johncole Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Έχω BMW 116 βενζίνη 2014 F20 Ένα μικρό background για το μοντέλο, στη σειρά 1 τότε έβγαιναν 114i (102hp), 116i (136hp), 118i (170hp). Και τα 3 αυτοκίνητα έχουν τον ίδιο κινητήρα, Ν13. Η μόνη διαφορά τους είναι στον προγραμματισμό του εγκεφάλου. Μηχανικά το μόνο που αλλάζει, το 118 έχει μεγαλύτερο intercooler ή κάτι για την ψύξη των λαδιών, δεν θυμάμαι ακριβώς τι.. Στο δικό μου έχω περάσει πρόγραμμα και είναι στα 210 άλογα, οπότε κοιτάζω τι μπορώ να κάνω για να κρατήσει ο κινητήρας όσο δυνατόν περισσότερο. Γι αυτό σκέφτομαι η επόμενη αναβάθμιση να είναι στο intercooler. Πάμε στην ερώτηση τώρα.. Οι επιλογές που έχω βρει στην αγορά είναι οι παρακάτω: Wagner Evo 2 στα 600€ -- Άριστο σε απόδοση και αντοχή, επώνυμο κλπ Ta Technix στα 250€ - 380€ -- Αναβάθμιση από το εργοστασιακό, αλλά άγνωστη ποιότητα / αντοχή Ac Schnitzer στα 1.300€ -- Υποτίθεται το καλύτερο, αλλά θεωρώ overpriced No Name από ebay στα 200€ -- Μεγαλύτερα από το εργοστασιακό, δεν γνωρίζω την επόδραση στο αμάξι, θετική η αρνητική Ουσιαστικά το πραγματικό ερώτημα είναι αν αξίζει το Wagner τα 600€ + τοποθέτηση, ή αν η αναβάθμιση που θέλω καλύπτεται από πιο φθηνούς πχ ebay ή ta technix (που πιθανώς να είναι το ίδιο) Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου από johncole
meletis_m Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Κάνε μια ερώτηση και στο προγραμματιστή που σου τι έχει φτιάξει , κάτι θα ξέρει περαιτέρω
Parolos4 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Ναι τι έχει φτιάξει ο προγραμματιστής τώρα.. πέρασε μια κονσέρβα μέσα και πήρε 400-500€. Λοιπόν φίλε ή πάρε το Wagner, ή καινούριο το ιντερκουλερ του δίλιτρου, που μετρημένα εγγυημένα δίνει αποτέλεσμα. 2
kostas_anes Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Στις 19/2/2025 στις 12:05 ΜΜ, johncole είπε Στο δικό μου έχω περάσει πρόγραμμα και είναι στα 210 άλογα, οπότε κοιτάζω τι μπορώ να κάνω για να κρατήσει ο κινητήρας όσο δυνατόν περισσότερο. Γι αυτό σκέφτομαι η επόμενη αναβάθμιση να είναι στο intercooler. Για αρχη ας ξεκινησουμε απο το γεγονος οτι το intercooler δεν βοηθαει στο να κρατησει ο κινητηρας περισσοτερο, αλλα για να αυξησει τις επιδοσεις. Αρα μαλλον το αντιθετο θα πετυχεις απο αυτο που θες. Επισης 316 ή 116 έχεις; Γενικα να πω και εδω οτι τα αλογα δεν ειναι στραγαλια και νουμεράκια σε excel κτλ, για να γινει μια σωστη δουλεια με αξιοπιστια θελει ψαξιμο και σίγουρα δεν είναι "πέταξα μια κονσέρβα, έπιασε 200 άλογα και είναι οκ το εργαλείο". 2
vamvakoolas Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) δε ξερω τι θα κανεις αλλα μπαρμπας μου με ακριβως το ιδιο μοντελο εβαλε το Ac Schnitzer και ειναι απολυτα ευχαριστημενος. Το πουλησε το ιχ μετα απο δεκαετια χρησης και η ιδια η bmw στον ελεγχο για πωληση το βρηκε αψογο. επειδη ειναι ολντ σκουλ το αγορασε και το εβαλε Αθηνα (αν θυμαμαι καπου στη συγγρου) και ισως ειχε πετυχει δωρεαν τοποθετηση Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου από vamvakoolas 1
johncole Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Στις 19/2/2025 στις 3:40 ΜΜ, kostas_anes είπε Για αρχη ας ξεκινησουμε απο το γεγονος οτι το intercooler δεν βοηθαει στο να κρατησει ο κινητηρας περισσοτερο, αλλα για να αυξησει τις επιδοσεις. Αρα μαλλον το αντιθετο θα πετυχεις απο αυτο που θες. Επισης 316 ή 116 έχεις; Γενικα να πω και εδω οτι τα αλογα δεν ειναι στραγαλια και νουμεράκια σε excel κτλ, για να γινει μια σωστη δουλεια με αξιοπιστια θελει ψαξιμο και σίγουρα δεν είναι "πέταξα μια κονσέρβα, έπιασε 200 άλογα και είναι οκ το εργαλείο". Το διόρθωσα, 116 έχω. Θεώρησα με τη λογική μου πως κρύος αέρας = χαμηλότερη συνολική θερμοκρασία στο μοτέρ = μεγαλύτερη ζωή κινητήρα Γενικά δε θέλω να το ανεβάσω κι άλλο, μόνο να προσθέσω ό,τι μπορεί να βοηθήσει στην αποσυμφόρηση του κινητήρα από τη μεγάλη πίεση Πήγα στο intercooler γιατί αυτό είναι μια από τις διαφορές με τα μεγαλύτερα μοντέλα 120i, 135i κλπ Σε αυτό που λες ότι χρειάζεται ψάξιμο συμφωνώ. Λογικά αν προχωρήσω σε intercooler και ίσως εξαγωγή, θα το πάω για περαιτέρω προγραμματισμό, γιατι καταλαβαίνω ολα τα πρώτα στάδια είναι σε ένα βαθμό κονσέρβες
kostas_anes Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Στις 19/2/2025 στις 5:10 ΜΜ, johncole είπε Θεώρησα με τη λογική μου πως κρύος αέρας = χαμηλότερη συνολική θερμοκρασία στο μοτέρ = μεγαλύτερη ζωή κινητήρα Κρύος αέρας = μεγαλύτερο volumetric efficiency του μοτέρ = περισσότερη ισχύ. Αν θες χαμηλότερες θερμοκρασίες πρέπει να έχεις πλούσιο μείγμα, αλλά τότε έχεις άλλα προβλήματα με καταλύτες, καταναλώσεις, καρβούνιασμα και βρώμισμα των θαλάμων καύσης κτλ. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις για να αποσυμφορήσεις το μοτέρ όπως λες, είναι να μειώσεις boost pressure. Επειδή και εγώ γράφω προγράμματα για το δικό μου και το stage 1 το βελτιώνω εδώ και κάνα δίμηνο, σου λέω μόνο ότι πρέπει να αποφασήσεις μεταξύ αξιοπιστίας και επιδόσεων. Δεν είναι άσπρο μαύρο, αλλά όσο γέρνεις προς την μία πλευρά, τόσο χειροτερεύει η άλλη. Αν σε ενδιαφέρει η αξιοπιστία πρωτίστως όπως λες, κακώς το έχεις σπρώξει πέρα του μέγιστου εργοστασιακού. 2
2MM Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου Εκτος απο αυτα που ειπε ο φιλος απο πανω , αν ειναι να το εχεις με προγραμμα , χρειαζεσαι συνηθως και εξατμιση (λεω συνηθως γιατι δεν ξερω ποσο καλη ειναι η μαμα εξατμιση) Αφου βαζεις περισσοτερο αερα και μειγμα, πρεπει να φροντίσεις να βγαινει κιολας 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα