Προς το περιεχόμενο

Custom watercooling Thermaltake Core P3 TG Pro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους !

Σκοπεύω να ασχοληθώ για πρώτη φορά με υδρόψυξη χρησιμοποιώντας το ανοικτού τύπου case Thermaltake Core P3 TG Pro, υδρόψυξη corsair hydro x custom liquid cooling με 2  x 360 radiators και θα συμπεριλάβω στο ίδιο loop τον επεξεργαστή AMD Ryzen 7 7800X3D  και την κάρτα γραφικών Gainward GeForce RTX 4090 . 

Η ερώτηση μου αφορά το σετάρισμα των radiators. Το  case Thermaltake Core P3 TG Pro υποστηρίζει τους εξής τρόπους τοποθέτησης (βλ εικόνα κάτωθι) και θα ήθελα να μου προτείνετε ποια θεωρείτε οτι είναι η ιδανική τοποθέτηση των 2 radiators και σε τι λειτουργία (push, pull, intake, exhaust) . 

Σε ένα σχετικό βιντεο της corsair που αναλύει το θέμα , αναφέρουν ως ιδανικότερους τρόπους  σε custom liquid cooling pc τους εξής

1) ΚΑΙ οι 2 radiators να λειτουργούν ως exhaust 

2) ΚΑΙ οι 2 radiators να λειτουργούν ως intake

Το ερώτημα είναι αν αυτά τα συμπεράσματα αφορούν αποκλειστικά κλειστού τύπου cases όπου η εσωτερική ροή αέρα παίζει σημαντικό ρόλο και αν ισχύουν σε ανοικτού τύπου κουτί σαν το δικό μου. 

Το σχετικό βίντεο

Και το αποτέλεσμα των δοκιμών του βίντεο σε μια εικόνα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Στις 17/2/2025 στις 8:34 ΠΜ, papiadyths είπε

Καλημέρα σε όλους !

Σκοπεύω να ασχοληθώ για πρώτη φορά με υδρόψυξη χρησιμοποιώντας το ανοικτού τύπου case Thermaltake Core P3 TG Pro, υδρόψυξη corsair hydro x custom liquid cooling με 2  x 360 radiators και θα συμπεριλάβω στο ίδιο loop τον επεξεργαστή AMD Ryzen 7 7800X3D  και την κάρτα γραφικών Gainward GeForce RTX 4090 . 

Η ερώτηση μου αφορά το σετάρισμα των radiators. Το  case Thermaltake Core P3 TG Pro υποστηρίζει τους εξής τρόπους τοποθέτησης (βλ εικόνα κάτωθι) και θα ήθελα να μου προτείνετε ποια θεωρείτε οτι είναι η ιδανική τοποθέτηση των 2 radiators και σε τι λειτουργία (push, pull, intake, exhaust) . 

Σε ένα σχετικό βιντεο της corsair που αναλύει το θέμα , αναφέρουν ως ιδανικότερους τρόπους  σε custom liquid cooling pc τους εξής

1) ΚΑΙ οι 2 radiators να λειτουργούν ως exhaust 

2) ΚΑΙ οι 2 radiators να λειτουργούν ως intake

Το ερώτημα είναι αν αυτά τα συμπεράσματα αφορούν αποκλειστικά κλειστού τύπου cases όπου η εσωτερική ροή αέρα παίζει σημαντικό ρόλο και αν ισχύουν σε ανοικτού τύπου κουτί σαν το δικό μου. 

image.png.647ca088eadab2f6c8cf39d59e287989.png

image.png.29ce18ab74cf4c3e83acde79e4241260.png

Το σχετικό βίντεο

Και το αποτέλεσμα των δοκιμών του βίντεο σε μια εικόνα

image.png.239fdb6543334f72447723d05bf9a536.png

Επέκταση  

Απάντησες μόνο σου βασικά.Εσυ είσαι ένα βήμα πριν το open bench φίλε μου,δεν έχεις ένα συμβατικό κουτί με περιορισμούς στο airflow.Οπως και να τα βάλεις δεν θα δεις τις  διάφορες που έχει η εκάστοτε  διάταξη σε ένα τυπικό κουτί.

Επεξ/σία από niko13
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...