Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο CEO της OpenAI, Sam Altman, αποκάλυψε σημαντικές πληροφορίες για το μέλλον του ChatGPT, ανακοινώνοντας την ενοποίηση όλων των μοντέλων GPT.

Με πρόσφατες του δηλώσεις στο X, ο Sam Altman ανάφερε ότι η OpenAI σχεδιάζει μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του ChatGPT. Η εταιρεία προτίθεται να ενοποιήσει όλα τα μοντέλα GPT, συμπεριλαμβανομένου του επερχόμενου GPT-5, ώστε οι χρήστες να μην χρειάζεται πλέον να επιλέγουν συγκεκριμένο μοντέλο για κάθε εργασία.

Όπως αναφέρει το TechRadar, αυτή τη στιγμή οι χρήστες πρέπει να επιλέγουν μεταξύ διαφορετικών μοντέλων OpenAI κάθε φορά που χρησιμοποιούν το ChatGPT, είτε πρόκειται για το GPT-4o για καθημερινές εργασίες είτε για το πιο εξειδικευμένο μοντέλο o3-mini για επίλυση προβλημάτων.

Ο Altman δήλωσε χαρακτηριστικά: "Θέλουμε η τεχνητή νοημοσύνη να 'λειτουργεί απλά' για εσάς. Αντιλαμβανόμαστε πόσο περίπλοκα έχουν γίνει τα μοντέλα και τα προϊόντα μας. Μισούμε τον επιλογέα μοντέλων όσο και εσείς και θέλουμε να επιστρέψουμε στη μαγική ενοποιημένη νοημοσύνη."

Η νέα προσέγγιση θα επιτρέπει στο ChatGPT να επιλέγει αυτόματα το καταλληλότερο μοντέλο με βάση το αίτημα του χρήστη. Ο CEO της OpenAI επιβεβαίωσε ότι το GPT-4.5 θα είναι το τελευταίο αυτόνομο μοντέλο πριν την ενοποίηση όλων των εργαλείων της εταιρείας.

Σημαντική είναι η ανακοίνωση ότι η δωρεάν έκδοση του ChatGPT θα έχει απεριόριστη πρόσβαση στο GPT-5 στη "βασική ρύθμιση νοημοσύνης". Οι συνδρομητές Plus θα απολαμβάνουν υψηλότερο επίπεδο νοημοσύνης, ενώ οι Pro συνδρομητές, που καταβάλλουν το ποσό των 200 δολαρίων μηνιαίως, θα έχουν πρόσβαση στο υψηλότερο επίπεδο νοημοσύνης του GPT-5. Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας, ο Altman απάντησε με τη φράση "εβδομάδες / μήνες" σε ερώτηση χρήστη για το GPT-4.5 και GPT-5. Επιπλέον, επιβεβαίωσε ότι το GPT-5 θα ενσωματώνει λειτουργίες φωνής, καμβά, αναζήτησης και εις βάθος έρευνας (deep research).

Ως παράδειγμα της σύγχυσης που επικρατεί, κάθε μοντέλο που προσφέρει η OpenAI μέσω αυτής της διεπαφής έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και αδυναμίες με διάφορα χαρακτηριστικά (όπως η δυνατότητα επεξεργασίας ή δημιουργίας εικόνων), και δεν είναι άμεσα προφανές ποιο είναι το καλύτερο για κάθε τύπο εργασίας. Ακολουθεί μια σύντομη επισκόπηση για το ποιο είναι τι:

• GPT-4o: Το τρέχον "πρότυπο" και καλύτερο συμβατικό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης της OpenAI.
  • GPT-4o with search: Προσθέτει ειδική λειτουργικότητα αναζήτησης στο διαδίκτυο στο GPT-4o.
  • GPT-4o with deep research: Χρησιμοποιεί ειδική αρχιτεκτονική που επιτρέπει στο GPT-4o να εκτελεί επαναληπτικά έρευνα στο διαδίκτυο και να δημιουργεί αναφορά.
  • GPT-4o with scheduled tasks: Επιτρέπει στο GPT-4o να εκτελεί περιοδικά εργασίες που περιλαμβάνουν αναζήτηση στο διαδίκτυο και να παρέχει ενημερώσεις στους χρήστες.
  • o1: Το "πρότυπο" μοντέλο προσομοιωμένης συλλογιστικής (SR) της OpenAI, το οποίο είναι εκπαιδευμένο να "σκέφτεται" αυτόματα τα προβλήματα με συλλογιστική "αλυσίδας σκέψης" βήμα προς βήμα. Καλύτερο από το 4o για περίπλοκα λογικά και μαθηματικά προβλήματα αλλά γενικά χειρότερο στη συγγραφή και σε κάποιες άλλες δημιουργικές εργασίες.
  • o3-mini: Μια μικρότερη, ταχύτερη έκδοση του ακόμη μη διαθέσιμου μοντέλου SR "o3" της OpenAI. Είναι η συνέχεια του o1 επειδή το όνομα "o2" δεν ήταν διαθέσιμο λόγω ζητημάτων εμπορικού σήματος του γνωστού βρετανικού τηλεπικοινωνιακού παρόχου.
  • o3-mini-high: Μια έκδοση του o3-mini που "σκέφτεται τα πράγματα" λίγο πιο "βαθιά" από το o3-mini, αλλά είναι πιο αργή.
  • o1 pro mode: Το πιο αργό και προς το παρόν "καλύτερο" μοντέλο SR που προσφέρει η OpenAI, διαθέσιμο μόνο σε λογαριασμούς Pro.
  • GPT-4o mini: Ένα παλαιότερο μοντέλο που κάποτε ήταν η δωρεάν, γρήγορη και οικονομική έκδοση του GPT-4o. Διατηρείται για άτομα που μπορεί να έχουν prompts που λειτουργούν καλύτερα με αυτό.
  • GPT-4: Η τελευταία έκδοση του παλαιού μοντέλου GPT-4 της OpenAI, που πρωτοεμφανίστηκε το 2023.
  • Advanced Voice Mode: Μια ειδική έκδοση του GPT-4o σχεδιασμένη για φωνητική αλληλεπίδραση.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.
9 minutes ago, Thresh said:

Ενώνουν τις δυνάμεις τους και φτιάχνουν τον Captain Planet?

Μάλλον ενώνουν τις δυνάμεις τους για να πολεμήσουν τον κακό deepseek-epticon.

• Like 12
  • Haha 12
Δημοσ.

Ας κάνουν ένα χωρίς πληρωμή με τα βασικά και ένα με πληρωμή με "τα πάντα όλα μέσα" .

Σε πρόβλημα με σύστημα εξισώσεων κανένα τα δυο δεν βρήκε αμέσως την λύση. Το deepseek μάλιστα το βρήκε με την τρίτη.

Δημοσ.

Έχω βαρεθεί την έκφραση φούσκα. Φούσκα το ένα φούσκα το άλλο φούσκα το τρίτο. Μάγκες τα πάντα σε αυτή την Γη από αρχαιοτάτων χρόνων φούσκα είναι. Το θέμα είναι πόσο διάρκεια θέλει να φουσκώσει και να σκάσει η να μην σκάσει ποτέ γιατί η άνθρωποι σταμάτησαν να ασχολούνται και να φουσκώνουν. ΕνιΓουει η ai είναι μία φούσκα που θα αργήσει πολύ να σκάσει

• Like 1
Δημοσ.

H τεχνητή νοημοσύνη θα έπρεπε ευθύς εξαρχής να χρησιμοποιείται από όλους τους πολίτες, δηλαδή στη μορφή ανοικτού λογισμικού, ώστε να ωφεληθεί στο σύνολο ο πλανήτης. Δηλαδή να χαρακτηριστεί ως απαραίτητο αγαθό, όπως π.χ. το νερό, ώστε να μην γίνουν υπερ φούσκες όπως στην Αμερική και αλλού που μας κοστίζουν πολλά και έχουν ως κύριο μέλλημα τους την επίτευξη μεγάλων μερισμάτων οπότε καθυστερούν για τα κέρδη τους την εξέλιξη του είδους μας. Καθαρή τρέλα. Η Κίνα παρά τα θέματα της σε πολλά ζητήματα έδειξε ένα άλλο πρόσωπο στην περίπτωση αυτή γιατί μας δίνει την δυνατότητα να αξιοποιήσουμε όλοι την τεχνητή νοημοσύνη. Τους βγάζω το καπέλο εγώ προσωπικά. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, Dr_Pepper said:

Εγώ ακόμη σαν φούσκα το βλέπω πάντως 

Οσο είναι μεσα σε ένα μηχάνημα που πληκτρολόγεις και παίρνεις απαντήσεις, οι δυνατότητες αυτής της τεχνολογίας είναι περιορισμένες, οπότε μπορείς να το δεις και ως φούσκα στη μορφή που είναι σήμερα . Οταν η τεχνολογία μπει σε ρομποτικό σώμα, ωριμάσει, (10 χρόνια) και φτηνηνει, του μιλάς σε φυσική γλώσσα, παει σούπερ μάρκετ, ψωνίζει, έρχεται σπίτι μαγειρεύει, κοβει τον κήπο και βάφει τους τοίχους, θα δεις ότι δε θα είναι φούσκα. Και πίστεψε με, ο στόχος είναι αυτός που περιγράφω,  απλα ξεκίνας απ το 1 για να πας στο 100.

Να πω μια πρόσφατη εμπειρία μου. Προ 10+ ετών δουλεύα σε μια μεγάλη εταιρεία. Εκει για να κάνω καλύτερα τη δουλειά μου έγραψα ενα vba script macro σε excel. Επειδή δεν ήξερα καθόλου vba τότε, μου έφαγε κάτι μερες να γράψω τον κώδικα. Τώρα έχω πολύ καιρό να ασχοληθώ ώστε να το ξανά γράψω εξαρχής θα μου έτρωγε πολλές ωρες πάλι να ξανα θυμηθώ όλες τις εντολές κλπ. Και μου ξανα χρειάζοταν ο παλιός εκεινος κώδικας. (ως βάση, ήθελα να τον εξέλιξω να κάνει κάτι αλλο. Ελα όμως που είχα κλείδωσει το vba με κωδικό και δεν μπορούσα να βρω το password με τίποτα.. Μέχρι password cracks app κατεβασα. απέτυχα. Και μετά μου ήρθε η ιδέα.. 

Να βάλω το chatgpt να ξανα γράψει τον κώδικα.. Σε κανα 5 λεπτο είχα τελειώσει. 

Ειχα φάει πάνω από 5 ωρες πριν ψάχνοντας να βρω τρόπο να βρω τον παλιό κώδικα. 

Μαλιστα στη συνέχεια τροποποίησα των κωδικα να κανει κάποια έξτρα πράγματα και δεν δούλευε. Κάπου είχα κάνει λαθος. Βαζω τον κωδικα στο chatgpt και του λέω βρες το λάθος. Το βρήκε μια χαρά.. 

Οταν κάνεις κάποια τέτοια πράγματα είναι life saver.. 

Επεξ/σία από oldnew
  • Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Thresh είπε

Ενώνουν τις δυνάμεις τους και φτιάχνουν τον Captain Planet?

Τόσο ενεργοβόρο που είναι δεν το λες και Captain Planet... :P

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σας...

H  AI είναι όντως μια φούσκα, μια φούσκα που σε λίγα χρόνια

θα παρακαλάμε να σκάσει..μα δεν θα σκάει...

Αντιθέτως...Κι εμεις τότε μια φούσκα θα ήμαστε για την Ai...

Η διαφορά ομως είναι οτι αυτή, (ai) θα μας "σκάσει"...😲

Υπογραφή: Πα'ί'σιος Κόνορ

Επεξ/σία από ZELOMOTH
  • Like 2
  • Haha 8
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, ZELOMOTH είπε

Υπογραφή: Πα'ί'σιος Κόνορ

Τρομερή έμπνευση φίλε πρωί πρωί. Να σε καλά μου έφτιαξες το πρωινό 😀😀

• Haha 2
Δημοσ.

Καλά ας μάθει πρώτα να ξεχωρίζει τα μηδενικά και τα λέμε. Χθες το ρώτησα να μου πει για την nvidia RTX A400 και αυτό μου είπε για την RTX Α4000...

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, geopel said:

Δες αυτό αμα θες να δεις που παει το θέμα :

Και επειδή οι περισσότεροι θέλουν απλα το ζουμι:

Σύμφωνα με τον Αλτμαν:

-Το 1ο μοντέλο της openai οι ικανότητες του ως προγραμματιστής ηταν στους 1 εκ best coders. 

-To o1 (2024) ηταν στους 10 χιλιάδες 

- Το ο3(2025) ηταν στους 175

-Σήμερα είναι στους 50

-Στο τέλος του 2025 θα ειναι super coder, θα εχει ξεπεράσει τον καλύτερο προγράμματιστη.  Ακούγεται ως επιστημονική φαντασία αλλα δεν είναι : Τον κώδικα της ΑΙ θα τον γράφει η ιδια ΑΙ κυρίως από ένα σημείο και μετα. Κατι ως αυτό βελτίωση άκουγεται, σαν κατι ζωντανό. 

Σε αυτα να προσθέσω, τη δήλωση ενός απο τους καλύτερους προγράμματιστες στον κόσμο όπου δήλωσε οτι, το 90% του κώδικα που πουλάει σήμερα τον φτιάχνει το chatgpt, και οτι δε θα συμβουλεύε κανένα να γίνει προγράμματιστης.. 

Τα συμπεράσματα δικα σας αν είναι φούσκα αυτό έρχεται.. Επειδή εχω δει και καμια 200ρια βιντεο, συνεντεύξεις, ομιλίες σε πανεπιστήμια κορυφαίων καθ ΑΙ, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη δημιουργία εξαιρετικά χρήσιμων ρομπότ που θα μπορούν να κάνουν τις περισσότερες δουλειές, χωρις καμια νεα ανακάλυψη, απλώς με εφαρμογή όσων γνωρίζουμε. 

Αν σας φαίνεται ακομα φούσκα.. Οσο νωρίτερα πανε σε ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα τόσο το καλύτερο, θα αποφύγουμε πολυ αιμα. 

6 hours ago, liakjim said:

Καλά ας μάθει πρώτα να ξεχωρίζει τα μηδενικά και τα λέμε. Χθες το ρώτησα να μου πει για την nvidia RTX A400 και αυτό μου είπε για την RTX Α4000...

Ναι κανει χοντρά λαθη. Συμβαίνει και αυτο ταυτόχρονα, δεν είναι ολα ρόδινα, αλλά δουλεύουν πάνω σε αυτό. Θα πάρει χρόνια το συγκεκριμένο πρόβλημα. Μπορώ να αναφέρω και εγω πολλά παραδείγματα. 

Εχε υπόψιν πάντως οτι το chatgpt δεν έχει πρόσβαση στο ίντερνετ, ψάχνει μονο σε ότι του μάθανε. Αμα δεν έχει μια πληροφορία τι περιμένεις να βγάλει.. Για τέτοια θέματα δοκίμασε το perplexity που ψάχνει και ίντερνετ, και ενεργοποίησε το reasoning, θα εκπλαγείς πιθανότατα. 

Επεξ/σία από oldnew

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...