Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, elpenor είπε

@ovidius80Προσωπικά αν μπει η δίωξη στο σπίτι μου θα τους δώσω κάθε κωδικό που έχω και θα κεράσω και καφέ όσο τα κοιτάνε και κόβουν το πρόστιμο για τα torrents. Χίλιες φορές να πληρώσω 1000 ευρώ παρά να νομίζουν ότι είμαι τρομοκράτης ή παιδεραστής να μπω σε καμία μαύρη λίστα και μετά να λένε ότι βρήκαν το DNA μου σε καμιά γιάφκα ....

Αυτό είναι προσωπικό θέμα του καθενός. Αλλά το να έρθουν να ψάξουν για παρανομα αρχεία πολυμέσων επειδή η διευθυνση ΙΡ σου ήταν σε ένα swarm torrent μέχρι του σημείου να κατηγορηθείς για τρομοκρατία ή παιδική πορνογραφία το λογικό άλμα είναι τεράστιο.

Επεξ/σία από ovidius80
  • Απαντ. 249
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
22 hours ago, koutsiskou said:

Το μόνο που θα καταφέρει αυτό το μέτρο είναι η αύξηση συνδρομών VPN.

"Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει για τα αδικήματα που προκύπτουν από τη χρήση του διαδικτύου (υποκλοπή κωδικών τραπεζικών λογαριασμών, τυχερά παίγνια, πνευματικά δικαιώματα, ψεύτικοι ιστότοποι πώλησης ειδών ένδυσης, ιστότοποι πώλησης φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών σκευασμάτων) σε τέσσερις ενότητες:
1)στον εντοπισμό του πραγματικού δικαιούχου/ιδιοκτήτη του ιστοτόπου που προσφέρει παράνομη δραστηριότητα
2)στον εντοπισμό των επισκεπτών του ιστοτόπου, οι οποίοι προβαίνουν σε παράνομες πράξεις
3)στην ροή των μεταξύ τους χρηματικών συναλλαγών
4)στα μέσα που διευκολύνουν την σύνδεση των επισκεπτών στους παράνομους ιστοτόπους

Το ίδιο ισχύει και για χρηματοπιστωτικά μέσα που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα αλλά έχουν έδρα το εξωτερικό και στα οποία οι συναλλαγές διεξάγονται μέσω του διαδικτύου, για υπηρεσίες/εφαρμογές που παρέχονται προς τη διευκόλυνση της επίσκεψης σε παράνομους ιστοτόπους (π.χ. υπηρεσίες VPN, public DNS κτλ) αλλά και για εφαρμογές που εγκαθίστανται σε κινητά τηλέφωνα (apps)."

https://www.opengov.gr/ministryofjustice/?c=33000

Καλά θα περάσουν όλοι οι "trust-me-bro"

Δημοσ.
22 ώρες πριν, georgiosmix είπε

Και θα μου κόψετε με το έτσι θέλω την 7η σεζόν του Μαγκάιβερ που δεν την έχω δει τόσα χρόνια ;; Αίσχος, Ντροπή.. Απο σήμερα αρχίζω απεργία πείνας εγώ και παπαγάλος μου.. 

Αστα να πάνε... τι να πω και εγω που δεν εχω δει ακόμα με ελληνική μεταγλωττιση τα τελευταία επεισόδια του υποβρυχίου Κεραυνός (Uchū Kūbo Burū Noa)...ακομα περιμένω από το Power TV να τα βγάλει...

• Like 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Exorgistis είπε

Καλά θα περάσουν όλοι οι "trust-me-bro"

Ούτε εγώ θα σε κάνω trust πάντως. Αυτό που παραθετεις είναι ένα σχόλιο. Οποιοσδήποτε μπορεί να σχολιασει σε αυτή την ιστοσελίδα. Δες και το ψευδώνυμο αυτού που σχολίασε.

Και εγώ μπορώ να σχολιάσω ότι ο θέλω να περαστεί νόμος ότι ο ήλιος είναι πρασινος...

Μου αρέσει που ο τύπος τα καλύπτει όλα, ακόμα και την αλλαγή των DNS. Σε λίγο θα μας πει να μην ανοίγουμε το pc χωρίς την άδειά του.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, ovidius80 είπε

Αν ισχύει αυτό που λες θα έπρεπε οι μπλοκαρισμένες σελίδες από τους DNS Servers των ISP να παραμένουν μπλοκαρισμένες ακόμη και όταν αλλάζεις στο ρούτερ σου DNS από του παρόχου σε google κλπ γιατί το μπλοκάρισμα θα ήταν σε επίπεδο IP. Αυτό όμως δεν μπορεί να δουλέψει γιατί μπορεί οι υπηρεσίες αυτές να δουλεύουν με δυναμική IP και πίσω απο υπηρεσίες όπως το CLOUDFLARE. Αυτό που παρακολουθείται είναι πάντα οι αιτήσεις DNS. Ακόμα και αν είχες αλλάξει DNS στο ρουτερ επειδή οι αιτήσεις DNS έφευγαν από την πόρτα 53 ο ISP μπορούσε να τις διαχωρίσει και να τις διαβάσει. Με το DNS Over HTTPS όμως οι αιτήσεις DNS σου φεύγουν από το ρουτερ σου από την πόρτα 443 κρυπτογραφημένες και αναμεμειγμένες με όλη την υπόλοιπη HTTPS  Traffic σου. Ο ISP λοιπόν για να βρει που θες να συνδεθείς θα πρέπει να καταφέρει να ξεχωρίσει τις αιτήσεις DNS μέσα σε όλο το υπόλοιπο traffic, να τις αποκρυπτογραφήσει και να μπλοκάρει μετά ότι θέλει. Κομματάκι δύσκολο και ακριβό ειδικά μόνο και μόνο για να πιάσει το αν εγώ μπαίνω σε  torrentαδικο.

Δεν είναι όλες οι σελίδες πίσω από Cloudflare για να μη φαίνεται η ΙΡ τους. Για παράδειγμα: real-debrid.com μιας που αναφέρθηκε. Κάνει resolve εδώ: 94.140.4.11 που δεν ανήκει στην Cloudflare. 
Επομένως, ακόμα και με DNS over HTTPS, ακόμα και αν χρησιμοποιείς άλλον DNS provider, πάλι ο ISP σου μπορεί να γνωρίζει σε ποια IP συνδέεσαι.
Εννοείται ότι αν μπεις στο στόχαστρο, ο ISP μπορεί, τεχνικά τουλάχιστον, να δει ακριβώς τι content κατεβαίνει από το δίκτυό του.  
Ακόμα και με VPN που κάνει end-to-end encryption, πάλι o VPN provider είναι υποχρεωμένος να δώσει στοιχεία στις αρχές, εφόσον συντρέχουν σοβαροί λόγοι. 

Τώρα για να φέρουμε τη συζήτηση στην πραγματικότητα, σιγά μην κάτσει να ψάξει σε τόσο βάθος η ελληνική κυβέρνηση, που δεν μπορεί να βάλει 2 τρένα να κινούνται σε διαφορετικές ράγες, εσένα και εμένα που θέλω να κατεβάσω το "Κωνσταντίνου και Ελένης" και το Battlestar Galactica.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ovidius80 είπε

Έαν έχεις ανοικτούς τους υπολογιστές θα ξεκινήσουν αυτόματα forensic analysis πάνω στα μηχανήματα και θα πάρουν δεδομένα από την RAM σου, τον Browser και οι δίσκοι θα είναι αποκρυπτογραφημένοι. Αν κλείσεις το ρεύμα η RAM καθαρίζει, και οι δίσκοι επιστρέφουν σε κατασταση κλειδώματος και άρα σε κατάσταση που δεν μπορεί να πάρει κανείς δεδομένα από πάνω τους

Τι forensic analysis ρε φίλε. Σιγά μην ασχοληθεί η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος με την πάρτη σου. Αρχικά, ως χρήστης πειρατείας δεν κάνεις έγκλημα, πρόστιμο σου βεβαιώνεται. 

Απλά με το που κατεβάσεις το torrent file (δεν χρειάζεται να ξεκινήσει το p2p sharing) το οποίο θα έχει ήδη flaggαριστεί από τους δικαιούχους των πνευματικών δικαιωμάτων (εταιρειες) και θα είναι ήδη στην αντίστοιχη λίστα, ο παροχος θα σε δίνει, και θα σκάει πρόστιμο στον ιδιοκτήτη της ip. 

Αυτό γίνεται ήδη στη Γερμανία, και δεν υπάρχει και νομικό κενό για όσους ρώτησαν. Οι ενοικιαστές έχουν στο όνομα τους ip, σε περίπλοκες περιπτώσεις, όπως σε φοιτητικές εστίες επίσης δεν επικρατεί το μπάχαλο που υπάρχει εδώ και ο ένοικος δωματίου εντοπιζεται. 

Τεσσερα πεντε χρόνια πίσω, φίλος του αδερφού μου που είχε νοικιάσει από το booking διαμέρισμα, και σε διακοπές κατεβασε torrent και έσκασε 500αρι προστιμο στον ιδιοκτήτη, το Γερμανό. Αυτός έκανε αίτημα στη booking με την απόδειξη (πρώτα απευθύνθηκε στον δικό μας και του εξήγησε, ο φίλος έκανε την πάπια), και η booking τσίμπησε τα λεφτά από την κάρτα, παρόλο που την είχε βγάλει ο δικός μας. Προφανώς όλα αυτά καλύπτονται από τα terms of service και καλώς έγιναν. 

Ούτε csi miami θα έρθει, ούτε κρυπτογραφημενοι δίσκοι, ούτε τίποτα. Σιγά μην περιμένει το κράτος να κάνει αυτοψία για 300 ή 500 ευρώ. Και στους μάγκες με τα συνδρομητικά κουτιά πάλι από λίστες θα πέσει το πρόστιμο.

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, hyperspaced είπε

Δεν είναι όλες οι σελίδες πίσω από Cloudflare για να μη φαίνεται η ΙΡ τους. Για παράδειγμα: real-debrid.com μιας που αναφέρθηκε. Κάνει resolve εδώ: 94.140.4.11 που δεν ανήκει στην Cloudflare. 
Επομένως, ακόμα και με DNS over HTTPS, ακόμα και αν χρησιμοποιείς άλλον DNS provider, πάλι ο ISP σου μπορεί να γνωρίζει σε ποια IP συνδέεσαι.
Εννοείται ότι αν μπεις στο στόχαστρο, ο ISP μπορεί, τεχνικά τουλάχιστον, να δει ακριβώς τι content κατεβαίνει από το δίκτυό του.  
Ακόμα και με VPN που κάνει end-to-end encryption, πάλι o VPN provider είναι υποχρεωμένος να δώσει στοιχεία στις αρχές, εφόσον συντρέχουν σοβαροί λόγοι. 

Τώρα για να φέρουμε τη συζήτηση στην πραγματικότητα, σιγά μην κάτσει να ψάξει σε τόσο βάθος η ελληνική κυβέρνηση, που δεν μπορεί να βάλει 2 τρένα να κινούνται σε διαφορετικές ράγες, εσένα και εμένα που θέλω να κατεβάσω το "Κωνσταντίνου και Ελένης" και το Battlestar Galactica.

Το καλύτερο σχόλιο.

5 λεπτά πριν, adi32 είπε

υπαρχει και ο TOR  https://www.torproject.org/

Τι διαφορά έχει από το VPN? Ή δεν έχει καμία σχέση?

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, ant_ είπε

Βγαζει καποιος ακρη απο αυτα?

Screenshot_20250219-135450_All PDF Reader.jpg

Γενικα οτιδηποτε παρανομο τιμωρειται, ειτε πουλας, ειτε δινεις, ειτε ακους - μεταδιδεις τραγουδι, βλεπεις ταινια, εχεις πειρατικο προγραμμα κλπ 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, hyperspaced είπε

Έχουμε μπερδέψει λίγο το πως γίνεται η σύνδεση. Όταν έσυ κάνεις σύνδεση με μια IP o ISP βλέπει την σύνδεση με την ΙΡ. Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτομάτως ξέρει σε ποιο site αντιστοιχεί η IP εκτός και αν αυτή είναι flagged για καποιον λόγο (σπανιο γιατί τρώει πόρους κλπ).Για να δει που αντιστοιχεί αυτή η ΙΡ πρέπει είτε να δει την αίτηση DNS που έχεις κάνει είτε να μπει στην διαδικασία να κάνει reverse DNS Lookup (δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνει για όλο το traffic). Όταν λοιπόν εσύ κάνεις την αίτηση μέσω DOH και άλλου DNS Provider τότε ο ISP χάνει την πρώτη επιλογή και για την δεύτερη θα πρέπει να χεις στοχοποιηθεί με νομική διαδικασία διότι βάση GDPR η ΙP θεωρείται προσωπικό δεδομένο. Επίσης το οτι μπορεί να δει τι content κατεβαίνει στο δίκτυο του κι αυτό είναι σχετικό. Αν το torrenting είναι κρυπτογραφημένο ο πάροχος δεν μπορεί να δει τι περιέχουν τα πακέτα που διακινούνται. Σε αυτη την περίπτωση εντοπίζει πρακτικά το torrenting με βάση τις πόρτες που γίνεται η σύνδεση κι αυτό πάλι είναι σχετικό γιατί το καταλαβαίνει μόνο αν χρησιμοποιούνται οι default πορτες. Στον tracker όμως μπορείς να αλλάξεις την πόρτα οπότε η όλη διαδικασία γίνεται ακόμη πιο obfuscated. 

Τέλος σε ότι αφορά το VPN αυτό που λες εξαρτάται από δυο παράγοντες. Την πολιτική του παρόχου και την νομοθεσία της χώρας στην οποία βρίσκεται η έδρα του VPN provider. Η πολιτική της εταιρείας έχει να κάνει με το αν κρατάει logs και για πόσο τα κρατάει. Στο δεύτερο η συμβουλή μου είναι μην χρησιμοποιείται VPN providers που δεν έχουν έδρα την Ελβετία. Στην Ελβετία δεν είναι υποχρεωτικό για τον provider να κρατάει logs του traffic και ο νόμος προστατεύει την ανωνυμία των χρηστών του VPN.

Εν κατακλείδι δεν έχει σημασία αν  η σελίδα που επισκέπτεσαι είναι πίσω απο cloudflare ή όχι. Σημασία έχει κατα πόσο θα σε στοχοποιήσει κάποιος ώστε να αρχίσει να ψάχνει το traffic σου και τι μέτρα αυτοπροστασίας χρησιμοποιείς.

1 ώρα πριν, tzavardin είπε

Τι forensic analysis ρε φίλε. Σιγά μην ασχοληθεί η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος με την πάρτη σου. Αρχικά, ως χρήστης πειρατείας δεν κάνεις έγκλημα, πρόστιμο σου βεβαιώνεται. 

Απλά με το που κατεβάσεις το torrent file (δεν χρειάζεται να ξεκινήσει το p2p sharing) το οποίο θα έχει ήδη flaggαριστεί από τους δικαιούχους των πνευματικών δικαιωμάτων (εταιρειες) και θα είναι ήδη στην αντίστοιχη λίστα, ο παροχος θα σε δίνει, και θα σκάει πρόστιμο στον ιδιοκτήτη της ip. 

Αυτό γίνεται ήδη στη Γερμανία, και δεν υπάρχει και νομικό κενό για όσους ρώτησαν. Οι ενοικιαστές έχουν στο όνομα τους ip, σε περίπλοκες περιπτώσεις, όπως σε φοιτητικές εστίες επίσης δεν επικρατεί το μπάχαλο που υπάρχει εδώ και ο ένοικος δωματίου εντοπιζεται. 

Τεσσερα πεντε χρόνια πίσω, φίλος του αδερφού μου που είχε νοικιάσει από το booking διαμέρισμα, και σε διακοπές κατεβασε torrent και έσκασε 500αρι προστιμο στον ιδιοκτήτη, το Γερμανό. Αυτός έκανε αίτημα στη booking με την απόδειξη (πρώτα απευθύνθηκε στον δικό μας και του εξήγησε, ο φίλος έκανε την πάπια), και η booking τσίμπησε τα λεφτά από την κάρτα, παρόλο που την είχε βγάλει ο δικός μας. Προφανώς όλα αυτά καλύπτονται από τα terms of service και καλώς έγιναν. 

Ούτε csi miami θα έρθει, ούτε κρυπτογραφημενοι δίσκοι, ούτε τίποτα. Σιγά μην περιμένει το κράτος να κάνει αυτοψία για 300 ή 500 ευρώ. Και στους μάγκες με τα συνδρομητικά κουτιά πάλι από λίστες θα πέσει το πρόστιμο.

Στην Γερμανία αυτό ισχύει γιατί έχουν περάσει στην νομοθεσία τους ότι η IP αντιστοιχεί στον ιδιοκτήτη της γραμμής. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει τετοια νομοθεσία και από οτι είδα και στο νομοσχέδιο αυτό το θέμα δεν το ακουμπάει κανένας. Απο κει και πέρα δεν ξέρω πως είναι γραμμένο στον γερμανικό νόμο αλλά έχω την εντύπωση και με βάση την νομολογία της Ε.Ε που έχω γράψει σε προηγούμενα σχόλια ότι αν κάποιος αποφάσιζε να το χτυπήσει νομικά μπορεί και να το κατάφερνε.Τα πάντα εστιάζονται στην ερώτηση που είχε γίνει σε προηγούμενο ποστ "Is an IP address a person?". Στην Γερμανία έχουν απαντήσει σε αυτό το ερώτημα ναι. Στην Ευρωπαική νομολογία όμως απαιτούνται πολύ περισσότερα στοιχεία για να γίνει η απαντηση αυτή ναι.

• Like 2
Δημοσ.

εντωμεταξυ το 90% των σχολιων ειναι ακυρα καθως ο νομος αφορα sharing και σπασμενα πακετα καναλιων 

κλασικα εικονογραφημενα του ινσομνια

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, ougxar είπε

εντωμεταξυ το 90% των σχολιων ειναι ακυρα καθως ο νομος αφορα sharing και σπασμενα πακετα καναλιων 

κλασικα εικονογραφημενα του ινσομνια

ο νομος που εβαλε παραπανω ο φιλος λεει για τα παντα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...