Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Rebel21 είπε

Όσοι διαβάσουν τα άρθρα του νομοσχεδίου που αφορούν την πειρατεία, θα διαπιστώσουν ότι ο νόμος δεν έχει καμία σχέση με το κατέβασμα torrent(υπάρχει ήδη νόμος εδώ και χρόνια), έμμεσα έχει σχέση με το torrent streaming .Ο νόμος αφορά ξεκάθαρα τις παράνομες πλατφόρμες και το live streaming καναλιών αλλά και το streaming on  demand ταινιών και σειρών οι οποίες βρίσκονται στα ίδια πειρατικά boxακια.750 ευρώ είναι το πρόστιμο για κατοχή ενεργού box πειρατικού περιεχομένου από ιδιώτη.Τωρα αν μέσω των isp υπάρχει και πρόστιμο σε χρήστες που βλέπουν αγώνες και ταινίες online, τότε πιστεύω ότι θα υπάρξει κάποια καμπάνια ενημέρωσης από τις εταιρείες πριν να αρχίσουν να καρφώνουν τους συνδρομητές τους. Τέλος την είσπραξη αναλαμβάνει το κράτος,που σημαίνει ότι δεν έχει καμία σχέση με πνευματικά δικαιώματα εταιρειών πχ Warner που σε άλλες χώρες (Γερμανία)κινούνται μέσω δικηγόρων, εναντίων ιδιωτών.

Πουθενά ο νόμος δεν κάνει τη διάκριση που λες.

Το κατέβασμα torrent και το torrent streaming είναι ένα και το αυτό.

Την είσπραξη την αναλαμβάνει το κράτος και για αυτό είναι και τόσο επικίνδυνος ο συγκεκριμένος νόμος, γιατί τα "έσοδα" από το νόμο δεν μπαίνουν στη τσέπη ιδιωτών, είναι κρατικά έσοδα. Καλή τύχη να τα βάλει κάποιος με το κράτος.

Να πληρώνουν για καμπάνιες η Cosmote, η Nova και η Vodafone; Οι συγκεκριμένες εταιρείες καρτέλ; Μιλάμε σοβαρά τώρα;

Ο νόμος μια χαρά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την επιβολή προστίμων για torrents.

Το θέμα είναι αν θα το κάνουν ή θα μείνουν μόνο στα iptv.

Επεξ/σία από aypnia
  • Like 2
  • Απαντ. 543
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Rebel21 είπε

Ο νόμος αφορά ξεκάθαρα τις παράνομες πλατφόρμες και το live streaming καναλιών

Επειδή δεν ειμαι σίγουρος, στο live streaming καναλιών περιλαμβάνονται και τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια οπως mega, alpha κτλ; Παραδειγμα αν εγώ θέλω να δω σήμερα μια ελληνική σειρά στο mega που επαιξε χθες, ειναι παράνομο;

• Moderators
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Erdtree είπε

Επειδή δεν ειμαι σίγουρος, στο live streaming καναλιών περιλαμβάνονται και τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια οπως mega, alpha κτλ; Παραδειγμα αν εγώ θέλω να δω σήμερα μια ελληνική σειρά στο mega που επαιξε χθες, ειναι παράνομο;

Ε δεν νομίζω, αφου έτσι κι αλλιώς μπορείς να δεις το πρόγραμμα των καναλιών από την ιστοσελίδα τους. Τώρα αν πεις ότι θα παρω μποξ ξερωγω για να βλέπω ελεύθερα κανάλια, θα παρω το ρίσκο να πω οτι δεν θα το πιστέψει κανεις :lol:

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, stormrain είπε

Ε δεν νομίζω, αφου έτσι κι αλλιώς μπορείς να δεις το πρόγραμμα των καναλιών από την ιστοσελίδα τους. Τώρα αν πεις ότι θα παρω μποξ ξερωγω για να βλέπω ελεύθερα κανάλια, θα παρω το ρίσκο να πω οτι δεν θα το πιστέψει κανεις :lol:

Ναι ειπαμε οχι και ετσι, οχι τιποτα αλλο, αν γινοταν και αυτο ειμουν ετοιμος να παρω το πλεξιμο να βλεπω τβ την ωρα που παιζουν τις σειρες μιας και μας απογορευσαν σχεδον τα παντα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, Rebel21 είπε

