Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρωτοφανή μέτρα κατά της οπτικοακουστικής πειρατείας εισάγει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού, με διοικητικά πρόστιμα που κυμαίνονται από 750 έως 5.000 ευρώ για παράνομη πρόσβαση σε συνδρομητικό περιεχόμενο.

Το νομοσχέδιο επιχειρεί να αντιμετωπίσει ένα φαινόμενο που κοστίζει εκατομμύρια ευρώ ετησίως στην ελληνική οικονομία, επηρεάζοντας τόσο τους παρόχους περιεχομένου όσο και τα κρατικά έσοδα.

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη παρουσίασε στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής την κλιμάκωση των προστίμων: 700 ευρώ για οικιακούς χρήστες, 1.500 ευρώ για περιπτώσεις δημόσιας προβολής, και 5.000 ευρώ όταν η παράβαση συντελείται με σκοπό οικονομικό ή εμπορικό κέρδος. Οι κυρώσεις θα επιβάλλονται τόσο στους τελικούς χρήστες όσο και στους διακινητές παράνομου λογισμικού και εξοπλισμού.

Μια από τις βασικές καινοτομίες του νομοσχεδίου είναι η επέκταση του "δυναμικού αποκλεισμού" (dynamic blocking), μιας τεχνολογίας που επιτρέπει την άμεση διακοπή πρόσβασης σε ιστοσελίδες που διανέμουν παράνομο περιεχόμενο. Η μέθοδος αυτή θα εφαρμόζεται σε όλες τις μορφές οπτικοακουστικού υλικού, συμπεριλαμβανομένων ταινιών, σειρών και αθλητικών μεταδόσεων.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στους επαγγελματικούς χώρους όπως καφετέριες, μπαρ και ξενοδοχεία που προβάλλουν παράνομα συνδρομητικό περιεχόμενο. Οι αυστηρότερες κυρώσεις για εμπορική χρήση στοχεύουν στην προστασία των δικαιωμάτων μετάδοσης αθλητικών διοργανώσεων και premium περιεχομένου.

Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Λιβανός υποστηρίζει πως το μέτρο αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για την ανάπτυξη και εξωστρέφεια του ελληνικού πολιτισμού. Ωστόσο, η αντιπολίτευση διατηρεί επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα των προτεινόμενων μέτρων.

Χαρακτηριστικά, ο Σπύρος Τσιρώνης της "Νίκης" έθεσε καίρια ερωτήματα σχετικά με τη στόχευση των κυρώσεων, προτείνοντας να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στους παρόχους παράνομης πρόσβασης παρά στους τελικούς χρήστες.

Η βιομηχανία του οπτικοακουστικού περιεχομένου χαιρετίζει τις νέες ρυθμίσεις. Στελέχη της αγοράς εκτιμούν πως τα μέτρα θα οδηγήσουν σε σημαντική αύξηση των νόμιμων συνδρομών, ενισχύοντας τόσο τα έσοδα του κλάδου όσο και τα φορολογικά έσοδα του κράτους.

Για την εφαρμογή του νόμου συστήνεται ειδική ομάδα στο Υπουργείο Πολιτισμού, η οποία θα συνεργάζεται στενά με τους παρόχους συνδρομητικών υπηρεσιών για τον εντοπισμό και την καταγραφή των παραβάσεων. Παράλληλα, προβλέπεται η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή καταγγελιών.

Η εφαρμογή των μέτρων αναμένεται να ξεκινήσει σταδιακά, με προτεραιότητα στις περιπτώσεις εμπορικής εκμετάλλευσης παράνομου περιεχομένου. Το Υπουργείο σχεδιάζει επίσης ενημερωτική καμπάνια για την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις επιπτώσεις της πειρατείας.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 224
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μπορείτε να προτείνετε κάποιο ασφαλές και κυρίως γρήγορο VPN για torrents; Ότι είχα δοκιμάσει ήταν αρκετά πιο αργό από το να μην έχεις VPN.

• Like 1
Δημοσ.
4 minutes ago, MetroStar said:

Μπορείτε να προτείνετε κάποιο ασφαλές και κυρίως γρήγορο VPN για torrents; Ότι είχα δοκιμάσει ήταν αρκετά πιο αργό από το να μην έχεις VPN.

Δεν χρειάζεσαι VPN για torrents.

• Like 8
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, MetroStar είπε

Δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε vpn και ναι ειμαι gamer pc.Ποτε δεν εχω δωσει 60 ευρω για παιχνιδι και ουτε θα το κανω.Προς το παρον ειμαι ακομα σπιτι μου😜😜😜

Επεξ/σία από floba
  • Like 7
  • Sad 3
Δημοσ.

Και θα μου κόψετε με το έτσι θέλω την 7η σεζόν του Μαγκάιβερ που δεν την έχω δει τόσα χρόνια ;; Αίσχος, Ντροπή.. Απο σήμερα αρχίζω απεργία πείνας εγώ και παπαγάλος μου.. 

• Haha 20
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, MetroStar είπε

NordVPN. Όσο για Torrents, αν θες το κεφάλι σου να το έχεις ήσυχο όσο αφορά τέτοια μέτρα, κάνε μία συνδρομή RealDebrid, θα κατεβάζει για εσένα τα Torrent στον Server του και μετά εσύ Direct στο PC σου. Επίσης λειτουργεί και με Streamio αν θες να στριμάρεις απευθείας.

Επεξ/σία από Huruduru
  • Like 15
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, kostas808 είπε

δες παραπανω ,  νομοσχεδιο σκουπα , λες να παραλειπεται το κλασικο download  ;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, kostas808 είπε

και Ναι και Οχι.. χωρις VPN μπορεις να κανεις torrenting P2P Encrypted, αλλα o ISP ξερει τι κάνεις.

Αν δεν θελεις να ξερει ουτε ο ISP τοτε VPN, τοτε ο ISP ξερει οτι κάνεις VPN αλλα δεν ξερει τιποτα αλλο.

το καλυτερο VPN? googlare το και θα δεις.

Επεξ/σία από lbit
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...