Hal9000 Δημοσ. Τρίτη στις 12:22 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:22 μμ Πρωτοφανή μέτρα κατά της οπτικοακουστικής πειρατείας εισάγει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού, με διοικητικά πρόστιμα που κυμαίνονται από 750 έως 5.000 ευρώ για παράνομη πρόσβαση σε συνδρομητικό περιεχόμενο. Το νομοσχέδιο επιχειρεί να αντιμετωπίσει ένα φαινόμενο που κοστίζει εκατομμύρια ευρώ ετησίως στην ελληνική οικονομία, επηρεάζοντας τόσο τους παρόχους περιεχομένου όσο και τα κρατικά έσοδα. Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη παρουσίασε στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής την κλιμάκωση των προστίμων: 700 ευρώ για οικιακούς χρήστες, 1.500 ευρώ για περιπτώσεις δημόσιας προβολής, και 5.000 ευρώ όταν η παράβαση συντελείται με σκοπό οικονομικό ή εμπορικό κέρδος. Οι κυρώσεις θα επιβάλλονται τόσο στους τελικούς χρήστες όσο και στους διακινητές παράνομου λογισμικού και εξοπλισμού. Μια από τις βασικές καινοτομίες του νομοσχεδίου είναι η επέκταση του "δυναμικού αποκλεισμού" (dynamic blocking), μιας τεχνολογίας που επιτρέπει την άμεση διακοπή πρόσβασης σε ιστοσελίδες που διανέμουν παράνομο περιεχόμενο. Η μέθοδος αυτή θα εφαρμόζεται σε όλες τις μορφές οπτικοακουστικού υλικού, συμπεριλαμβανομένων ταινιών, σειρών και αθλητικών μεταδόσεων. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στους επαγγελματικούς χώρους όπως καφετέριες, μπαρ και ξενοδοχεία που προβάλλουν παράνομα συνδρομητικό περιεχόμενο. Οι αυστηρότερες κυρώσεις για εμπορική χρήση στοχεύουν στην προστασία των δικαιωμάτων μετάδοσης αθλητικών διοργανώσεων και premium περιεχομένου. Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Λιβανός υποστηρίζει πως το μέτρο αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για την ανάπτυξη και εξωστρέφεια του ελληνικού πολιτισμού. Ωστόσο, η αντιπολίτευση διατηρεί επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα των προτεινόμενων μέτρων. Χαρακτηριστικά, ο Σπύρος Τσιρώνης της "Νίκης" έθεσε καίρια ερωτήματα σχετικά με τη στόχευση των κυρώσεων, προτείνοντας να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στους παρόχους παράνομης πρόσβασης παρά στους τελικούς χρήστες. Η βιομηχανία του οπτικοακουστικού περιεχομένου χαιρετίζει τις νέες ρυθμίσεις. Στελέχη της αγοράς εκτιμούν πως τα μέτρα θα οδηγήσουν σε σημαντική αύξηση των νόμιμων συνδρομών, ενισχύοντας τόσο τα έσοδα του κλάδου όσο και τα φορολογικά έσοδα του κράτους. Για την εφαρμογή του νόμου συστήνεται ειδική ομάδα στο Υπουργείο Πολιτισμού, η οποία θα συνεργάζεται στενά με τους παρόχους συνδρομητικών υπηρεσιών για τον εντοπισμό και την καταγραφή των παραβάσεων. Παράλληλα, προβλέπεται η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή καταγγελιών. Η εφαρμογή των μέτρων αναμένεται να ξεκινήσει σταδιακά, με προτεραιότητα στις περιπτώσεις εμπορικής εκμετάλλευσης παράνομου περιεχομένου. Το Υπουργείο σχεδιάζει επίσης ενημερωτική καμπάνια για την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις επιπτώσεις της πειρατείας. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
dchatz Δημοσ. Τρίτη στις 01:20 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 01:20 μμ θα αρχίσουν και εδώ τα personal notifications/warnings? 1 10
Δημοφιλής ανάρτηση koutsiskou Δημοσ. Τρίτη στις 01:24 μμ Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. Τρίτη στις 01:24 μμ Το μόνο που θα καταφέρει αυτό το μέτρο είναι η αύξηση συνδρομών VPN. 104 7 12
Δημοφιλής ανάρτηση cpc464 Δημοσ. Τρίτη στις 01:28 μμ Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. Τρίτη στις 01:28 μμ (επεξεργασμένο) "Η βιομηχανία του οπτικοακουστικού περιεχομένου χαιρετίζει τις νέες ρυθμίσεις. Στελέχη της αγοράς εκτιμούν πως τα μέτρα θα οδηγήσουν σε σημαντική αύξηση των νόμιμων συνδρομών, ενισχύοντας τόσο τα έσοδα του κλάδου όσο και τα φορολογικά έσοδα του κράτους." Πρόστιμα όμως σε κάτι Μεγιστάνες που χρησιμοποιούν για εκπαίδευση AI την πνευματική περιουσία άλλων δεν κόβεται. "Παράλληλα, προβλέπεται η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή καταγγελιών" Περιμένω τον Χλαπάτσα να μου χτυπησει την πόρτα. Επίσης κάποιος να τους πει ότι εφόσον η αγορά δεν είναι ιδιοκτησία η πειρατεία δεν είναι κλοπή. Επεξ/σία Τρίτη στις 01:29 μμ από cpc464 64 12 8
Δημοφιλής ανάρτηση Huruduru Δημοσ. Τρίτη στις 01:32 μμ Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. Τρίτη στις 01:32 μμ Real Debrid και VPN και άσε τους γραφειοκράτες να χτυπιούνται. Εδώ ο κόσμος καίγεται και η κυβέρνηση χτενίζεται, σοβαρότερα προβλήματα δεν έχουν να λύσουν. 41 7
MetroStar Δημοσ. Τρίτη στις 01:36 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 01:36 μμ Μπορείτε να προτείνετε κάποιο ασφαλές και κυρίως γρήγορο VPN για torrents; Ότι είχα δοκιμάσει ήταν αρκετά πιο αργό από το να μην έχεις VPN. 1
kostas808 Δημοσ. Τρίτη στις 01:40 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 01:40 μμ 4 minutes ago, MetroStar said: Μπορείτε να προτείνετε κάποιο ασφαλές και κυρίως γρήγορο VPN για torrents; Ότι είχα δοκιμάσει ήταν αρκετά πιο αργό από το να μην έχεις VPN. Δεν χρειάζεσαι VPN για torrents. 8 1 1
floba Δημοσ. Τρίτη στις 01:40 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 01:40 μμ (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, MetroStar είπε Μπορείτε να προτείνετε κάποιο ασφαλές και κυρίως γρήγορο VPN για torrents; Ότι είχα δοκιμάσει ήταν αρκετά πιο αργό από το να μην έχεις VPN. Δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε vpn και ναι ειμαι gamer pc.Ποτε δεν εχω δωσει 60 ευρω για παιχνιδι και ουτε θα το κανω.Προς το παρον ειμαι ακομα σπιτι μου😜😜😜 Επεξ/σία Τρίτη στις 01:41 μμ από floba 7 3
georgiosmix Δημοσ. Τρίτη στις 01:41 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 01:41 μμ Και θα μου κόψετε με το έτσι θέλω την 7η σεζόν του Μαγκάιβερ που δεν την έχω δει τόσα χρόνια ;; Αίσχος, Ντροπή.. Απο σήμερα αρχίζω απεργία πείνας εγώ και παπαγάλος μου.. 20
bushidocougar Δημοσ. Τρίτη στις 01:43 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 01:43 μμ Αφού δεν θέλουμε να πιάσουμε τους ναρκέμπορους, ας πιάσουμε τα πρεζάκια. 23 2 1
Huruduru Δημοσ. Τρίτη στις 01:44 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 01:44 μμ (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, MetroStar είπε Μπορείτε να προτείνετε κάποιο ασφαλές και κυρίως γρήγορο VPN για torrents; Ότι είχα δοκιμάσει ήταν αρκετά πιο αργό από το να μην έχεις VPN. NordVPN. Όσο για Torrents, αν θες το κεφάλι σου να το έχεις ήσυχο όσο αφορά τέτοια μέτρα, κάνε μία συνδρομή RealDebrid, θα κατεβάζει για εσένα τα Torrent στον Server του και μετά εσύ Direct στο PC σου. Επίσης λειτουργεί και με Streamio αν θες να στριμάρεις απευθείας. Επεξ/σία Τρίτη στις 01:45 μμ από Huruduru 15
nepomuk Δημοσ. Τρίτη στις 01:45 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 01:45 μμ 3 λεπτά πριν, kostas808 είπε Δεν χρειάζεσαι VPN για torrents. δες παραπανω , νομοσχεδιο σκουπα , λες να παραλειπεται το κλασικο download ; 1
lbit Δημοσ. Τρίτη στις 01:45 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 01:45 μμ (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, kostas808 είπε Δεν χρειάζεσαι VPN για torrents. και Ναι και Οχι.. χωρις VPN μπορεις να κανεις torrenting P2P Encrypted, αλλα o ISP ξερει τι κάνεις. Αν δεν θελεις να ξερει ουτε ο ISP τοτε VPN, τοτε ο ISP ξερει οτι κάνεις VPN αλλα δεν ξερει τιποτα αλλο. το καλυτερο VPN? googlare το και θα δεις. Επεξ/σία Τρίτη στις 01:48 μμ από lbit 1 1
Δημοφιλής ανάρτηση Dr_Pepper Δημοσ. Τρίτη στις 01:48 μμ Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. Τρίτη στις 01:48 μμ (επεξεργασμένο) O πOTE και το καρτελ του επειδή είχαν κάποια διαφυγόντα κέρδη απο συνδρομές λόγω πειρατείας (να τις κάνουν πιο φθηνές δεν σκέφτηκαν, ούτε που τους πέρασε απο το μυαλό ) Είπαν απλά να πάρουν ένα τηλέφωνο (ξέρετε που) το σήκωσαν και είπαν "Yes sir!" με τέρμα ανοιχτά τα μάτια, πριν ακόμη μιλήσουν απο την μεριά του πΟΤΕ Δόθηκε το σχετικό χαρτζιλίκι και αποφάσισαν να κάνουν το παν για να τις διακόψουν αυτό είναι όλο. Δεν ειναι καν "εκατομμύρια" διαφυγόντα κέρδη για το κράτος αυτό το λένε για να το κάνουν ντεμέκ ότι υπήρχε λόγος και δεν ειναι απλά εξυπηρέτηση για τον πΟΤΕ&καρτελ Ο τρόπος που το σκέφτηκαν αυτο το νούμερο ειναι να πάρουν το πιο ακριβό νούμερο συνδρομής στο πΟΤΕ tv, να υπολογίσουν το ΦΠΑ και μετά το ίδιο με nova κτλ Και πρόσθεσαν αυτά τα ΦΠΑ απο όλα τα τοπ πακέτα του κάθε μέλους καρτέλ και τα πολλαπλασίασαν επί το πόσα account βρήκαν στην βάση δεδομένων του τύπου που πιάσανε να πουλάει συνδρομητικές υπηρεσίες πειρατικά... Το πρόβλημα εδώ ειναι πως ναι μεν πχ για 10 ευρώ τον μήνα (που πες κάνει το πειρατικό δεν ξέρω πόσο το έδινε αλλά σίγουρα πολύ πιο φθηνά) εγώ βλέπω πΟΤΕ tv νοβα και vodafone ΗΒΟ αλλά αν ειναι να πληρώνω 210+ ευρώ τον μήνα για τις ίδιες υπηρεσίες φυσικά και δεν θα το έκανα άρα δεν "χάνει το κράτος" σε φόρους γιατί έτσι και αλλιώς δεν θα έμπαινα συνδρομητής με τόσο ακριβές τιμές για να παραλάβει το κράτος ΦΠΑ γιαυτό και έψαξα για πειρατεία.... Αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη για το πως έγιναν τα πράγματα Επεξ/σία Τρίτη στις 03:15 μμ από Dr_Pepper 34 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα