Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Kass35 είπε

Έχουμε πάει στο παρελθόν και "καήκαμε".

Το ότι έχετε τόσα προβλήματα σε τόσους μαστόρους μήπως σημαίνει κάτι για το αμάξι;Οτι πχ είναι πολύ ταλαιπωρημένο;

• Like 1
  • Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, dkstopo είπε

πρωτα πρεπει να βρεις καποιον εμπειρογνώμονα που να πιστοποιήσει ότι ο μπεκας εκανε ζημια...  

Αυτο ακριβως.

Λιγο δύσκολο να σου προκάλεσε επιπλέον βλαβη η αλλαγη μπεκ.

Πιθανον να ειναι κατι αλλο και να θελει επιπλέον ψαξιμο .

Επισης εισαι σίγουρος οτι εγινε αλλαγη και οχι απλως καθαρισμός τους;

Τελος θεωρώ πολυ δυσκολο να βγαλεις ακρη με καποιον δικηγόρο.

Στην ουσια το μονο που θα μπορέσεις να κανεις ειναι με καποιο εξωδικο να απειλήσεις για επιστροφή χρημάτων και εγκατάσταση εκ νεου των παλιών μπεκ.

Ακομα και αυτο ομως απαιτει να δωσεις κάποια αμοιβη στον τεχνικό ( στο μπεκα σου) για αυτην την επιπλέον αλλαγη .

Δηλαδη μπορεις να παρει επιστροφή  την αξια των ανταλλακτικών αλλα οχι της εργασίας

Για να αποδείξεις οτι ο συγκεκριμένος σου χαλασε το αυτοκίνητο θα πρεπει να προσλάβεις καποιον αλλον τεχνικο που να πιστοποιεί οτι υπηρξε λαθος απο τον μπεκα σου που προξένησε βλάβη.

Δυσκολα πραγματα.

Δημοσ.
20 minutes ago, cinemusic said:

Ακομα και αυτο ομως απαιτει να δωσεις κάποια αμοιβη στον τεχνικό ( στο μπεκα σου) για αυτην την επιπλέον αλλαγη .

Δηλαδη μπορεις να παρει επιστροφή  την αξια των ανταλλακτικών αλλα οχι της εργασίας

Αν δεν έκανε την αλλαγή με τα παλιά, τότε θα μπορούσε να απαιτήσει μόνο τα εργατικά.
Αν του βάλει τα παλιά πάνω, μπορεί (και πρέπει) να απαιτήσει ΚΑΙ τα εργατικά.

Σε άσχετη περίπτωση γνωστού μου υβριδικό αυτοκίνητο, έγιναν εργασίες στο αυτοκίνητο που -υποτίθεται- έλυναν το πρόβλημα, αλλά τελικά τα έκανε χειρότερα.
Αν θυμάμαι καλά τον τύπο του εγγράφου, με εξώδικο λύθηκε το θέμα των χρημάτων. Επεστράφησαν όλα στο ακέραιο. Αλλά υπήρχαν αποδείξεις, συνομιλίες, εγγραφές στο βιβλίο κλπ. Νομίζω ήταν κάπου στα 2Κ+ €.

Δημοσ.

Ακόμα και αν υποθέσουμε, για την οικονομία της κουβέντας, πως έχετε δίκιο σε όλα και τα πράγματα έγιναν ακριβώς όπως τα περιγράψατε και πως ο "μπεκάς" ευθύνεται για την βλάβη του οχήματος σας, δεν μπορεί να ασκηθεί καμία δίωξη εναντίον του. Δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα εν προκειμένω, παρά μόνο συμβατική ευθύνη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Απευθυνθείτε όπου σας είπαν και οι υπόλοιποι (Συνήγορο κτλ.), αλλά και μια νομική συμβουλή είτε από την νομική προστασία του αυτοκινήτου (εφόσον διαθέτετε) ή από δικηγόρο της επιλογής σας δεν βλάπτει, προκειμένου να δείτε πως και αν θα κινηθείτε νομικά. Δίωξη (ποινική) όμως όπως λέτε, το ξεχνάτε. 

Καλή τύχη.

• Like 3
Δημοσ.
7 hours ago, Kass35 said:

Νομική προστασία; Τι εννοείς;

Αν έχεις τη συγκεκριμένη κάλυψη στο ασφαλιστήριο, είναι αρκετά πιθανό να καλύπτει τα έξοδα δικηγόρου για διεκδίκηση από συνεργείο, ρώτα τον ασφαλιστή/ασφαλιστική σου.

Δημοσ.

Αρχικά πρέπει να βρεις τι πρόβλημα έχει το αυτοκίνητο. Χωρίς να ξέρεις τι πρόβλημα έχει κατηγορείς κάποιον ότι στο χάλασε. Μπορεί πολύ απλά να μην είχαν θέμα τα μπεκ και ότι είχε επιδεινώθηκε.  Μπορεί να έκανες μια αχρείαστη επισκευή που είναι ένα θέμα αλλά διαφορετικό απο το να λες μου χάλασε το συνεργείο το αυτοκίνητο.

Το ότι δεν σε είχε αφήσει ποτέ δεν λέει τίποτα. Όπως έγραψες είχες θέματα και με άλλο συνεργείο. Ούτε πόσο παλιό είναι ούτε πόσα χιλιόμετρα έχει το αυτοκίνητο, ούτε τι συντήρηση έχεις κάνει γράφεις και στην τελική όλα τα αυτοκίνητα χαλάνε και χρειάζονται επισκευές και το πρόβλημα είναι ότι αν σε χρεώσει ένα συνεργείο για μια διάγνωση μια δυο ώρες ή ατάκα των πιο πολλών είναι «γιατί ρε μάστορα τι έκανες και θέλεις χ ευρω;”. Επίσης λίγα συνεργεία έχουν σωστά διαγνωστικά εργαλεία γιατί ο πελάτης δεν πληρώνει και υπάρχει αυτός ο κύκλος του άλλαξε αυτό και βλέπουμε.

Τώρα για την απόδειξη να σου πω όπως τα περιγράφεις τι πιστεύω, δεν ήθελες να πληρώσεις ΦΠΑ, και το συνεργείο τον βόλευε τα μαύρα και αν δεν είχες θέμα μετά την επισκευή όλοι θα ήταν ευχαριστημένοι. Στράβωσαν τα πράγματα τώρα και κατάλαβες ότι χωρίς απόδειξη δυσκολεύει το θέμα να κάνεις κάτι και δεν σου αρέσει.

Πήγες το αυτοκίνητο να σου αλλάξει τα μπεκ, στο έκανε (υποθέτω), και τώρα το ξαναπάς γιατί είναι ακόμη χαλασμένο. Αν ασχοληθεί μια ώρα να στο κοιτάξει τι έχει θα τον πληρώσεις για τον χρόνο του; Είμαι σίγουρος ότι αν σου κόψει ένα τιμολόγιο ΠΥ θα κάνεις φασαρία, γιατί λοιπόν να αφήσει το συνεργείο ένα άλλο αμάξι που θα πληρωθεί να φτιάξει για να κοιτάξει το δικό σου τσάμπα ; Βάλε τον εαυτό σου λίγο στη θέση του συνεργείου. 

Καταλαβαίνω ότι δεν έχεις αυτοκίνητο να κάνεις την δουλειά σου, έχεις πληρώσει χρήματα και έχεις χαλασμένο αμάξι αλλά από αυτά που περιγράφεις μάλλον πρέπει να το ξανασκεφθείς. Ξεκινάς από λάθος βάση. Βρες τι έχει το αμάξι πρώτα. 

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 16/2/2025 στις 3:02 ΜΜ, Kass35 είπε

ριν από περίπου δύο ενδομάδες πήγα σε έναν μπεκά (ο οποίος υποτίθεται ότι είναι εξειδικευμένος σε κινητήρες diesel) για να μου κάνει πλήρη αντικατάσταση στα μπεκ του αυτοκινήτου μου (citroen c2). Ο λόγος που προχωρήσαμε στην αντικατάσταση τους ήταν ότι το αυτοκίνητο τον τελαυταίο καιρό είχε αρχίσει να μου κάνει κάτι κόλπα του τύπου να κατεβάζει και να ανεβάζει απότομα τις στροφές εν κινήσει και ο "μάστορας" μας είπε ότι πέραν πάσης αμφιβολίας ήταν θέμα των μπεκ (το ίδιο μας είπαν και από το συνεργείο που το πηγαίνω συνήθως βέβαια αυτοί δεν το είπαν με απόλυτη σιγουριά). Θεώρησα λοιπόν ότι το να το πάω σε έναν μπεκά και όχι στο συνεργείο που το πηγαίνω συνήθως θα ήταν το καλύτερο μιας και υποτίθεται ότι ο πρώτος είναι πιο εξειδικευμένος σε αυτή ακριβώς τη δουλειά, κάτι που το μετάνιωσα οικτρά όπως αποδείχτηκε. 

Αρχικά έβγαλες πόρισμα για την φύση της βλάβης, όπου δεν υπάρχει νομίζω ή μπορεί υπάρχει ξέρω ή δεν ξέρω, υποκαθιστώντας τον μηχανικό και με ευχές δεν φτιάχνεται ένα αυτοκίνητό, σου διαφεύγει το σενάριο να είχαν όντως πρόβλημα τα μπεκ, να αντικαταστάθηκαν σωστά και να έχει και άλλη βλάβη το αυτοκίνητο όπου στην παρουσίασε τώρα ή απλά δεν διαγνώστηκε σωστά, όμως αυτό από το να βγαίνεις και να γράφεις ότι σου έκανε ζημιά απέχει όσο η γη με την σελήνη και μπορεί να μην σου αρέσει είτε γιατι εσύ και ο άντρας σου δεν καταλαβαίνετε είτε με ένα παπα να επισκευάσετε και άλλη βλάβη δωρεάν, όπου δεν παίζει το συνεργείο σου είναι 100% υπεύθυνο για την σωστή διάγνωση φυσικά και δεν έχει δεν είναι σίγουροι αν δεν είναι δεν αναλαμβάνουν, ο μπεκάς που κατηγορείς είναι ο λιγότερο υπεύθυνος σε κάθε περίπτωση, όταν σου είπαν δεν είναι σίγουροι αλλάζεις συνεργείο προφανώς

Δημοσ.

Ήμουν σε αντίστοιχη περίπτωση και απλώς άφησα το πετρελαιάκι μου στο συνεργείο που εμπιστεύομαι και αυτός έστειλε 3 εξαρτήματα για επισκευή σε εξειδικευμένα συνεργεία (τουρμπινάς, επισκευαστής αντλιών υψηλης πίεσης και μπεκάς) και τέλος πήρα το αυτόκινητο μου σε καλή κατάσταση. Και δεν λέω σε άψογη γιατί μετά από αυτές τις επισκευές, και κάποιους αισθητήρες, έβγαζε κάθε 1000χλμ ένα σφάλμα που έσβηνε μόνο του μετά από μερικά λεπτά.

Να σημειώσω ότι δεν είχα κανένα πρόβλημα, αλλά στο service των 10 χιλχλμ ακούσαμε λίγο την καδένα στην κρύα εκκίνηση, την τουρμπινα στο άφημα κάποιες φορές μεταβλητής γεωμετρίας, ίχνη πετρελαίου από την αντλία υψηλής στη φλάτζα και μετά από 150χιλχλμ ε τα μπεκ ήθελαν έλεγχο και καθάρισμα (καινούρια έχουμε 200-300 το ένα δεν ρισκάρεις). Έφυγε ένα 1000 και μετά από 6 μήνες το πούλησα γιατί αποφασίσαμε για ηλεκτρικό... Ο νέος ιδιοκτήτης το πήρε καινούριο, του το είπε και το συνεργείο του.

Δημοσ.

Το θεμα ειναι οτι δεν εχεις αυτοκινητο και οποια καταγγελια και να κάνεις θα τραβηξει μακρια

Ακρη δεν θα βρεις με το συνεργειο

Προσπαθησε με αλλο τροπο

Αντιστοιχη βλαβη ειχε το αυτοκινητο της κορης μου (Α140) και δεν μπορουσε κανενας να βρει λυση

Τελικα ηταν η πεταλουδα του  γκαζιου. Αλλαγη με μια μεταχειρισμενη και ολα καλά τωρα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εσείς φταίτε που πήγατε σε εξειδικευμένο συνεργείο μπεκ οπότε ο άνθρωπος εκεί το μόνο που ξέρει είναι να αλλάζει τα μπεκ ....τα άλλαξε όπως και του υποδειξατε τάχα μου ότι φταίνε αυτά για την βλάβη σας αλλά όπως φαίνεται δεν προέρχεται από εκεί το πρόβλημα ....έπρεπε να πάτε σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο citroen όπου θα είχαν την δυνατότητα να τσεκαρουν πιο πολλά πράγματα που ίσως δημιουργούν την δυσλειτουργία ...τώρα είναι αργά ...θα πάτε στο συνεργείο σας και θα αρχίσετε να αλλάζετε πράγματα μέχρι να λυθεί το πρόβλημα του αυτοκινήτου ...δεν είστε η πρώτη που συμβαίνει αυτό ...πριν δέκα χρόνια είχα αλλάξει ένα κάρο πράγματα στο αυτοκίνητο μου σε μάστορα της πλάκας για να διορθωθεί το πρόβλημα ανεβάσματος της θερμοκρασίας ..μόνο τα εξουσιοδοτημένα φέρουν επίσημα ευθύνη για τις εργασίες τους και έχουν την εμπειρία και την υποδομή οργάνων για να βρουν το πρόβλημα του κάθε αυτοκινήτου ...αλλά δυστυχώς πληρώνονται αρκετά πιο ακριβά ...σε μάστορες γενικής φύσεως δεν πρόκειται να βγάλετε άκρη μόνο χάσιμο χρόνου και χρημάτων ...αυτό είναι το τίμημα της φθηνότερης εργασίας ότι δεν υπάρχει ευθύνη για τίποτα ...καλή συνέχεια σας εύχομαι ...δεν είστε η πρώτη ούτε η τελευταία που συμβαίνει αυτό ...την επόμενη φορά να απευθυνθείτε σε σωστό εξουσιοδοτημένο συνεργείο 

Επεξ/σία από agap
  • Like 1
Δημοσ.

για τι κοστος μιλαμε ολη η φασαρια με τον μπεκα? παντως να ξερετε οτι στην ελλαδα οι δικηγοροι και δικαστες ειναι για να βγαζουν το μεροκαματο τους και οχι για να βρισκεις το δικιο σου. προσπαθησε εαν εχεις δικιο και εαν ειναι οπως τα λες τουλαχιστον να παρεις μερος των χρηματων σου, γιατι ολο το ποσο δεν θα σου το δωσει. πολυ περισσοτερο δε εαν δεν υπαρχει και αποδειξη η εχει κοπει μικροτερη της πραγματικης αξιας. καλη τυχη.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, xsterg είπε

για τι κοστος μιλαμε ολη η φασαρια με τον μπεκα?

700 ευρώ.

Αρχικά, ξαναανέφερα και παραπάνω ότι δε θεωρώ σύμπτωση ότι όλα αυτά έγιναν ΑΜΕΣΩΣ μετά την αλλαγή των μπεκ. Μπορεί να μην οφείλεται η βλάβη στα μπεκ αυτά καθεαυτά αλλά κάτι να πειράχτηκε στα πλαίσια της αλλαγής και έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Όπως και να έχει εγώ δεν απευθύνθηκα σε έναν επαγγελματία για ν ακάθομαι μόνη μου να ψάχνω να βρω τι έχει το αυτοκίνητο. Υποτίθεται ότι για αυτό τους πληρώνουμε.

Παιδιά, το ότι κάναμε βλακεία που πήγαμε σε μη εξουσιοδοτημένο συνεργείο το ξέρουμε, ευχαριστούμε πολύ αλλά δε βοηθά πουθενά αυτό τώρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα σου πω μια ιστορία τώρα που έχει έμμεση σχέση.

Είχα πάει στον έμπιστο μηχανικό μου ένα παλιό με καρμπυρατέρ αμάξι μετά απο ακινησία, για να το σουλουπώσει και να μπορώ να το κυκλοφορώ σαν άνθρωπος,

Εκανε ο άνθρωπος ότι έκανε, και αφού ρύθμισε την προπορεία της ανάφλεξης, βρέθηκα μετά απο κάποια χλμ που το έβγαλα έξω να κάνει κάτι άσχετες διακοπές.

Ηταν κάτι που δεν έκανε ποτέ το αμάξι στο παρελθόν αλλά δεν έδωσα και ιδιαίτερη σημασία καθώς δεν ήταν έντονο.

Ελα όμως με το πέρασμα του χρόνου άρχισε να να γίνεται όλο και ποιό έντονο. 

Και έλεγα τι σκατά έκανε και πείραξε το αμάξι. 

Αλλά είχε περάσει αρκετός χρόνος απο τότε, οπότε λέω με τι μούτρα θα πατήσω να του πώ τι.

Και φτάνουμε στο σήμερα όπου δούλευε λες και ήταν με 3 κυλίνδρους.

Ανακάλυψε ο υιός αφού το σκάλιξε λίγο, ότι είχε χαλάσει μια τσιμούχα στο σερβόφρενο με αποτέλεσμα να ρουφάει αέρα απο εκεί και να έχει αυτή την αλλόκοτη συμπεριφορά.

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι όπως στην δική μου περίπτωση έτσι και στην δική σου, μπορεί κάτι άλλο να ήταν έτοιμο να παραδώσει πνεύμα και έγινε παράλληλα με την αλλαγή των μπεκ και θεωρείς ότι φταίει ο μπεκάς.

Εν κατακλείδι θέλει αρκετό ψάξιμο πριν φτάσεις στο τελικό συμπέρασμα.

Επεξ/σία από piiii
  • Like 1
Δημοσ.

το ότι δεν σε είχε αφήσει πότε πριν το θεωρό θαύμα για γαλλικό αμάξι.. τώρα ακόμα και τα συμπτώματα που περιγράφεις μπορεί να ήταν προπομποί τις πλήρους δυσλειτουργίας... ο τακτικός σου μηχανικός απέτυχε να κάνει διάγνωση ... και σου είπε ένα πιθανό αίτιο ...και εσύ πήγες σε άλλο μηχανικό και του είπες κανε μια συγκεκριμένη δουλειά την οποία και έκανε...τώρα αν στο ενδιάμεσο τα κακάρωσε το πραγματικό εξάρτημα που έφταιγε... δεν φέρει καμία ευθύνη...εσύ του είπες άλλαξε μπεκ,χωρίς να ξέρεις την πραγματική βλάβη

• Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...