Vorpal Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Χαιρετώ. Πρώτη φορά θα αγοράσω λειτουργικό (☠️) και είμαι λίγο μπερδεμένος με τα versions. Είναι gaming pc. DSP, ηλεκτρονική άδεια.. πραγματικά δεν βγάζω άκρη . https://www.skroutz.gr/s/31562790/Microsoft-Windows-11-Professional-1-Licence-Multi-Language-se-Ilektroniki-adeia.html Κάτι τέτοιο χρειάζομαι? Πώς θα γίνει η εγκατάσταση, και μετά φορμάτ αν χρειάζομαι κτλ. ?
nickol-us Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Πιθανώς το άρθρο από pcsteps να διευκολύνει, μετά μπορείς πιο συγκεκριμένα νε μεταφέρεις την ερώτηση σε κάνα chatgpt https://www.pcsteps.gr/267315-windows-retail-oem-volume-τι-άδεια-έχω/ Spoiler από chatgpt DSP (Delivery Service Partner): Αυτή η άδεια προορίζεται κυρίως για κατασκευαστές υπολογιστών και επαγγελματίες που συναρμολογούν συστήματα. Συνήθως, η άδεια DSP συνδέεται με το υλικό του υπολογιστή όπου εγκαθίσταται αρχικά και δεν μπορεί να μεταφερθεί σε άλλο σύστημα. Ηλεκτρονική άδεια: Αυτή η μορφή άδειας παρέχεται ψηφιακά, χωρίς φυσικό μέσο εγκατάστασης. Μετά την αγορά, λαμβάνετε έναν κωδικό προϊόντος (product key) μέσω email ή μέσω του λογαριασμού σας στο Skroutz, τον οποίο χρησιμοποιείτε για την ενεργοποίηση του λογισμικού. Αυτός ο τύπος άδειας προσφέρει άμεση παράδοση και ευκολία, καθώς δεν απαιτείται αποστολή φυσικού προϊόντος. Συνοψίζοντας, μια "DSP" άδεια είναι συνδεδεμένη με το υλικό του υπολογιστή και προορίζεται για νέες εγκαταστάσεις, ενώ η "ηλεκτρονική άδεια" αναφέρεται στον τρόπο παράδοσης της άδειας, δηλαδή ψηφιακά χωρίς φυσικό μέσο. To τι χρειάζεσαι το προσδιορίζουν οι ανάγκες. Ένας μέσος οικιακός χρήστης, συνήθως αγοράζει κάποιο κλειδί για windows από πλατφόρμες που τα πωλούν (κόστος εώς 3€) και ενεργοποιούν τα windows με αυτό. Εφόσον αποφασίσεις ποιο λειτουργικό θα βάλεις (αν είσαι μέσος χρήστης λογικά πας για win11 pro αφού τα win10 μετρούν αντίστροφα για τη λήξη), κατεβάζεις το ανάλογο image από την microsoft, το "εγκαθιστάς" σε ένα bootable usb stick και μέσω αυτού προχωράς στην εγκατάσταση του λειτουργικού. Υπάρχουν άπειροι οδηγοί σχετικά, αν χρειάζεσαι διευκρινήσεις, ζήτα. Το format, πρακτικά τη διαμόρφωση του δίσκου που θα εγκαταστήσεις το λειτουργικό, θα το κάνεις κατά την εγκατάσταση. Δεν ξέρω αν έχεις εμπειρία από παλαιότερα συστήματα, πλέον όλη η διαδικασία, χρειάζεται ελάχιστο χρόνο. Πιο πολύ χρόνο χρειάζεσαι μετά για το σωστό σετάρισμα - στήσιμο - drivers (imo). Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου από nickol-us 1
Vorpal Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Αυτό που με μπερδεύει είναι το ότι ενα online license έχει 145€ απο το site της Microsoft και απο ένα μαγαζί σαν αυτά που έκανα link.. 15€, και αλλού 3€ ξέρω γω. Είναι legit, τι μου διαφεύγει?
nickol-us Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Υπάρχουν διάφορα ερωτήματα και σκιές για το πως καταφέρνουν και πωλούν τις άδειες σε αυτές τις τιμές, προσωπικά δεν έχω βγάλει κάποιο ασφαλές συμπέρασμα. Είναι περίεργο που πωλούν τι άδειες κανονικά με τιμολόγια ενώ σε ελέγχους δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα (υπάρχουν διάφορες αναφορές στο φόρουμ). Τα windows γενικά πλέον δεν κλειδώνουν οριστικά, ακόμη και χωρίς κλειδί παίζουν σχεδόν στο 100%. Ένας οικιακός χρήστης δεν έχει θέματα με μια τέτοια άδεια. Προσωπικά χρησιμοποιώ τέτοιο κλειδί πάνω από 5ετια, έκανα κανονικά αναβάθμιση σε win11 ενώ ακόμη και σε αλλαγή μητρικής (αυτές οι άδειες κλειδώνουν με αυτή) δεν είχα πρόβλημα επανενεργοποίησης. Έχω επίσης αγοράσει και εγκαταστήσει τέτοια κλειδιά σε φίλους και συγγενείς, χωρίς πρόβλημα. Το 100% legit είναι αγορά από μεγάλο - επώνυμο καταστήμα, με τιμή πάνω από 100€, αν χρειάζεται να τα δώσεις ή όχι είναι το ερώτημα... Κατά τη γνώμη μου μόνο σε επαγγελματικό χώρο θα δικαιολογούσα μια τέτοια αγορά. Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου από nickol-us
Aris_ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:40 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:40 μμ είναι άδειες oem και στοιχίζουν τόσο δεν είναι για ιδιώτες αλλά εφόσον οι server της Microsoft τους δέχονται
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα