Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να πω μια γνώμη ως φανατικός του σουβλακιου και του κρέατος γενικοτερα. 

Ναι η ποιότητα πέφτει αλλά κυρίως στα παλιά μαγαζιά. Ο λόγος είναι ότι έχουν καβαλήσει το καλαμι επειδή έχουν χτίσει όνομα, έβγαλαν πολλά λεφτά τις προηγούμενες δεκαετίες. Πλέον και να ρίξουν ποιότητα δεν τους νοιάζει διότι βλέπουν ότι έχουν πελάτες. Και ξέρετε κυρίως ποιοι είναι αυτοί; Οι τουρίστες. Ακόμα και κακό να είναι το σουβλάκι δεν θα πουν κάτι αρνητικό διότι δεν τα τρώνε στις χώρες τους αυτά. Θα πουν για κάτι διαφορετικό που τους άρεσε και θα το δοκίμαζαν πάλι. Επίσης μάστιγα είναι και οι διάφοροι περαστικοί που θα περάσουν για να φάνε ένα σουβλάκι στο χέρι και γειά σας. Διαφορετικά θα κρίνεις κάτι αν το πάρεις να το φας στον δρόμο ή αν το παραγγείλεις για ντελιβερι. 

Ένα άλλο πράγμα που εξίσου υποβαθμίζει την ποιότητα του φαγητού στο ντελιβερι είναι οι κακης ποιότητας συσκευασίες αποθήκευσης που βάζουν για λόγους κοστους, από τις οποίες είτε διαφεύγουν εύκολα οι υδρατμοί του φαγητού είτε έχουν διαφορες μυρωδιές από το εργοστάσιο παρασκευής και αυτές μετά επηρεάζουν την αίσθηση και την οσμή του φαγητού που αποθηκεύεται μέσα σε αυτές. 

Τελευταία 3 χρόνια η κατάσταση με πολλά παλιά και γνωστά μαγαζιά έχει επιδεινωθεί δραματικά, τόσο σε ποιότητα όσο και λαθη η κακή εξυπηρέτηση. 

Τα θετικά της υπόθεσης τώρα, ανοίγουν μερικά καινούργια τα οποία είναι πολύ καλά, διότι απλά δεν τους παίρνει να μπουν στον ανταγωνισμό με τα παλιά και να έχουν ίδια η χειρότερη ποιοτητα. Προσωπικά πηγαίνω σε αυτά τα καινουργια ψητοπωλεία ενώ στα παλιά στέκια έχω ρίξει μαύρη πέτρα. Στο καλό και να μου γράφουν. 

 

10 λεπτά πριν, phanispal είπε

Πριν 25 χρόνια που ήμουν πιτσιρίκος ήταν αλλιώς τα τυλιχτά.

Δεν έπαιρναν όλοι από τον ίδιο προμηθευτή κατεψυγμένο γύρο, τα σουβλάκια είχαν λιπάκι και ήταν πιο νόστιμα, ψήσιμο στα κάρβουνα από πολλούς, πιθανόν να ήταν πιο βρώμικα αλλά πιο νόστιμα overall.

Βέβαια, επειδή αυτή τη συζήτηση την έχουμε κάνει αρκετές φορές εδώ στο παρελθόν, υπάρχουν κι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι δεν αλλάζει η γεύση, αλλά το πώς την αντιλαμβανόμαστε εμείς μεγαλώνοντας καθώς έχουμε την τάση να νοσταλγούμε και να ωραιοποιούμε το παρελθόν. Προσωπικά δε συμφωνώ βέβαια.

Αυτό το λιπάκι είναι η διαφορά που κάνει το σουβλάκι απολαυστικό η μη. Σε πολλά μαγαζιά έχει εκλείψει σε σημαντικό βαθμό η το βάζουν σε λιγότερη ποσότητα, με αποτέλεσμα να μην το απολαμβάνεις πάντα. 

Οι πατάτες έχουν γίνει χειρότερες και από goody's στα σουβλατζιδικα. Λίγοι είναι οι καλοί με πιο χοντρές και καλές πατάτες. 

Κάρβουνο υπάρχει ακόμα σε πολλά μαγαζιά, αλλά δεν προσφέρει τίποτα άμα δεν έχεις προσέξει πολλά άλλα στο θέμα της ποιότητας. 

Όσο για την αλλαγη των γεύσεων, πιστεύω κάπου στην μέση είναι η αλήθεια. Και νοσταλγούμε τις παλιές γεύσεις και έχει αλλάζει ο τρόπος που τις αντιλαμβανόμαστε και υπάρχει αλλαγή στην γεύση της φαγώσιμης ύλης. 

  • Like 6
  • Απαντ. 102
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Επειδή τυχαίνει να κατεβαίνω συχνά Αθήνα, η ποιότητα του κρέατος εδώ μου φαίνεται καλύτερη.

Ειδικά στα σουβλάκια έχω δει μεγάλη διαφορά τον τελευταίο καιρό, στη Θεσσαλονίκη το μισό είναι λίπος.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Rebelos2018 είπε

Δεν έφαγα πάνω από ένα σάντουιτς ποτέ. Πάντα ένα σάντουιτς και ένα σουβλάκι. Στις μεγάλες λιμάρες. 

 

Τι ειναι αυτο το σαντουιτς;
Το βρωμικο που λεμε;
Ψωμακι με γυρο ή σουβλακι μεσα;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, StamTheMan είπε

Τι ειναι αυτο το σαντουιτς;
Το βρωμικο που λεμε;
Ψωμακι με γυρο ή σουβλακι μεσα;

Την πίτα με γύρο/σουβλάκι/καλαμάκι/μπριζολάκι/λουκάνικο την λένε σάντουιτς. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Rebelos2018 είπε

Την πίτα με γύρο/σουβλάκι/καλαμάκι/μπριζολάκι/λουκάνικο την λένε σάντουιτς. 

Αυτο φανταστηκα,αλλα ειδα κατι για 5 ευρω και υπεθεσα οτι λεμε κατι αλλο.
Ειναι μεγαλο;

 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Αυτο φανταστηκα,αλλα ειδα κατι για 5 ευρω και υπεθεσα οτι λεμε κατι αλλο.
Ειναι μεγαλο;

 

Ναι είναι αρκετά πιο μεγάλο. 

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mariosnik_ είπε

Κάρβουνο υπάρχει ακόμα σε πολλά μαγαζιά, αλλά δεν προσφέρει τίποτα άμα δεν έχεις προσέξει πολλά άλλα στο θέμα της ποιότητας. 

 

Για μενα αν δεν εχει ψηθει το σουβλακι στο καρβουνο,δεν εχει νοημα.
Πηγε καποτε ο πρωην εργοδοτης μου και εβαλε πιτα με σουβλακι σε γκαζι.
Η αδικια ηταν οτι ειχε πολυ ποιοτικο κρεας,αλλα ελειπε η καπνιλα,οποτε εχανες τη μιση γευση εκει.

 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατσαμάκα στην Άθωνος. Δεν θυμάμαι αν έχει γύρο, αλλά έχει καλά και φρέσκα κρέατα χειροποίητα, κρατάει στάνταρ.

Γιοκ μπαλίκ που σου πρότειναν, έχει χαλάσει αρκετά πλέον.

Γενικά το κέντρο Θεσσαλονίκης έχει χάσει όλη την αίγλη του καλοφαγά εδώ και 5-6 χρόνια. Λίγες επιλογές έχουν μείνει, όχι μόνο για ντελίβερυ, αλλά και για φαγητό γενικά. Η πόλη εξελίσσεται σε θεματικό πανάκριβο πάρκο για τουρίστες.

Κάποτε πήγαινα με εισόδημα 300 και 400 ευρώ το μήνα και ήταν όαση το πόσα πράγματα μπορούσες να κάνεις με τις τιμές της πόλης σε αυτά τα χρήματα. Τώρα πάω με πολλαπλάσια ποσά και αισθάνομαι ότι αυτό που δίνω δεν αξίζει. Σε πολλά πράγματα, η πόλη είναι πλέον ακριβότερη κι από την Αθήνα, ενίοτε ΚΑΙ με χειρότερη ποιότητα.

Προλάβετε όσο... προλαβαίνετε τα τελευταία απομεινάρια της παλιάς Θεσσαλονίκης (πχ η Δόξα προς το Τ. Προξενείο), γιατί σε 5-10 χρόνια θα έχει μόνο νεο-γυράδικα 5 ευρώ το γατόσκυλο και 50 σεντς για τζατζίκι, fusion μεσογειακή με ταϊβανέζικη (30ε η μερίδα) και νεο-ταβέρνες με μαύρο χοίρο του γουέστερος, τεμαχισμένο από παρθένες στην Παννονία, 25 ευρώ η μερίδα.

Τα παιδιά της πόλης είναι ως επί το πλείστον στο εξωτερικό ή στην Αθήνα, οι δουλειές που προσφέρει δεν είναι περισσότερες από την κυριολεκτικά διαλυμένη Πάτρα, οι επιχειρηματίες της πόλης θα είναι λίγοι και διεφθαρμένοι, απομυζώντας το τουριστικό προϊόν (δλδ όλο το Κέντρο της) με ολιγοπωλιακές πρακτικές. Και οι περισσότεροι από αυτούς δε θα είναι καν Έλληνες, αλλά Βαλκάνιοι, Ισραηλινοί και Τούρκοι.

Από κατοίκους, αφού πλέον ακόμα και οι Αλβανοί 2ης-3ης γενιάς φεύγουν από τη χώρα, η πόλη θα έχει κυρίως υπηρετικό προσωπικό τουριστών από την Αφρική και τη Νότια Ασία. Ξέρετε ποιους λέω και τι ακριβώς εννοώ, μην αρχίσουν τα κακόβουλα σχόλια. Αυτό είναι το μέλλον γενικά της Ελλάδας, αλλά οι πιο παρηκμασμένες της περιοχές (Κ. Μακεδονία, Σ. Ελλάδα, Πελοπόννησος) θα το φάνε πρώτες.

 

Επεξ/σία από MikhailBakurin
  • Like 6
  • Thanks 2
  • Haha 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε

Κατσαμάκα στην Άθωνος. Δεν θυμάμαι αν έχει γύρο, αλλά έχει καλά και φρέσκα κρέατα χειροποίητα, κρατάει στάνταρ.

Γιοκ μπαλίκ που σου πρότειναν, έχει χαλάσει αρκετά πλέον.

Γενικά το κέντρο Θεσσαλονίκης έχει χάσει όλη την αίγλη του καλοφαγά εδώ και 5-6 χρόνια. Λίγες επιλογές έχουν μείνει, όχι μόνο για ντελίβερυ, αλλά και για φαγητό γενικά. Η πόλη εξελίσσεται σε θεματικό πανάκριβο πάρκο για τουρίστες.

Κάποτε πήγαινα με εισόδημα 300 και 400 ευρώ το μήνα και ήταν όαση το πόσα πράγματα μπορούσες να κάνεις με τις τιμές της πόλης σε αυτά τα χρήματα. Τώρα πάω με πολλαπλάσια ποσά και αισθάνομαι ότι αυτό που δίνω δεν αξίζει. Σε πολλά πράγματα, η πόλη είναι πλέον ακριβότερη κι από την Αθήνα, ενίοτε ΚΑΙ με χειρότερη ποιότητα.

Προλάβετε όσο... προλαβαίνετε τα τελευταία απομεινάρια της παλιάς Θεσσαλονίκης (πχ η Δόξα προς το Τ. Προξενείο), γιατί σε 5-10 χρόνια θα έχει μόνο νεο-γυράδικα 5 ευρώ το γατόσκυλο και 50 σεντς για τζατζίκι, fusion μεσογειακή με ταϊβανέζικη (30ε η μερίδα) και νεο-ταβέρνες με μαύρο χοίρο του γουέστερος, τεμαχισμένο από παρθένες στην Παννονία, 25 ευρώ η μερίδα.

Τα παιδιά της πόλης είναι ως επί το πλείστον στο εξωτερικό ή στην Αθήνα, οι δουλειές που προσφέρει δεν είναι περισσότερες από την κυριολεκτικά διαλυμένη Πάτρα, οι επιχειρηματίες της πόλης θα είναι λίγοι και διεφθαρμένοι, απομυζώντας το τουριστικό προϊόν (δλδ όλο το Κέντρο της) με ολιγοπωλιακές πρακτικές. Και οι περισσότεροι από αυτούς δε θα είναι καν Έλληνες, αλλά Βαλκάνιοι, Ισραηλινοί και Τούρκοι.

Από κατοίκους, αφού πλέον ακόμα και οι Αλβανοί 2ης-3ης γενιάς φεύγουν από τη χώρα, η πόλη θα έχει κυρίως υπηρετικό προσωπικό τουριστών από την Αφρική και τη Νότια Ασία. Ξέρετε ποιους λέω και τι ακριβώς εννοώ, μην αρχίσουν τα κακόβουλα σχόλια. Αυτό είναι το μέλλον γενικά της Ελλάδας, αλλά οι πιο παρηκμασμένες της περιοχές (Κ. Μακεδονία, Σ. Ελλάδα, Πελοπόννησος) θα το φάνε πρώτες.

 

πολυ σωστος σε ολα

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε

Κατσαμάκα στην Άθωνος. Δεν θυμάμαι αν έχει γύρο, αλλά έχει καλά και φρέσκα κρέατα χειροποίητα, κρατάει στάνταρ.

Γιοκ μπαλίκ που σου πρότειναν, έχει χαλάσει αρκετά πλέον.

Γενικά το κέντρο Θεσσαλονίκης έχει χάσει όλη την αίγλη του καλοφαγά εδώ και 5-6 χρόνια. Λίγες επιλογές έχουν μείνει, όχι μόνο για ντελίβερυ, αλλά και για φαγητό γενικά. Η πόλη εξελίσσεται σε θεματικό πανάκριβο πάρκο για τουρίστες.

Κάποτε πήγαινα με εισόδημα 300 και 400 ευρώ το μήνα και ήταν όαση το πόσα πράγματα μπορούσες να κάνεις με τις τιμές της πόλης σε αυτά τα χρήματα. Τώρα πάω με πολλαπλάσια ποσά και αισθάνομαι ότι αυτό που δίνω δεν αξίζει. Σε πολλά πράγματα, η πόλη είναι πλέον ακριβότερη κι από την Αθήνα, ενίοτε ΚΑΙ με χειρότερη ποιότητα.

Προλάβετε όσο... προλαβαίνετε τα τελευταία απομεινάρια της παλιάς Θεσσαλονίκης (πχ η Δόξα προς το Τ. Προξενείο), γιατί σε 5-10 χρόνια θα έχει μόνο νεο-γυράδικα 5 ευρώ το γατόσκυλο και 50 σεντς για τζατζίκι, fusion μεσογειακή με ταϊβανέζικη (30ε η μερίδα) και νεο-ταβέρνες με μαύρο χοίρο του γουέστερος, τεμαχισμένο από παρθένες στην Παννονία, 25 ευρώ η μερίδα.

Τα παιδιά της πόλης είναι ως επί το πλείστον στο εξωτερικό ή στην Αθήνα, οι δουλειές που προσφέρει δεν είναι περισσότερες από την κυριολεκτικά διαλυμένη Πάτρα, οι επιχειρηματίες της πόλης θα είναι λίγοι και διεφθαρμένοι, απομυζώντας το τουριστικό προϊόν (δλδ όλο το Κέντρο της) με ολιγοπωλιακές πρακτικές. Και οι περισσότεροι από αυτούς δε θα είναι καν Έλληνες, αλλά Βαλκάνιοι, Ισραηλινοί και Τούρκοι.

Από κατοίκους, αφού πλέον ακόμα και οι Αλβανοί 2ης-3ης γενιάς φεύγουν από τη χώρα, η πόλη θα έχει κυρίως υπηρετικό προσωπικό τουριστών από την Αφρική και τη Νότια Ασία. Ξέρετε ποιους λέω και τι ακριβώς εννοώ, μην αρχίσουν τα κακόβουλα σχόλια. Αυτό είναι το μέλλον γενικά της Ελλάδας, αλλά οι πιο παρηκμασμένες της περιοχές (Κ. Μακεδονία, Σ. Ελλάδα, Πελοπόννησος) θα το φάνε πρώτες.

 

Συνηθισμένος στην υπερβολή σου, αλλά σε γενικές γραμμές σωστός. Για τη Θεσσαλονίκη έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

από αυτα που ανφερονται εως τώρα το ένα ειναι χειρότερο από το άλλο πλην του Κωστα στην Τούμπα που ειναι υποφερτό. 

Παλιότερα στο νησι της αφροδιτης με ένα χόρταινες και ηταν σουπερ ειδικα εαν έπαιρνες λαγάνα, πλέον χρειάζεσαι 2ο και μόλις κοπεί η πείνα αν πεινας πολύ καταλαβαίνεις τι βαλούτα τρως... κατι γιωτιδες κτλ του 90 δεν ξερω ακριβώς που βρίσκουν αυτά που στελνουν. 

πλέον εχω στραφεί σε άλλα εκτός γύρου, είναι πιο τίμια, πχ θρακα της Αιγαίου και σε μπεργκεράδικα τα οποία είναι σε δυσθεώρητες τιμές και εξαιρετικά μικρά σε μέγεθος. 

και μην ξεχασω...  κάποιοι 22 πουλάνε ενα μετριο σε μεγεθος και ποιοτητα σουβλάκι με ενα ψωμακι 2,80 (το κλασικό το πανηγυριώτικο που δεν πουλιέται πια) τραγικοί απλά...

Εννοείται ότι πληρώνουμε μονο με καρτα οταν τα επισκεπτόμαστε  ή μεσω e-food κτλ γιατι αλλιως απόδειξη ΔΕΝ βλέπεις και δεν εχω καμια όρεξη να έρχομαι σε αντιπαράθεση με κανενα.

Επεξ/σία από dkstopo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το νου σας Οποιος γραψει εστω κ ενα καλο μαγαζι  ..αυτο θα "χαλασει" σε χρονο ρεκορ... αν τυχει  κ το κανει tiktok μετραει ηδη αναποδα 😛

Αμα κανετε search την λεξη γυρος εδω στο φορουμ θα καλυφθειτε σε ολα.. κ γ ολες τις εποχες προ κ μετα καραντινας 

Οποιος θελει να παρει τιμες ας παει τον αλλον μηνα food expo ή να γοογλαρει εταιρεία επεξεργασίας προϊόντων κρέατος

Απογοητευση που δεν γραφτηκε κατι απο  καλαμακια βαζουμε στο καφε,σουβλακια vs καλαμακια  sandwich vs πιτα ,κασερι vs τυρια,αλοιφες vs σως κτλ..

Αν δεν αλλαξει το φορολογικο οπως λοιπες βλακανικες χωρες  κ δεν μπει φρενο σε ενεργειακο/πλατφορμες. ο ανηφορος τιμων κ η πτωση ποιοτητας  ειναι δεδομενο

 

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, kage είπε

Το νου σας Οποιος γραψει εστω κ ενα καλο μαγαζι  ..αυτο θα "χαλασει" σε χρονο ρεκορ... αν τυχει  κ το κανει tiktok μετραει ηδη αναποδα 😛

Αμα κανετε search την λεξη γυρος εδω στο φορουμ θα καλυφθειτε σε ολα.. κ γ ολες τις εποχες προ κ μετα καραντινας 

Οποιος θελει να παρει τιμες ας παει τον αλλον μηνα food expo ή να γοογλαρει εταιρεία επεξεργασίας προϊόντων κρέατος

Απογοητευση που δεν γραφτηκε κατι απο  σουβλακια vs καλαμακια  sandwich vs πιτα ,κασερι vs τυρια,αλοιφες vs σως κτλ..

Αποδοση 1.01 οτι θα πεσει λουκετο

Ούτε καν, παρωχημένα πια αυτά. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...