Όσοι διαβάσουν τα άρθρα του νομοσχεδίου που αφορούν την πειρατεία, θα διαπιστώσουν ότι ο νόμος δεν έχει καμία σχέση με το κατέβασμα torrent(υπάρχει ήδη νόμος εδώ και χρόνια), έμμεσα έχει σχέση με το torrent streaming .Ο νόμος αφορά ξεκάθαρα τις παράνομες πλατφόρμες και το live streaming καναλιών αλλά και το streaming on  demand ταινιών και σειρών οι οποίες βρίσκονται στα ίδια πειρατικά boxακια.750 ευρώ είναι το πρόστιμο για κατοχή ενεργού box πειρατικού περιεχομένου από ιδιώτη.Τωρα αν μέσω των isp υπάρχει και πρόστιμο σε χρήστες που βλέπουν αγώνες και ταινίες online, τότε πιστεύω ότι θα υπάρξει κάποια καμπάνια ενημέρωσης από τις εταιρείες πριν να αρχίσουν να καρφώνουν τους συνδρομητές τους. Τέλος την είσπραξη αναλαμβάνει το κράτος,που σημαίνει ότι δεν έχει καμία σχέση με πνευματικά δικαιώματα εταιρειών πχ Warner που σε άλλες χώρες (Γερμανία)κινούνται μέσω δικηγόρων, εναντίων ιδιωτών.

Θεωρώ εξαιρετικά απίθανο να πιάσουν έναν ιδιώτη που παρακολουθεί live streaming αγώνα έστω και unencrypted. Αν και οι πάροχοι ίντερνετ έχουν την τεχνική δυνατότητα να δουν τί ακριβώς βλέπουμε (σε unencrypted περιεχόμενο) , θα σκοντάψουν πάνω στο GDPR  αν παρακολουθήσουν τους χρήστες και ξεκινήσουν νομικές διαδικασίες από μια τέτοια παρακολούθηση. Για αυτές τις περιπτώσεις ο νόμος δίνει τη δυνατότητα  στους παρόχουςνα κόβουν την πρόσβαση στο streaming σχετικά γρήγορα. 
Τα παράνομα μποξάκια τιμωρούνται με πρόστιμο από μόνα τους - όχι με βάση το πόσα παράνομα προγράμματα παρακολούθησαν.

Επεξ/σία από pomfolynx
  • Like 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, aypnia είπε

Πουθενά ο νόμος δεν κάνει τη διάκριση που λες.

Το κατέβασμα torrent και το torrent streaming είναι ένα και το αυτό.

Την είσπραξη την αναλαμβάνει το κράτος και για αυτό είναι και τόσο επικίνδυνος ο συγκεκριμένος νόμος, γιατί τα "έσοδα" από το νόμο δεν μπαίνουν στη τσέπη ιδιωτών, είναι κρατικά έσοδα. Καλή τύχη να τα βάλει κάποιος με το κράτος.

Να πληρώνουν για καμπάνιες η Cosmote, η Nova και η Vodafone; Οι συγκεκριμένες εταιρείες καρτέλ; Μιλάμε σοβαρά τώρα;

Ο νόμος μια χαρά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την επιβολή προστίμων για torrents.

Το θέμα είναι αν θα το κάνουν ή θα μείνουν μόνο στα iptv.

Πουθενά ο νόμος δεν αναφέρει το torrent streaming. Έγραψα έμμεσα, δηλαδή αν βλέπεις μια ταινία μέσω stremio που χρησιμοποιεί το torrent protocol, τότε έμμεσα το torrent μπαίνει στην συγκεκριμένη διάταξη. 

Η διάταξη είναι σαφέστατη, το κράτος μπορεί να κατάσχει εξοπλισμό από ιδιώτη που προβάλει μαζικά stream με σκοπό το κέρδος ή και όχι. Η προβολή μπορεί να γίνεται μέσω κάποιου box ή και μέσω online σελίδας, από εκεί το κράτος αντλεί το log του ενόχου,και σε συνεργασία με τον isp ζητάει ταυτοποίηση των ips και τα αφμ που αντιστοιχούν στον θεατή.Με τον νέο νόμο το κράτος  έχει την δυνατότητα να επιλέξει πχ 100 ιδιώτες που προβάλουν το stream και να κινήσει την διαδικασία εναντίον τους. Αυτό μέχρι πριν λίγες μέρες δεν μπορούσε να γίνει. 

Γενική συμβουλή είναι ο κόσμος σιγά σιγά να μπαίνει στην νόμιμη οδό και να αποβάλει την  πειρατική κουλτούρα που παραδοσιακά χαρακτηρίζει την χώρα μας.

2 ώρες πριν, pomfolynx είπε

Θεωρώ εξαιρετικά απίθανο να πιάσουν έναν ιδιώτη που παρακολουθεί live streaming αγώνα έστω και unencrypted. Αν και οι πάροχοι ίντερνετ έχουν την τεχνική δυνατότητα να δουν τί ακριβώς βλέπουμε (σε unencrypted περιεχόμενο) , θα σκοντάψουν πάνω στο GDPR  αν παρακολουθήσουν τους χρήστες και ξεκινήσουν νομικές διαδικασίες από μια τέτοια παρακολούθηση. Για αυτές τις περιπτώσεις ο νόμος δίνει τη δυνατότητα  στους παρόχουςνα κόβουν την πρόσβαση στο streaming σχετικά γρήγορα. 
Τα παράνομα μποξάκια τιμωρούνται με πρόστιμο από μόνα τους - όχι με βάση το πόσα παράνομα προγράμματα παρακολούθησαν.

Αυτό άλλαξε ο νόμος,πιάνουν την πηγή του stream και παράλληλα όλα τα ips που παρακολουθούν πχ Ολυμπιακός παναθηναϊκός. Απο εκεί και πέρα γίνεται εισαγγελική παρέμβαση που παρακάμπτει το gdrp, είναι σαν εσύ να είσαι ύποπτος για κάποιο έγκλημα και ο εισαγγελέας να σου κάνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου. 

Δημοσ.

Ωραια, πως μπορουμε να τα παρακαμψουμε ολ αυτα?

με vpn? κατι αλλο?

ή τον ηπιαμε πλεον 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Rebel21 είπε

Πουθενά ο νόμος δεν αναφέρει το torrent streaming. Έγραψα έμμεσα, δηλαδή αν βλέπεις μια ταινία μέσω stremio που χρησιμοποιεί το torrent protocol, τότε έμμεσα το torrent μπαίνει στην συγκεκριμένη διάταξη. 

Η διάταξη είναι σαφέστατη, το κράτος μπορεί να κατάσχει εξοπλισμό από ιδιώτη που προβάλει μαζικά stream με σκοπό το κέρδος ή και όχι. Η προβολή μπορεί να γίνεται μέσω κάποιου box ή και μέσω online σελίδας, από εκεί το κράτος αντλεί το log του ενόχου,και σε συνεργασία με τον isp ζητάει ταυτοποίηση των ips και τα αφμ που αντιστοιχούν στον θεατή.Με τον νέο νόμο το κράτος  έχει την δυνατότητα να επιλέξει πχ 100 ιδιώτες που προβάλουν το stream και να κινήσει την διαδικασία εναντίον τους. Αυτό μέχρι πριν λίγες μέρες δεν μπορούσε να γίνει. 

Γενική συμβουλή είναι ο κόσμος σιγά σιγά να μπαίνει στην νόμιμη οδό και να αποβάλει την  πειρατική κουλτούρα που παραδοσιακά χαρακτηρίζει την χώρα μας.

Αυτό άλλαξε ο νόμος,πιάνουν την πηγή του stream και παράλληλα όλα τα ips που παρακολουθούν πχ Ολυμπιακός παναθηναϊκός. Απο εκεί και πέρα γίνεται εισαγγελική παρέμβαση που παρακάμπτει το gdrp, είναι σαν εσύ να είσαι ύποπτος για κάποιο έγκλημα και ο εισαγγελέας να σου κάνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου. 

"ο κόσμος σιγά σιγά να μπαίνει στην νόμιμη οδό και να αποβάλει την  πειρατική κουλτούρα που παραδοσιακά χαρακτηρίζει την χώρα μας" Το κρατος σιγα σιγα να παρει χαμπαρι οτι η αγοραστικη δυναμη του Ελληνα πολιτη ειναι η χειροτερη στην ευρωπαικη ενωση  πιο κατω και απο ΒΟΥΓΛΑΡΙΑ και παει να πιασει τουρκια σιγα σιγα...οταν το ανθελληνικο κρατος κανει ευρωπαικη την ποιοτητα ζωης του Ελληνα και ξεπληρωσουν τα κομματα 1+ δις ευρω που χρωστανε σε οποιον μιλαει ελληνικα..τοτε μπορει να απαιτει ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ. 

Επεξ/σία από Mythodeas
  • Like 10
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Rebel21 είπε

Η διάταξη είναι σαφέστατη, το κράτος μπορεί να κατάσχει εξοπλισμό από ιδιώτη που προβάλει μαζικά stream με σκοπό το κέρδος ή και όχι. Η προβολή μπορεί να γίνεται μέσω κάποιου box ή και μέσω online σελίδας, από εκεί το κράτος αντλεί το log του ενόχου,και σε συνεργασία με τον isp ζητάει ταυτοποίηση των ips και τα αφμ που αντιστοιχούν στον θεατή.Με τον νέο νόμο το κράτος  έχει την δυνατότητα να επιλέξει πχ 100 ιδιώτες που προβάλουν το stream και να κινήσει την διαδικασία εναντίον τους. Αυτό μέχρι πριν λίγες μέρες δεν μπορούσε να γίνει. ...

Θεωρώ πολύ μικρό το ενδεχόμενο να είναι στην Ελλάδα εγκατεστημένοι οι σέρβερ των πειρατών για να τους κατάσχουν και να πάρουν logs. Πιο πιθανό να παίρνουν τις λίστες των πελατών απευθείας.

Παντως αν συνδεθείς με το kodi σε έναν server ο οποίος δίνει πρόσβαση σε πολλά κανάλια , ελληνικά και ξένα, νόμιμα και παράνομα, ο μόνος τρόπος για να αποδείξουν ότι βλέπεις το ματς κι όχι κάποιο κανάλι αφρικανικό είναι να εξετάσουν τα πακέτα (αν είναι unencrypted). Το να δουν τα πακέτα που έρχονται στον υπολογιστή σου χωρίς τη συγκατάθεση σου είναι παράνομο και δεν νομίζω οι εισαγγελείς να κάνουν άρση απορρήτου για αυτά.

Αν είσαι συνδεδεμένος σε torrent χωρίς προστασία ip ή σε βρουν σε λίστα πελατων από μποξακια, θα έρθει πρόστιμο. Διαφορετικά δύσκολα θα σε πιάσουν. Αν θες να είσαι απόλυτα καλυμμένος μπορείς να παρακολουθείς streaming μέσω vpn . 

Επεξ/σία από pomfolynx
  • Like 2
Δημοσ.

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Βλέπω σε πολλά vpns χρήση μέχρι 7 συσκευές,10 συσκευές ,απεριόριστες συσκευές. Πρακτικά σημαίνει ότι μπορώ να αγοράσω μια συνδρομή και να την μοιραστώ με τον "Παναη από τα Μέγαρα" και να μοιραστούμε το κόστος χωρίς πρόβλημα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συχνά διαβάζω ότι κλείνουν sites με ταινίες με υπότιτλους κλπ (τύπου ταινιομανια) τα οποία συνεχίζουν να υπάρχουν με αλλαγές στο domain. Τελευταία "κλεισίματα" βρήκα ότι έγιναν το 2020. Άραγε σε ανάλογη κίνηση στο εξής θα διώκονται και οι εκατομμύρια επισκέπτες των σελίδων αυτών; Και πώς θα αποδεικνύει το κράτος ότι όντως είδες μια ταινία ή δεν μπήκες μόνο για να διαβάσεις τα σχόλια ή να πεις τη γνώμη σου; Είναι πάρα πολύ δύσκολο να αποδείξουν ότι έγινε streaming, ότι πάτησες play σε κάτι ή ότι δεν μπήκες στη σελίδα για άλλο λόγο ή ακόμα κι από τυχαίο αποτέλεσμα στο google θεωρώ. Όμως επειδή αυτά τα σαητ βρίσκονται συχνά στο "μάτι" της επιτροπής για λουκέτα, θα έχει ενδιαφέρον τι θα συμβεί σε επόμενο. Στην είδηση του 2020 δεν φαίνεται καν να υπήρξε δίωξη-πρόστιμο για τους κατόχους των σαητ, παρά μόνο απαίτηση από τους παρόχους να κλείσουν τα domain. 

Επεξ/σία από 1comment
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Lucifer είπε

Ως τι;

Ως τίποτα, αν εννοείς με ποια δικαιοδοσία δίνω συμβουλές. 

Εννοούσα, ότι ο σκοπός όλων αυτών των νομοσχεδίων τα οποία περνάνε από την βουλή με την σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των κομμάτων, έχουν κυρίως συμβουλευτικο ρόλο προς την κοινωνία και όχι απαραίτητα την τιμωρία. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 4/3/2025 στις 5:20 ΜΜ, kostis_74 είπε

Και πάλι σ' ευχαριστώ! Επίσης να ρωτήσω να ενεργοποιήσω το secure core (ή είναι υπερβολή) και το permanent kill switch ή αρκεί το απλό kill switch και οτιδήποτε παραπάνω είναι υπερβολικά; Τέλος στο quick connect με συνδέει Ελλάδα. Να το αφήσω Ελλάδα ή θα έχω πάλι κάποιο θέμα με το νέο νομοσχέδιο;

Και πάλι ευχαριστώ!

Σε εμένα αν δεν βάλω το secure core δεν φορτώνει τα βίντεο στα site τύπου ταινιομανια αλλά για κάποιο λόγο μόνο Ελλάδας. Μάλλον θα τρέχουν κάποια πρωτόκολλα που στα site εξωτερικού δεν τρέχουν ; Το ίδιο αναρωτήθηκα και εγώ αλλά απο την στιγμή που δεν δείχνει την τοποθεσία μου στην Ελλάδα αλλά ένα σημείο στο κέντρο της Αθήνας δε νομίζω ότι έχω θέμα. Βέβαια και από σέρβερ του εξωτερικού που έχω συνδεθεί ίδια ταχύτητα έχω δει να σου πω την μαύρη αληθεια. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...