Προς το περιεχόμενο

Image (Win11 + Drivers + Apps)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας.

Αρχικά θέλω να ζυτήσω συγνώμη για τον τίτλο που έγραψα, όμως δεν ξέρω πως να το γράψω αυτό που θέλω.

Δηλαδή, στον υπολογιστή μου έχω εγκαταστάση τα Win 11 64bit, τους οδηγούς, και τις εφαρμογές μου (VLC, Adobe, Autodesk 3ds Max, Cinema 4D και κάποια άλλα).

Και θέλω να φτιάξω ένα image bootable σε usb stick, που σε αυτό θέλω, όταν αλλάξω τον SSD M.2, να εγκαταστηθούν το λειτουργικό μαζί με τους οδηγούς και τα προγράμματα χωρίς να τα κάνω ένα ένα.

Υπάρχει κάποιος τρόπος;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Gunix είπε

Γεια σας.

Αρχικά θέλω να ζυτήσω συγνώμη για τον τίτλο που έγραψα, όμως δεν ξέρω πως να το γράψω αυτό που θέλω.

Δηλαδή, στον υπολογιστή μου έχω εγκαταστάση τα Win 11 64bit, τους οδηγούς, και τις εφαρμογές μου (VLC, Adobe, Autodesk 3ds Max, Cinema 4D και κάποια άλλα).

Και θέλω να φτιάξω ένα image bootable σε usb stick, που σε αυτό θέλω, όταν αλλάξω τον SSD M.2, να εγκαταστηθούν το λειτουργικό μαζί με τους οδηγούς και τα προγράμματα χωρίς να τα κάνω ένα ένα.

Υπάρχει κάποιος τρόπος;

κάνε καλύτερα κλωνοποίηση

• Like 1
Δημοσ.

Ο ένας τρόπος είναι να πάρεις ένα image σε εξωτερικό δίσκο usb και ο άλλος είναι να κλωνοποιήσεις εκείνη την ώρα τον παλιό δίσκο στον νέο.

Το πλεονέκτημα του image είναι ότι το έχεις σαν ασφάλεια ακόμα και αν τα παίξει ο δίσκος ή αρπάξεις κανέναν ιό. Το πλεονέκτημα του κλώνου είναι ότι ο νέος δίσκος θα είναι με τις τελευταίες ενημερώσεις και προγράμματα ενώ το Image θα είναι όπως ήταν όταν έκανες το backup.

Και τα δύο γίνονται με προγράμματα όπως το δωρεάν aomei ή το μη δωρεάν acronis true image.

• Like 1
Δημοσ.

Στον πίνακα ελέγχου θα βρείς το παρακάτω.image.png.145524e1accdc60f63f12f8e8c60b7ac.png

Πας στη δημιουργία ειδώλου συστήματος, επιλέγεις έναν εξωτερικό δίσκο που θες να σώσεις το image, διαλέγεις ποιους δίσκους / partitions θές να κάνεις backup εκτός του boot που είναι προεπιλεγμένος και μετά  το δημιουργεί.

για επαναφορά του image αν θυμαμαι καλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το bootable windows installation usb ( εκτός και άν φτιάξεις το δίσκο (dvd ) επιδιόρθωσης συστήματος. Αντί να προχωρήσεις σε εγκατάσταση επιλέγεις απο κάτω επιδιόρθωση, για προχωρημένους και επαναφορά ειδώλου συστήματος.  Αλλιώς όπως είπε και το παιδι παραπάνω, κάνεις ενα κλώνο με κάποιο bootable tool σε ένα δίσκο και το αφήνεις στην άκρη.

• Like 1
Δημοσ.

Αρχικά να ευχαριστήσω για την βοήθεια σας.

Ωραία θα δοκιμάσω τα προγραμμάτα και των Windows και θα επανέρχομαι με ερωτήσεις ή απορίες.

Επίσης, το Recovery που έχει τα Windows τι ακριβώς κάνει;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...