deesnider Δημοσ. Κυριακή στις 04:29 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 04:29 μμ Δεν ξέρω σε ποια υποκατηγορία ανήκει, οπότε δίνω σύντομη περιγραφή: P.C. με Windows 10. Κάρτα γραφικών Radeon RX550, συνδεδεμένη με HDMI σε οθόνη LG με ενσωματωμένα ηχεία. Εδώ και 2 χρόνια, έχω ήχο από τα ηχεία τής οθόνης μέσω τής HDMI, λόγω περιορισμένου χώρου για ανεξάρτητα στο γραφείο. Χθες το βράδυ, χωρίς να έχω αλλάξει τίποτα σε ρυθμίσεις ή επιλογές, ανοίγοντας τον υπολογιστή, είδα ότι το εικονίδιο τού ήχου (το «μεγαφωνάκι») στην taskbar, είχε επάνω του ένα "x" και δεν είχα καθόλου ήχο. Τσέκαρα ρυθμίσεις ήχου, έβαλα το HDMI καλώδιο σε άλλη υποδοχή τής οθόνης, δοκίμασα άλλο καλώδιο, αλλά τίποτα. Καμιά ιδέα; Προσπαθώ να καταλάβω τι είναι πιο πιθανό: «Χάλασαν» τα ηχεία τής οθόνης ξαφνικά; Υπάρχει κάποιο θέμα με την κάρτα; Κάτι άλλο; Τελικώς, κατάφερα να «στριμώξω» με τα χίλια ζόρια κάποια εξωτερικά ηχεία στο γραφείο, τα σύνδεσα στην on board κάρτα ήχου τής μητρικής με απλό Jack-RCA, επέλεξα αυτή ως έξοδο ήχου στα windows και παίζει μια χαρά. Περισσότερο θέμα περιέργειας πάει να καλύψει η ερώτηση, καθώς η οθόνη είναι αδύνατον λόγω μεγέθους (43") και ταξιδιού που πρέπει να κάνω, να πάει για έλεγχο. Ευχαριστώ για την όποια πιθανή απάντηση.
deesnider Δημοσ. Κυριακή στις 05:19 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 05:19 μμ 12 λεπτά πριν, achilles_g_ είπε Κάποια αναβάθμιση των windows. Κάποια που λείπει, ή που κατέβηκε και το προκάλεσε;
Kthulhou Δημοσ. Κυριακή στις 05:38 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 05:38 μμ δείτε κ διαχείρηση συσκευών, αν χτύπησε κάτι, κάποιος driver κλπ 1
nickol-us Δημοσ. Κυριακή στις 06:15 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 06:15 μμ (επεξεργασμένο) Spoiler Ξέρω θα ακουστεί χαζό, μα το αναφέρω για παν ενδεχόμενο Αυτού του είδους x είναι απλά οτι είναι muted, αστείο και προσβλητικό που το αναφέρω αλλά just in case. Δες μήπως έχει θέμα το καλώδιο και δεν αναγνωρίζει τα ηχεία της οθόνης. Τα ηχεία είναι πρακτικά αδύνατον να πάθουν κάτι σε μια νύχτα. Επεξ/σία Κυριακή στις 06:16 μμ από nickol-us 1
deesnider Δημοσ. Κυριακή στις 06:26 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 06:26 μμ 41 λεπτά πριν, Kthulhou είπε δείτε κ διαχείρηση συσκευών, αν χτύπησε κάτι, κάποιος driver κλπ Το έλεγξα. Δε φαίνεται κάτι περίεργο. 3 λεπτά πριν, nickol-us είπε Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Ξέρω θα ακουστεί χαζό, μα το αναφέρω για παν ενδεχόμενο Αυτού του είδους x είναι απλά οτι είναι muted, αστείο και προσβλητικό που το αναφέρω αλλά just in case. Δες μήπως έχει θέμα το καλώδιο και δεν αναγνωρίζει τα ηχεία της οθόνης. Τα ηχεία είναι πρακτικά αδύνατον να πάθουν κάτι σε μια νύχτα. Δοκίμασα κι άλλο καλώδιο. Δεν άλλαξε κάτι. Όντως, τα ηχεία είναι απίθανο να τα έπαιξαν από τη στιγμή στην άλλη...
achilles_g_ Δημοσ. Κυριακή στις 07:03 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 07:03 μμ 1 ώρα πριν, deesnider είπε Κάποια που λείπει, ή που κατέβηκε και το προκάλεσε; Κάτι πού κατέβηκε. 1
blitzNikos Δημοσ. Κυριακή στις 07:12 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 07:12 μμ Έχεις περασμένους τους drivers της AMD για την Radeon RX550 ή χρησιμοποιείς τους drivers των windows? Αν έχεις τους drivers των windows, κατέβασε τους drivers της AMD. Αν τους χρησιμοποιείς ήδη, δοκίμασε απεγκατάσταση και επανεγκατάσταση. 1
deesnider Δημοσ. Κυριακή στις 10:27 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 10:27 μμ 3 ώρες πριν, blitzNikos είπε Έχεις περασμένους τους drivers της AMD για την Radeon RX550 ή χρησιμοποιείς τους drivers των windows? Αν έχεις τους drivers των windows, κατέβασε τους drivers της AMD. Αν τους χρησιμοποιείς ήδη, δοκίμασε απεγκατάσταση και επανεγκατάσταση. Δεν έστησα εγώ τον υπολογιστή και ομολογώ ότι δεν ξέρω. Πώς μπορώ να διαπιστώσω ποιους drivers έχει περασμένους; Δεν είναι όμως μυστήριο να είναι θέμα drivers και να «κλώτσησε» μετά από 2 χρόνια, χωρίς να έχω αλλάξει εγώ κάτι; Βλέπω ότι υπάρχει εγκατεστημένο αυτό, δεν ξέρω αν σού λέει κάτι:
sakisgri Δημοσ. Κυριακή στις 11:40 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:40 μμ 53 λεπτά πριν, deesnider είπε Δεν έστησα εγώ τον υπολογιστή και ομολογώ ότι δεν ξέρω. Πώς μπορώ να διαπιστώσω ποιους drivers έχει περασμένους; Δεν είναι όμως μυστήριο να είναι θέμα drivers και να «κλώτσησε» μετά από 2 χρόνια, χωρίς να έχω αλλάξει εγώ κάτι; Βλέπω ότι υπάρχει εγκατεστημένο αυτό, δεν ξέρω αν σού λέει κάτι: Στο "Audio & Video" tab τι βγάζει? Επίσης άσχετο με αυτό, αν κάνεις δεξί click πάνω στο εικονίδιο για τον ήχο κάτω δεξιά (στην Γραμμή Εργασιών) και πατήσεις στο "Ρυθμίσεις ήχου" θα ανοίξει ένα παράθυρο. Όπως θα δεις στην φώτο κάτω εγώ έχω επιλεγμένο το "Ηχεία" αν η οθόνη μου είχε ηχεία και ήθελα ήχο σε αυτά θα επέλεγα το πρώτο, και δίπλα έχει ένα βέλος, αν πατήσεις σε αυτό έχει και άλλες ρυθμίσεις όπως "Να επιτρέπεται στις εφαρμογές και τα Windows η χρήση αυτής της συσκευής για ήχο" με δυο επιλογές "Να μην επιτρέπεται" και "Αποδοχή" δες και αυτό μια.
deesnider Δημοσ. Δευτέρα στις 12:55 πμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 12:55 πμ 1 ώρα πριν, sakisgri είπε Στο "Audio & Video" tab τι βγάζει? Επίσης άσχετο με αυτό, αν κάνεις δεξί click πάνω στο εικονίδιο για τον ήχο κάτω δεξιά (στην Γραμμή Εργασιών) και πατήσεις στο "Ρυθμίσεις ήχου" θα ανοίξει ένα παράθυρο. Όπως θα δεις στην φώτο κάτω εγώ έχω επιλεγμένο το "Ηχεία" αν η οθόνη μου είχε ηχεία και ήθελα ήχο σε αυτά θα επέλεγα το πρώτο, και δίπλα έχει ένα βέλος, αν πατήσεις σε αυτό έχει και άλλες ρυθμίσεις όπως "Να επιτρέπεται στις εφαρμογές και τα Windows η χρήση αυτής της συσκευής για ήχο" με δυο επιλογές "Να μην επιτρέπεται" και "Αποδοχή" δες και αυτό μια. Στο "Audio & Video" tab, δείχνει αυτό: Μέχρι χθες, δεδομένου ότι δεν είχα συνδεδεμένα εξωτερικά ηχεία, στις ρυθμίσεις ήχου των windows, η μοναδική επιλογή ήταν αυτή: Πλέον, με συνδεδεμένα τα εξωτερικά ηχεία στην on board, εμφανίζεται και αυτή: την οποία, όταν έχω επιλεγμένη, το εικονίδιο τού ήχου στη γραμμή εργασιών είναι αυτό: και έχω ήχο κανονικά. Αν επιλέξω την LG, δεν έχω ήχο πουθενά και το εικονίδιο είναι έτσι: Αυτό το «βελάκι» με τις επιπλέον επιλογές που λες, δεν το βλέπω κάπου (ο πίνακας ρυθμίσεων στο δικό σου, φαίνεται κάπως διαφορετικός από το δικό μου.)
infin1tyGR Δημοσ. Δευτέρα στις 04:23 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:23 πμ Εγώ θα επαναλάβω αυτό που είπε κι ο nickol-us, κι ας είναι το προφανές. Αυτό που δείχνεις είναι ίδιο με το εικονίδιο του mute. Αν πατήσεις εκεί πάνω αλλάζει κάτι; 1
sakisgri Δημοσ. Δευτέρα στις 07:06 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:06 πμ 6 ώρες πριν, deesnider είπε Στο "Audio & Video" tab, δείχνει αυτό: Μέχρι χθες, δεδομένου ότι δεν είχα συνδεδεμένα εξωτερικά ηχεία, στις ρυθμίσεις ήχου των windows, η μοναδική επιλογή ήταν αυτή: Πλέον, με συνδεδεμένα τα εξωτερικά ηχεία στην on board, εμφανίζεται και αυτή: την οποία, όταν έχω επιλεγμένη, το εικονίδιο τού ήχου στη γραμμή εργασιών είναι αυτό: και έχω ήχο κανονικά. Αν επιλέξω την LG, δεν έχω ήχο πουθενά και το εικονίδιο είναι έτσι: Αυτό το «βελάκι» με τις επιπλέον επιλογές που λες, δεν το βλέπω κάπου (ο πίνακας ρυθμίσεων στο δικό σου, φαίνεται κάπως διαφορετικός από το δικό μου.) Είναι γιατί έχω Windows 11 και έχεις Windows 10. Αλλά οι επιπλέον ρυθμίσεις σε εσένα πρέπει να είναι στο "Manage sound devices" επίσης δες/πάτα και το "Troubleshoot" Να πω και κάτι άλλο, υπάρχει περίπτωση να είναι κάποια ρύθμιση από πλευράς οθόνης?
sakis han Δημοσ. Δευτέρα στις 07:33 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:33 πμ 6 ώρες πριν, deesnider είπε Αν επιλέξω την LG, δεν έχω ήχο πουθενά και το εικονίδιο είναι έτσι: Ρε φιλε καλα σου λεει ο @nickol-us και ο @infin1tyGR αφου ειναι στο mute πως περιμενεις να εχεις ηχο?....πατα πανω στο εικονιδιο να ξεμπλοκαρει.
Hacker?pcs Δημοσ. Δευτέρα στις 09:08 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:08 πμ (επεξεργασμένο) Είναι στο mute όπως σωστά σου λένε, όταν υπάρχει πρόβλημα το εικονίδιο είναι άλλο, ένα κόκκινο Χ προς τα κάτω όχι αυτό που δείχνεις: Επεξ/σία Δευτέρα στις 09:08 πμ από Hacker?pcs
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα