Cmg__ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:47 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:47 μμ (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παίδες. Κάνω ένα site σε εταιρία στη Πορτογαλία και έχουμε γίνι ρεζίλι. Ό κάθε λογιστής μου λέει άλλα, (μου έχουν κάνει και αυτοί άπειρα λάθη σε απλά πράγματα, έχω αλλάξει 3-4 φορές μετά από πολύ έρευνα) και με τα τηλέφωνα στην εφορία πάλι ο καθέ υπάλληλος μου λέει άλλο άρθρο να βάλω. Ρωτάω τα παρακάτω με ερώτημα στη myAADE και εδώ και ένα μήνα δεν μου απαντάνε. Κλασικά μου ήρθε μήνυμα ότι αναγνώστηκε για να φαίνεται απαντημένο. Βρήκα μία αναπάντητη που ίσως ήταν της ΑΑΔΕ αλλα ρώτησα να μου το στείλουν γραπτώς για να είμαι καλυμμένος. Αν δεν δεσμεύεται η ίδια η ΑΑΔΕ, για κάτι τόσο απλό μάλιστα, πως θα μπορούσε ένα λογιστής ή επιχειρηματιας; ΕΛΕΟΣ ΑΠΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΝΑ SITE ΣΕ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ;;; Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΚΡΗ... Στο ζουμί, έστειλα αυτό: Αναφορά σε κείμενο Είμαι μια μικρή επιχείρηση ενταγμένη στο ειδικό καθεστώς απαλλαγής ΦΠΑ βάσει του άρθρου 39 του Κώδικα ΦΠΑ (Ν. 2859/2000). Θα ήθελα να επιβεβαιώσω εάν μπορώ να παρέχω ενδοκοινοτικές υπηρεσίες σε υποκείμενους στον φόρο πελάτες σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ (με ενεργό ΑΦΜ στο VIES), χωρίς να χρεώνω ΦΠΑ, σύμφωνα με τους κανόνες του reverse charge. Βάσει της νομοθεσίας: Άρθρο 14 – Τόπος Παροχής Υπηρεσιών: Σύμφωνα με την παράγραφο 2α: "Ο τόπος παροχής υπηρεσιών προς υποκείμενο στον φόρο πρόσωπο είναι το κράτος μέλος στο οποίο το πρόσωπο αυτό έχει την έδρα της οικονομικής του δραστηριότητας." Επομένως, για υπηρεσίες που παρέχονται σε επιχείρηση με έδρα σε άλλο κράτος-μέλος, ο τόπος φορολόγησης είναι το κράτος του λήπτη. Αυτό συνεπάγεται ότι δεν απαιτείται χρέωση ΦΠΑ στην Ελλάδα, ενώ ο λήπτης αποδίδει τον ΦΠΑ στη χώρα του (κανόνας reverse charge). Άρθρο 196 της Οδηγίας 2006/112/ΕΚ: "Ο ΦΠΑ καταβάλλεται από τον λήπτη της υπηρεσίας όταν ο πάροχος είναι υποκείμενος στον φόρο εγκατεστημένος σε άλλο κράτος μέλος και η υπηρεσία παρέχεται σε υποκείμενο στον φόρο λήπτη σε διαφορετικό κράτος μέλος." Άρθρο 39 – Καθεστώς Μικρών Επιχειρήσεων: Σύμφωνα με την παράγραφο 10, αν και απαλλάσσομαι από τον ΦΠΑ για συναλλαγές εντός Ελλάδας, η νομοθεσία δεν απαγορεύει την παροχή ενδοκοινοτικών υπηρεσιών. Η μόνη απαγόρευση αφορά τις ενδοκοινοτικές παραδόσεις αγαθών (άρθρο 28, παράγραφος 2). Υποβολή Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα (Άρθρο 36): "Οι υποκείμενοι στο φόρο που πραγματοποιούν ενδοκοινοτικές παραδόσεις αγαθών ή παρέχουν υπηρεσίες σε άλλα κράτη μέλη υποχρεούνται να υποβάλουν ανακεφαλαιωτικούς πίνακες για τις εν λόγω συναλλαγές." Ερώτημα: Βάσει των παραπάνω, θα ήθελα να επιβεβαιώσετε γραπτώς ότι: Έχω τη δυνατότητα να παρέχω ενδοκοινοτικές υπηρεσίες σε πελάτες σε άλλα κράτη-μέλη, χωρίς να χρεώνω ΦΠΑ, επιλέγοντας " Χωρίς ΦΠΑ - άρθρο 14 του Κώδικα ΦΠΑ" στο e-timologio. Ο λήπτης της υπηρεσίας αναλαμβάνει την απόδοση ΦΠΑ μέσω του reverse charge. Αρκεί να υποβάλλω τον ανακεφαλαιωτικό πίνακα στο VIES για τη συναλλαγή. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας. Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση. Αν μπορεί κάποιος να μας διαφωτίσει γιατί πρέπει μέχρι τη δευτέρα ναν καταθέσει ο λογιστής θα ήμουν ευγνώμων Επεξ/σία Τετάρτη στις 06:20 μμ από Cmg__
kormos Δημοσ. Τετάρτη στις 05:45 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 05:45 μμ 1 ώρα πριν, Cmg__ είπε Καλησπέρα παίδες. Κάνω ένα site σε εταιρία στη Πορτογαλλία και έχουμε γίνι ρεζίλι. Ό κάθε λογιστής μου λέει άλλα, (μου έχουν κάνει και αυτοί άπειρα λάθη σε απλά πράγματα, έχω αλλάξει 3-4 φορές μετά από πολύ έρευνα) και με τα τηλέφωνα στην εφορία πάλι ο καθέ υπάλληλος μου λέει άλλο άρθρο να βάλω. Ρωτάω τα παρακάτω με ερώτημα στη myAADE και εδώ και ένα μήνα δεν μου απαντάνε. Κλασικά μου ήρθε μήννυμα ότι αναγνώστηκε για να φαίνεται απαντημένο. Βρήκα μία αναπάντητη που ίσως ήταν της ΑΑΔΕ αλλα ρώτησα να μου το στείλουν γραπτώς για να είμαι καλυμμένος. Αν δεν δεσμεύεται η ίδια η ΑΑΔΕ, για κάτι τόσο απλό μάλιστα, πως θα μπορούσε ένα λογιστής ή επιχειρηματιας; ΕΛΕΟΣ ΑΠΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΝΑ SITE ΣΕ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ;;; Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΚΡΗ... Στο ζουμί, έστειλα αυτό: Αν μπορεί κάποιος να μας διαφωτίσει γιατί πρέπει μέχρι τη δευτέρα ναν καταθέσει ο λογιστής θα ήμουν ευγνώμων Αυτή είναι δουλειά που πρέπει να γνωρίζει ο λογιστής σου. Σορυ που θα το πω αλλά αν δεν μπορεί να σου βγει σε τέτοια θέματα λύση, πήγαινε σε άλλον γιατί θα βρεις κι άλλα εμπόδια. 1
Billator Δημοσ. Τετάρτη στις 06:04 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 06:04 μμ 2 ώρες πριν, Cmg__ είπε Καλησπέρα παίδες. Κάνω ένα site σε εταιρία στη Πορτογαλλία και έχουμε γίνι ρεζίλι. Ό κάθε λογιστής μου λέει άλλα, (μου έχουν κάνει και αυτοί άπειρα λάθη σε απλά πράγματα, έχω αλλάξει 3-4 φορές μετά από πολύ έρευνα) και με τα τηλέφωνα στην εφορία πάλι ο καθέ υπάλληλος μου λέει άλλο άρθρο να βάλω. Ρωτάω τα παρακάτω με ερώτημα στη myAADE και εδώ και ένα μήνα δεν μου απαντάνε. Κλασικά μου ήρθε μήννυμα ότι αναγνώστηκε για να φαίνεται απαντημένο. Βρήκα μία αναπάντητη που ίσως ήταν της ΑΑΔΕ αλλα ρώτησα να μου το στείλουν γραπτώς για να είμαι καλυμμένος. Αν δεν δεσμεύεται η ίδια η ΑΑΔΕ, για κάτι τόσο απλό μάλιστα, πως θα μπορούσε ένα λογιστής ή επιχειρηματιας; ΕΛΕΟΣ ΑΠΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΝΑ SITE ΣΕ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ;;; Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΚΡΗ... Στο ζουμί, έστειλα αυτό: Αν μπορεί κάποιος να μας διαφωτίσει γιατί πρέπει μέχρι τη δευτέρα ναν καταθέσει ο λογιστής θα ήμουν ευγνώμων Μπορείς 0% ΦΠΑ , λόγω άρθρου 14 , τώρα αν σε επηρεάζει ότι είσαι στο ειδικό καθεστώς πολύ μικρών επιχειρήσεων δεν γνωρίζω. Αν δεν μπορεί ο λογιστής σου να σε βοηθήσει στο εύρος εργασιών σου έπρεπε να είχες βρει χθες καινούριο λογιστή. Την εταιρεία που του δίνει το λογιστικό του πρόγραμμα να καλούσε ή κάποιον φίλο του λογιστή ή στην ειδική γραμμή υποστήριξης που υπάρχει θα έβρισκε την απάντηση σε 5-15 λεπτά. Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν ξέρει, το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί να τα βρει. 1
Cmg__ Δημοσ. Τετάρτη στις 06:17 μμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 06:17 μμ (επεξεργασμένο) Παιδιά ευχαριστώ πολύ. Όπως είπα για να αποφύγω αυτού του είδους τις απαντήσεις έχω αλλάξει πολλούς και έχω καταλήξει σε αυτόν. Ο άνθρωπος κάλεσε τη εφορία και μας είπαν δύο διαφορετικά πράγματα. Για αυτό αναζητώ γραπτή απάντηση για να μπορώ να δουλέψω άφοβα και να μην κινδυνεύω με πρόστιμα ή χάνω πελάτες... Στην αναζήτησή μου για λογιστές αυτοί που πραγματικά τα ήξεραν όλα όταν τους τσέκαρα είναι απλησίαστοι για εμένα και το εύρος εργασιών μου.. 120 - 150 ευρώ το μήνα... και συχνά δεν τους βρίσκεις όταν τους χρειάζεσαι.. Ό,τι πληρώνεις παίρνεις. Εμείς οι μικροί να πα' να πνιγούμε.. . Αν κάποιος είναι λογιστής ή/και ξέρει, θα με βοηθούσε πολύ μία δεύτερη άποψη 19 λεπτά πριν, Billator είπε Μπορείς 0% ΦΠΑ , λόγω άρθρου 14 , τώρα αν σε επηρεάζει ότι είσαι στο ειδικό καθεστώς πολύ μικρών επιχειρήσεων δεν γνωρίζω. στο ειδικό καθεστώς πολύ μικρών επιχειρήσεων, δεν μπορείς να κάνεις παραδόσεις αγαθών αλλα δεν λέει κάτι για υπηρεσίες. Ο πρώτος εφοριακός είπε πως είναι αγαθό, μετά στον δεύτερο τους είπαμε ότι δεν λέει κάτι για παράδοση υπηρεσίας άρα λογικά επιτρέπεται και ρώτησε και είπε ναι.. Τώρα το έχω κόψει έτσι και περίμενα 1 μηνα και γραπτή επιβεβαίωση απο τη myaade.. τι να πω... έχω τόσες δουλειές και δεν μπορεί να με βοηθήσει κάποιος υπεύθυνα για κάτι τόσο βασικό.. Επεξ/σία Τετάρτη στις 06:25 μμ από Cmg__
kormos Δημοσ. Τετάρτη στις 06:27 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 06:27 μμ 8 λεπτά πριν, Cmg__ είπε Παιδιά ευχαριστώ πολύ. Όπως είπα για να αποφύγω αυτού του είδους τις απαντήσεις έχω αλλάξει πολλούς και έχω καταλήξει σε αυτόν. Ο άνθρωπος κάλεσε τη εφορία και μας είπαν δύο διαφορετικά πράγματα. Για αυτό αναζητώ γραπτή απάντηση για να μπορώ να δουλέψω άφοβα και να μην κινδυνεύω με πρόστιμα ή χάνω πελάτες... Στην αναζήτησή μου για λογιστές αυτοί που πραγματικά τα ήξεραν όλα όταν τους τσέκαρα είναι απλησίαστοι για εμένα και το εύρος εργασιών μου.. 120 - 150 ευρώ το μήνα... και συχνά δεν τους βρίσκεις όταν τους χρειάζεσαι.. Ό,τι πληρώνεις παίρνεις. Εμείς οι μικροί να πα να πνιγούμε.. . Αν κάποιος είναι λογιστής ή/και ξέρει, θα με βοηθούσε πολύ μία δεύτερη άποψη στο ειδικό καθεστώς πολύ μικρών επιχειρήσεων, δεν μπορείς να κάνεις παραδόσεις αγαθών αλλα δεν λέει κάτι για υπηρεσίες. Ο πρώτος εφοριακός είπε πως είναι αγαθό, μετά στον δεύτερο τους είπαμε ότι δεν λέει κάτι για παράδοση υπηρεσίας άρα λογικά επιτρέπεται και ρώτησε και είπε ναι.. Τώρα το έχω κόψει έτσι και περίμενα 1 μηα και γραπτή επιβεβαίωση απο τη myaade.. τι να πω... έχω τόσες δουλειές και δεν μπορεί να με βοηθήσει κάποιος υπεύθυνα για κάτι τόσο βασικό.. Ότι πληρώνεις παίρνεις που λένε... Αν και είναι φυσιολογικό το ποσό αυτό που αναφέρεις. Και ως γνωστόν μπορεί να ενοχλεί η αλήθεια...αλλά αν δεν μπορείς να στηρίξεις τα πάγια έξοδα καλύτερα να εγκαταλείψεις την όλη κατάσταση... 1
Billator Δημοσ. Τετάρτη στις 06:55 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 06:55 μμ 21 λεπτά πριν, Cmg__ είπε στο ειδικό καθεστώς πολύ μικρών επιχειρήσεων, δεν μπορείς να κάνεις παραδόσεις αγαθών αλλα δεν λέει κάτι για υπηρεσίες. Ο πρώτος εφοριακός είπε πως είναι αγαθό, μετά στον δεύτερο τους είπαμε ότι δεν λέει κάτι για παράδοση υπηρεσίας άρα λογικά επιτρέπεται και ρώτησε και είπε ναι.. Τώρα το έχω κόψει έτσι και περίμενα 1 μηνα και γραπτή επιβεβαίωση απο τη myaade.. τι να πω... έχω τόσες δουλειές και δεν μπορεί να με βοηθήσει κάποιος υπεύθυνα για κάτι τόσο βασικό.. Μα υπηρεσία κόβεις, γιατί να κόψεις προϊόν; Νομίζω έχεις χαθεί τελείως. 23 λεπτά πριν, Cmg__ είπε Όπως είπα για να αποφύγω αυτού του είδους τις απαντήσεις έχω αλλάξει πολλούς και έχω καταλήξει σε αυτόν. Ο άνθρωπος κάλεσε τη εφορία και μας είπαν δύο διαφορετικά πράγματα. Για αυτό αναζητώ γραπτή απάντηση για να μπορώ να δουλέψω άφοβα και να μην κινδυνεύω με πρόστιμα ή χάνω πελάτες... Στην αναζήτησή μου για λογιστές αυτοί που πραγματικά τα ήξεραν όλα όταν τους τσέκαρα είναι απλησίαστοι για εμένα και το εύρος εργασιών μου.. 120 - 150 ευρώ το μήνα... και συχνά δεν τους βρίσκεις όταν τους χρειάζεσαι.. Ό,τι πληρώνεις παίρνεις. Εμείς οι μικροί να πα' να πνιγούμε.. . Φιλικά πάντα ψάξε καλύτερα... Δεν νομίζω κάποιος να σου είπε 150€ για απλογραφικά ατομικής ειδικής κατηγορίας. Αν στο είπαν απλά δεν αναλαμβάνουν τέτοιες κατηγορίες ή είδαν ότι θα τους "ενοχλείς" συχνά οπότε σε χρέωσαν έτσι. Αλλιώς πληρώνεις 1 σοβαρή επίσκεψη σε κάποιον που μπορεί να σε βοηθήσει για να βγάλεις άκρη και συνεχίζεις με τον λογιστή που είσαι. Το σημαντικότερο αν θες να μπορέσεις εξελιχθείς είναι ο λογιστής, γιατί από την στιγμή που δεν φτάνεις ούτε τα 10k / εσοδα έτος οποιοδήποτε μικρό πρόστιμο αποτελεί σημαντικό κομμάτι των εσόδων σου. Όπως και να έχει καλή τύχη και καλά ξεμπερδεματα. 1
Cmg__ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:23 μμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 08:23 μμ 1 ώρα πριν, Billator είπε Μα υπηρεσία κόβεις, γιατί να κόψεις προϊόν; Νομίζω έχεις χαθεί τελείως. Φιλικά πάντα ψάξε καλύτερα... Δεν νομίζω κάποιος να σου είπε 150€ για απλογραφικά ατομικής ειδικής κατηγορίας. Αν στο είπαν απλά δεν αναλαμβάνουν τέτοιες κατηγορίες ή είδαν ότι θα τους "ενοχλείς" συχνά οπότε σε χρέωσαν έτσι. Αλλιώς πληρώνεις 1 σοβαρή επίσκεψη σε κάποιον που μπορεί να σε βοηθήσει για να βγάλεις άκρη και συνεχίζεις με τον λογιστή που είσαι. Το σημαντικότερο αν θες να μπορέσεις εξελιχθείς είναι ο λογιστής, γιατί από την στιγμή που δεν φτάνεις ούτε τα 10k / εσοδα έτος οποιοδήποτε μικρό πρόστιμο αποτελεί σημαντικό κομμάτι των εσόδων σου. Όπως και να έχει καλή τύχη και καλά ξεμπερδεματα. φίλε τι μας είπες, σοβαρά; μου άνοιξες τα μάτια!! ποιος μπερδέυτηκε βρε, αν δεν μου τα έλεγε η εφορία έτσι.. 1 ώρα πριν, kormos είπε Ότι πληρώνεις παίρνεις που λένε... Αν και είναι φυσιολογικό το ποσό αυτό που αναφέρεις. Και ως γνωστόν μπορεί να ενοχλεί η αλήθεια...αλλά αν δεν μπορείς να στηρίξεις τα πάγια έξοδα καλύτερα να εγκαταλείψεις την όλη κατάσταση... ρε κατι άτομα εδω μέσα.. αν δεν ξέρετε απλά μην γράφετε για να παίρνετε αναρτήσεις βρε ocdaκια ή δεν ξερω εγώ τι.., δεν ρώτησα αυτό έλεος.. τόσο αργόσχολοι είναι οι άνθρωποι... κριτική να κάετε στο μαγαζί σας. ρωτάω κάτι συγκεκριμένο έχουμε τον πόνο μας έχουμε και εσάς..
SabotazNic Δημοσ. Τετάρτη στις 08:53 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:53 μμ 2 ώρες πριν, Cmg__ είπε Ο πρώτος εφοριακός είπε πως είναι αγαθό Δεν γνωριζω για το θεμα, αλλα ενα αγαθο μπορει να ειναι υλικο, μπορει να ειναι και αυλο, το οποιο πουλας εσυ. Οποτε, αν βρεις που εντασσεται η υπηρεσια που πουλας, θα βρεις και τι ισχυει για την γενικη κατηγορια 1
Billator Δημοσ. Πέμπτη στις 09:55 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:55 πμ (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, Cmg__ είπε φίλε τι μας είπες, σοβαρά; μου άνοιξες τα μάτια!! ποιος μπερδέυτηκε βρε, αν δεν μου τα έλεγε η εφορία έτσι.. ρε κατι άτομα εδω μέσα.. αν δεν ξέρετε απλά μην γράφετε για να παίρνετε αναρτήσεις βρε ocdaκια ή δεν ξερω εγώ τι.., δεν ρώτησα αυτό έλεος.. τόσο αργόσχολοι είναι οι άνθρωποι... κριτική να κάετε στο μαγαζί σας. ρωτάω κάτι συγκεκριμένο έχουμε τον πόνο μας έχουμε και εσάς.. Η κριτική σου σκέψη έχει πρόβλημα όχι εμείς. Δεν ξέρεις εσύ πως να αντιμετωπίσεις προβλήματα και βρίζεις χωρίς λόγο άλλους. 1. Λες την καραμέλα ότι "η εφορία είπε έτσι", οπότε αν η εφορία σου έλεγε ότι είναι τρόφιμο εσύ θα έλεγες οκ. 2. Λες ότι ο λογιστής σου είναι ο καλυτέρος, και δεν μπορεί να σου απαντήσει κάτι τόσο βασικό ούτε μπορεί να ψάξει για να επιβεβαιώσει τι συμβαίνει. 3. Λες ότι όλοι όσοι ξέρουν σου είπαν 150 ευρώ, δεν υπάρχει περίπτωση αλλά αν πήγες με τέτοιο τουπέ απλά ήθελαν να σε διώξουν, ή δεν κατάλαβαν καν τι ανάγκες έχει η επιχείρηση σου με βάση το τι τους έλεγες. Η απάντηση ήταν στο πρώτο μου μύνημα, μπορείς να κόψεις χωρίς ΦΠΑ λόγω άρθρο 14, από εκεί και πέρα κανένας δεν θα ασχοληθεί περισσότερο για να σου αποδείξει κάτι δικιά σου δουλειά είναι να το επιβεβαιώσεις. Επεξ/σία Πέμπτη στις 10:01 πμ από Billator 1 1
Λύση Cmg__ Δημοσ. Πέμπτη στις 03:01 μμ Μέλος Λύση Δημοσ. Πέμπτη στις 03:01 μμ (επεξεργασμένο) Spoiler @Billator χαχαχα φοβερά επιχειρήματα. Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις αδερφούλη. Καλα δεν απαντάω καν στα spam σου απο πάνω, είναι εντελώς εκτός θέματος και αστεία απλά πατάτε κουμπάκια και δεν έχετε ιδέα για το τι συζητάμε.. Υποθέτετε πράγματα απο το μυαλό σας, επαναλαμβάνετε πράγματα για τα οποία σας απάντησα, και γενικά λέτε ό,τι λάχει το βατράχι.. + κράζετε χωρίς λόγο κάποιον που κάνει μία τεχνική ερώτηση για το ποιόν του χαχαχχα. Μηπως έχω πάρει λάθος στράτα στη ζωή ρε Billator? Μάθε μου πως να κάνω τις δουλειές μου life coach! Πάλι καλά που μου άνοιξες τα μάτια ρε μεγάλε.. Μόνο εδώ αυτά. Τα εκτός topic θα έπρεπε να σβήνονται για να λειτουργεί ως εργαλείο το forum σε ανθρώπους που το χρειάζονται.. Απάντηση στην ερώτηση για όποιον τον ενδιαφέρει μελλοντικά: Μίλησα με την ΑΑΔΕ και μου επιβεβαίωσαν ότι η απάντηση είναι: οτι ναι έχω δίκιο μπορείς να κόψεις χωρίς ΦΠΑ όπως το λέω με το άρθρο 14 για ενδοκοινοτική υπηρεσία με ειδικό καθεστώς. Τα γελοία της υπόθεσης είναι ότι: Α. δεν απαντάνε γραπτώς, ενώ η υπηρεσία είναι για γραπτά μηνύματα μέσω της πλατφόρμας. Ε βάλτε ένα τηλέφωνο ρε παιδιά.. τι μας βάζετε και γράφουμε να μην περιμένουμε. Αν δεν δεσμεύεται η ΑΑΔΕ και η ΔΟΥ τι να πω... Β. για να φανεί απαντημένο το μήνυμα στέλνουν "απάντηση" απλά οτι διαβάστηκε το μήνυμα... Γ. Η ΑΑΔΕ με έστειλε στηνν ΔΟΥ και η ΔΟΥ στην ΑΑΔΕ, κανένας γραπτά... Δ. Πήρανε στο πατρικό μου και το σήκωσε η μάνα μου και της τα είπαν αυτής και λένε πέστου τα ΧΑΧΧΧΑ. Μόνο ελλαδάρα αυτά. Παλι καλά τα σημείωσε σωστά. Αν είμασταν στα μαχαίρια με την μάνα μου τι θα γινόταν; Θα της έλεγε τέτοιες ευαίσθητες πληροφορίες;;; Ε. Σε περίπτωση που μου επιβεβαίωσα λάθος (δύσκολα) και φάω πρόστιμο καλή τύχη να τους πείσεις ότι μου το επιβεβαιώσατε έτσι!!! ΣΤ. Η γενικότερη κατάσταση στη νομοθεσία, στην οργάνωση του κράτους και στους λογιστές. Επεξ/σία Πέμπτη στις 03:02 μμ από Cmg__
CyberCr33p Δημοσ. Πέμπτη στις 03:48 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 03:48 μμ Ο λογιστής σου μπορεί να μην ξέρει διότι δεν είναι και από τις πιο συνηθισμένες περιπτώσεις το συγκεκριμένο ερώτημα. Και γενικά οι νόμοι για τα φορολογικά αλλάζουν συνεχώς. Για παράδειγμα πριν λίγο καιρό άλλαξαν την κωδικοποίηση του κώδικα ΦΠΑ και π.χ. το άρθρο 14 που αφορά την περίπτωση σου έχει αλλάξει σε άρθρο 18. Και το ωραίο είναι ότι ενώ το άρθρο έχει αλλάξει στο MyDATA δεν έχουν κάνει ακόμα την αλλαγή. Η ΑΑΔΕ συνήθως δεν απαντάει με ένα "ναι γίνεται" ή "όχι δεν γίνεται", αλλά σου λένε να διαβάσεις τον τάδε νόμο και ότι καταλάβεις. Με αυτό το τρόπο είναι καλυμμένοι όταν ένας νόμος δεν είναι ξεκάθαρος. Αλλιώς απαντάνε τηλεφωνικά ακριβώς για τον ίδιο λόγο. Στο taxisnet στο Μητρώο & Επικοινωνία και μετά στο Τρέχουσα Εικόνα Επιχείρησης σου εμφανίζει ως ενεργό το Ενδοκοινοτικές Συναλλαγές; 1
Cmg__ Δημοσ. Πέμπτη στις 11:27 μμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 11:27 μμ (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, CyberCr33p είπε Ο λογιστής σου μπορεί να μην ξέρει διότι δεν είναι και από τις πιο συνηθισμένες περιπτώσεις το συγκεκριμένο ερώτημα. Και γενικά οι νόμοι για τα φορολογικά αλλάζουν συνεχώς. Για παράδειγμα πριν λίγο καιρό άλλαξαν την κωδικοποίηση του κώδικα ΦΠΑ και π.χ. το άρθρο 14 που αφορά την περίπτωση σου έχει αλλάξει σε άρθρο 18. Και το ωραίο είναι ότι ενώ το άρθρο έχει αλλάξει στο MyDATA δεν έχουν κάνει ακόμα την αλλαγή. Η ΑΑΔΕ συνήθως δεν απαντάει με ένα "ναι γίνεται" ή "όχι δεν γίνεται", αλλά σου λένε να διαβάσεις τον τάδε νόμο και ότι καταλάβεις. Με αυτό το τρόπο είναι καλυμμένοι όταν ένας νόμος δεν είναι ξεκάθαρος. Αλλιώς απαντάνε τηλεφωνικά ακριβώς για τον ίδιο λόγο. Στο taxisnet στο Μητρώο & Επικοινωνία και μετά στο Τρέχουσα Εικόνα Επιχείρησης σου εμφανίζει ως ενεργό το Ενδοκοινοτικές Συναλλαγές; Επιτέλους!! Σε ευχαριστώ πολύ φίλε @CyberCr33p φαίνεται ότι το κατέχεις. Αυτό παρατήρησα και εγώ και απο αλλού που ρώτησα κατάλαβα ότι ίσως δεν είναι τόσο συνηθισμένη περίπτωση όσο νόμιζα.. Και όντως έχω την ίδια αίσθηση για το πως χειρίζονται τα ερωτήματα στην ΑΑΔΕ. Άρα είμαστε μόνιμα ξεκρέμαστοι.. Μου απάντησαν και αλλού ότι: Αναφορά σε κείμενο η δημιουργία ιστοσελίδων είναι υπηρεσία και όχι αγαθό, οπότε, σύμφωνα με το άρθρο 14 του Κώδικα ΦΠΑ, ο τόπος φορολόγησης είναι η χώρα του πελάτη. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρεώνεις ΦΠΑ, καθώς ο λήπτης αποδίδει τον φόρο στη χώρα του μέσω reverse charge. Το ειδικό καθεστώς του άρθρου 39 αφορά απαλλαγή από τον ΦΠΑ εντός Ελλάδας, αλλά δεν περιορίζει την παροχή ενδοκοινοτικών υπηρεσιών. Αρκεί να τιμολογήσεις σωστά, επιλέγοντας «Χωρίς ΦΠΑ - Άρθρο 14 Κώδικα ΦΠΑ» και να υποβάλεις ανακεφαλαιωτικό πίνακα VIES. αλλα δεν με ενημέρωσαν για αυτήν την αλλαγή με τα άρθρα. Ευχαριστώ πολύ και πάλι ενημέρωσα και τον λογιστή μου σχετικά να το δει. 7 ώρες πριν, CyberCr33p είπε Στο taxisnet στο Μητρώο & Επικοινωνία και μετά στο Τρέχουσα Εικόνα Επιχείρησης σου εμφανίζει ως ενεργό το Ενδοκοινοτικές Συναλλαγές; Ναι πρόσφατα όμως βάλαμε παραδόσεις. Παραδόσεις ή παροχή χρειάζεται για να κάνεις site και τέτοιες υπηρεσίες ενδοκοινοτικά; Υπαγωγή ΦΠΑ ΝΑΙ Καθεστώς ΦΠΑ ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ενδοκοινοτικές συναλλαγές ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗ ΛΗΨΗ ΥΠΟΧΡΕ Επεξ/σία Πέμπτη στις 11:30 μμ από Cmg__
CyberCr33p Δημοσ. χθες στις 12:20 πμ Δημοσ. χθες στις 12:20 πμ (επεξεργασμένο) Παρόμοια δουλειά με εσένα κάνω και αναγκαστικά πρέπει να ξέρουμε και κάποια λογιστικά, τουλάχιστον στον βαθμό που χρειάζεται για να επιβεβαιώνουμε ότι ο λογιστής μας κάνει σωστά τη δουλειά, γιατί και τα πρόστιμα είναι μεγάλα και οι υποχρεώσεις που προσθέτει το κράτος συνεχώς αυξάνονται ή αλλάζουν. Και σε εμένα "ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗ ΛΗΨΗ ΥΠΟΧΡΕ" εμφανίζει. Προφανώς το κόβει γιατί δεν χωράει όλο το μήνυμα στην βεβαίωση. Μπορείς να κάνεις έλεγχο από το VIES για να δεις και εάν ο πελάτης σου έχει τις ενδοκοινοτικές συναλλαγές ενεργές (αλλιώς δεν μπορείς να του κόψεις με μηδενικό ΦΠΑ): https://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/#/vat-validation Και οι παραδόσεις (όταν πουλάς εμπόρευμα) και η παροχή (υπηρεσίας) δηλώνονται ηλεκτρονικά με το έντυπο Φ4. Στην ουσία δηλώνεις το ΑΦΜ και τη συνολική αξία των τιμολογίων που έχεις εκδώσει σε έναν πελάτη τον προηγούμενο μήνα. Το ίδιο θα κάνει και ο πελάτης σου με το αντίστοιχο έντυπο Φ3 της δικιάς του χώρας όπου δηλώνονται οι ενδοκοινοτικές αποκτήσεις αγαθών & υπηρεσιών. Με αυτό τον τρόπο γίνεται ο έλεγχος ότι βαίνουν όλα καλώς. Στο μέλλον όταν όλες οι χώρες της Ένωσης θα έχουν υποχρέωση να εκδίδουν & λαμβάνουν παραστατικά B2B με τον τρόπο που ισχύει τώρα για τα B2G (δηλαδή μέσω παρόχου κατά PEPPOL) δεν θα χρειάζεται πλέον να γίνεται ο ανακεφαλαιωτικός πίνακας VIES αφού η πληροφορία στα συστήματα ελέγχων θα τροφοδοτείται αυτόματα τη στιγμή που εκδίδεται το τιμολόγιο. Επίσης, λάβε υπόψη ότι αν εκδώσεις τιμολόγιο το οποίο θα σε οδηγήσει σε συνολικά έσοδα άνω των 10.000€, τότε το τιμολόγιο αυτό και όλα τα επόμενα πρέπει να περιλαμβάνουν το ΦΠΑ και θα πάψεις να υπάγεσαι στο ειδικό καθεστώς. Συνεπώς, είναι σημαντικό να παρακολουθείς προσεκτικά τα έσοδα σου. Επεξ/σία χθες στις 12:21 πμ από CyberCr33p 1
Cmg__ Δημοσ. χθες στις 04:03 πμ Μέλος Δημοσ. χθες στις 04:03 πμ 3 ώρες πριν, CyberCr33p είπε Παρόμοια δουλειά με εσένα κάνω και αναγκαστικά πρέπει να ξέρουμε και κάποια λογιστικά, τουλάχιστον στον βαθμό που χρειάζεται για να επιβεβαιώνουμε ότι ο λογιστής μας κάνει σωστά τη δουλειά, γιατί και τα πρόστιμα είναι μεγάλα και οι υποχρεώσεις που προσθέτει το κράτος συνεχώς αυξάνονται ή αλλάζουν. Και σε εμένα "ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗ ΛΗΨΗ ΥΠΟΧΡΕ" εμφανίζει. Προφανώς το κόβει γιατί δεν χωράει όλο το μήνυμα