Προς το περιεχόμενο

4G router με sim ή 5g κινητό

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από atheatos,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να έχω καρτα sim και να έχω internet μεσα στο σπιτι ετσι τα 5g router ειναι ακραιες οι τιμες τους δεν συμφερει αλλα φοβάμαι με το 4g router μην πιάνω λιγότερο απο 50mbps η sim που θα βαλω, στο κινητό σε 4g πιανει πάνω απο το 70mbps και έχει φτάσει και 100mbps το router είναι καλύτερτο το 4g που έχει ή χειρότερο 

Και σκέφτομαι να πάρω αυτό το router : https://www.skroutz.gr/s/40458278/Cudy-LT500D-v2-Asyrmato-4G-Mobile-Router-Wi-Fi-5-me-4-THyres-Ethernet.html

Μετά η άλλη επιλογή είναι ένα 5g κινητο και να το κάνω hotspot και και με καλώδιο στο pc εκει ξεπερνάμε τα 200mbps αλλα πιστεύω θα γίνει ζημιά στο κινητό

Περιμένω γνώμες και απόψεις!!!

• Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/2/2025 στις 10:23 ΜΜ, xronis_ed είπε

πιστεύω θα γίνει ζημιά στο κινητό

Γιατί να γίνει ζημιά στο κινητό? Τι παραπληροφόρηση είναι αυτή ?  Ποιος τα λέει αυτά εν έτη 2025? Όλα τα σύγχρονα 5 g κινητά ακόμα και τα πιο φτηνά υποστηρίζουν hotspot απροβλημάτιστα. Που το είδατε γραμμένο ότι θα έχει πρόβλημα ένα κινητό αν κάνει hotspot? To γράφει το manual του ? Επίσης πολλά 5g κινητά ,με ένα ανταπτορακι usb c to Ethernet, δίνουν gigabit σύνδεση σε υπολογιστή ή σε WiFi router και μπορείς από εκεί να κανείς το hotspot, αν φοβάστε ότι θα γίνει ζημιά σε κινητό…. 
1 χρόνο τώρα έχω κινητό που κάνει την δουλειά αυτή απροβλημάτιστα. Τα  modem των σύγχρονων κινητών είναι λιγότερο ενεργοβόρα και με καλύτερη διαχείριση τους σήματος . 

Επεξ/σία από atheatos
  • Like 2
Δημοσ.
On 18/02/2025 at 16:23, xronis_ed said:

Θέλω να έχω καρτα sim και να έχω internet μεσα στο σπιτι ετσι τα 5g router ειναι ακραιες οι τιμες τους δεν συμφερει αλλα φοβάμαι με το 4g router μην πιάνω λιγότερο απο 50mbps η sim που θα βαλω, στο κινητό σε 4g πιανει πάνω απο το 70mbps και έχει φτάσει και 100mbps το router είναι καλύτερτο το 4g που έχει ή χειρότερο 

Και σκέφτομαι να πάρω αυτό το router : https://www.skroutz.gr/s/40458278/Cudy-LT500D-v2-Asyrmato-4G-Mobile-Router-Wi-Fi-5-me-4-THyres-Ethernet.html

Μετά η άλλη επιλογή είναι ένα 5g κινητο και να το κάνω hotspot και και με καλώδιο στο pc εκει ξεπερνάμε τα 200mbps αλλα πιστεύω θα γίνει ζημιά στο κινητό

Περιμένω γνώμες και απόψεις!!!

αν ειναι για μονιμη χρηση αξιζει να πας σε 5g για θεματα ταχυτητων. αν ειναι για μονιμη θα εβαζα router.αν ειναι για προσωρινα και για κανα εξοχικο θα εβαζα κινητο παλι 5g

Δημοσ.
8 ώρες πριν, xronis_ed είπε

Δεν το διαβασα καπου απλα λεω επειδη δεν ειναι για αυτην την δουλεια μην υπαρξει καποιο θέμα

Από την στιγμή που ενα κινητό έχει την επιλογή αυτή, κάνει ΚΑΙ αυτή την δουλειά.  Τώρα χρήσιμο θα ήταν να εξηγήσει κάποιος για τι δουλειά είναι τα σύγχρονα κινητά. Με το να λες: "ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΥΤΗ" καλιστα θα μπορούσε,επίσης να πει κάποιος ότι το κινητό είναι μόνο για τηλέφωνο και τίποτα άλλο...

