ovidius80 Δημοσ. Τετάρτη στις 01:54 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:54 πμ 2 λεπτά πριν, brandon είπε Ακούω με προσοχή την νομική πλευρά των πραγμάτων που παραθέτεις και δεν θα φέρω κάποια αντίρρηση. Από την πλευρά μου (χωρίς να μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες), θα πω ότι σε παρόμοια εκδίκαση δικαστηρίου που χρειάστηκε να αποκτηθεί πρόσβαση σε κρυπτογραφημένο δίσκο και δεν υπήρχε η συναίνεση του κατηγορούμενου, υπήρξε καταδίκη. Δεν θα διαφωνήσω. Απλά το θεμα είναι τι επιπλέον στοιχεία υπήρχαν πέραν του κρυπτογραφημένου δίσκου. Αν δλδ στην συγκεκριμένη υπόθεση υπήρχαν κι επιπλέον ενοχοποιητικά στοιχεία που στοιχειοθετούσαν ενοχή δεν μου φαίνεται παράξενο. Αλλά αν η όλη υπόθεση ξεκινάει από ενα περιστασιακό στοιχείο (public IP) και μετα βασιζεται αποκλειστικά σε αυτό και τα υπόλοιπα στοιχεία μπορούν να βρεθούν μόνο εντός τον κρυπτογραφημένων δίσκων δεν νομίζω οτι θα προχωρήσει. Βασικά καθε υποθεση βέβαια είναι τελείως μοναδική οπότε ποτεδεν ξέρεις πως θα καταλήξει. Εγώ απλά ανέφερα το νομικό κομμάτι και ότι ξερω μεσω προσωπικών γνωριμιών ότι εχουν υπάρξει αρκετές τετοιες υποθεσεις που εφθασαν σε αδιέξοδο με αυτόν τον τροπο και δεν πηγαν καν σε δίκη
apostolis81 Δημοσ. Τετάρτη στις 06:02 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 06:02 πμ Στην Γερμανία σου έρχεται το πρόστιμο μέσα από τον παροχο όσο και αν ακούγεται ανοησία ισχύει. Οπότε όσοι ασχολείστε με το συγκεκριμένο "σπορ" καλύτερα να βάλετε vpn γιατί είναι θέμα χρόνου να εφαρμοστεί στην Ελλάδα. 1
Razgriz Δημοσ. Τετάρτη στις 07:07 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 07:07 πμ Μπορεί να νου εξηγήσει κάποιος πως το παρόν πρόβλημα κοστίζει εκατομμύρια κάθε χρόνο στην αστυνομία? Είναι τόσα άτομα που ασχολούνται με τη πειρατεία και καταναλώνουν τόσους πόρους?
tzavardin Δημοσ. Τετάρτη στις 08:18 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:18 πμ (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε Το RealDebrid δουλεύει ξανά ; Δε σταμάτησε ποτέ. Μια μέρα μόνο ειχε πρόβλημα. Την επόμενη, βρήκα workaround. Δεν μπορούν να πειράξουν το rd. Τους ζητήσανε να διαγράψουν φορτωμένα torrents από λίστα που δώσανε οι εταιρείες. Την επόμενη μέρα ξαναφορτώθηκαν από τους χρήστες. Επίσης ρε παιδιά διαβάζω κατι σελιδες τώρα για passphrase, raid από αστυνομίες και εισαγγελείς. Τίποτα από αυτά δε θα γίνει, θα πέφτει πρόστιμο κανονικά, όπως Γερμανία αφού σε flaggάρουν με τον οποίο τρόπο υπάρχει και τέλος. Από την ΑΑΔΕ θα το καταλάβεις. Τι περιμένετε να αποδείξει το κράτος με αποθηκευτικό χώρο αν κάνατε την παρανομία, και να τη γλιτώσετε ρίχνοντας το ρεύμα; Οι άνθρωποι βάλανε το '13 περαίωση 5χιλιαρο στον 2 χρόνια ήδη συγχωρεμένο παππού μου. Η επιχείρησή του ήταν ένα τρίκυκλο για μεταφορές, που είχε κάνει λήξη επαγγέλματος το 1973. Πήρε σύνταξη από το ΙΚΑ ο άνθρωπος. Σε κάθε περίπτωση, έχουν το know how σε @@ριες πρόστιμα. Την είχαμε γλιτώσει τόσα χρόνια για μουσική και ταινίες καθώς δεν υπάρχουν ελληνικές εταιρείες παραγωγής και οι κυβερνήσεις δεν θέλανε να κάνουν κάτι που έχει πολιτικό κόστος αλλά μηδέν πραγματικό όφελος για τις ίδιες. Τώρα ήρθε το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο με τα boxes για συνδρομητικά και αναγκαστικά ασχολήθηκαν γιατί τα έχουν οι αρχιμαφιόζοι της χώρας. Οπότε θα καούμε και οι υπόλοιποι μαζί με τα χλωρά. Επεξ/σία Τετάρτη στις 08:44 πμ από tzavardin 3
μπουρτζοβλαχος Δημοσ. Τετάρτη στις 08:51 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:51 πμ Μας βλεπω παλι σε νετ καφε, εποχες limewire και φλασακια και ασε να ψαχνονται ποιος κατεβασε και τι😁
nvel Δημοσ. Τετάρτη στις 08:51 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:51 πμ 1 ώρα πριν, Razgriz είπε Μπορεί να νου εξηγήσει κάποιος πως το παρόν πρόβλημα κοστίζει εκατομμύρια κάθε χρόνο στην αστυνομία? Είναι τόσα άτομα που ασχολούνται με τη πειρατεία και καταναλώνουν τόσους πόρους? που διάβασες ότι κοστίζει κάτι την αστυνομία;
s92019 Δημοσ. Τετάρτη στις 09:35 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:35 πμ 19 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε O πOTE και το καρτελ του επειδή είχαν κάποια διαφυγόντα κέρδη απο συνδρομές λόγω πειρατείας (να τις κάνουν πιο φθηνές δεν σκέφτηκαν, ούτε που τους πέρασε απο το μυαλό ) Είπαν απλά να πάρουν ένα τηλέφωνο (ξέρετε που) το σήκωσαν και είπαν "Yes sir!" με τέρμα ανοιχτά τα μάτια, πριν ακόμη μιλήσουν απο την μεριά του πΟΤΕ Δόθηκε το σχετικό χαρτζιλίκι και αποφάσισαν να κάνουν το παν για να τις διακόψουν αυτό είναι όλο. Δεν ειναι καν "εκατομμύρια" διαφυγόντα κέρδη για το κράτος αυτό το λένε για να το κάνουν ντεμέκ ότι υπήρχε λόγος και δεν ειναι απλά εξυπηρέτηση για τον πΟΤΕ&καρτελ Ο τρόπος που το σκέφτηκαν αυτο το νούμερο ειναι να πάρουν το πιο ακριβό νούμερο συνδρομής στο πΟΤΕ tv, να υπολογίσουν το ΦΠΑ και μετά το ίδιο με nova κτλ Και πρόσθεσαν αυτά τα ΦΠΑ απο όλα τα τοπ πακέτα του κάθε μέλους καρτέλ και τα πολλαπλασίασαν επί το πόσα account βρήκαν στην βάση δεδομένων του τύπου που πιάσανε να πουλάει συνδρομητικές υπηρεσίες πειρατικά... Το πρόβλημα εδώ ειναι πως ναι μεν πχ για 10 ευρώ τον μήνα (που πες κάνει το πειρατικό δεν ξέρω πόσο το έδινε αλλά σίγουρα πολύ πιο φθηνά) εγώ βλέπω πΟΤΕ tv νοβα και vodafone ΗΒΟ αλλά αν ειναι να πληρώνω 210+ ευρώ τον μήνα για τις ίδιες υπηρεσίες φυσικά και δεν θα το έκανα άρα δεν "χάνει το κράτος" σε φόρους γιατί έτσι και αλλιώς δεν θα έμπαινα συνδρομητής με τόσο ακριβές τιμές για να παραλάβει το κράτος ΦΠΑ γιαυτό και έψαξα για πειρατεία.... Αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη για το πως έγιναν τα πράγματα Ακριβώς αυτό ,διότι κάνουν ότι δεν τους περνάει από το μυαλό πως αν δεν υπήρχε η πειρατεία, αυτοί που έχουν τώρα τις υπηρεσίες της, δεν θα ήταν συνδρομητές κατανάγκη ,της όποιας εταιρίας.Το ποιο πιθανών να μην είχαν συνδρομή.Άρα το κράτος δεν θα είχε να λαβαίνει.
oldnew Δημοσ. Τετάρτη στις 09:54 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:54 πμ Αμα βλέπεις με ασύρματο ίντερνετ απ το κινητο, να αλλαζει τίποτα στην εξίσωση? Επισης μου φαίνεται περίεργο να στέλνουν πρόστιμα βαση ip. Δεν ξέρουν ποιος έβλεπε. Σε μια οικογένεια 4 ατόμων θα την πληρώσει ο ιδιοκτήτης της γραμμής που μπορεί να μην έχει ιδέα ποιος είδε κάτι? Ή ακομα μπορεί να μπήκε κάποιος γείτονας στο ρουτερ σου.
Cleas77 Δημοσ. Τετάρτη στις 09:57 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:57 πμ 20 ώρες πριν, MetroStar είπε Μπορείτε να προτείνετε κάποιο ασφαλές και κυρίως γρήγορο VPN για torrents; Ότι είχα δοκιμάσει ήταν αρκετά πιο αργό από το να μην έχεις VPN. NordVpn αν το μοιράσεις με 10 φίλους βγαίνει 105€ οι 27 μήνες. Δλδ 0,4 ανά license τον μήνα.
lucidsteve Δημοσ. Τετάρτη στις 10:30 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:30 πμ 11 hours ago, ovidius80 said: Η ιδέα είναι ακριβώς αυτή. Αλλά υπάρχει λύση ώστε η διαδικασία να οδηγηθεί σε αδιέξοδο. 1ον φροντίζεις να έχεις router/firewall της προκοπής το οποίο σίγουρα δεν πρέπει να είναι του παρόχου και εί δυνατό να παρέχει δυνατότητα κρυπτογράφησης του αποθηκευτικού χώρου του. 2ον κρυπτογράφηση των αποθηκευτικών χώρων όλων των υπολογιστών που έχεις στο σπίτι σου. 3ον με το που θα σκάσει μύτη η αστυνομία για να κατασχέσει τον εξοπλισμό κλείνεις άμεσα το ρεύμα. Απο κει και πέρα το θέμα θεωρείται λήξαν διότι για να μπορέσει η αστυνομία να συλλέξει δεδομένα θα πρέπει να αποκρυπτογραφήσει τους δίσκους σου. Όμως το σπασιμο της κρυπτογράφησης των δίσκων είναι εξαιρετικά δύσκολο και κοστοβόρο και κανένας με κανένα νομιμο τρόπο δεν μπορεί να σε αναγκάσει να δώσεις το passphrase για την αποκρυπτογράφηση των δίσκων. Οπότε η αστυνομία δεν μπορεί να στοιχειοθετήσει κατηγορία εναντίον σου. Όλα αυτά πάντα υποθετικά μιλώντας. Το 3ο σε τι εξυπηρετεί;
Rebelos2018 Δημοσ. Τετάρτη στις 10:30 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:30 πμ 1 ώρα πριν, μπουρτζοβλαχος είπε Μας βλεπω παλι σε νετ καφε, εποχες limewire και φλασακια και ασε να ψαχνονται ποιος κατεβασε και τι😁 Ένα τραγούδι, έξι ιοί.
icenex Δημοσ. Τετάρτη στις 11:15 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:15 πμ (επεξεργασμένο) Παντως αυτο που γραφουν οτι πεφτουν προστιμα στην Γερμανια ισχυει..Οταν επαιζα r6 siege στην παρεα μου ηταν ενας πιτσιρικας απο γερμανια και μας κανει στο discord ρε εσεις εφαγα προστιμο επειδη κατεβασα πειρατικα ενα παιχνιδι, το συγκεκριμενο σκηνικο εχει γυρω στην 5ετια.Δεν θυμαμαι αν μας ειχε πει τι ποσο εφαγε αλλα το θυμαμαι σαν σκηνικο γιατι μου εκανε εντυπωση κ λεω κοιτα να δεις που καποια στιγμη αυτο θα το εφαρμοσουν κ στην Ελλαδα. Αν κρινω απο το ποσο ανικανο ειναι το κρατος σε ολους τους κλαδους δεν θα μου κανει εντυπωση οτι ακομη κ με Plug and play συστημα απο γερμανια παλι σκατα θα τα κανουν με τα προστιμα τον πρωτο καιρο.Τωρα ποσο καιρο θα τους παρει να το εφαρμοσουν αυτο το συστημα εδω με επιτυχια πραγματικα ειναι γριφος το μονο σιγουρο ειναι οτι οταν θελουν να μαζεψουν λεφτα γινονται ξαφνικα εφευρετικοι κ επισπευδουν τις διαδικασιες. Εγω τοσο καιρο ημουν yolo αλλα με βλεπω σιγα σιγα να αγοραζω συνδρομη vpn εστω για αυτες τις λιγες ταινιες και σειρες που βλεπω μιας κ δεν τα εχει ολα το netflix.Παντως μην περιμενετε να ερθουν τα swat στο σπιτι σας επειδη ειδατε πειρατικα μια ταινια λογικα θα επιδιδει η εφορια ενα προστιμο κ θα τελειωνει εκει το θεμα. Αυτοι νομιζουν οτι θα πιασουν τον παπα απο τα @@ με αυτα που κανουν λες κ αυτος που αγοραζει συνδρομη με 10€ ολα σε 1 το κανει απο τσιγκουνια.Καλα υπαρχει κ ο τσιγκουνης αλλα υπαρχουν ενα καρο συνδρομες εκει εξω κ να θελει ο μεσος Ελληνας να τις εχει ολες δεν μπορει να τις αντεξει οικονομικα.Αυτος που δεν εχει χρηματα για ολες τις συνδρομες ειτε θα βρει εναλλακτικους τροπους να παρακαμψει το συστημα ειτε απλα θα συμβιβαστει το να βλεπει νομιμα αλλα πραγματα.Ποσες ταινιες ειναι free στο youtube κ σε αλλα αντιστοιχα site.Επισης ειχε μπει προσφατα η γυναικα στο ertflix κ μου εκανε εντυπωση ποσες καλες ταινιες κ σειρες ειχε να δεις εκει free.. Αν κρινω με βαση ολα αυτα πιο πολυ κυνηγανε τα συνδρομητικα λογω αθλητικων προγραμματων απλα μαζι με ξερα ισως καουν και τα χλωρα δηλαδη ισως παρει η μπαλα κ ταινιες σειρες με πειρατικο stream η download. Επεξ/σία Τετάρτη στις 11:18 πμ από icenex
Taoustaoys Δημοσ. Τετάρτη στις 11:27 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:27 πμ Δεν πάει να πει ότι αν πχ 100 χιλιάδες άνθρωποι στην Ελλάδα κατεβάζουν οι βλέπουν πειρατικά όταν θα τους το κόψεις τότε και οι 100 χιλιάδες όλοι θα αγοράσουν συνδρομή η θα πληρώνουν να αγοράζουν, φυσικά και όχι, αλλά κάποιοι θα το κάνουν όμως, και αυτοί οι κάποιοι είναι που τους ενδιαφέρουν, γιατί να τους χάνουν από πελάτες?
ovidius80 Δημοσ. Τετάρτη στις 11:38 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:38 πμ 1 ώρα πριν, lucidsteve είπε Το 3ο σε τι εξυπηρετεί; Έαν έχεις ανοικτούς τους υπολογιστές θα ξεκινήσουν αυτόματα forensic analysis πάνω στα μηχανήματα και θα πάρουν δεδομένα από την RAM σου, τον Browser και οι δίσκοι θα είναι αποκρυπτογραφημένοι. Αν κλείσεις το ρεύμα η RAM καθαρίζει, και οι δίσκοι επιστρέφουν σε κατασταση κλειδώματος και άρα σε κατάσταση που δεν μπορεί να πάρει κανείς δεδομένα από πάνω τους 1
elpenor Δημοσ. Τετάρτη στις 11:47 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:47 πμ @ovidius80Προσωπικά αν μπει η δίωξη στο σπίτι μου θα τους δώσω κάθε κωδικό που έχω και θα κεράσω και καφέ όσο τα κοιτάνε και κόβουν το πρόστιμο για τα torrents. Χίλιες φορές να πληρώσω 1000 ευρώ παρά να νομίζουν ότι είμαι τρομοκράτης ή παιδεραστής να μπω σε καμία μαύρη λίστα και μετά να λένε ότι βρήκαν το DNA μου σε καμιά γιάφκα ....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα