Dr_73 Δημοσ. Σάββατο στις 07:37 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:37 μμ (επεξεργασμένο) 9 hours ago, filipN said: Και μια πολύ «συντηρητική» πρόταση θα ήταν να πάρει το φτηνότερο μεταχειρισμένο παλαιότερο σύστημα που θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του και μετά «βλέποντας και κάνοντας». Το οποίο μπορεί να ήταν pro φωτογραφική/σύστημα στην εποχή του. Με το να έχουν συμπληρώσει πλέον 25 χρόνια οι ψηφιακές , υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Τόσο μία EOS 5D(MKI) που παίρνει οποιουσδήποτε φακούς EOS (εκτός τους ef-s που ήταν για crop ψηφιακές) εποχής film από το 1987 ή μία Nikon D700 με φακούς φιλμάτης εποχής AF-D αντίστοιχα. Και τα δύο αυτά σώματα, κόστος ως μεταχειρισμένα γύρω στα 200€ , μπορεί και φθηνότερα. Επεξ/σία Σάββατο στις 07:40 μμ από Dr_73
aggelos87 Δημοσ. πριν από 22 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 22 ώρες (επεξεργασμένο) Στις 21/2/2025 στις 5:57 ΠΜ, babisskg είπε Η a6400 σαν καινούργια είναι ένα καλό ξεκίνημα , νομίζω αυτή την στιγμή βρίσκεται στα 899 στην αγορά σαν καινούργια , στα επίσημα σημεία πώλησης . Όπως την βρίσκει κάποιος με τον κιτ φακό , είναι κατάλληλη για γενική φωτογραφία σε ένα τέτοιο ταξίδι όπως γράψατε πιο πάνω . Μην ξεχνάμε ότι κάποιος που ταξιδεύει τόσο μακριά και θέλει να κρατήσει εικόνες , αλλά και βίντεο , δεν χρειάζεται κάτι πολύ περισσότερο . Εδώ πρέπει να ξεχάσουμε μακρινές η πιο εξειδικευμένες λήψεις με τηλεφακούς , αλλά να μείνουμε σε πιο κλασσικές γωνίες θέασης σαν αυτές που προσφέρει ο κιτ φακός . Κάποιος που ξεκινάει τέτοιο ταξίδι , δεν πρέπει να ξεχνάει ότι , εφόσον χρειάζεται φωτογραφία και βίντεο , χρειάζεται μία κάρτα μνήμης η και δεύτερη , αφού η λήψη βίντεο τρώει πολύ περισσότερο χώρο από μία εικόνα . Εναλλακτικά να έχει τρόπο να αδειάζει ( μεταφέρει ) κάπου τα αρχεία στο τέλος της ημέρας για να μπορεί να συνεχίσει την επόμενη , ίσως σε κάποια εφαρμογή στο δίκτυο ? Ομοίως , επειδή οι νέες mirrorles κατασκευές , όπως η Sony αλλά και άλλες , έχουν απαιτήσεις σε ρεύμα , που σημαίνει ότι η μπαταρία πιθανόν να αδειάσει σύντομα αφήνοντας τον χρήστη στα κρύα του λουτρού , αφού κάνει συνδυαστική χρήση φωτογραφίας και βίντεο . Εδώ μία δεύτερη μπαταρία η ένα powerbank είναι χρήσιμα , το powerbank αν το σώμα δέχεται φόρτιση χωρίς να βγεί η μπαταρία . Τα υπόλοιπα μελλοντικά , όπως η αστροφωτογραφία κλπ , δεν τα λαβαίνω υπόψιν μου , αφού κατά δήλωση σας είστε αρχάριος , κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ νωρίς για τέτοιες σκέψεις . Αν και όλα τα παραπάνω σχόλια διατηρούν την αξία τους , πιστεύω ότι ένας αρχάριος που θέλει να αποθανάτισει ένα τέτοιο ταξίδι , χρειάζεται να εμβαθύνει σε πιο πρακτικά θέματα πριν ξεκινήσει , όπως έγραψα πιο πάνω δλδ τι φακός μου χρειάζεται σε μιά τέτοια περίπτωση , τι θα κάνω με τα αρχεία που θα δημιουργηθούν , πως δεν θα μείνω από ρεύμα κοκ . Καλή επιτυχία . Τα έχω σκεφτεί όλα όσα ανέφερες αλλά νομίζω πως καλύτερα να πάρω πρώτα ένα σώμα + (στοκ) φακό και μετά να δω στην πράξη τι επιπλέον θα χρειαστώ. Αν μπορέσω μετά να πάρω και έναν δεύτερο φακό εως το ταξίδι θα το κάνω αλλιώς θα βολευτώ με οτι εχω, δεν θα πεθάνουμε κιόλας Ενέργεια και χώρος αποθήκευσης δεν με τρομάζουν γιατί λύνονται εύκολα και δεν είναι και τεράστιο έξοδο. Αν και πολύ γενική η ερώτηση, απο περιέργεια και για να έχω μια άποψη για το τελικό κόστος, για 2ο φακό τι θα πρότεινες για το συγκεκριμένο ταξίδι αν πήγαινα στην 6400; Στις 21/2/2025 στις 1:56 ΜΜ, udroxoos είπε Μην κάνεις το λάθος και βλέπεις αυτή την αγορά ως "πρώτη μηχανή για αρχάριο" γιατί έτσι προεξοφλείς ότι σύντομα θα ξαναμπείς σε έξοδα. Guarantee! Ydroxoos στο λέει αυτό. Αν το μπάτζετ σου είναι αυστηρά στενό τότε παίρνεις την a6400.Αν μπορείς να πας για την a6700 με δόσεις, κάντο. Πχ. σε ενδιαφέρει το βίντεο και σκέφτεσαι σώμα (a6400) χωρίς σταθεροποίηση. Όπως και να χει, δική σου θα είναι η απόφαση της όποιας αγοράς. Απλά σύγκρινε και διάλεξε με σύνεση. θα περιμένω 1-2 μήνες ακόμα για να δω μήπως βγει καμιά καλή προσφορά και θα αποφασίσω εκείνη την στιγμή ποια απ τις δυο (Αν οχι κάποια μεταχειρισμένη στο ενδιάμεσο) θα πάρω. Είναι αρκετά μεγάλη η διαφορά τιμής και αν πάω σε κανιούργια δεν ξέρω αν είναι καλύτερο να πάω στην 6700 με τον στοκ φακό ή στα ίδια λεφτά χονδρικά να πάρω την 6400 με τον στοκ + έναν εξτρά φακό! Στις 22/2/2025 στις 10:11 ΠΜ, filipN είπε Και μια πολύ «συντηρητική» πρόταση θα ήταν να πάρει το φτηνότερο μεταχειρισμένο παλαιότερο σύστημα που θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του και μετά «βλέποντας και κάνοντας». Στις 22/2/2025 στις 12:19 ΜΜ, stratigos24 είπε Το αυτο! Μιλάμε για mirrorless ή όχι; Ιδάνικά δεν θα ήθελα να κουβαλάω μαζί μου μια κουμούτσα αλλα όπως είπατε "βλέποντας και κάνοντας". Όπως και να έχει αν θέλετε προτείνετε μου 1-2 τέτοια συστήματα 20 ώρες πριν, Dr_73 είπε Το οποίο μπορεί να ήταν pro φωτογραφική/σύστημα στην εποχή του. Με το να έχουν συμπληρώσει πλέον 25 χρόνια οι ψηφιακές , υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Τόσο μία EOS 5D(MKI) που παίρνει οποιουσδήποτε φακούς EOS (εκτός τους ef-s που ήταν για crop ψηφιακές) εποχής film από το 1987 ή μία Nikon D700 με φακούς φιλμάτης εποχής AF-D αντίστοιχα. Και τα δύο αυτά σώματα, κόστος ως μεταχειρισμένα γύρω στα 200€ , μπορεί και φθηνότερα. Θα την ψάξω την πρόταση σου. Σε ευχαριστώ πολύ Επεξ/σία πριν από 22 ώρες από aggelos87 1
LongTom Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες On 22/02/2025 at 18:37, Dr_73 said: Το οποίο μπορεί να ήταν pro φωτογραφική/σύστημα στην εποχή του. Με το να έχουν συμπληρώσει πλέον 25 χρόνια οι ψηφιακές , υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Τόσο μία EOS 5D(MKI) που παίρνει οποιουσδήποτε φακούς EOS (εκτός τους ef-s που ήταν για crop ψηφιακές) εποχής film από το 1987 ή μία Nikon D700 με φακούς φιλμάτης εποχής AF-D αντίστοιχα. Και τα δύο αυτά σώματα, κόστος ως μεταχειρισμένα γύρω στα 200€ , μπορεί και φθηνότερα. Τις έχω αμφότερες (τη 5DII που είναι ίδιο σασί). Είναι τούβλα, ιδίως η D700. Επίσης η 5DI έχει το θέμα του mirror shutter που δεν μπορείς να δεις τι κλικ έχει ενώ έχει θέμα κατασκευής στο καθρέπτη που και η ίδια κάνον αναγνώρισε. Δεν είναι κάμερες για ταξίδι, εφόσον υπάρχουν εναλλακτικές. Επίσης η Canon 5DI γενικά δεν είναι για καθημερινή, εφόσον δεν έγινε αλλαγή από τη κάνον στο καθρέπτη. 18 hours ago, aggelos87 said: θα περιμένω 1-2 μήνες ακόμα για να δω μήπως βγει καμιά καλή προσφορά και θα αποφασίσω εκείνη την στιγμή ποια απ τις δυο (Αν οχι κάποια μεταχειρισμένη στο ενδιάμεσο) θα πάρω. Είναι αρκετά μεγάλη η διαφορά τιμής και αν πάω σε κανιούργια δεν ξέρω αν είναι καλύτερο να πάω στην 6700 με τον στοκ φακό ή στα ίδια λεφτά χονδρικά να πάρω την 6400 με τον στοκ + έναν εξτρά φακό! Προσωπικά πάντα θα πρότεινα δύο φακούς έναντι ενός σώματος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα