Kass35 Δημοσ. Κυριακή στις 03:02 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 03:02 μμ Καλησπέρα σας. Αποφάσισα να φτιάξω ένα καινούριο θέμα (για όσους δεν έχουν δει προηγούμενο θέμα μου για αλλαγή σε μπεκ αυτοκινήτου) για το αν υπάρχει τρόπο άσκησης δίωξης σε συνεργείο για λάη που προκάλεσε στο αυτοκίνητο. Εηγούμαι: Πριν από περίπου δύο ενδομάδες πήγα σε έναν μπεκά (ο οποίος υποτίθεται ότι είναι εξειδικευμένος σε κινητήρες diesel) για να μου κάνει πλήρη αντικατάσταση στα μπεκ του αυτοκινήτου μου (citroen c2). Ο λόγος που προχωρήσαμε στην αντικατάσταση τους ήταν ότι το αυτοκίνητο τον τελαυταίο καιρό είχε αρχίσει να μου κάνει κάτι κόλπα του τύπου να κατεβάζει και να ανεβάζει απότομα τις στροφές εν κινήσει και ο "μάστορας" μας είπε ότι πέραν πάσης αμφιβολίας ήταν θέμα των μπεκ (το ίδιο μας είπαν και από το συνεργείο που το πηγαίνω συνήθως βέβαια αυτοί δεν το είπαν με απόλυτη σιγουριά). Θεώρησα λοιπόν ότι το να το πάω σε έναν μπεκά και όχι στο συνεργείο που το πηγαίνω συνήθως θα ήταν το καλύτερο μιας και υποτίθεται ότι ο πρώτος είναι πιο εξειδικευμένος σε αυτή ακριβώς τη δουλειά, κάτι που το μετάνιωσα οικτρά όπως αποδείχτηκε. Μας αλλάζει λοιπόν τα μπεκ ο τύπος, πάει ο άνδρας μου του δίνει τα χρήματα και μόλις πάει να πάρει το αυτοκίνητο, αυτό δεν έπαιρνε μπρος. Να σημειωθεί ότι το αυτοκίνητο εκτός από τις περιπτώσεις που μας έκανε το "κόλπο" που περιέγραψα πιο πάνω ΔΕΝ μας είχε αφήσει ποτέ. Μάλιστα, ο λόγος που βιαστήκαμε να αλλάξουμε τα μπεκ είναι να προλάβουμε να ΜΗΝ μας αφήσει στο μέλλον. Τέλος πάντων, το αφήνει εκεί και του είπε ο μπεκάς ότι θα το κοιτάξει. Μετά από λίγες μέρες μας καλεί και μας λέει ότι το αυτοκίνητο είναι έτοιμο. Μάλιστα διαβεβαίωσε τον άντρα μου ότι δεν υπάρχει πρόλημα. Το πήραμε, το φέραμε σπίτι. Μετά από δύο ημέρες ακινησίας ο άντρας μου χρειάστηκε να το πάρει σε ταξίδι και μετά από μισή ώρα τον άφησε στο δρόμο. Παίρνει την οδική και πάει και το αφήνει μπροστά στο συνεργείο του μπεκά. Ξανά η ίδια ιστορία. "'Αστο να το δώ και βλέπουμε". Μετά από μία ενδομάδα το αυτοκίνητο είναι ακόμα εκεί και υποτίθεται ότι το ψάχνει. Κάνει ένα ντου ο άντρας μου κάποια στιγμή και όπως ήταν αναμενόμενο το είχε έξω σε μία γωνιά και φυσικά ούτε που είχε ασχοληθεί. Αρχίζει ο άντρας μου τις φωνές και ο μπεκάς του είπε ότι μάλλον χρειάζεται να το πάμε στο συνεργείο που πηγαίνουμε συνήθως (θέλοντας φυσικά να αποποιηθεί της ευθύνης του και να πληρώσουμε εμείς μία βλάβη που προκλήθηκε από αυτόν). Ο άντρας μου του είπε ότι αυτός είναι υπεύθυνος για τη βλάβη που έχει δημιουργηθεί και ότι εμείς δεν πρόκειται να το πάμε πουθενά. Σε αυτόν το πήγαμε και από αυτόν θα το παίρναμε φτιαγμένο. Long story short: Όπως έχω καταλάβει δεν πρόκειται αυτός να κάνει τίποτα από μέρους του (εφόσον έχει πάρει τα λεφτά του και σκοτίστηκε). Εγώ όμως είμαι αποφασιμένη να το τραβήξω μέχρι εκεί που δεν πάει (το αυτοκίνητο είναι στο όνομά μου και εγώ πληρώνω για τα πάντα). Δεν μας έδωσε απόδειξη για τις υπηρεσίες του όμως έχει σημειώσει στο βιβλίο service (κατόπιν πίεσης από τον άντρα μου βέβαια) την αντικατάσταση των μπεκ (αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο). Έρχομαι λοιπόν να ρωτήσω: τι μπορεί να γίνει και πως μπορεί αυτός να πιεστεί ώστε εν τέλει να αναλάβει τυχόν επιπρόσθετα έξοδα που προκλήθηκαν από δική του ευθύνη; Αν δε γίνει τίποτα μέχρι και σε δικηγόρο μπορώ να φτάσω, το θέμα όμως είναι να μη φτάσουμε μέχρι εκεί (αν γίνεται). 2
korakios Δημοσ. Κυριακή στις 03:08 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 03:08 μμ 4 λεπτά πριν, Kass35 είπε Έρχομαι λοιπόν να ρωτήσω: τι μπορεί να γίνει και πως μπορεί αυτός να πιεστεί ώστε εν τέλει να αναλάβει τυχόν επιπρόσθετα έξοδα που προκλήθηκαν από δική του ευθύνη; Ίσως Συνήγορος του Καταναλωτή 4 λεπτά πριν, Kass35 είπε Δεν μας έδωσε απόδειξη για τις υπηρεσίες του όμως έχει σημειώσει στο βιβλίο service (κατόπιν πίεσης από τον άντρα μου βέβαια) την αντικατάσταση των μπεκ (αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο). Πάλι καλά , αλλιώς τίποτε δε θα μπορούσατε να κάνετε ΣΔΟΕ ? 5 λεπτά πριν, Kass35 είπε Αν δε γίνει τίποτα μέχρι και σε δικηγόρο μπορώ να φτάσω, το θέμα όμως είναι να μη φτάσουμε μέχρι εκεί (αν γίνεται). χλωμό να μη φτάσετε 3
bill999r Δημοσ. Κυριακή στις 03:51 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 03:51 μμ Μπορεί όντως η βλάβη να είναι άσχετη με την αλλαγή των μπεκ.. μπορεί εξαρχής να ήταν θέμα αντλίας και να αλλάξατε λάθος πράγματα. Αν πας σε δικηγόρο το μόνο που θα κάνεις είναι να χάσεις χρόνο κ χρήμα. Σε πρώτη φάση ζητά τα λεφτά σου πίσω ώστε να πας αλλού. Θεωρώ ότι δεν θα στα δώσει όλα αλλά ένα ποσοστό. Μετά άλλαξε συνεργείο. Θεωρώ πάντως ότι η βλάβη που περιγράφεις είναι άσχετη με την εργασία του. Τα μπεκ είναι βάλε βγάλε, δεν είναι καμία επιστήμη. Ίσως κάποιο από τα μπεκ να είναι ελαττωματικό βέβαια κ να παρουσιάζει αυτά τα συμπτώματα. 6
Ukforthemoment Δημοσ. Κυριακή στις 04:47 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 04:47 μμ 53 λεπτά πριν, bill999r είπε Θεωρώ πάντως ότι η βλάβη που περιγράφεις είναι άσχετη με την εργασία του. Τα μπεκ είναι βάλε βγάλε, δεν είναι καμία επιστήμη. Ίσως κάποιο από τα μπεκ να είναι ελαττωματικό βέβαια κ να παρουσιάζει αυτά τα συμπτώματα. Αν χρειάζεται να τα δηλώσει στην ECU τότε χρειάζεται και τα ανάλογα μηχανήματα. 4
villasg Δημοσ. Κυριακή στις 08:36 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 08:36 μμ Αν εχετε νομικη προστασια ξεκινηστε απο εκει
2MM Δημοσ. Κυριακή στις 09:40 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 09:40 μμ 1 ώρα πριν, villasg είπε Αν εχετε νομικη προστασια ξεκινηστε απο εκει Δεν ειναι μονο για ατυχηματα?
tzotzo Δημοσ. Κυριακή στις 10:15 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:15 μμ 6 hours ago, bill999r said: Αν πας σε δικηγόρο το μόνο που θα κάνεις είναι να χάσεις χρόνο κ χρήμα. να κατι τετοια βλεπω και μου γυρναει το κεφαλι. Αν εχουν δικιο δεν θα χασουν τιποτα.
villasg Δημοσ. Κυριακή στις 10:21 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:21 μμ 42 λεπτά πριν, 2MM είπε Δεν ειναι μονο για ατυχηματα? παρεχει και νομικες συμβουλες ομως
bill999r Δημοσ. Κυριακή στις 11:25 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:25 μμ 1 ώρα πριν, tzotzo είπε να κατι τετοια βλεπω και μου γυρναει το κεφαλι. Αν εχουν δικιο δεν θα χασουν τιποτα. Φίλε μου ας έχουν όλα τα δικια του κόσμου. Σε αυτή τη χώρα πιστεύεις ότι θα βρουν το δίκιο τους; Και αν το βρουν με το κόστος και σε πόσα χρόνια; Αντικειμενικά αυτό που τους καίει είναι να φτιαχτεί το αυτοκίνητό τους. Αν δεν φτιαχτεί απλά θα ταλαιπωρηθουν και θα συνεχίσουν να ρίχνουν λεφτά στον δικηγόρο με αμφίβολα αποτέλεσματα. Ας προσπαθήσουν να τα βρούν εξωδικαστικά για αρχή, διαφορετικά σειρά έχει ο συνήγορος του καταναλωτή και τα υπόλοιπα που προτάθηκαν.
meletis_m Δημοσ. Δευτέρα στις 12:23 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:23 πμ 7 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Αν χρειάζεται να τα δηλώσει στην ECU τότε χρειάζεται και τα ανάλογα μηχανήματα. Για να ασχολείται με τα μπεκ προφανώς θα έχει προμηθευτεί και τα απαραίτητα διαγνωστικά για κωδικοποίηση . Αλλιως δε θα το αναλαμβανε. Αλλά και πάλι δε είναι σίγουρο ότι είναι θέμα μπεκ . 9 ώρες πριν, Kass35 είπε Καλησπέρα σας. Αποφάσισα να φτιάξω ένα καινούριο θέμα (για όσους δεν έχουν δει προηγούμενο θέμα μου για αλλαγή σε μπεκ αυτοκινήτου) για το αν υπάρχει τρόπο άσκησης δίωξης σε συνεργείο για λάη που προκάλεσε στο αυτοκίνητο. Εηγούμαι: Πριν από περίπου δύο ενδομάδες πήγα σε έναν μπεκά (ο οποίος υποτίθεται ότι είναι εξειδικευμένος σε κινητήρες diesel) για να μου κάνει πλήρη αντικατάσταση στα μπεκ του αυτοκινήτου μου (citroen c2). Ο λόγος που προχωρήσαμε στην αντικατάσταση τους ήταν ότι το αυτοκίνητο τον τελαυταίο καιρό είχε αρχίσει να μου κάνει κάτι κόλπα του τύπου να κατεβάζει και να ανεβάζει απότομα τις στροφές εν κινήσει και ο "μάστορας" μας είπε ότι πέραν πάσης αμφιβολίας ήταν θέμα των μπεκ (το ίδιο μας είπαν και από το συνεργείο που το πηγαίνω συνήθως βέβαια αυτοί δεν το είπαν με απόλυτη σιγουριά). Θεώρησα λοιπόν ότι το να το πάω σε έναν μπεκά και όχι στο συνεργείο που το πηγαίνω συνήθως θα ήταν το καλύτερο μιας και υποτίθεται ότι ο πρώτος είναι πιο εξειδικευμένος σε αυτή ακριβώς τη δουλειά, κάτι που το μετάνιωσα οικτρά όπως αποδείχτηκε. Μας αλλάζει λοιπόν τα μπεκ ο τύπος, πάει ο άνδρας μου του δίνει τα χρήματα και μόλις πάει να πάρει το αυτοκίνητο, αυτό δεν έπαιρνε μπρος. Να σημειωθεί ότι το αυτοκίνητο εκτός από τις περιπτώσεις που μας έκανε το "κόλπο" που περιέγραψα πιο πάνω ΔΕΝ μας είχε αφήσει ποτέ. Μάλιστα, ο λόγος που βιαστήκαμε να αλλάξουμε τα μπεκ είναι να προλάβουμε να ΜΗΝ μας αφήσει στο μέλλον. Τέλος πάντων, το αφήνει εκεί και του είπε ο μπεκάς ότι θα το κοιτάξει. Μετά από λίγες μέρες μας καλεί και μας λέει ότι το αυτοκίνητο είναι έτοιμο. Μάλιστα διαβεβαίωσε τον άντρα μου ότι δεν υπάρχει πρόλημα. Το πήραμε, το φέραμε σπίτι. Μετά από δύο ημέρες ακινησίας ο άντρας μου χρειάστηκε να το πάρει σε ταξίδι και μετά από μισή ώρα τον άφησε στο δρόμο. Παίρνει την οδική και πάει και το αφήνει μπροστά στο συνεργείο του μπεκά. Ξανά η ίδια ιστορία. "'Αστο να το δώ και βλέπουμε". Μετά από μία ενδομάδα το αυτοκίνητο είναι ακόμα εκεί και υποτίθεται ότι το ψάχνει. Κάνει ένα ντου ο άντρας μου κάποια στιγμή και όπως ήταν αναμενόμενο το είχε έξω σε μία γωνιά και φυσικά ούτε που είχε ασχοληθεί. Αρχίζει ο άντρας μου τις φωνές και ο μπεκάς του είπε ότι μάλλον χρειάζεται να το πάμε στο συνεργείο που πηγαίνουμε συνήθως (θέλοντας φυσικά να αποποιηθεί της ευθύνης του και να πληρώσουμε εμείς μία βλάβη που προκλήθηκε από αυτόν). Ο άντρας μου του είπε ότι αυτός είναι υπεύθυνος για τη βλάβη που έχει δημιουργηθεί και ότι εμείς δεν πρόκειται να το πάμε πουθενά. Σε αυτόν το πήγαμε και από αυτόν θα το παίρναμε φτιαγμένο. Long story short: Όπως έχω καταλάβει δεν πρόκειται αυτός να κάνει τίποτα από μέρους του (εφόσον έχει πάρει τα λεφτά του και σκοτίστηκε). Εγώ όμως είμαι αποφασιμένη να το τραβήξω μέχρι εκεί που δεν πάει (το αυτοκίνητο είναι στο όνομά μου και εγώ πληρώνω για τα πάντα). Δεν μας έδωσε απόδειξη για τις υπηρεσίες του όμως έχει σημειώσει στο βιβλίο service (κατόπιν πίεσης από τον άντρα μου βέβαια) την αντικατάσταση των μπεκ (αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο). Έρχομαι λοιπόν να ρωτήσω: τι μπορεί να γίνει και πως μπορεί αυτός να πιεστεί ώστε εν τέλει να αναλάβει τυχόν επιπρόσθετα έξοδα που προκλήθηκαν από δική του ευθύνη; Αν δε γίνει τίποτα μέχρι και σε δικηγόρο μπορώ να φτάσω, το θέμα όμως είναι να μη φτάσουμε μέχρι εκεί (αν γίνεται). Κακώς πληρώθηκε από πριν . Ας βάλει τα παλιά μπεκ πετρελαίου και να γυρίσει τα χρήματα . Είστε όμως σίγουρη ότι η βλάβη ήταν στα μπεκ και σε καμία τρόμπα . Ο μηχανικός που κάνει τη τακτική συντήρηση τι λέει ; 1
Kass35 Δημοσ. Δευτέρα στις 08:14 πμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 08:14 πμ Καλημέρα σε όλους και σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. 16 ώρες πριν, bill999r είπε Αν πας σε δικηγόρο το μόνο που θα κάνεις είναι να χάσεις χρόνο κ χρήμα. Για ποιο λόγο; Πήγα σε κάποιον ο οποίος ανέλαβε να μου φτιάξει ένα πρόβλημα και μου δημιούργησε κάτι άλλο δε θα πρέπει κάπως να διεκδικήσω το δίκιο μου; 16 ώρες πριν, bill999r είπε Σε πρώτη φάση ζητά τα λεφτά σου πίσω ώστε να πας αλλού. Θεωρώ ότι δεν θα στα δώσει όλα αλλά ένα ποσοστό. Το σκέφτηκα αν και αμφιβάλλω σοβαρά ότι θα μου τα δώσει. 11 ώρες πριν, villasg είπε Αν εχετε νομικη προστασια ξεκινηστε απο εκει Νομική προστασία; Τι εννοείς; 8 ώρες πριν, bill999r είπε Ας προσπαθήσουν να τα βρούν εξωδικαστικά για αρχή, διαφορετικά σειρά έχει ο συνήγορος του καταναλωτή και τα υπόλοιπα που προτάθηκαν. Όντως το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να καταφύγω στο Συνήγορο του Καταναλωτή. Παρόλα αυτά, κάτι δε θα πρέπει να γίνει για όλους αυτούς που κάνουν ότι γουστάρουν χωρίς να παίρνουν την ευθύνη (δεν είναι η πρώτη φορά που "καίγομαι" από συνεργείο. Για αυτό το λόγο έχω τώρα λυσσάξει να το τραβήξω). 7 ώρες πριν, meletis_m είπε Κακώς πληρώθηκε από πριν . Ας βάλει τα παλιά μπεκ πετρελαίου και να γυρίσει τα χρήματα . Η σειρά των γεγονότων έγινε ως εξής: πήγε ο άντρας μου και ο μπεκάς του βάζει μπροστά το αμάξι ότι όλα είναι οκ. Το σβήνουνε, πήγε και τον πλήρωσε και όταν προσπάθησε να ξαναβάλει μπροστά το αμάξι αυτό δεν έπαιρνε (μέσα στο συνεργείο!). Εννοείται πως αν οτιδήποτε συνέβαινε πριν την πληρωμή δεν είχε να πάρει δεκάρα. Μπορώ όμως να του ζητήσω να επιστρέψει τα παλιά μπεκ και τα λεφτά μου;;;; 7 ώρες πριν, meletis_m είπε Είστε όμως σίγουρη ότι η βλάβη ήταν στα μπεκ και σε καμία τρόμπα . Ο μηχανικός που κάνει τη τακτική συντήρηση τι λέει ; Σε αυτή τη φάση είμαστε τώρα. Μας είπε ο μπεκάς να το πάμε στο μηχανικό μας. Όμως, αν πάρουμε το αυτοκίνητο εμείς και το πάμε και διαπιστωθεί ότι η βλάβη οφείλεται σε δικό του λάθος τότε είναι που θα κάνει την πάπια. Οπότε και εμείς το έχουμε αφήσει ώστε να το πάει ο ίδιος και φυσικά να επιβαρυνθεί τυχόν κόστος που αυτό θα έχει. 7 ώρες πριν, meletis_m είπε Για να ασχολείται με τα μπεκ προφανώς θα έχει προμηθευτεί και τα απαραίτητα διαγνωστικά για κωδικοποίηση . Αλλιως δε θα το αναλαμβανε. Ναι είχε όλα τα απαραίτητα διαγνωστικά μηχανήματα. 7 ώρες πριν, meletis_m είπε Αλλά και πάλι δε είναι σίγουρο ότι είναι θέμα μπεκ . 17 ώρες πριν, Kass35 είπε Το σκέφτηκα και αυτό αλλά δε μπορεί να είναι σύμπτωση. Δεδομένου ότι το αμάξι δε μας είχε αφήσει ποτέ πριν.
kostasbm Δημοσ. Δευτέρα στις 08:22 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:22 πμ γιατί δε πήγατε σε εξουσιοδοτημενο συνεργείο Citroen ??? από περιέργεια .....
Kass35 Δημοσ. Δευτέρα στις 08:46 πμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 08:46 πμ 23 λεπτά πριν, kostasbm είπε γιατί δε πήγατε σε εξουσιοδοτημενο συνεργείο Citroen ??? από περιέργεια ..... Έχουμε πάει στο παρελθόν και "καήκαμε". 2
Dinos1973 Δημοσ. Δευτέρα στις 09:37 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:37 πμ 18 hours ago, Kass35 said: Καλησπέρα σας. Αποφάσισα να φτιάξω ένα καινούριο θέμα (για όσους δεν έχουν δει προηγούμενο θέμα μου για αλλαγή σε μπεκ αυτοκινήτου) για το αν υπάρχει τρόπο άσκησης δίωξης σε συνεργείο για λάη που προκάλεσε στο αυτοκίνητο. Εηγούμαι: Πριν από περίπου δύο ενδομάδες πήγα σε έναν μπεκά (ο οποίος υποτίθεται ότι είναι εξειδικευμένος σε κινητήρες diesel) για να μου κάνει πλήρη αντικατάσταση στα μπεκ του αυτοκινήτου μου (citroen c2). Ο λόγος που προχωρήσαμε στην αντικατάσταση τους ήταν ότι το αυτοκίνητο τον τελαυταίο καιρό είχε αρχίσει να μου κάνει κάτι κόλπα του τύπου να κατεβάζει και να ανεβάζει απότομα τις στροφές εν κινήσει και ο "μάστορας" μας είπε ότι πέραν πάσης αμφιβολίας ήταν θέμα των μπεκ (το ίδιο μας είπαν και από το συνεργείο που το πηγαίνω συνήθως βέβαια αυτοί δεν το είπαν με απόλυτη σιγουριά). Θεώρησα λοιπόν ότι το να το πάω σε έναν μπεκά και όχι στο συνεργείο που το πηγαίνω συνήθως θα ήταν το καλύτερο μιας και υποτίθεται ότι ο πρώτος είναι πιο εξειδικευμένος σε αυτή ακριβώς τη δουλειά, κάτι που το μετάνιωσα οικτρά όπως αποδείχτηκε. Μας αλλάζει λοιπόν τα μπεκ ο τύπος, πάει ο άνδρας μου του δίνει τα χρήματα και μόλις πάει να πάρει το αυτοκίνητο, αυτό δεν έπαιρνε μπρος. Να σημειωθεί ότι το αυτοκίνητο εκτός από τις περιπτώσεις που μας έκανε το "κόλπο" που περιέγραψα πιο πάνω ΔΕΝ μας είχε αφήσει ποτέ. Μάλιστα, ο λόγος που βιαστήκαμε να αλλάξουμε τα μπεκ είναι να προλάβουμε να ΜΗΝ μας αφήσει στο μέλλον. Τέλος πάντων, το αφήνει εκεί και του είπε ο μπεκάς ότι θα το κοιτάξει. Μετά από λίγες μέρες μας καλεί και μας λέει ότι το αυτοκίνητο είναι έτοιμο. Μάλιστα διαβεβαίωσε τον άντρα μου ότι δεν υπάρχει πρόλημα. Το πήραμε, το φέραμε σπίτι. Μετά από δύο ημέρες ακινησίας ο άντρας μου χρειάστηκε να το πάρει σε ταξίδι και μετά από μισή ώρα τον άφησε στο δρόμο. Παίρνει την οδική και πάει και το αφήνει μπροστά στο συνεργείο του μπεκά. Ξανά η ίδια ιστορία. "'Αστο να το δώ και βλέπουμε". Μετά από μία ενδομάδα το αυτοκίνητο είναι ακόμα εκεί και υποτίθεται ότι το ψάχνει. Κάνει ένα ντου ο άντρας μου κάποια στιγμή και όπως ήταν αναμενόμενο το είχε έξω σε μία γωνιά και φυσικά ούτε που είχε ασχοληθεί. Αρχίζει ο άντρας μου τις φωνές και ο μπεκάς του είπε ότι μάλλον χρειάζεται να το πάμε στο συνεργείο που πηγαίνουμε συνήθως (θέλοντας φυσικά να αποποιηθεί της ευθύνης του και να πληρώσουμε εμείς μία βλάβη που προκλήθηκε από αυτόν). Ο άντρας μου του είπε ότι αυτός είναι υπεύθυνος για τη βλάβη που έχει δημιουργηθεί και ότι εμείς δεν πρόκειται να το πάμε πουθενά. Σε αυτόν το πήγαμε και από αυτόν θα το παίρναμε φτιαγμένο. Long story short: Όπως έχω καταλάβει δεν πρόκειται αυτός να κάνει τίποτα από μέρους του (εφόσον έχει πάρει τα λεφτά του και σκοτίστηκε). Εγώ όμως είμαι αποφασιμένη να το τραβήξω μέχρι εκεί που δεν πάει (το αυτοκίνητο είναι στο όνομά μου και εγώ πληρώνω για τα πάντα). Δεν μας έδωσε απόδειξη για τις υπηρεσίες του όμως έχει σημειώσει στο βιβλίο service (κατόπιν πίεσης από τον άντρα μου βέβαια) την αντικατάσταση των μπεκ (αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο). Έρχομαι λοιπόν να ρωτήσω: τι μπορεί να γίνει και πως μπορεί αυτός να πιεστεί ώστε εν τέλει να αναλάβει τυχόν επιπρόσθετα έξοδα που προκλήθηκαν από δική του ευθύνη; Αν δε γίνει τίποτα μέχρι και σε δικηγόρο μπορώ να φτάσω, το θέμα όμως είναι να μη φτάσουμε μέχρι εκεί (αν γίνεται). Πάντα στην Αντιπροσωπεία, τουλάχιστον για εκτίμηση τις βλάβης, και εάν το κόστος είναι υπερβολικό τότε σε ανεξάρτητο συνεργείο με όποιο ρίσκο αυτό συνεπάγετε. Ο «μπεκας» ο οποίος αναφέρατε είναι η γνωστή «μαστοράντζα» χωρίς καμία εμπειρία σε συγκεκριμένη μάρκα αλλά μια γενικότητά στην λογική ότι ξέρω τα «μπεκ» στην συγκεκριμένη περίπτωση. Δυστυχώς την πατήσατε, ούτε οι πρώτοι είσαστε ούτε οι τελευταίοι, δικαστικά δεν θα βγάλετε τίποτα μόνο έξοδα και άγχος!
meletis_m Δημοσ. Δευτέρα στις 01:53 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:53 μμ 5 ώρες πριν, Kass35 είπε Καλημέρα σε όλους και σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Για ποιο λόγο; Πήγα σε κάποιον ο οποίος ανέλαβε να μου φτιάξει ένα πρόβλημα και μου δημιούργησε κάτι άλλο δε θα πρέπει κάπως να διεκδικήσω το δίκιο μου; Το σκέφτηκα αν και αμφιβάλλω σοβαρά ότι θα μου τα δώσει. Νομική προστασία; Τι εννοείς; Όντως το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να καταφύγω στο Συνήγορο του Καταναλωτή. Παρόλα αυτά, κάτι δε θα πρέπει να γίνει για όλους αυτούς που κάνουν ότι γουστάρουν χωρίς να παίρνουν την ευθύνη (δεν είναι η πρώτη φορά που "καίγομαι" από συνεργείο. Για αυτό το λόγο έχω τώρα λυσσάξει να το τραβήξω). Η σειρά των γεγονότων έγινε ως εξής: πήγε ο άντρας μου και ο μπεκάς του βάζει μπροστά το αμάξι ότι όλα είναι οκ. Το σβήνουνε, πήγε και τον πλήρωσε και όταν προσπάθησε να ξαναβάλει μπροστά το αμάξι αυτό δεν έπαιρνε (μέσα στο συνεργείο!). Εννοείται πως αν οτιδήποτε συνέβαινε πριν την πληρωμή δεν είχε να πάρει δεκάρα. Μπορώ όμως να του ζητήσω να επιστρέψει τα παλιά μπεκ και τα λεφτά μου;;;; Σε αυτή τη φάση είμαστε τώρα. Μας είπε ο μπεκάς να το πάμε στο μηχανικό μας. Όμως, αν πάρουμε το αυτοκίνητο εμείς και το πάμε και διαπιστωθεί ότι η βλάβη οφείλεται σε δικό του λάθος τότε είναι που θα κάνει την πάπια. Οπότε και εμείς το έχουμε αφήσει ώστε να το πάει ο ίδιος και φυσικά να επιβαρυνθεί τυχόν κόστος που αυτό θα έχει. Ναι είχε όλα τα απαραίτητα διαγνωστικά μηχανήματα. Το σκέφτηκα και αυτό αλλά δε μπορεί να είναι σύμπτωση. Δεδομένου ότι το αμάξι δε μας είχε αφήσει ποτέ πριν. Πολύ πιθανόν να μην είναι τα μπεκ . Συζητηστε με το μηχανικό που κάνει τακτική συντήρηση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλει ψάξιμο . Δυσκολία στη εκκίνηση μπορεί να προκαλεί και κάποιος αισθητήρας . 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα