Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, stilllikeit είπε

Αναγκαστικά τα ηχεία θα τοποθετηθούν με τη πλάτη τους να απέχει το πολύ 3-4 πόντους από τον τοίχο, οπότε μάλλον θα υπήρχε θέμα.

σιγά το μπάσο που θα αυξηθεί για 3-4 πόντους κολλητά σε αυτά τα μικρά ηχειάκια , μη σου πω θα σε βοηθήσει 😛

Το πολύ πολύ κόβεις με eq γύρω στα 80-130Hz αν "μπουμάρουν" , δεν τα θες για επεξεργασία ήχου

33 λεπτά πριν, stilllikeit είπε

Τελικά, και μετά την πολύτιμη βοήθεια σας, ολοκληρώθηκε η παραγγελία με τα παρακάτω (όλα από eshop γιατί βόλευε για την παραλαβή τελικά, ελπίζω να μην φάω κανα άκυρο με διαθεσιμότητες) :

άκυρο όχι , αλλά ότι λέει για 4-7 εργάσιμες , εννοεί 7 εργάσιμες το λιγότερο (παθών , ακόμα να στήσω το PC..)

34 λεπτά πριν, stilllikeit είπε

Απότι βλέπω βέβαια, τα APC έχουν και AVR οπότε καλοδεχούμενο.

👍

• Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, tzavardin είπε

Ο @Chris2756 ξέρει τον πάτο του από ηχεία, και ό,τι σου είπε είναι ακριβές. Η έννοια του monitor κυριολεκτικά  (για επαγγελματική χρήση δηλαδη) όντως είναι ακριβή. 

Δεν υπάρχει λόγος, όπως υπονοεί και ο ίδιος στο μπάτζετ που είσαι να κοιτάξεις για ενισχυτή και παθητικά. Ο ενισχυτής που θα πάρεις θα είναι το ίδιο μέτριος/ ή επαρκής στην καλυτερη με αυτόν που έχουν τα αυτοενισχυομενα. Και εφόσον ήδη έχεις dac έχεις καλυφθεί από θέμα παρεμβολών/ θορύβου του pc. 

Τα 1700bt που είδες δεν είναι άσχημα, με 4ρι woofer. Προφανώς στα χαμηλά μην περιμένεις εξαιρετικά ή έστω καλά πράγματα, αλλά είναι σίγουρα μεγάλη αναβάθμιση από αυτά που έχεις ήδη. 

Σε παρομοια τιμή εγώ θα προτιμούσα τα 3.5αρια presonus eris bt από thomann de στα 122 ευρώ σκέτα ή στα 145 με stand.

Από εκει και περα, αν μπορείς να δώσεις 300 με 320 ευρώ, και εφόσον έχεις ήδη το dac, θα ελεγα να δεις τα jbl 305p mkII, ή τα adam t5v. Υπόψιν χρειάζεσαι και τα αντίστοιχα καλώδια. 

Έχουν 5ρι woofer και τα δύο, μπορείς να δεις πολλά reviews για αυτά, που περιγραφουν αρκετα καθαρά το προφίλ ήχου τους, και μπορείς να τα ακούσεις  και σε ελληνικά μαγαζια, τα jbl σίγουρα. 

Αν αξιζει η διαφορα; Για εμένα ναι, για εσένα δεν ξέρω. Σίγουρα στα χαμηλά είναι πολύ αισθητά παραπάνω οι δυνατότητες τους από τα 1700bt. Τα έχω ακούσει και τα 4 σημειωτέον. Προφανώς σε τραγούδια με μπάσο 4ρι και 5ρι woofer, ή μέρα με τη νύχτα. 

Εγώ προσωπικά έχω swissonic v7, είχα την τύχη να τα πάρω πέρσι 150 ευρω το ζευγαρι, που έσκασε καλές προσφορές το thomann γιατί έκανε discontinued όλη τη σειρά. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν τόσο οικονομικές λύσεις για 5ρια και 7ρια ηχεία. 

Τα αυτοενισχυόμενα δεν χρειάζονται ξεχωριστό subwofer;

Προέρχομαι από 5.1 logitech και σκέφτομαι αν είναι καλύτερα ένα 2.1 σύστημα ηχείων ή αυτοενισχυόμενα όπως τα presonus.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Vassilis_24 είπε

Τα αυτοενισχυόμενα δεν χρειάζονται ξεχωριστό subwofer;

Προέρχομαι από 5.1 logitech και σκέφτομαι αν είναι καλύτερα ένα 2.1 σύστημα ηχείων ή αυτοενισχυόμενα όπως τα presonus.

Αν είναι καλυτερο να υπαρχει subwoofer; Ναι. Ειδικά, αν υπάρχει τρόπος να συνδεθούν και να μοιραστούν οι συχνότητες, να μην υπάρχει υπερκάλυψη των ψηλών του subwoofer με τις χαμηλές των ηχείων.

Κυρίως για να καλύπτονται τα  χαμηλά hz 50-80, που τα presonus eris 3.5 δεν φτάνουν (ξεκινανε απο 80). 

Αν έχεις ένα 5.1 όπως τα logitech z902 ή τα z906, ή ενα 2.1 οπως το edifier s351db είναι προφανώς καλύτερα από τα presonus, κι ας είναι πιο gaming oriented ηχεία για αυτό το λόγο. Αλλά αυτά είναι 250-350 ευρώ αντίστοιχα. Στα 300+ παίρνεις τα jbl mkii και τα adam που είπα και πιο πάνω. 

Στο μπάτζετ των presonus όμως, που είναι ένα κατοστάρικο, δεν υπαρχουν αντίστοιχα ηχεία που να συγκρίνονται. Κάτι logitech των 80 και των 100 ευρω ευρω, έχουν άθλια ψηλά, άθλια μεσαία, και άθλια χαμηλά, και ξεκινανε πολλές φορές από τα 65 hz κι ας έχουν κάποιου είδους sub. 

Οπότε για μένα καλύτερα να έχεις μέτρια ψηλά και μέτρια μεσαία, κι ας χάνεις τον πάτο των χαμηλών, παρά να είναι εντελώς χάλια αυτό που ακούς. 

Πάντα αν μιλάμε για 100 ευρώ. Για παραπανω είναι άλλη συζήτηση. 

Επεξ/σία από tzavardin
Δημοσ.
23 ώρες πριν, tzavardin είπε

Ο ενισχυτής που θα πάρεις θα είναι το ίδιο μέτριος/ ή επαρκής στην καλυτερη με αυτόν που έχουν τα αυτοενισχυομενα

ΣΩΣΤΟ! για εμενα. Προσωπικο μου παραδειγμα, εχω εναν Yamaha  WXA-50, 2.1 ενισχυτη στο PC μου, των 550 Ε. ΟΚ καλος ειναι, ικανοποιημενος για PC ηχο ειμαι. ΟΜΩΣ δεν μπορει να συγκριθει με τον Rotel 985 THX που εχω στο στερεοφωνικο μου. Αλλο το πουλι του ναυτη, κι αλλο του καντηλαναυτη, πως να το κανουμε. 

Κατι τελευταιο, γιατι μακρυγορησαμε εδω, ενω το σαιτ εχει σεκσιον για ηχο, και ζητω συγνωμη, απο οσους μας διαβαζουν. Σε μια κατηγορια ηχειων ας πουμε μεχρι 300Ε, δεν μπορεις να εχεις απαιτηση να ακους την ιδια ποιοτητα μουσικης, που ακους στο Μεγαρο. Εκτος αν θελεις να εχεις την ψευδαισθηση οτι την ακους.

Διαλεγεις λοιπον ενα ζευγαρακι, αν θελεις μουσικη, που να ακουγονται καθαρα κι ευχαριστα στα αυτια σου και κανεις την δουλεια σου. Αν θελεις κανα παιχνιδακι καμια ταινιουλα, περνεις 2.1 με ενα active γουφερακι και εισαι μια χαρα. Τωρα τι θα πω εγω, και τι θα πει ο καθε ενας, στου κουφου την πορτα οσο θελεις βροντα. Το αυτακι σου τι λεει!  Σε γενικες γραμμες ισχυουν, ξυλινη καμπινα ισον 10 φορες καλυτερος ηχος απο πλαστικη/μεταλλικη. Οσο καλυτερα υλικα εχουν τα ηχεια, λογικα τοσο καλυτερο ηχο θα δοσουν. Αποφυγετε για μενα κατι ουφοδιαστημικα σχηματα ηχειων, ονοματα δεν λεω, εταιρειες δεν θιγω, αλλα εχω δει κολημενα τα μεγαφωνακια με βενζινοκολα στην πλαστικη μπαφλα της καμπινας. Ασε που καποιοι δηθεν ειδημονες εκθειαζουν καραμαπα ηχεια για αστερια. Και περνω ενα παραδειγμα απο το σαιτ εδω, για 2.1 ηχεια πολυ γνωστης μαρκας, που αν ψαξεις το σαιτ τους θα δεις στα specifications, το γουφερ αναπαραγει συχνοτητες απο 40-120Hz, ενω οι δορυφοροι, αναπαραγουν συχνοτητες απο 180Hz μεχρι, δεν θυμαμαι ποσο. Καλα, ρε μαστρομαστορα και τις συχνοτητες απο 120-180 Hz ποιος θα τις αναπαραγει, η Μαρια?. Εγω αυτα εχω να πω, οποιος θελει τα ακουει και ψαχνει, οποιος θελει με γραφει και ψαχνεται. Ουτε θελω να αντιπαρατεθω, ουτε να μαλωσω. Αν ειθελα θα πηγαινα στα γηπεδα. Και για τους μυστες των μπασων, παιδια το μπασο δεν πρεπει να το ακους, αλλα να το αισθανεσαι, αν το ακουσεις ειναι θορυβος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, tzavardin είπε

Αν είναι καλυτερο να υπαρχει subwoofer; Ναι. Ειδικά, αν υπάρχει τρόπος να συνδεθούν και να μοιραστούν οι συχνότητες, να μην υπάρχει υπερκάλυψη των ψηλών του subwoofer με τις χαμηλές των ηχείων.

Κυρίως για να καλύπτονται τα  χαμηλά hz 50-80, που τα presonus eris 3.5 δεν φτάνουν (ξεκινανε απο 80). 

Αν έχεις ένα 5.1 όπως τα logitech z902 ή τα z906, ή ενα 2.1 οπως το edifier s351db είναι προφανώς καλύτερα από τα presonus, κι ας είναι πιο gaming oriented ηχεία για αυτό το λόγο. Αλλά αυτά είναι 250-350 ευρώ αντίστοιχα. Στα 300+ παίρνεις τα jbl mkii και τα adam που είπα και πιο πάνω. 

Στο μπάτζετ των presonus όμως, που είναι ένα κατοστάρικο, δεν υπαρχουν αντίστοιχα ηχεία που να συγκρίνονται. Κάτι logitech των 80 και των 100 ευρω ευρω, έχουν άθλια ψηλά, άθλια μεσαία, και άθλια χαμηλά, και ξεκινανε πολλές φορές από τα 65 hz κι ας έχουν κάποιου είδους sub. 

Οπότε για μένα καλύτερα να έχεις μέτρια ψηλά και μέτρια μεσαία, κι ας χάνεις τον πάτο των χαμηλών, παρά να είναι εντελώς χάλια αυτό που ακούς. 

Πάντα αν μιλάμε για 100 ευρώ. Για παραπανω είναι άλλη συζήτηση. 

Όχι τα x540 έχω και πάω για καινούρια τώρα.

Το μπάτζετ μου είναι στα 150€, γι'αυτό το σκεφτόμουν

Θα πάω σε 2.1 αναγκαστικά.

Να πάω σε logitech z623 ή υπαρχει κάτι καλύτερο;

Επεξ/σία από Vassilis_24
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Vassilis_24 είπε

Όχι τα x540 έχω και πάω για καινούρια τώρα.

Το μπάτζετ μου είναι στα 150€, γι'αυτό το σκεφτόμουν

Θα πάω σε 2.1 αναγκαστικά.

Να πάω σε logitech z623 ή υπαρχει κάτι καλύτερο;

κράτα αν είναι το (υποτίθεται) subwoofer και πάρε τα presonus για 2.1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...