στην βεβαίωση. Μπορείς να κάνεις έλεγχο από το VIES για να δεις και εάν ο πελάτης σου έχει τις ενδοκοινοτικές συναλλαγές ενεργές (αλλιώς δεν μπορείς να του κόψεις με μηδενικό ΦΠΑ): https://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/#/vat-validation Και οι παραδόσεις (όταν πουλάς εμπόρευμα) και η παροχή (υπηρεσίας) δηλώνονται ηλεκτρονικά με το έντυπο Φ4. Στην ουσία δηλώνεις το ΑΦΜ και τη συνολική αξία των τιμολογίων που έχεις εκδώσει σε έναν πελάτη τον προηγούμενο μήνα. Το ίδιο θα κάνει και ο πελάτης σου με το αντίστοιχο έντυπο Φ3 της δικιάς του χώρας όπου δηλώνονται οι ενδοκοινοτικές αποκτήσεις αγαθών & υπηρεσιών. Με αυτό τον τρόπο γίνεται ο έλεγχος ότι βαίνουν όλα καλώς. Στο μέλλον όταν όλες οι χώρες της Ένωσης θα έχουν υποχρέωση να εκδίδουν & λαμβάνουν παραστατικά B2B με τον τρόπο που ισχύει τώρα για τα B2G (δηλαδή μέσω παρόχου κατά PEPPOL) δεν θα χρειάζεται πλέον να γίνεται ο ανακεφαλαιωτικός πίνακας VIES αφού η πληροφορία στα συστήματα ελέγχων θα τροφοδοτείται αυτόματα τη στιγμή που εκδίδεται το τιμολόγιο. Επίσης, λάβε υπόψη ότι αν εκδώσεις τιμολόγιο το οποίο θα σε οδηγήσει σε συνολικά έσοδα άνω των 10.000€, τότε το τιμολόγιο αυτό και όλα τα επόμενα πρέπει να περιλαμβάνουν το ΦΠΑ και θα πάψεις να υπάγεσαι στο ειδικό καθεστώς. Συνεπώς, είναι σημαντικό να παρακολουθείς προσεκτικά τα έσοδα σου. Πολύ σωστά φίλε, το έχω ελέγξει οτι είναι ο πελάτης στο VIES. Ναι κόβεται το "υποχρε" επειδή τα συστήματά μας είναι Α' εθνική Και αυτό με το 10.000 το γνωρίζω. Δεν είμαι καινούριος όπως μπορεί να φαίνεται. Έχω δύο σειρές. Μία για το καθεστώς πολύ μικρών επιχειρήσεων ( δηλαδή άρθρο 39, και τώρα 14 και 18 αν καταλαβαίνω σωστά) που κόβω για τα site και τις προγραμματιστικές δουλειές και μέχρι τα 10.000 δεν έχει ΦΠΑ, και ένα για το άρθρο 22 που κόβω για ιδιαίτερα μαθήματα και δεν είναι υπόχρεα Φ.Π.Α ούτως η άλλως. Ετσι μπορεί να ξεπεράσεις συνολικά τα 10.000, αλλα να μην πληρώσεις Φ.Π.Α. π.χ. 9.000 site και 5.000 σε μαθήματα. Σκέφτομαι να το ακυρώσω και να συμπεριλάβω και κάτι του τύπου "Απαλλαγή ΦΠΑ σύμφωνα με το νέο Άρθρο 18 του Κώδικα ΦΠΑ (πρώην Άρθρο 14). Το MyDATA δεν έχει ακόμα ενημερωθεί." έχει 2 εβδομάδες και έχω στείλει στον άνθρτωπο 40 τιμολόγια, τι να του εξηγήσω ότι εδώ γίνεται χαμός;; τώρα έχω γράψει αυτό: "ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ - ADVANCE PAYMENT - Η συναλλαγή απαλλάσσεται από τον ΦΠΑ σύμφωνα με το άρθρο 14 του Κώδικα ΦΠΑ (Οδηγία ΕΕ 2006/112/ΕΚ, άρθρο 196)." και να επιλέξω άρθρο 14 πάλι
SabotazNic Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες Spoiler 20 ώρες πριν, CyberCr33p είπε Παρόμοια δουλειά με εσένα κάνω και αναγκαστικά πρέπει να ξέρουμε και κάποια λογιστικά, τουλάχιστον στον βαθμό που χρειάζεται για να επιβεβαιώνουμε ότι ο λογιστής μας κάνει σωστά τη δουλειά, γιατί και τα πρόστιμα είναι μεγάλα και οι υποχρεώσεις που προσθέτει το κράτος συνεχώς αυξάνονται ή αλλάζουν. Αν η διαδικασια του λογιστη - πελατη γινοταν σωστα (χωρις να εχει ο ιδιος τους κωδικους μας δηλαδη), δεν θα χρειαζοταν να εχουμε καμια γνωση λογιστικων μιας και ολη την ευθυνη θα την ειχε ο ιδιος να τα μαθει, αλλιως θα ετρωγε ο ιδιος το προστιμο. Αλλα....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα