Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Μου έχουν ξεμείνει 2 κράνη μηχανής (Shoei & KBC αντίστοιχα) με ελάχιστη εώς καθόλου χρήση, το ένα με πολύ αραιή χρήση 4-5 μήνων και το άλλο μόνο μια φορά (το αναφέρω ότι δεν είναι καθόλου ταλαιπωρημένα), αγορασμένα περίπου προ δεκαετίας. Είναι πλέον για πέταμα ή έχουν ακόμα λόγο ύπαρξης; Πάνε κάπου για ανακύκλωση;

Ευχαριστώ!

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

μια χαρα ειναι. αν σκοπευεις να τα πεταξεις να μου τα δωσεις εμενα να τα δωσω σε φιλους που δεν εχουν λεφτα για κρανος. προσφατα εδωσα ενα δικο μου shoei 12ετιας σε μια κοπελα γιατι φοραγε ενα λαθος νουμερο κινεζικο των 30 ευρω.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχει μεσα ενα ταμπελακι που λεει ποτε κατασκευαστηκε. Συνηθως διαρκουν 5 με  7 χρονια
η SHOEI λεει 

For safety reasons, we recommend replacing a helmet after about five years. The outer shell (fiberglass) is relatively resistant against aging. However, the material of the inner shell (EPS), which is substantially involved in the safety (shock absorption), hardens with time. So the inner shell no longer has those important absorption characteristics. There has also been much work on the development of helmets in recent years. Improved helmet shells, advanced materials, better comfort, changeable inner lining, more efficient ventilation systems, higher requirements also in the official test standards such as the E22 homologation, visor quick-change systems, etc. – in summary it can be said that helmets have simply become safer.

On 16/02/2025 at 13:59, basilis_k6 said:

να τα δωσω σε φιλους που δεν εχουν λεφτα για κρανος.

αν δεν εχουν λεφτα για κρανος , αγορασε τους ενα καλο κράνος. αν τους δίνεις κρανη 10ετιας δεν πρεπει να ειναι και πολύ φιλοι σου.

edit αλλαξα το κρανοι γιατι το σκοτωσα

Επεξ/σία από tzotzo
  • Like 8
Δημοσ.

Έχουν ημερομηνία λήξης...
Μόνο για trackday να τα φορέσει κάποιος με αυτοκίνητο κι αν θα τα εμπιστευόμουν...

Με 100€ παίρνεις καινούριο για 5-7 χρόνια...

• Like 3
Δημοσ.

Το εξωτερικό κέλυφος δεν λήγει πρακτικά αν δεν έχει ζιμιες η πολυμερησμο, το εσωτερικό βέβαια έχει χρόνο ζωής 3 με 7 χρόνια (ανάλογα με την χρήση και την έκθεση στον ήλιο βροχή υδρωτα κλπ) από εκεί και πέρα πςρμορφωνονται και πρακτικά σε κάποια πτώση μπορούν να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμους. Για κάνα track day παντος είναι οκ για χρήση στο αυτοκινιτο

• Thanks 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Black Demis είπε

Το εξωτερικό κέλυφος δεν λήγει πρακτικά αν δεν έχει ζιμιες η πολυμερησμο, το εσωτερικό βέβαια έχει χρόνο ζωής 3 με 7 χρόνια (ανάλογα με την χρήση και την έκθεση στον ήλιο βροχή υδρωτα κλπ) από εκεί και πέρα πςρμορφωνονται και πρακτικά σε κάποια πτώση μπορούν να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμους. Για κάνα track day παντος είναι οκ για χρήση στο αυτοκινιτο

Σωστός. Ο εσωτερικός αφρος είναι αυτό που έχει ημερομηνία λήξης.

• Like 1
Δημοσ.
On 16/02/2025 at 13:59, basilis_k6 said:

μια χαρα ειναι. αν σκοπευεις να τα πεταξεις να μου τα δωσεις εμενα να τα δωσω σε φιλους που δεν εχουν λεφτα για κρανος. προσφατα εδωσα ενα δικο μου shoei 12ετιας σε μια κοπελα γιατι φοραγε ενα λαθος νουμερο κινεζικο των 30 ευρω.

οπως εχουν πει πολλοι ειναι ποσο κοστολογεις το κεφαλι σου.. θα μπορουσα να πω πολλα αλλα θα πω μια λεξη μονο. ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 16/2/2025 στις 1:59 ΜΜ, basilis_k6 είπε

Η γήρανση που έχει τραβήξει το εσωτερικό υλικό στο κράνος που έδωσες υπάρχει πιθανότητα να το έχει καταστήσει χειρότερο σε σχέση με το κινέζικο σε αυτό τον τομέα.

Όσο για τους φίλους που δεν έχουν λεφτά, όπως ανέφεραν και ποιό πριν, προτεραιότητες.

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, poulinos said:

οπως εχουν πει πολλοι ειναι ποσο κοστολογεις το κεφαλι σου.. θα μπορουσα να πω πολλα αλλα θα πω μια λεξη μονο. ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ.

καποιος που εχει λεφτα για βενζινη, τελη, ασφαλειες, σερβις, στο μηχανακι του δεν εχει 8 λεπτα την ημερα(για 7 χρονια) να παρει ενα καλο κρανος.

• Like 3
Δημοσ.
59 minutes ago, tzotzo said:

καποιος που εχει λεφτα για βενζινη, τελη, ασφαλειες, σερβις, στο μηχανακι του δεν εχει 8 λεπτα την ημερα(για 7 χρονια) να παρει ενα καλο κρανος.

δεν έχει νοημα να σκέφτεσαι την λογική σε αυτά τα άτομα. ¨Οταν ειχα παρει κρανος 640 ευρω shoei μια κοπελα μου λεει τοσο ακριβο. της λεω οσο κοστολογεις το κεφαλι σου. παιζει τα ιδια λεφτα να τα χαλαγε σε 2-3 μηνες για καλλυντικα. οπότε επειδή το έργο το εχω δει απειρες φορες  η πιθανότητα δεν εχω λεφτα να παρω κρανος ειναι 1 στο 1.000.000. Ολες οι αλλες περιπτωσεις εχουν μια κοινή απάντηση : Έχω αλλες προτεραιότητες.

Σε τόσα χρόνια που οδηγω μηχανη μια φορα το χρειαστηκα το κρανος και εκανε την δουλεια. εφυγα ιπταμενος και προσγειώθηκα ψιλο face down (με το κρανος)

• Like 4
Δημοσ.

Ας απαντήσει και κάποιος αν ξέρει στο αν πάνε για ανακύκλωση, έχω και εγώ 2 κράνη και απλά πιάνουν χώρο. Τώρα για το πόσα λεφτά χρειάζεται ένα καλό κράνος, πιστεύω και με 300 ευρώ υπάρχουν αξιόλογα, αν κάποιος θέλει να δώσει +200-300 ευρώ για τα γραφικά και για το όνομα μπορεί να το κάνει.

Δημοσ.

Όπως αναφέρει και το αρθρο παραπανω, τα 5-7 χρόνια που λένε είνα όταν γίνεται χρήση του κράνους. Στην περίπτωση που έχει αποθηκευτεί σωστά, και δεν έχει καθόλου χρήση όπως αναφέρει ο φίλος, δεν παθαίνει τίποτα.

Χίλιες φορές καλύτερα ένα αχρησιμοποιήτο Shoei 10ετίας, παρά ένα κινέζικο του 50αρικου.

• Like 2
Δημοσ.
3 minutes ago, Luciddream said:

Ας απαντήσει και κάποιος αν ξέρει στο αν πάνε για ανακύκλωση, έχω και εγώ 2 κράνη και απλά πιάνουν χώρο. Τώρα για το πόσα λεφτά χρειάζεται ένα καλό κράνος, πιστεύω και με 300 ευρώ υπάρχουν αξιόλογα, αν κάποιος θέλει να δώσει +200-300 ευρώ για τα γραφικά και για το όνομα μπορεί να το κάνει.

περιττο να στο πω οτι αν τα βαλεις 50 ευρω και γραψεις οτι ειναι 10ετιας παιζει να φυγουν next day.

• Haha 1
Δημοσ.
Just now, poulinos said:

περιττο να στο πω οτι αν τα βαλεις 50 ευρω και γραψεις οτι ειναι 10ετιας παιζει να φυγουν next day.

Σωστό και αυτό, το ένα είναι OGK ~350 ευρώ σε προσφορά και το άλλο Shoei NXR ~520 euro. Αλλά τα μαξιλαράκια τους έχουν χαλάσει και το Shoei είναι μετά απο τρακάρισμα, βέβαια συνέχισα και το φόραγα γιατί δεν νομίζω ότι έπαθε κάποια εσωτερική ζημιά. Πάντως βλέπω καλές τιμούλες σε κράνη, δηλαδή ένα Shoei NXR 2 καινούριο έχει 436 ευρώ. Ακόμα και ένα φτηνό Shark των 170 ευρώ μάλλον είναι αρκετό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...