Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 ώρες πριν, varade είπε

οταν θα σκασει μυτη το mcdonalds με 1 ευρω το cheeseburger, τοτε θα δειτε τι θα γινει.

Ενα ευρω εχει το cheese  και τώρα αν το πάρεις απο την εφαρμογή τους

• Απαντ. 102
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πολλοί γράφετε πως η ποιότητα του γύρου "έπεσε" και είναι "σκ@τ@"! Που ήταν δηλαδή και από που έπεσε; Πιστεύεται δηλαδή ότι πριν 15 χρόνια η ποιότητα ήταν ανώτερη; Και πως καταλαβαίνεται την πτώση της ποιότητας, λογικά μόνο από τη Γεύση ε; 😂

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, varade είπε

σε ποια σοβαρη χωρα του πρωτου κοσμου υπαρχει γρηγορο φαγητο με κρεας πιο φθηνο απο το mcdonalds?

στη γερμανια το ντονερ σαντουιτς εχει 6 με 7 ευρω, το mcdonalds παντα συμφερει. ε ετσι θα γινει και εδω.

Στη Γερμανία προ-COVID το ντονέρ ηταν πολύ φθηνότερο απο τα Μακ. Απλά οι ντονεράδες αυξησαν δυσανάλογα πολύ τις τιμές σε σχέση με τις αλυσίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, NiKoSmile είπε

Πολλοί γράφετε πως η ποιότητα του γύρου "έπεσε" και είναι "σκ@τ@"! Που ήταν δηλαδή και από που έπεσε; Πιστεύεται δηλαδή ότι πριν 15 χρόνια η ποιότητα ήταν ανώτερη; Και πως καταλαβαίνεται την πτώση της ποιότητας, λογικά μόνο από τη Γεύση ε; 😂

Η πτώση της οποίας ποιότητας έπεσε γιατί πλέον το μεγαλύτερο ποσοστό κρεάτων καλύπτονται από Κίνα. Και όχι γιατί εκεί τα κινεζικά γουρούνια είναι κακά γουρούνια αλλά το κρέας τους είναι διαφορετικό λόγω τροφών. Αυτό έγινε γιατί η αφρικανική πανώλη έκλεισε όλες τι μονάδες στα βόρεια μας. Και σε αυτό οφείλεται κατα πολύ η αύξηση του χοιρινού στα σούπερ μάρκετ. Αν έχεις κανα γνωστό που να εκτρέφει κανα γουρουνάκι στο χωριό ζήτα του λίγο κρέας από οποίο μέρος του ζώου και να είναι. Καμία σχέση με οποιοδήποτε αγορασμένο.  
ακριβως το ίδιο και με το αρνάκι Νέας Ζηλανδίας καμία σχέση με οποιοδήποτε εγχώριο.

Επεξ/σία από dkstopo
Δημοσ.

Χωρις να εχω διαβασει ολα τα ποστ προτείνω τον γυρο του Μιχαλη στα ανατολικα. Χομ μειντ περα απο πατατες και πιτες. 

Το πρόβλημα της θεσσαλονικης είναι οτι απο παλια στηριζόταν στην ποσότητα οι τιμες αναλογικα ήταν ίδια με αυτες της Αθήνας. Πλεον που επεσε η ποιότητα αισθητα και βαζουν ακομα περισσότερες πατάτες για να φαίνονται μεγάλα.

Επίσης κάποτε επαιρνα 2 και τα εβγαζα, τωρα μου φαινονται πολλά αλλά το ένα μου φαίνεται λίγο αν πεινάω αρκετα.. Οποτε θα δώσεις 12 ευρω πιτόγυρα.. Σε άλλες περιοχες που τα κάνουν πιο μικρά παιρνεις 2 με 7-8 ευρω και εισαι οκ.  

Εγω πλεον παντως μονο σε κανα γνωστό συνοικιακό όλα τα άλλα μου φαινονται τα ιδια και σχετικά άγνωστα. Δεν μιλάω καν για κατι υπερβολες με πιτες κλαμπ γιγας και δεν συμμαζεύεται που ερχεται ενα πακετο 1.5κιλο με ψωμια, πατάτες που εχουν γινει σαν βραστές και κατι σαν κρεας μεσα. Καλυτερα να φαω αρακα ξερωγω.   

Δημοσ.

2,20€ έχει η πίτα απ όλα με καλαμάκι στο χωρίο μου, στα Άγραφα μεριά, αυτοί άραγε πως βγαίνουν ?

Απόδειξη βέβαια δεν πρέπει να έχουν κόψει ποτέ στη ζωή τους. Μέχρι πρόπερσι τα έπαιρνα με 1,80€ - τίμια και γευστικότατα. 

• Like 1
  • Confused 1
  • Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αθήνα πάντως αναλογικά με Θεσσαλονίκη βάζουν λιγότερες πατάτες είναι πιο νορμάλ σε μέγεθος αλλά είναι και πιο νορμάλ σε τιμή περίπου στα 3,50 με 3,60 ευρώ με σως χωρίς να χρεώνουν κάτι έξτρα.

Επεξ/σία από dtk-386
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Vasilisxd είπε

2,20€ έχει η πίτα απ όλα με καλαμάκι στο χωρίο μου, στα Άγραφα μεριά, αυτοί άραγε πως βγαίνουν ?

Απόδειξη βέβαια δεν πρέπει να έχουν κόψει ποτέ στη ζωή τους. Μέχρι πρόπερσι τα έπαιρνα με 1,80€ - τίμια και γευστικότατα. 

Αμα δεν πληρώνεις φόρους μια χαρά βγαίνεις.

απο αδέσποτα πως πάει η περιοχή;

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, NiKoSmile είπε

Εγώ σου λέω σήμερα είναι καλύτερος σε σχέση με πριν 20-30-40 χρόνια, και μπορεί και να ισχύει.

Γευστικά όμως είναι υποδεέστερος, ένα προκάτ και flat πράγμα ίδιο στα περισσότερα ψητοπωλεία.

Οπότε τι;

• Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Vasilisxd είπε

Αλλά ενοίκια, ελάχιστο έως καθόλου προσωπικά πέραν της γυναίκας παιδιών που βοηθάνε αδήλωτα και χωρίς πραγματικό μισθό

• Like 2
Δημοσ.

Άρα υποθέτουμε ότι στο τέλος του μήνα βάζουν τα ίδια στην τσέπη οι μεν και οι δεν;

Δηλαδή η τιμή του προϊόντος λιανικής εξαρτάται κυρίως από τα έξοδα και όχι από τα επιθυμητά έσοδα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικότερα μιλώντας (όχι μόνο Θεσ/νίκη) από τη στιγμή που στο τραπέζι μας φθάνουν από λαϊκές ή supermarket, άνοστες (αν και όμορφες) ντομάτες, νερουλιασμένο κρεμμύδι και κρέατα "προσφοράς" αδιάφορης γεύσης πως ακριβώς περιμένουμε το όποιο φαγάδικο να "συνθέσει" ένα νόστιμο σουβλάκι; Θα ψάξει να φέρει τις ντομάτες από τον κήπο του και το γουρουνάκι από μικρή μονάδα στα ορεινά της Πέλλας;

Αν τα παραπάνω συμβαίνουν στο οικογενειακό τραπέζι τί θα κάνει ο επιχειρηματία που θα αισθανθεί την ανάγκη μείωσης του κόστους (όχι πως είναι δικαιολογία αλλά πραγματικότητα) όσο δεν πάει; Προφανώς καταλήγει σε πρώτες ύλες που θα είναι για τον.....:X  Και η μόνη λύση που θα βρει για να "σώσει" την γεύση απέναντι στους αδαείς και στην πιτσιρικαρία είναι τα μπαχάρια.

Το έχουμε πει και σε άλλα θέματα, πιο γενικά και όχι για συγκεκριμένη πόλη/περιοχή. Όταν σε ένα μαγαζί μπορείς να βρεις να φας ΟΠΟΙΑ ώρα και να πας και δεν σε διώχνει ποτέ λέγοντάς σου ότι "μου τέλειωσε ο γύρος" ενώ λέει "σε 2 λεπτά στο έχω έτοιμο το καλαμάκι (οκ guys, από Αθήνα είμαι, μην ξεκινήσουμε πάλι στην ιστορία με τα "καλαμάκια" :P), αυτό σημαίνει ότι ο γύρος του μπαινοβγαίνει στην κατάψυξη και ότι τα προψημένα καλαμάκια του δεν "μυρίζουν" φρεσκάδα.

Σε κάθε περιοχή υπάρχουν μαγαζιά (που μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού) που ακόμα "φυλάνε Θερμοπύλες". Απλά εκεί, τις περισσότερες φορές, θα πρέπει να περιμένεις για να εξυπηρετηθείς. Ίσως να χρειαστεί να παραγγείλεις κάτι διαφορετικό από αυτό που λιγουρευόσουν (γιατί τέλειωσε). Και τέλος ίσως να πρέπει να κάνεις "αβαρία" στις συνήθειές σου καθώς κάποιοι από αυτούς δεν είναι πολύ φαν της "σως", των πατατών (για τυλιχτά μιλάω) και γενικά αυτών που κουκουλώνουν την γεύση (λογικό, αφού δεν υπάρχει λόγος να την κουκουλώσουν).

Επεξ/σία από haris_216
Δημοσ.

Δεν αξίζει ούτε το σουβλάκι πλέον ούτε το delivery.

Αν είναι να φας απέξω, μόνο σε κάνα μεζεδοπωλείο/ταβέρνα,  μία στο τόσο, και κυρίως για την παρέα/βόλτα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...