριξιμο ότι δεν γίνεται επιδιόρθωση, και να βρω εναν αντίστοιχο κωδικό για αντικατάσταση. μου είπαν ότι εφόσον έχει περάσει χρόνος, δεν γίνεται επιστροφή χρημάτων, καθώς δεν είναι στην πολιτική τους. γνωρίζω ότι είναι δικό τους θέμα να επιβεβαιώσουν ότι δεν είναι ελαττωματικό προϊόν τους πρώτους 6 μήνες, και δικό μου ότι είναι τους επόμενους. δεν έχω επέμβει με κανέναν τρόπο (πέρα από κάποια αυτοκόλλητα στο καπάκι) στην συσκευή. έχει αξία να επιμείνω στην επιστροφή χρημάτων; έχω καμία ελπίδα να γίνει; επίσης, δεν είναι δική τους υποχρέωση να προτείνουν προϊόν αντίστοιχης ή ανώτερης αξίας / κατάστασης; και, αν εν τέλη αναγκαστώ να πάρω άλλο λαπτοπ από εκεί, μπορώ να διεκδικήσω να μου εξασφαλίσουν ευρωπαϊκή εμπορική εγγυηση ή εγγύηση από τον κατασκευαστή για όσο διάστημα ορίζει ο τύπος του λαπτοπ (εν προκειμένω 3 έτη);
29gk Δημοσ. Τετάρτη στις 06:46 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 06:46 μμ Εφοσον εισαι στο δευτερο ετος, τοτε την εγγυηση θα την καλυψει ο πωλητης. Αυτος υποχρεουται να σου παρεχει ιδιο ή καλυτερο μηχανημα απο το αρχικο ή αν τον συμφερει την επιστροφη ολοκληρου του ποσου αγορας. Αυτα ειναι στην ευχερεια και διμαιωματα του πωλητη και βασει της Ευρωπαικης 2τους εγγυησης εκτος κι αν ο κατασκευαστης δινει κατι περισσοτερο πχ 3 ετη. Τελος δεν καταλαβαινω πως νομιζεις οτι μια εταιρεια ( οπωλητης ) θα μπορει να υποχρεωσει μια αλλη εταιρεια ( τον κατασκευαστη ) αξιωνοντας το κοστος/ζημια να την επωμιστει ο δευτερος. Επισης τα 3 ετη που αναγραφεις που τα βλεπεις; Δινει ο κατασκευαστης 3 ετη για πωληση του συγκεκριμενου μοντελου στην Ελλαδα;
LLLEFTERIS Δημοσ. Τετάρτη στις 07:14 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 07:14 μμ Εμενα παντως σε ενα Laptop που εχω η αποδειξη γραφει εγγυηση 1 ετος.
eclecticpanda Δημοσ. Τετάρτη στις 07:23 μμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 07:23 μμ (επεξεργασμένο) Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις. Το λαπτοπ έχει 2 έτη εγγύηση καθώς είναι από πωλητή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα 3 έτη τα βλέπω καθώς η lenovo για τα Yoga δίνει 3 χρόνια, αλλά εφόσον είναι από παράλληλη εισαγωγή την έχω χάσει αυτή την ελπιδα. Τέλος, εφόσον με ενημέρωσαν από τον πωλητή να ψάξω να βρω κωδικό αντίστοιχης αξίας, ζήτησα επιστροφή χρημάτων, και εντός 15 λεπτού είχαν εκδώσει πιστωτικό. Είναι δική μου υποχρέωση να κρίνω τα προς πώληση και να βρω ίσης ή ανώτερης αξίας; Και αν δεν με ικανοποιεί κάποιο, ή δεν πωλείται αντίστοιχης αξίας, οφείλω να πάρω πιο οικονομικό, ή να πληρώσω παραπάνω, ή να αγοράσω άσχετα προϊόντα για να φτάσει το ποσό; Επεξ/σία Τετάρτη στις 07:23 μμ από eclecticpanda
greekfragma Δημοσ. Τετάρτη στις 07:27 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 07:27 μμ Εάν δε σε καλύπτει κάποιο διαθέσιμο λάπτοπ, έχεις δικαίωμα να αρνηθείς το πιστωτικό και να γίνει επιστροφή χρημάτων στην αξία της απόδειξης αγοράς και ΌΧΙ της τρέχουσας (δε μας απασχολεί αν είναι χαμηλότερη ή υψηλότερη η τωρινή) 2
Nabuko Δημοσ. Τετάρτη στις 07:28 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 07:28 μμ 3 λεπτά πριν, eclecticpanda είπε την έχω χάσει αυτή την ελπιδα. Μίλησες με τη Lenovo? 4 λεπτά πριν, eclecticpanda είπε ή να πληρώσω παραπάνω Δες το αλλιώς. Θα βάλεις κάτι παραπάνω και θα πάρεις κάτι καλύτερο
eclecticpanda Δημοσ. Τετάρτη στις 07:34 μμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 07:34 μμ 4 λεπτά πριν, Nabuko είπε Μίλησες με τη Lenovo? Δες το αλλιώς. Θα βάλεις κάτι παραπάνω και θα πάρεις κάτι καλύτερο Ναι, και καθώς πρόκειται για πάραεισαγωγή είχε εμπορική εγγύηση στην Αμερική ενός έτους η οποία έχει λήξει. επίσης με δεδομένο ότι όλα τα λαπτοπ είναι από Αμερική, και δεν καλύπτονται απο το επίσημο service της λενοβο στην Ελλάδα, προτιμώ να πάρω χρήματα πίσω και να πάω απευθείαν στον κατασκευαστή. 49 λεπτά πριν, greekfragma είπε Εάν δε σε καλύπτει κάποιο διαθέσιμο λάπτοπ, έχεις δικαίωμα να αρνηθείς το πιστωτικό και να γίνει επιστροφή χρημάτων στην αξία της απόδειξης αγοράς και ΌΧΙ της τρέχουσας (δε μας απασχολεί αν είναι χαμηλότερη ή υψηλότερη η τωρινή) Μήπως γνωρίζεις να μου πεις σε ποιο νόμο εμπίπτει; Θα καλέσω και τον συνήγορο, αλλα αν το γνώριζες θα το εκτιμούσα
greekfragma Δημοσ. Τετάρτη στις 08:19 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:19 μμ 43 minutes ago, eclecticpanda said: Ναι, και καθώς πρόκειται για πάραεισαγωγή είχε εμπορική εγγύηση στην Αμερική ενός έτους η οποία έχει λήξει. επίσης με δεδομένο ότι όλα τα λαπτοπ είναι από Αμερική, και δεν καλύπτονται απο το επίσημο service της λενοβο στην Ελλάδα, προτιμώ να πάρω χρήματα πίσω και να πάω απευθείαν στον κατασκευαστή. Μήπως γνωρίζεις να μου πεις σε ποιο νόμο εμπίπτει; Θα καλέσω και τον συνήγορο, αλλα αν το γνώριζες θα το εκτιμούσα στο 1ο ποστ είπες οτι έψαξες αρκετά. θα τα βρεις με αναζήτηση. το θέμα σου περί δικαιωμάτων σε ηλεκτρονικές συσκευές αγορασμένες εντός Ε.Ε. και περι εμπορικής και νομικής εγγύησης έχουν ειπωθεί 500 εκατον 35 χιλιαδες φορές.
eclecticpanda Δημοσ. Τετάρτη στις 08:28 μμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 08:28 μμ 7 λεπτά πριν, greekfragma είπε στο 1ο ποστ είπες οτι έψαξες αρκετά. θα τα βρεις με αναζήτηση. το θέμα σου περί δικαιωμάτων σε ηλεκτρονικές συσκευές αγορασμένες εντός Ε.Ε. και περι εμπορικής και νομικής εγγύησης έχουν ειπωθεί 500 εκατον 35 χιλιαδες φορές. απλά δεν έχω καταφέρει να εντοπίσω κάπου που να αναγράφεται ρητά (με τρόπο που να καταλαβαίνω εγώ βασικά) ότι έχω δικαίωμα επιλογής ανάμεσα στο αντικατάσταση με το ιδιο/επιδιόρθωση/πιστωτικό/επιστροφή χρημάτων
greekfragma Δημοσ. Τετάρτη στις 08:31 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:31 μμ ΔΕΝ θα βρεις ρητά κάτι. ο νόμος είναι ακριβής όταν τον γράφει ο νομικός. ή αντικατάσταση ή επιδιόρθωση ή πιστωτικό ή επιστροφή χρημάτων. το ή διαζευκτικό σημαίνει οτι διαλέγεις ΟΤΙ σε βολεύει. Έχεις δικαίωμα σε ΟΛΕΣ τις επιλογές.
LLLEFTERIS Δημοσ. Τετάρτη στις 08:38 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:38 μμ Εμενα αφου ειναι ελληνικο μαγαζι γιατι δινει 1 χρονο εγγυηση το γραφει και η αποδειξη, δεν θα επρεπε απο την στιγμη που πουλαει στην Ελλαδα και ειναι στην ελλαδα να δινει οτι λεει ο νομος δηλαδη 2 χρονια; Το οτι ειναι εισαγωγη απο Αμερικη δικο του προβλημα.
eclecticpanda Δημοσ. Τετάρτη στις 08:47 μμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 08:47 μμ 4 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε Εμενα αφου ειναι ελληνικο μαγαζι γιατι δινει 1 χρονο εγγυηση το γραφει και η αποδειξη, δεν θα επρεπε απο την στιγμη που πουλαει στην Ελλαδα και ειναι στην ελλαδα να δινει οτι λεει ο νομος δηλαδη 2 χρονια; Μήπως είναι refurbished? (sorry για την απάντηση εντός παράθεσης, ξεκάθαρα δεν ξέρω από φόρουμ) 11 λεπτά πριν, greekfragma είπε ΔΕΝ θα βρεις ρητά κάτι. ο νόμος είναι ακριβής όταν τον γράφει ο νομικός. ή αντικατάσταση ή επιδιόρθωση ή πιστωτικό ή επιστροφή χρημάτων. το ή διαζευκτικό σημαίνει οτι διαλέγεις ΟΤΙ σε βολεύει. Έχεις δικαίωμα σε ΟΛΕΣ τις επιλογές. σε ευχαριστώ πάρα πολύ ειλικρινά και για το ενδιαφέρον και για τον χρόνο και για τις απαντήσεις
LLLEFTERIS Δημοσ. Τετάρτη στις 09:00 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:00 μμ 12 λεπτά πριν, eclecticpanda είπε σε ευχαριστώ πάρα πολύ ειλικρινά και για το ενδιαφέρον και για τον χρόνο και για τις απαντήσεις Οχι ειναι 2023 μοντελο και η αγορα εχει γινει πριν 11 μηνες.
eclecticpanda Δημοσ. Τετάρτη στις 09:05 μμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 09:05 μμ 2 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε Οχι ειναι 2023 μοντελο και η αγορα εχει γινει πριν 11 μηνες. επειδή είδα σε άλλα σχόλια από που το πήρες, από εκεί που το πήρες κάνουν εισαγωγή από Αμερική συνήθως, οπότε αν είναι καινούργιο, έχεις εμπορική εγγύηση από την dell από Αμερική, που δεν σε καλύπτει πρακτικά ο κατασκευαστής στην Ε. Ε. (απο όσο το έψαξα για εμένα). Εξακολουθείς ωστόσο να έχεις νομική εγγύηση από το κατάστημα που στο πούλησε. Είναι ενα έτος για μεταχειρισμένα (refurbished) ή δύο για καινούργια.
LLLEFTERIS Δημοσ. Τετάρτη στις 09:10 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:10 μμ 4 λεπτά πριν, eclecticpanda είπε επειδή είδα σε άλλα σχόλια από που το πήρες, από εκεί που το πήρες κάνουν εισαγωγή από Αμερική συνήθως, οπότε αν είναι καινούργιο, έχεις εμπορική εγγύηση από την dell από Αμερική, που δεν σε καλύπτει πρακτικά ο κατασκευαστής στην Ε. Ε. (απο όσο το έψαξα για εμένα). Εξακολουθείς ωστόσο να έχεις νομική εγγύηση από το κατάστημα που στο πούλησε. Είναι ενα έτος για μεταχειρισμένα (refurbished) ή δύο για καινούργια. Asus ZenBook OLED ειναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα