tzavardin Δημοσ. Τετάρτη στις 03:20 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:20 μμ 10 λεπτά πριν, ougxar είπε εντωμεταξυ το 90% των σχολιων ειναι ακυρα καθως ο νομος αφορα sharing και σπασμενα πακετα καναλιων κλασικα εικονογραφημενα του ινσομνια Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει πάρα πολλά πράγματα. Αυτό που σχολιάζουμε είναι η δυνατότητα στο κράτος να επιβάλλει πρόστιμα για οποιουδήποτε είδους πειρατικό οπτικό ακουστικό υλικό. Η Μενδωνη απλά έκανε ειδική μνεία στα συνδρομητικά. Αφορά τα πάντα όμως.
hyperspaced Δημοσ. Τετάρτη στις 04:58 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 04:58 μμ 1 ώρα πριν, ovidius80 είπε Έχουμε μπερδέψει λίγο το πως γίνεται η σύνδεση. Όταν έσυ κάνεις σύνδεση με μια IP o ISP βλέπει την σύνδεση με την ΙΡ. Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτομάτως ξέρει σε ποιο site αντιστοιχεί η IP εκτός και αν αυτή είναι flagged για καποιον λόγο (σπανιο γιατί τρώει πόρους κλπ).Για να δει που αντιστοιχεί αυτή η ΙΡ πρέπει είτε να δει την αίτηση DNS που έχεις κάνει είτε να μπει στην διαδικασία να κάνει reverse DNS Lookup (δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνει για όλο το traffic). Όταν λοιπόν εσύ κάνεις την αίτηση μέσω DOH και άλλου DNS Provider τότε ο ISP χάνει την πρώτη επιλογή και για την δεύτερη θα πρέπει να χεις στοχοποιηθεί με νομική διαδικασία διότι βάση GDPR η ΙP θεωρείται προσωπικό δεδομένο. Ο ISP μπορεί να διατηρεί μια λίστα από ΙΡ διευθύνσεις υπόπτων site. Δεν χρειάζεται δηλαδή να κάνει reverse lookup. Ένα απλό lookup θα κάνει περιοδικά και θα ενημερώνει μια λίστα με όλους τους ύποπτους. Ό,τι και να κάνεις, εφόσον χρησιμοποιείς το δίκτυό του, σε έχει flagάρει. Η δική σου ΙΡ είναι όντως προσωπικό δεδομένο, η IP του παράνομου site δεν είναι. Και εφόσον υπάρχει σύνδεση της ΙΡ σου με την παράνομη ΙΡ, το GDPR πάει περίπατο.
lbit Δημοσ. Τετάρτη στις 05:04 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 05:04 μμ βρηκα πρωην συναδελφο στα ποστς, ευγε. τωρα για καποιους που τους αρεσει "εναν ασσο απ'το μανικι" (στα επιπλεον σχολια δεν θα ασχοληθω)... "Η γιαγια μου πριν πεσει για υπνο εκλεινε τον ρουτερ του ιντερνετ για να μην καιει ρευμα, ακολουθηστε και εσεις αυτην την ενεργεια και δεν θα το μετανιωσετε".
k_w_t Δημοσ. Τετάρτη στις 06:52 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 06:52 μμ Στην Γερμανια εχουν υποχρεωτικα static ip ? Γιατι στην Ελλαδα πλεον δεν εχουμε καν public και ειμαστε πισω απo nat...
ant_ Δημοσ. Τετάρτη στις 07:54 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 07:54 μμ 30 λεπτά πριν, vitalogy είπε Ποτε θα ψηφιστεί αυτό βρε παιδιά; Ψηφίστηκε χθες τυπικα ακομα δεν ισχυει γιατι ακομα δεν δημοσιευτηκε σε ΦΕΚ Κατι που γινεται συνήθως μερικες μερες μετα
ovidius80 Δημοσ. Τετάρτη στις 08:13 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:13 μμ (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, hyperspaced είπε Ο ISP μπορεί να διατηρεί μια λίστα από ΙΡ διευθύνσεις υπόπτων site. Δεν χρειάζεται δηλαδή να κάνει reverse lookup. Ένα απλό lookup θα κάνει περιοδικά και θα ενημερώνει μια λίστα με όλους τους ύποπτους. Ό,τι και να κάνεις, εφόσον χρησιμοποιείς το δίκτυό του, σε έχει flagάρει. Η δική σου ΙΡ είναι όντως προσωπικό δεδομένο, η IP του παράνομου site δεν είναι. Και εφόσον υπάρχει σύνδεση της ΙΡ σου με την παράνομη ΙΡ, το GDPR πάει περίπατο. Όπως λες μπορεί. Το θέμα είναι ότι δεν το κάνει. Αν το έκανε δεν θα μπορούσες να παρακάμψεις την απαγόρευση της ΕΔΠΠΙ για τα torrent sites απλά αλλάζοντας DNS στο router σου από τους DNS του παρόχου στους DNS των Google, Cloudflare ή Quad 9 (οκταρια, ασοι, εννιαρια). Και δεν το κάνει γιατί κάτι τετοιο θα ήταν σαν να έβαζε να δουλεύει συνέχεια στο δίκτυο και για όλο το traffic ένα IDS σύστημα το οποίο για κάθε νέα συνδεση θα έπρεπε να συγκρίνει την IP που συνδέεσαι με όλες τις blacklisted ΙP's κάτι που θα κατανάλωνε τρομακτικά πολλούς πόρους με ότι συνέπειες θα είχε στην ταχύτητα και την απόκριση του δικτύου, κατανάλωση σε ρεύμα και πολλά άλλα. Χώρια που τα περισσότερα torrent sites (κι όχι μόνο) παίζουν με δυναμικές IP οπότε η blacklist θα μεγάλωνε συνέχεια και δεδομένου του δυναμικού χαρακτήρα μπορεί την μια μέρα να μπλόκαρε ένα torrent site και την επομένη ένα legit. Για αυτό και όλα τα μπλοκαρίσματα γίνονται σε επίπεδο DNS κι όχι σε επίπεδο IP. Επεξ/σία Τετάρτη στις 08:14 μμ από ovidius80 1 1
Ptoma07 Δημοσ. Τετάρτη στις 08:25 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:25 μμ Καταρχήν φίλε αναγνώστη συγχαρητήρια αν έφτασες μέχρι εδώ διαβάζοντας όλα τα σχόλια (εγώ δεν το έκανα , διάβασα όμως αρκετά). Πάμε τόρα στα βασικά. Ο διαμοιρασμος αρχείων μέσο Torrent (p2p) δεν είναι παράνομος και δεν θα μπορεί να είναι ποτέ. είναι απλά άλλος ένας τρόπος να ανταλλάσουν αρχεία η χρήστες του δικτύου. Καλό κατά τα άλλα είναι να μήν ξεχνάμε να παίζουμε και εμείς μπάλα με τούς κανόνες που παίζουν αυτοί, δηλαδή δεν έχει σημασία τί υποψιάζεται η ξέρει ο καθένας ( και εγώ είμαι σίγουρος ότι η κρατική φορείς κλέβουν από το κράτος) σημασία έχει τι μπορεί να ΑΠΟΔΕΙΞΗ ( Αυτό για κάποιους που φαντάζονται αυτόματα πρόστιμα). Δεν νομίζω ότι πρέπει να μπούμε σε τεχνικές λεπτομέρειες γιατί πχ εγώ κύριε Δικαστά έχω το πως το λένε "wifi" χωρίς κωδικό και ναι εννοείται ότι έχω κατεβάσει Torrent αλλά όχι παράνομα αρχεία. Κάτι Lινους και κάτι αλλά νόμιμα αρχεία και μπλα μπλα Mac address μπλα μπλα μπορώ να συνεχίσω μέχρι αύριο. Πάντος και εγώ νομίζω ότι στόχος είναι το streaming. 1
elpenor Δημοσ. Τετάρτη στις 10:10 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:10 μμ (επεξεργασμένο) 4 hours ago, Ptoma07 said: γιατί πχ εγώ κύριε Δικαστά έχω το πως το λένε "wifi" χωρίς κωδικό Spoiler Sorry που σου χαλάω το h*** αλλά απλά θα σου έρθει ένα πρόστιμο και μετά όποιον και να συμβουλευτείς (δικηγόρο/λογιστή κλπ) θα σου πει ότι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να το πληρώσεις άμεσα να μην αρχίσει να τοκίζεται. 4 hours ago, ovidius80 said: Και δεν το κάνει γιατί κάτι τετοιο θα ήταν σαν να έβαζε να δουλεύει συνέχεια στο δίκτυο και για όλο το traffic ένα IDS σύστημα το οποίο για κάθε νέα συνδεση θα έπρεπε να συγκρίνει την IP που συνδέεσαι με όλες τις blacklisted ΙP's κάτι που θα κατανάλωνε τρομακτικά πολλούς πόρους με ότι συνέπειες θα είχε στην ταχύτητα και την απόκριση του δικτύου, κατανάλωση σε ρεύμα και πολλά άλλα. Χώρια που τα περισσότερα torrent sites (κι όχι μόνο) παίζουν με δυναμικές IP οπότε η blacklist θα μεγάλωνε συνέχεια και δεδομένου του δυναμικού χαρακτήρα μπορεί την μια μέρα να μπλόκαρε ένα torrent site και την επομένη ένα legit. Για αυτό και όλα τα μπλοκαρίσματα γίνονται σε επίπεδο DNS κι όχι σε επίπεδο IP. Spoiler Τίποτα από ότι γράφεις δεν ισχύει... Επεξ/σία χθες στις 12:49 πμ από elpenor
ovidius80 Δημοσ. Τετάρτη στις 10:47 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:47 μμ 35 λεπτά πριν, elpenor είπε Sorry που σου χαλάω το h*** αλλά απλά θα σου έρθει ένα πρόστιμο και μετά όποιον και να συμβουλευτείς (δικηγόρο/λογιστή κλπ) θα σου πει ότι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να το πληρώσεις άμεσα να μην αρχίσει να τοκίζεται. Τίποτα από ότι γράφεις δεν ισχύει... Για πες μου που κανω λαθος. Το να πετας ενα τιποτα απο οσα λες δεν ισχυει ειναι ευκολο. Υποστηριξε την αποψη σου.
aypnia Δημοσ. Τετάρτη στις 11:13 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:13 μμ 19 λεπτά πριν, ovidius80 είπε Για πες μου που κανω λαθος. Το να πετας ενα τιποτα απο οσα λες δεν ισχυει ειναι ευκολο. Υποστηριξε την αποψη σου. Δεν έχει σημασία αν αυτά που λες είναι σωστά ή λάθος. Λες θα πεις σε δικαστή "πχ εγώ κύριε Δικαστά έχω το πως το λένε "wifi" χωρίς κωδικό". Τα ακριβή σου λόγια αντιγράφω. Και τι περιμένεις να γίνει; Να πάει ο δικαστής εναντίον του κράτους και του υπουργείου, να μη πληρώσεις το πρόστιμο και να συμφωνήσει μαζί σου; Θα σου πει να είχες κωδικό, ας πρόσεχες. Βασικά θα σε περάσει για εξυπνάκια και ότι τον κοροϊδεύεις στα μούτρα του και θα σου βάλει και πανωτόκια.
ovidius80 Δημοσ. Τετάρτη στις 11:57 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:57 μμ (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, aypnia είπε Δεν έχει σημασία αν αυτά που λες είναι σωστά ή λάθος. Λες θα πεις σε δικαστή "πχ εγώ κύριε Δικαστά έχω το πως το λένε "wifi" χωρίς κωδικό". Τα ακριβή σου λόγια αντιγράφω. Και τι περιμένεις να γίνει; Να πάει ο δικαστής εναντίον του κράτους και του υπουργείου, να μη πληρώσεις το πρόστιμο και να συμφωνήσει μαζί σου; Θα σου πει να είχες κωδικό, ας πρόσεχες. Βασικά θα σε περάσει για εξυπνάκια και ότι τον κοροϊδεύεις στα μούτρα του και θα σου βάλει και πανωτόκια. Ο δικαστής είναι υποχρεωμένος να υπακούσει στον νόμο και να εκδώσει απόφαση βάσει αυτού. Ο νόμος λέει ότι πρέπει να αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας η ενοχή του κατηγορουμένου. Για να γίνει αυτό δεν φτάνει να φαίνεται η public IP ότι ήταν σε ένα swarm torrent. Πρέπει να αποδειχθεί ότι η συσκευή μέσα στο δίκτυο στην οποία γινόταν το download ή το streaming μου ανήκει. Δεν χρειάζεται να πω ότι δεν είχα καν κωδικό στο wifi. Είχα κανονικότατα και μάλιστα WPA2.Θες Το μοναδικό που χρειάζεται είναι να εμφανιστεί στο δικαστήριο ένας πραγματογνόμωνας που να πάρει πρόσβαση στο wifi με το aircrack-ng ή αντίστοιχο εργαλείο και αυτομάτως έχει τεθει η αμφιβολία. Θες να το πάμε και ένα βήμα παραπέρα? Δινεις και logs απο το router σου και τις Mac addresses των συσκευών σου. Αν υπάρχει έστω και μια MAC στα logs σου που δεν αντιστοιχεί στις MAC των συσκευών σου αυτομάτως η αμφιβολία μεγαλώνει και κάπου εκεί η υπόθεση αρχίζει και παραπαίει και ο δικαστής δυσκολέυεται γιατί πρεπει να δικάσει με το γραμμα του νόμου. Ο δικαστης δεν παίρνει διαταγές ούτε εξαρταται από το κράτος ή το υπουργείου. Εξαρτάται μόνο από τον νόμο. Επίσης τα ακριβή μου λόγια που λες ότι αντιγράφεις δεν τα χω πεί εγω. Τα χει γράψει άλλος σε απάντηση σε δικό μου ποστ. Επεξ/σία Τετάρτη στις 11:58 μμ από ovidius80
Ptoma07 Δημοσ. Τετάρτη στις 11:58 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:58 μμ 1 ώρα πριν, elpenor είπε Sorry που σου χαλάω το h*** αλλά απλά θα σου έρθει ένα πρόστιμο και μετά όποιον και να συμβουλευτείς (δικηγόρο/λογιστή κλπ) θα σου πει ότι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να το πληρώσεις άμεσα να μην αρχίσει να τοκίζεται. Τίποτα από ότι γράφεις δεν ισχύει... 40 λεπτά πριν, aypnia είπε Δεν έχει σημασία αν αυτά που λες είναι σωστά ή λάθος. Λες θα πεις σε δικαστή "πχ εγώ κύριε Δικαστά έχω το πως το λένε "wifi" χωρίς κωδικό". Τα ακριβή σου λόγια αντιγράφω. Και τι περιμένεις να γίνει; Να πάει ο δικαστής εναντίον του κράτους και του υπουργείου, να μη πληρώσεις το πρόστιμο και να συμφωνήσει μαζί σου; Θα σου πει να είχες κωδικό, ας πρόσεχες. Βασικά θα σε περάσει για εξυπνάκια και ότι τον κοροϊδεύεις στα μούτρα του και θα σου βάλει και πανωτόκια. Μάλλον σου χρειάζεται ύπνος. Δεν τα είπε αυτά αυτός που τού απαντάς αλλά εγώ. Και δεν καταλαβαίνεις καν το χιουμοριστικό αυτής τής προτάσεις με τον δικαστή. Κατά τα άλλα το ξαναγράφω μήπως δόσεις σημασία που φαντάζεσαι πρόστιμα ταχυδρομικά. Άλλο ένδειξη άλλο απόδειξη άλλο μεταφορά αρχείων μέσο p2p πρωτόκολλου και άλλο αρχεία με πνευματική ιδιοκτησία. Εκτός φίλε και αν στην πέφτουν στο σπίτι με ένταλμα και σε πιάσουν στα "πράσα" άιντε τώρα aypnia πήγανε για ύπνο. Εγώ πάω πάντως.
aypnia Δημοσ. χθες στις 12:15 πμ Δημοσ. χθες στις 12:15 πμ (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, ovidius80 είπε Ο δικαστής είναι υποχρεωμένος να υπακούσει στον νόμο και να εκδώσει απόφαση βάσει αυτού. Ο νόμος λέει ότι πρέπει να αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας η ενοχή του κατηγορουμένου. Για να γίνει αυτό δεν φτάνει να φαίνεται η public IP ότι ήταν σε ένα swarm torrent. Πρέπει να αποδειχθεί ότι η συσκευή μέσα στο δίκτυο στην οποία γινόταν το download ή το streaming μου ανήκει. Δεν χρειάζεται να πω ότι δεν είχα καν κωδικό στο wifi. Είχα κανονικότατα και μάλιστα WPA2.Θες Το μοναδικό που χρειάζεται είναι να εμφανιστεί στο δικαστήριο ένας πραγματογνόμωνας που να πάρει πρόσβαση στο wifi με το aircrack-ng ή αντίστοιχο εργαλείο και αυτομάτως έχει τεθει η αμφιβολία. Θες να το πάμε και ένα βήμα παραπέρα? Δινεις και logs απο το router σου και τις Mac addresses των συσκευών σου. Αν υπάρχει έστω και μια MAC στα logs σου που δεν αντιστοιχεί στις MAC των συσκευών σου αυτομάτως η αμφιβολία μεγαλώνει και κάπου εκεί η υπόθεση αρχίζει και παραπαίει και ο δικαστής δυσκολέυεται γιατί πρεπει να δικάσει με το γραμμα του νόμου. Ο δικαστης δεν παίρνει διαταγές ούτε εξαρταται από το κράτος ή το υπουργείου. Εξαρτάται μόνο από τον νόμο. Επίσης τα ακριβή μου λόγια που λες ότι αντιγράφεις δεν τα χω πεί εγω. Τα χει γράψει άλλος σε απάντηση σε δικό μου ποστ. Τον έχεις διαβάσει το νόμο; Γιατί ο χρήστης δεν κατηγορείται για ποινικό αδίκημα. Το όλο θέμα είναι αν θα εφαρμοστεί ο νόμος και πέρα από την πειρατική iptv. Αν αποφασίσουν να το πάνε στα άκρα, αν νομίζουμε ότι δεν έχουν και το μαχαίρι και το καρπούζι.. τι να πω, όνειρα θερινής νυκτός. Συγνώμη αλλά νόμιζα ότι το είχες γράψεις εσύ αυτό για τον κωδικό. Πάντως αν κάποιος πάει με τέτοια επιχειρήματα, θα πέσει γέλιο. Ο νόμος κάνει αναφορά και στους "πειρατικούς ακτιβιστές". Ο δικαστής μπορεί κάλλιστα να θεωρήσει ότι επίτηδες άφησε ο άλλος το wifi ανοικτό για να διευκολύνει κόσμο να προβεί σε προβολή προστατευόμενου περιεχόμενου. Και αντί για 750 ευρώ να του ρίξει 1500 ευρώ στο κεφάλι. 38 λεπτά πριν, Ptoma07 είπε Μάλλον σου χρειάζεται ύπνος. Δεν τα είπε αυτά αυτός που τού απαντάς αλλά εγώ. Και δεν καταλαβαίνεις καν το χιουμοριστικό αυτής τής προτάσεις με τον δικαστή. Κατά τα άλλα το ξαναγράφω μήπως δόσεις σημασία που φαντάζεσαι πρόστιμα ταχυδρομικά. Άλλο ένδειξη άλλο απόδειξη άλλο μεταφορά αρχείων μέσο p2p πρωτόκολλου και άλλο αρχεία με πνευματική ιδιοκτησία. Εκτός φίλε και αν στην πέφτουν στο σπίτι με ένταλμα και σε πιάσουν στα "πράσα" άιντε τώρα aypnia πήγανε για ύπνο. Εγώ πάω πάντως. Ποια πράσα και ποια εντάλματα φαντάζεστε; Μιλάμε για διοικητικές κυρώσεις στο χρήστη. Προφανώς δεν έχεις διαβάσει καν το νόμο. Εσύ έγραψες την εξυπνάδα με τον κωδικό; Να πας με αυτά τα επιχειρήματα σε Δικαστή. Θα φας 1500 ευρώ στο τέλος. Καλό ύπνο, ξεκουράσου και έλα με πιο καθαρό μυαλό αύριο. Επεξ/σία χθες στις 12:37 πμ από aypnia 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα