Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Giannis77i είπε

Αφού περάσει 1 εβδομάδα και σου έρθει μήνυμα ότι το όνομα εγκρίθηκε από την ΕΕΤ, τότε ψάχνεις για άλλη εταιρεία.

Ζητάς κωδικό εξουσιοδότησης από το παπάκι, σου έρχεται email, πατάς το λινκ παράγεις τον κωδικό , πας στο site της άλλης εταιρείας βάζεις τα στοιχεία και μεταφέρεται σε 2 λεπτά.

Με το καλό 

Και γιατί να μην περιμένω όταν πάει να λήξει η διετία; Πχ το δικό μου το άνοιξα πριν 10 ημέρες. 

Δημοσ.

Δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα. Βέβαια λένε ότι όλα είναι και προσωπικό θέμα. Και η dynadot είναι μια καλή εταιρία του εξωτερικού.

Δημοσ.
23 ώρες πριν, zio10 είπε

Ψάχνοντας έπεσα πάνω σε αυτή την προσφορά, με επιφύλαξη καθώς δεν παρακολουθώ συστηματικά τις τιμές, αλλά είχα μείνει με την εντύπωση ότι είναι σε γενικές γραμμές πιο ακριβή η κατωχύρωση.

Συνοπτικά, για νέες καταχώρησεις με κατάληξη .gr μέχρι αύριο 16/2 η τιμή είναι 5€+ΦΠΑ (6,20€ τελική) για δύο χρόνια. 

https://www.papaki.com/el

Τελευταία τα είχε βγάλει και 2€, είναι δυνατή προώθηση marketing και σου δείνει πότε πότε και κανένα άλλο domain δωρεάν τύπου .online .

Αυτό που δεν λέει είναι ότι έχει ανεβάσει τις τιμές στα ύψη. Η ανανέωση.gr είναι πλέον 34,35€ άρα έχει μετακινήσει το κόστος του μάρκετινγκ στους υφιστάμενους πελάτες.

Εγώ προσωπικά μετά από χρόνια έχω αποφασίσει να πάω σε άλλον καταχωρητή.

Δημοσ.

Και εγώ τα έχω πάει στην dnhost τα domains μου εδώ και καιρό, πολύ φθηνότερη η ανανέωση και πέφτει κάτι ψιλά αν έχεις 10 domains, πέφτει και άλλο αν έχεις 20 κτλ το παπάκι το παρατράβηξε με τις ανανεώσεις σε όλα τα tld.
Τώρα για hosting, hetzner vps κάτι με 4gb ram και πάνω και μπορείς να βάλεις το δωρεάν panel myvestacp (μόνο σε debian 12 ή 11 (αλλά γιατί να πας στο 11; )) ή κάποιο άλλο fork οπως το hestiacp. Αυτά σου δίνουν δικό σου mail server και web server με multiphp εκδόσεις αλλά θέλει και να ξέρεις και 2-3 πράγματα από το πως λειτουργούν αυτά τα services. Εγώ από την άλλη εδώ και 2 χρόνια βάζω το νεότερο ubuntu, μετά docker και το portainer για να έχω web gui και τρέχω npm (nginx proxy manager) και τις σελίδες σε stack (wordpress+mariadb), αργότερα μπορείς να περάσεις και άλλα services πχ crowdsec. Τρομερά εύκολο deployment και αρκετά ασφαλή αλλά και αυτή η μέθοδος θέλει να περάσεις κάποιο vpn πχ tailscale για να βλέπεις τα gui από npm + portainer μόνο εσύ και να μην είναι exposed στο net για επιθέσεις(από το firewall της hetzner κόβεις την πρόσβαση στην 22, 81, 9443 πχ). Βασικά οι selfhosted λύσεις αν και πιο ωραίες, θέλουν αρκετή δουλειά για να γίνουν hardened και να μην χακαριστούν. 

• Like 7
Δημοσ.
14 ώρες πριν, liakjim είπε

Και γιατί να μην περιμένω όταν πάει να λήξει η διετία; Πχ το δικό μου το άνοιξα πριν 10 ημέρες. 

Έχεις δίκιο 

Άστο εκεί και βλέπεις μόλις είναι να λήξει 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 15/02/2025 at 13:15, elpenor said:

Τα SSL certificates είναι δωρεάν εδώ και πολλά χρόνια. Από τη δική μου οπτική δεν έχεις κανένα πλεονέκτημα σε σχέση με το να δώσεις 10 ευρώ για ετήσια ανανέωση σε κάποια άλλη εταιρεία. Αν μου διαφεύγει κάτι διορθώστε με.

Όπως το είπες είναι, δεν υπάρχει κανένα πλεονέκτημα διότι τεχνικά την ίδια προστασία παρέχουν και ίσα ίσα από το Let's Encrypt εάν θέλεις αλλάζεις και το private key κάθε 2-3 μήνες που γίνεται η αυτόματη ανανέωση του. Και αυτό που λένε ότι τα επί πληρωμής παρέχουν εγγύηση στην πράξη δεν ισχύει και όποιος έχει όρεξη ας διαβάσει το παρακάτω άρθρο που το εξηγεί αναλυτικά:

https://scotthelme.co.uk/do-ssl-warranties-protect-you-as-much-as-rocks-keep-tigers-away/

Σχεδόν όλοι οι webhosts παρέχουν δωρεάν SSL συνήθως από Let's Encrypt. Μόνο έναν ελληνικό webhost γνωρίζω που δεν δίνει δωρεάν SSL, προφανώς για να προωθήσει τα επί πληρωμής που έχει κάποιο ποσοστό κέρδους. Αλλά 10-15 ευρώ / έτος για κάποιον που έχει πολλές σελίδες δεν είναι και αμελητέο ποσό.

On 15/02/2025 at 22:58, liakjim said:

Μπορείς να το μεταφέρεις οποιαδήποτε στιγμή σε άλλον καταχωρητή δωρεάν. Ακόμα και αφού λήξει (θα σταματήσει βέβαια να δουλεύει για όσο διάστημα είναι ληγμένο) έχεις τη δυνατότητα να το μεταφέρεις σε άλλον καταχωρητή εντός 15 ημερών από τη λήξη (μετά ελευθερώνεται και μπορεί να το καταχωρήσει οποιοσδήποτε άλλος). Απλά αρκετοί μπορεί να ξεχαστούν και να το ανανεώσουν ακριβά ή να σκεφτούν δεν βαριέσαι ας μην μπλέκω τώρα με αλλαγές καταχωρητή (ενώ η διαδικασία παίρνει λιγότερο από ένα λεπτό).

Αυτή τη στιγμή ο πιο οικονομικός καταχωρητής για καταχωρήσεις/ανανεώσεις τα .gr domains τα δίνει με 13,28 ευρώ + ΦΠΑ / 2 έτη. Μόνη εξαίρεση είναι το papaki που μόνο για νέες καταχωρήσεις τα δίνει φτηνότερα όσο ισχύει η προσφορά τους αλλά με τιμή για ανανέωση από τις υψηλότερες που μπορείς να βρεις. Η ΕΕΤΤ δίνει τα .gr domains στους καταχωρητές με 12,50 ευρώ επομένως μάλλον το papaki υπολογίζει ότι θα βγάλουν τη χασούρα στην ανανέωση ή ενδεχομένως να πουλήσουν και hosting που εκεί έχουν κάποιο περιθώριο κέρδους.

Επεξ/σία από CyberCr33p
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, comfuzio είπε

Και εγώ τα έχω πάει στην dnhost τα domains μου εδώ και καιρό, πολύ φθηνότερη η ανανέωση και πέφτει κάτι ψιλά αν έχεις 10 domains, πέφτει και άλλο αν έχεις 20 κτλ το παπάκι το παρατράβηξε με τις ανανεώσεις σε όλα τα tld.
Τώρα για hosting, hetzner vps κάτι με 4gb ram και πάνω και μπορείς να βάλεις το δωρεάν panel myvestacp (μόνο σε debian 12 ή 11 (αλλά γιατί να πας στο 11; )) ή κάποιο άλλο fork οπως το hestiacp. Αυτά σου δίνουν δικό σου mail server και web server με multiphp εκδόσεις αλλά θέλει και να ξέρεις και 2-3 πράγματα από το πως λειτουργούν αυτά τα services. Εγώ από την άλλη εδώ και 2 χρόνια βάζω το νεότερο ubuntu, μετά docker και το portainer για να έχω web gui και τρέχω npm (nginx proxy manager) και τις σελίδες σε stack (wordpress+mariadb), αργότερα μπορείς να περάσεις και άλλα services πχ crowdsec. Τρομερά εύκολο deployment και αρκετά ασφαλή αλλά και αυτή η μέθοδος θέλει να περάσεις κάποιο vpn πχ tailscale για να βλέπεις τα gui από npm + portainer μόνο εσύ και να μην είναι exposed στο net για επιθέσεις(από το firewall της hetzner κόβεις την πρόσβαση στην 22, 81, 9443 πχ). Βασικά οι selfhosted λύσεις αν και πιο ωραίες, θέλουν αρκετή δουλειά για να γίνουν hardened και να μην χακαριστούν. 

Σεμινάριο σε μια παράγραφο😂

• Like 2
Δημοσ.
On 15/02/2025 at 11:55, af8artos said:

α τοσο καλα ε?

δεν εχω ασχοληθει ποτε με website κτλ

το καλυτερο θα ηταν να το δωσω να το αναλβει καποιος αλλα οικονομικα δεν γινεται αυτη την στιγμη.

εφοσον θελω για αρχη απλα portofolio με εικονες και τιμες πιστευω οτι θα τα καταφερω μονος βαζοντας ενα θεμα σε wordpress.

απλα μην καταληξω καπου που θα σέρνεται ολο το πραγμα

Όταν κάποιος δεν γνωρίζει τίποτα, το να πάει στα τυφλά στο πιο φθηνό όπως πας εσύ δεν είναι και το πιο σωστό. Μάλλον το αντίθετο θα έλεγα.

Εαν γνώριζες επακριβώς τί κάνεις και γιατί, τότε η επιλογή του φθηνού θα είχε τουλάχιστον κάποια λογική στη σκέψη. 

Και επειδή το έργο το έχω δει αρκετές φορές, άσε τα «τα κάνω μόνος μου» για μαστορέματα στο σπίτι.

Αν σέβεσαι τη δουλειά σου, μίλα τουλάχιστον με κάποιον ελεύθερο επαγγελματία του χώρου να στα οργανώσει όλα και να σου φτιάξει ένα site να ανεβάζεις το portfolio σου να το χρησιμοποιήσεις σαν εργαλείο δουλειάς. 

Πώς ζητάς να σε σεβαστεί κάποιος επαγγελματικά σε αυτό που προσφέρεις αν εσύ δε σέβεσαι τη βιτρίνα σου;

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, polaki είπε

Όταν κάποιος δεν γνωρίζει τίποτα, το να πάει στα τυφλά στο πιο φθηνό όπως πας εσύ δεν είναι και το πιο σωστό. Μάλλον το αντίθετο θα έλεγα.

Εαν γνώριζες επακριβώς τί κάνεις και γιατί, τότε η επιλογή του φθηνού θα είχε τουλάχιστον κάποια λογική στη σκέψη. 

Και επειδή το έργο το έχω δει αρκετές φορές, άσε τα «τα κάνω μόνος μου» για μαστορέματα στο σπίτι.

Αν σέβεσαι τη δουλειά σου, μίλα τουλάχιστον με κάποιον ελεύθερο επαγγελματία του χώρου να στα οργανώσει όλα και να σου φτιάξει ένα site να ανεβάζεις το portfolio σου να το χρησιμοποιήσεις σαν εργαλείο δουλειάς. 

Πώς ζητάς να σε σεβαστεί κάποιος επαγγελματικά σε αυτό που προσφέρεις αν εσύ δε σέβεσαι τη βιτρίνα σου;

Εγώ προτιμώ πλέον να παιδεύομαι μόνος και ας πάρει και μήνα. Είναι η χαρά της μάθησης/δημιουργικότητας, τα κάνω όπως θέλω και είμαι και ανεξάρτητος. Ναι μπορεί να βγαίνει ακριβότερα αν τα κάνω εγώ (πιο πολλές εργατοώρες) αλλά δεν συγκρίνεται η ικανοποίηση που έχεις στο τέλος.

Δημοσ.
32 minutes ago, NiKoSmile said:

Εγώ προτιμώ πλέον να παιδεύομαι μόνος και ας πάρει και μήνα. Είναι η χαρά της μάθησης/δημιουργικότητας, τα κάνω όπως θέλω και είμαι και ανεξάρτητος. Ναι μπορεί να βγαίνει ακριβότερα αν τα κάνω εγώ (πιο πολλές εργατοώρες) αλλά δεν συγκρίνεται η ικανοποίηση που έχεις στο τέλος.

Δεκτό φυσικά. 

Εγώ προτιμάω να εστιάζω στο πώς θα μεγιστοποιήσω το εισόδημα που έρχεται σπίτι με το να ασχολούμαι με αυτά που όντως γνωρίζω και για τα οποία πληρώνομαι. 

Υπάρχουν άλλα χόμπι για να πάρω ικανοποίηση. 

Προφανώς ΔΕΝ ΚΡΙΝΩ, για να μην παρεξηγηθώ. 

Αλλά αν ο TS όντως το κάνει μπας και γλιτώσει 500-600€ και δεν το κάνει επειδή όντως θέλει να πάρει την ικανοποίηση αυτή που λες, τότε μάλλον πρέπει να εστιάσει και εκείνος σε διαφορετικά πράγματα. 

• Like 1
Δημοσ.
37 minutes ago, NiKoSmile said:

Εγώ γενικότερα είμαι της αντίθετης σχολής, θέλω κάθε πράγμα να το κάνει κάποιος που το κάνει κάθε μέρα επί τουλάχιστον 20 χρόνια. Παιδεύομαι και ο ίδιος να μάθω όσα περισσότερα μπορώ μόνο και μόνο για να μπορώ να ελέγχω τη δουλειά που κάνουν. Υπάρχουν φυσικά εξαιρέσεις για πράγματα που κοστίζει πολύ να τα αγοράσεις (πχ φαγητό με καλές πρώτες ύλες) αλλά γενικότερα στην Ελλάδα ακόμα μπορείς να βρεις ειδικευμένους ανθρώπους με λογικό κόστος (αν έχεις την τύχη να έχεις λογικά εισοδήματα γιατί με τους μισθούς που βλέπω μάλλον αναγκάζεσαι να τα κάνεις όλα μόνος).

• Like 3
Δημοσ.

Πάντως το όλο θέμα είναι καθαρά θέμα marketing. Πέρα απο τα domains το ίδιο ισχύει και για το hosting. Όταν έρθει η ώρα της ανανέωσης, το κόστος είναι πολύ μεγαλύτερο απο τον μέσο όρο της αγοράς. Ας το έχει αυτό κάποιος κατά νου πριν μπει στην διαδικασία.

Βέβαια πάντα υπάρχει η επιλογή απλά να μεταφέρεις το domain σε άλλον καταχωρητή και να το ανανεώνεις απο εκεί. Με το hosting είναι πιο περίπλοκα τα πράγματα αν μπεις στην διαδικασία να το κάνεις μόνος σου και δεν είσαι εξοικειωμένος.

• Like 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, polaki είπε

Δεκτό φυσικά. 

Εγώ προτιμάω να εστιάζω στο πώς θα μεγιστοποιήσω το εισόδημα που έρχεται σπίτι με το να ασχολούμαι με αυτά που όντως γνωρίζω και για τα οποία πληρώνομαι. 

Υπάρχουν άλλα χόμπι για να πάρω ικανοποίηση. 

Προφανώς ΔΕΝ ΚΡΙΝΩ, για να μην παρεξηγηθώ. 

Αλλά αν ο TS όντως το κάνει μπας και γλιτώσει 500-600€ και δεν το κάνει επειδή όντως θέλει να πάρει την ικανοποίηση αυτή που λες, τότε μάλλον πρέπει να εστιάσει και εκείνος σε διαφορετικά πράγματα. 

Το να γλιτώσει τα 500€ είναι και αυτό μέσα, ειδικά όταν έχεις να κάνεις μέσα στη χρονιά πολλά πράγματα που θέλουν 500ρια. Το ερώτημα είναι αν έχει το κουράγιο να πάρει όλη τη δουλειά πάνω του και να την φτάσει μέχρι το τέλος. Ακόμα ένα πράγμα που πρέπει να έχει υπόψη του είναι ο χρόνος. Αξίζει για να γλιτώσω 25€ να κάτσω να παιδεύομαι το Σάββατο; Για μένα αξίζει. Για άλλους όμως καθόλου... "Shut Up And Take My Money" 😊

• Like 1
Δημοσ.

Η πραγματικότητα είναι ότι τα τελευταία 2-3 χρόνια τα έξοδα των επιχειρήσεων έχουν αυξηθεί παντού χωρίς να υπάρχει επιστροφή από αυτή τη κατάσταση. Για παράδειγμα εμείς παρέχουμε webhosting, και όλοι οι προμηθευτές μας από τα datacenters μέχρι το software και τους συνεργαζόμενους καταχωρητές που χρησιμοποιούμε έχουν κάνει γενναίες αυξήσεις. Κάποιοι από τους προμηθευτές μας κάνουν ετήσιες αυξήσεις, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα να επιλέξεις άλλον, διότι και οι άλλοι το ίδιο κάνουν. Μέχρι και το πιο απλό που είναι η τιμολόγηση όπου εκεί που είχαμε φορολογικό μηχανισμό που είχε ένα μικρό εφάπαξ κόστος και μπορούσαμε να τον κρατήσουμε χωρίς άλλα έξοδα για 5 έτη, πλέον αναγκαστήκαμε για να είμαστε σύμφωνοι με τη νομοθεσία να μεταβούμε σε πάροχο ηλεκτρονικής τιμολόγησης με αυξημένο ετήσιο κόστος. Μην ξεχνάμε και το πανηγύρι που έγινε με τη διασύνδεση των POS με ταμειακές μηχανές που και εκεί υπήρξαν επιπλέον έξοδα σχεδόν σε όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις λιανικής. Επίσης αύξηση του κόστους του λογιστή, αύξηση του κόστους λειτουργίας εξαιτίας της αύξησης της ψηφιακής γραφειοκρατίας, αύξηση σε μισθούς, αύξηση στο κόστος ρεύματος, αύξηση όσων πληρώνουν με ηλεκτρονικούς τρόπους πληρωμής που αυξάνουν τις προμήθειες προς τις τράπεζες, κλπ. Ελάχιστες είναι οι επιχειρήσεις που δεν έχουν αυξηθεί τα κόστη τους τα τελευταία χρόνια. Και οι περισσότεροι έχουμε απορροφήσει αυτά τα κόστη χωρίς να αυξήσουμε τις τιμές μας. Επομένως πράγματι στην εποχή μας μαζεύονται πολλά 500αρια μέσα στη χρονιά. Και το κάθε 500αρι όταν το δίνουμε συνήθως μας φαίνεται ακριβό, αλλά όταν το λαμβάνουμε ως αμοιβή για την εργασία μας μας φαίνεται λίγο.

Το εάν κάτι αξίζει να πληρωθεί μια εργασία με χρήμα ή με χρόνο εξαρτάται από τις γνώσεις του καθενός και πόσο ελεύθερο χρόνο έχει. Το σημαντικό είναι να έχει την ικανότητα να καταλαβαίνει το πιο είναι το πιο συμφέρον, δηλαδή το εάν θα κάνει μόνος του την εργασία ή εάν θα το αναθέσει σε τρίτο. Και φυσικά μετράει και η φύση της εργασίας και το πόσο γρήγορα πρέπει να γίνει. Για παράδειγμα εάν ανοίξω ένα μαγαζί, μπορεί να έχω ελεύθερο χρόνο για να φτιάξω το e-shop του, όμως εάν το κάνω μόνος θα μου πάρει μήνες. Έχω λοιπόν την ευχέρεια να αρχίσω να πουλάω σε μερικούς μήνες ή το χρειάζομαι έτοιμο άμεσα ώστε να έχω εισόδημα και να μπορώ να βιοποριστώ; Επίσης θα καταφέρω να το ολοκληρώσω με επιτυχία έστω και μετά από μερικούς μήνες ή θα πάει στον κουβά ο κόπος μου και μετά θα αναγκαστώ να το αναθέσω σε τρίτο; Συνήθως το πιο συμφέρον είναι να δώσεις χρήμα για να βγάλεις χρήμα.

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...