Ούτε  tethering through ethernet θα έπρεπε να είχε ούτε casting σε TV ούτε τίποτα αλλο παρομοιο,  μιας και η δουλειά του δεν είναι αυτή ...

Μου θυμίζει την διαμάχη μεταξύ consoles και pcs. Επίσης και εκεί υπήρχε η άποψη ότι τα pc δεν είναι η δουλειά τους τα παιχνίδια....( και μάλλον κάποιοι επιμένουν ακομα).

Δεν θα κάτσω να ασχοληθώ με το τι πιστεύει ο καθένας.  Το μόνο που ξέρω είναι ότι τα κινητά έχουν γίνει μίνι pc και είναι θέμα χρόνου να κάνουν τις αντίστοιχες λειτουργίες. 

• Like 1
Δημοσ.

Έχεις δικιο η ειρωνία είναι σε αυτο που λες για κονσολες και τα pc είναι οτι σε pc παιζω games και τα κινητα όντως έχουν αρχισει και φτάνουν  και ξεπερνάνε τα απλα pc ενα απλό κινητό έχει φτάσει να έχει 16gb ram έχεις να μου προτείνεις κάποιο κινητο το πολύ στα 100ευρω 

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, xronis_ed είπε

Έχεις δικιο η ειρωνία είναι σε αυτο που λες για κονσολες και τα pc είναι οτι σε pc παιζω games και τα κινητα όντως έχουν αρχισει και φτάνουν  και ξεπερνάνε τα απλα pc ενα απλό κινητό έχει φτάσει να έχει 16gb ram έχεις να μου προτείνεις κάποιο κινητο το πολύ στα 100ευρω 

Μέχρι 100 δεν έχω να σου προτείνω αν και μπορεί να υπαρχουν κινητά 5g ,μεχρι 100 ευρώ.  Με 110?

https://www.skroutz.gr/s/56420388/Motorola-Moto-G34-5G-Dual-SIM-4GB-128GB-Ocean-Green.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Δημοσ.
2 ώρες πριν, atheatos είπε

Από την στιγμή που ενα κινητό έχει την επιλογή αυτή, κάνει ΚΑΙ αυτή την δουλειά.  Τώρα χρήσιμο θα ήταν να εξηγήσει κάποιος για τι δουλειά είναι τα σύγχρονα κινητά. Με το να λες: "ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΥΤΗ" καλιστα θα μπορούσε,επίσης να πει κάποιος ότι το κινητό είναι μόνο για τηλέφωνο και τίποτα άλλο...

Ούτε  tethering through ethernet θα έπρεπε να είχε ούτε casting σε TV ούτε τίποτα αλλο παρομοιο,  μιας και η δουλειά του δεν είναι αυτή ...

Μου θυμίζει την διαμάχη μεταξύ consoles και pcs. Επίσης και εκεί υπήρχε η άποψη ότι τα pc δεν είναι η δουλειά τους τα παιχνίδια....( και μάλλον κάποιοι επιμένουν ακομα).

Δεν θα κάτσω να ασχοληθώ με το τι πιστεύει ο καθένας.  Το μόνο που ξέρω είναι ότι τα κινητά έχουν γίνει μίνι pc και είναι θέμα χρόνου να κάνουν τις αντίστοιχες λειτουργίες. 

Ένα θέμα είναι πως θα το έχεις μόνιμα στο ρεύμα, οπότε η μπαταρία θα ταλαιπωρείται διαρκώς με μείωση της απόδοσης της μακροπρόθεσμα.
Ένα άλλο θέμα, ανάλογα και το κινητό, είναι η θερμότητα, συνήθως ανεβάζουν θερμοκρασία κατά την χρήση του μόντεμ και θα ταλαιπωρείται όλη η συσκευή.

Δεν είπε κανείς ότι θα πάρουν φωτιά ή θα ανατιναχτούν, μακροπόθεσμα όμως μειώνεις την υγεία του πολύ ποιό γρήγορα από το να δούλευε σαν κανονικό κινητό και να έκανε περιστασιακά όλα αυτά που μπορεί να εκτελέσει.

• Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dpolal είπε

Ένα θέμα είναι πως θα το έχεις μόνιμα στο ρεύμα, οπότε η μπαταρία θα ταλαιπωρείται διαρκώς με μείωση της απόδοσης της μακροπρόθεσμα.
Ένα άλλο θέμα, ανάλογα και το κινητό, είναι η θερμότητα, συνήθως ανεβάζουν θερμοκρασία κατά την χρήση του μόντεμ και θα ταλαιπωρείται όλη η συσκευή.

Δεν είπε κανείς ότι θα πάρουν φωτιά ή θα ανατιναχτούν, μακροπόθεσμα όμως μειώνεις την υγεία του πολύ ποιό γρήγορα από το να δούλευε σαν κανονικό κινητό και να έκανε περιστασιακά όλα αυτά που μπορεί να εκτελέσει.

Πότε δεν κλείνω το modem στο κινητό μου και δεν έχω δει τίποτα από αυτά που αναφέρεις.  Πάντα το 5g είναι on και δεν έχω δει στο manual του κινητού να λεει τίποτα για αυτό.  Φυσικά ούτε στο κινητό που κάνει tethering στο router με ethernet έχω παρατηρήσει τίποτα τέτοιο,  ακομα και στην περίπτωση που κάνει wifi hotspot,  οπως κάνει του τελευταιος 3 μηνες γιατί περιμένω ένα extender....

Τώρα σχετικά με την φόρτιση, σχεδόν όλα τα σύγχρονα κινητά έχουν δυνατότητα, να σταματάνε την φόρτιση στο 80% της μπαταρίας. 

Αν ειναι να τα παίξει μετά από 5 χρόνια τότε χαλάλι του τα 120 ευρώ που έδωσα....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, atheatos είπε

Πότε δεν κλείνω το modem στο κινητό μου και δεν έχω δει τίποτα από αυτά που αναφέρεις.  Πάντα το 5g είναι on και δεν έχω δει στο manual του κινητού να λεει τίποτα για αυτό.  Φυσικά ούτε στο κινητό που κάνει tethering στο router με ethernet έχω παρατηρήσει τίποτα τέτοιο,  ακομα και στην περίπτωση που κάνει wifi hotspot,  οπως κάνει του τελευταιος 3 μηνες γιατί περιμένω ένα extender....

Τώρα σχετικά με την φόρτιση, σχεδόν όλα τα σύγχρονα κινητά έχουν δυνατότητα, να σταματάνε την φόρτιση στο 80% της μπαταρίας. 

Αν ειναι να τα παίξει μετά από 5 χρόνια τότε χαλάλι του τα 120 ευρώ που έδωσα....

Φίλη μου εφάρμοσε παρόμοια λύση με σένα.
Το κινητό που χρησιμοποίησε, δεν θυμάμαι μάρκα αλλά δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, ζεμάταγε καθώς έκανε πολύ βαριά χρήση δηλαδή 10-12 ώρες συνεχόμενα, το είχε παρατηρήσει και η ίδια.
Μετά από 1,5 χρόνο παρέδωσε πνεύμα.

Το ότι εσύ δεν έχεις πάθει κάτι δεν σημαίνει ότι όλα τα κινητά έχουν τις ίδιες αντοχές.

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dpolal είπε

Φίλη μου εφάρμοσε παρόμοια λύση με σένα.
Το κινητό που χρησιμοποίησε, δεν θυμάμαι μάρκα αλλά δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, ζεμάταγε καθώς έκανε πολύ βαριά χρήση δηλαδή 10-12 ώρες συνεχόμενα, το είχε παρατηρήσει και η ίδια.
Μετά από 1,5 χρόνο παρέδωσε πνεύμα.

Το ότι εσύ δεν έχεις πάθει κάτι δεν σημαίνει ότι όλα τα κινητά έχουν τις ίδιες αντοχές.

Μιλάμε για σύγχρονα κινητά και οχι κινητά φτιαγμένα πριν το 2020. Δεν διαφωνώ, οτι αυτο που αναφέρεις ισχυε πριν κάποια χρόνια.  ΤΩΡΑ δεν ισχύει.  Θα πάρει λίγο καιρό να ξεκολλήσει η βελόνα, οπότε δεν περιμένω από κάποιους να τα καταλάβουν άμεσα ,αυτά που γράφω. Τα 5g κινητά του 2023 και μετά εχουν σημαντικές βελτιώσεις σε πολλούς τομείς και οχι μόνο στο θέμα κατανάλωσης και θερμοκρασιών.

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, alexx είπε

Καλημέρα με την φόρτιση του κινητού τι γίνεται,  χρησιμοποιείται καλώδιο Υ?

Το usb c του ethernet adaptor ειναι λιγο ακριβό...25 ευρώ και έχει υποδοχή να βαλεις τον φορτιστή σε αυτό και να φορτίζει έτσι παράλληλα το κινητο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...