Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, SeaLion είπε

Χαλικούτες τους λέγανε στην Κρήτη, πριν πολλά πολλά χρόνια. Αν σε ενδιαφέρουν οι αριθμοί, ψάξε το.

Το point σου ποιό είναι; Γυρίζεται μια ταινία στο Χόλιγουντ, δεν κάνει ιστορικό απολογισμό κάποιος ακαδημαϊκός ή ερευνητής.

Εγώ τονίζω την υποκρισία που όποτε κάτι μας βόλευει (στο μυαλό, στο μάτι...) είναι όλα καλά, με τον Βουτσά ας πούμε ξεκαρδίζονται οι περισσότεροι που ακόμα παίζει prime time TV 2025 με το φούμο, αλλά για μια μαύρη ηθοποιό να παίξει την Αθηνά σκίζουν τα ρούχα τους για την υποτιθέμενη παραποίηση ενός μύθου!

ΥΓ: Δεν διάβασα καν κάπου επιβεβαιωμένα πως θα διανεμηθούν οι ρόλοι, άρα μιλάμε για "rage" βασισμένο σε φήμες!
Brain rot at its finest!

Συγνωμη και με ολο το σεβασμο αλλα εχεις φαει κολλημα οτι ολοι ειναι ρατσιστες γιατι θελουν να δουν μια ταινια να ειναι οσο ποιο πιστη γινεται στην Μυθολογια . 

Υποκρισια σε τι ? Δεν ειναι τι μας ( βολευει ) ειναι τι υπαρχει σαν δεδομένο... αν τα Δεδομενα ηταν να ειναι η Αθηνα Μπλε σαν στρουμφακι τοτε θα επρεπε να ηταν ΜΠΛΕ για να μπορουμε να πουμε εγινε πιστη μεταφορα , τοσο απλο !!! 

Υποτιθεμενη παραποιηση ενος Μυθου ?... Δεν  ειναι Ξεκαθαρο στην Μυθολογια τι χρωματος ηταν η Αθηνα ? αρα ειναι  παραποιηση  , εκτος  αν εννοεις οτι για σενα η Μυθολογια ειναι κατι τοσο ασημαντο σαν τα παραμυθια και μπορει ο καθενας να το αλλαζει η να το χλευαζει τοτε θα σου απαντησω  εχεις καθε δικαιωμα να το πιστευεις και εσυ και οσοι θελουν  , το εχουμε δει ξανα και ξανα με το 90% απο ταινιες Marvel + DC πχ ( ακομα γελαω με τον Δια απο το Thor Love and Thunder )  , απο εκει και περα τα δεδομενα της Μυθολογιας δεν αλλαζουν , δεν αλλαξαν τοσα χρονια θα αλλαξουν τωρα ? 

Να το πω ποιο παιδικα , δεν ειναι θεμα μαυρου ασπρου κίτρινου , αντρα ,γυναικα ,  ειναι θεμα οτι οσοι γνωρίζουν απο μυθολογια θα ηθελαν να δουν κατι που να μην εχει μεγαλες αλλαγες .

To Troy πχ ... δεν ηταν θεμα μαυρου ασπρου κτλ κτλ ηταν προβλημα οτι ειχε αλλες ανακριβειες με Εκτορα , Πατροκλο κτλ κτλ ... 

Δλδ το οτι καποιος εχει (ενοχληθεί) που η Αθηνα θα ειναι απο μαυρη ηθοποιο δεν τον κανει και αυτοματα ρατσιστη , ρατσιστης θα ηταν αν δεν εβλεπε καθολου ταινιες με μαυρους ηθοποιους. 

3 ώρες πριν, Lucifer είπε

Η γλώσσα της;

Αν θυμαμαι καλα πριν χρονια που το ειχα ψαξει .Οι Θεοι του Ολυμπου δεν ειχαν δική τους γλωσσα , το μόνο που υπαρχει σαν αναφορα ηταν οτι με τους ανθρωπους μιλαγαν Αρχαια Ελληνικα,   επισης καποιες λέξεις που ελεγαν οι Θεοι κατα την μυθολογια ηταν στα αρχαια ελληνικα αλλα ειχαν διαφορετικη εννοια απο αυτο που ηξεραν οι θνητοί .  

Επεξ/σία από Agony
  • Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Agony είπε

Αν θυμαμαι καλα πριν χρονια που το ειχα ψαξει .Οι Θεοι του Ολυμπου δεν ειχαν δική τους γλωσσα , το μόνο που υπαρχει σαν αναφορα ηταν οτι με τους ανθρωπους μιλαγαν Αρχαια Ελληνικα,   επισης καποιες λέξεις που ελεγαν οι Θεοι κατα την μυθολογια ηταν στα αρχαια ελληνικα αλλα ειχαν διαφορετικη ενοια απο αυτο που ηξεραν οι θνητοί .  

Και πώς ανεχόμαστε να μιλάει η Αθηνά Εγγλέζικα; Υπήρχαν τότε οι Άγγλοι;

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, georgiosmix είπε

Ρε πάτε καλά ;;; Ταινία χωρίς μαύρο Οδυσσέα ;;; Άντε ρε ανιστόρητοι ανοίξτε κανένα βιβλίο..

Στο ρόλο των μνηστήρων τι νόμιζες θα βάλουν?

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Chocobo είπε

Είναι θέμα χρόνου. Αν στα επόμενα 100 χρόνια βγούν 5 ταινίες όπου η εμφάνηση της είναι μια μαύρη , μια κινέζα και μια Ινδή η εικόνα στους ανθρώπους του τότε θα έχει αλλοιωθεί αρκετά ώστε να μην υπάρχει πια το original.

Ειμαι ρομαντικος , δεν θελω να το πιστευω αυτο... αν βγει η ταινια και ειναι ωραια θα μπει ο κόσμος θα διαβασει Ελληνική Μυθολογια . Ξερεις με ποσους μιλαω στο εξωτερικό που μεσα απο παιχνιδια στυλ God of War  Assassin's creed odyssey. Εχουν μπει στο τρυπακι να διαβασουν την ( original ) Μυθολογια ? 

Δεν υπαρχει κακη διαφημιση , Οι αναζητησεις για την Κλεοπατρα και την Ιστορια της μετα το Φιασκο του Netflix χτυπησαν κόκκινο, ας διαβασουν λοιπον και ας κρίνουν οι ίδιοι για την Κλεοπατρα και την Αθηνα .

• Thanks 1
Δημοσ.

Εγω περιμένω μετά την ταινία να βγουν βιντεακια Odyssey Greek parody part one στο youtube. 

Το 300 greek parody part one και το Rambo greek parody ειναι αξεπέραστα. 

- Εγω φοραω μπερμπερι Λεωνίδα! 

- Χάρηκα Τζελυ

• Thanks 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Agony είπε

Συγνωμη και με ολο το σεβασμο αλλα εχεις φαει κολλημα οτι ολοι ειναι ρατσιστες

Όλοι δεν είναι, το ποιοι είναι το κάνουν ψιλοεμφανές.

18 λεπτά πριν, Agony είπε

η Μυθολογια ειναι κατι τοσο ασημαντο σαν τα παραμυθια

Δεν είπα ποτέ πως είναι ασήμαντη, αλλά τελικά τι είναι; Πραγματικότητα; Εξιστόρηση; Αρχαία "παραμύθια" είναι. Τι είναι η Αθηνά δηλαδή; Πραγματικό πρόσωπο;

Αλλά το θέμα είναι αλλού: έχετε χάσει πλήρως το θέμα και το δικαίωμα της καλλιτεχνικής έκφρασης (καλής/κακής είναι άσχετο) και το βλέπετε σαν κάποιου είδους παραποίηση της ιστορίας.

Based on a true story, λένε κάποιες ταινίες. Based on Mythology, αν θες εδώ.

Όπως θέλει θα κάνει την Οδύσσεια ο Νόλαν, σιγά μην κάνει γραμμή-προς-γραμμή απόδοση του Ομηρικού έπους στην οθόνη.

Και θα ξαναπώ, δεν φαίνεται καν κάπου η διανομή των ρόλων. Κάποιοι έχουν εκνευριστεί απλά και μόνο επειδή παίζουν μαύρες γυναίκες σε μια ταινία που ακόμα γυρίζεται!

6 λεπτά πριν, Agony είπε

Ειμαι ρομαντικος , δεν θελω να το πιστευω αυτο...

Τι να πιστέψεις ρε φίλε, πως θα γυριστούν 5 ταινίες με ηθοποιούς άλλου χρώματος και θα ξαναγραφτεί η Οδύσσεια; Πραγματικά από ποια υπαρξιακή ανασφάλεια προκύπτει τέτοιου είδους ανησυχία;

• Like 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Lucifer είπε

Και πώς ανεχόμαστε να μιλάει η Αθηνά Εγγλέζικα; Υπήρχαν τότε οι Άγγλοι;

Ανεχομαστε ? δεν θα ήμουν τοσο υπερβολικος... και ουτε τοσο ειρωνικός ... απο την στιγμη που εκει θελατε να το πατε απο την αρχη ποιος ο λογος να με ρωτατε κατι που γνωρίζετε ?  Και αυτο το Υπηρχαν τοτε οι Αγγλοι τι ειναι ?συνεχεια της ειρωνιας για να να αποδείξετε οτι εχετε δικιο ? 
Ναι λοιπον έχετε απολυτο ΔΙΚΙΟ για να ειναι λοιπον πιστο στην Μυθολογια θα επρεπε να ηταν οι διαλογοι στα Αρχαια Ελληνικα και η Αθηνα Λευκή οπως ειναι στην Μυθολογια  που μαθαινουμε απο το δημοτικό , και για όσους δεν γνωρίζουν θα υπαρχουν υποτιτλοι στην μητρική τους  γλωσσα, τοσο απλα και ομορφα . :) 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Agony είπε

Ανεχομαστε ? δεν θα ήμουν τοσο υπερβολικος... και ουτε τοσο ειρωνικός ... απο την στιγμη που εκει θελατε να το πατε απο την αρχη ποιος ο λογος να με ρωτατε κατι που γνωρίζετε ?  Και αυτο το Υπηρχαν τοτε οι Αγγλοι τι ειναι ?συνεχεια της ειρωνιας για να να αποδείξετε οτι εχετε δικιο ? 
Ναι λοιπον έχετε απολυτο ΔΙΚΙΟ για να ειναι λοιπον πιστο στην Μυθολογια θα επρεπε να ηταν οι διαλογοι στα Αρχαια Ελληνικα και η Αθηνα Λευκή οπως ειναι στην Μυθολογια  που μαθαινουμε απο το δημοτικό , και για όσους δεν γνωρίζουν θα υπαρχουν υποτιτλοι στην μητρική τους  γλωσσα, τοσο απλα και ομορφα . :) 

Μόνο να θυμηθούν να βάλουν ελληνικά και στην ελληνική διανομή γιατί ελάχιστοι έλληνες ξέρουν αρχαία ελληνικά…

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Τι να πιστέψεις ρε φίλε

Ρε φιλε , ειμουν ξεκαθαρος και πανω , δεν εχω απολυτος καμια ανησυχια η υπαρξιακη ανασφαλεια οπως λες για το αν θα γραφtει ξανα η Οδυσσεια ειμαι σίγουρος οτι δεν θα γίνει ποτε .  

Επισης ειμουν ξεκαθαρος οτι ο καθενας κανει οτι ταινια θελει και ο καθενας βλεπει οτι θέλει, το οτι εγω θελω μια ταινια που να ειναι οσο περισσοτερο πιστη γινεται με την Μυθολογια που ειναι το κακο δλδ ?

Για το κομματι του ρατσισμου ουτε καν θελω να αναφερθω  οσο εχει να κανει με μενα τουλαχιστον , για εμενα δεν υπαρχουν χρωματα αλλα το ποσο ενα προφιλ ηθοποιου ταιριαζει με το ρολό . 

Αυτα :) 

Δημοσ.

εκτος απο προπονητές,δικαστες, πολιτικούς του πληκτολογιου..τωρα εχουμε και σκηνοθέτες..που ακομα δεν εχουν τελειωσει τα γυρισματα της ταινιας την εβγαλαν σκαρτη!!!:D ερε Παναγια μου!!!! 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, AtiX είπε

Μόνο να θυμηθούν να βάλουν ελληνικά και στην ελληνική διανομή γιατί ελάχιστοι έλληνες ξέρουν αρχαία ελληνικά…

Ισχύει ...αλλα ουτος η αλλος ουτε μια στο εκατομυριο δεν θα εκαναν ταινια στα αρχαια ελληνικα οποτε τι να λέμε τωρα. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Agony είπε

Ρε φιλε , ειμουν ξεκαθαρος και πανω , δεν εχω απολυτος καμια ανησυχια η υπαρξιακη ανασφαλεια οπως λες για το αν θα γραφtει ξανα η Οδυσσεια ειμαι σίγουρος οτι δεν θα γίνει ποτε .  

Έμμεσο σχόλιο ήταν, προς αυτόν που έκανε την αστεία αυτή τοποθέτηση.

• Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Agony είπε

απο την στιγμη που εκει θελατε να το πατε απο την αρχη ποιος ο λογος να με ρωτατε κατι που γνωρίζετε ?

(...)

Για να δω γραμμένα τα bold ρώτησα.

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Agony είπε

Ισχύει ...αλλα ουτος η αλλος ουτε μια στο εκατομυριο δεν θα εκαναν ταινια στα αρχαια ελληνικα οποτε τι να λέμε τωρα. 

Αρα εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεσαι ότι μια ταινία, και μάλιστα φαντασίας, θα πρέπει να απευθύνεται σε ένα ευρύτερο κοινό και όχι μόνο για μια αγορά των 10.000.000 από τους οποίους άντε να πάνε οι 500.000 στην καλύτερη περίπτωση…

αν είναι έτσι τότε και αφού δες σε πειράζει η μη ύπαρξη των αρχαίων ελληνικών, δεν θα έπρεπε να σε πειράζει και η οποιαδήποτε άλλη ελευθερία πήρε ο σκηνοθέτης για το δημιούργημα του…

προσωπικά πρώτα θα έβλεπα την ταινία και μετά θα εξέφραζα άποψη… το να προτρέχω να κράξω, καυτηριάσω ή σχολιάσω κάτι χωρίς να το δω, το βρίσκω παιδικό…

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...