Προς το περιεχόμενο

Backup iphone σε icloud

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από aces,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω πάρει Backup ένα παλιό xs max της οικογένειας σε icloud αγοράζοντας χώρο 50gb για να χωράνε και οι φωτογραφίες. 

Έχω επιλέξει να κάνει και αυτόματο Backup. 

Κάθε πότε το κάνει δεν κατάλαβα και αν σβήνει το παλιό Backup όταν παίρνει νέο. 

• Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Έχω πάρει Backup ένα παλιό xs max της οικογένειας σε icloud αγοράζοντας χώρο 50gb για να χωράνε και οι φωτογραφίες. 

Έχω επιλέξει να κάνει και αυτόματο Backup. 

Κάθε πότε το κάνει δεν κατάλαβα και αν σβήνει το παλιό Backup όταν παίρνει νέο. 

Κάθε 180 μέρες εκτός αν ο χρήστης τα διαγράψει χειροκίνητα νωρίτερα. Το νέο iCloud backup φαίνεται πρώτο όταν κάνεις επαναφορα με ημ/νια δημιουργίας.

https://support.apple.com/el-gr/108922

Τα εφεδρικά αντίγραφα iCloud είναι διαθέσιμα για 180 ημέρες μετά την απενεργοποίηση ή τη διακοπή χρήσης του Εφεδρικού αντιγράφου iCloud. 

Αυτοματο backup το κάνει όταν μένει η συσκευή σε WiFi για κάποιες ώρες συνεχόμενα.

Όπως κ να έχει καλό είναι να γίνεται κ χειροκίνητα backup 2 φορές το μήνα για τσεκάρισμα. Η μηνιαία iCloud συνδρομή είναι απαραίτητη.

Επεξ/σία από aces
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, aces είπε

Κάθε 180 μέρες εκτός αν ο χρήστης τα διαγράψει χειροκίνητα νωρίτερα. Το νέο iCloud backup φαίνεται πρώτο όταν κάνεις επαναφορα με ημ/νια δημιουργίας.

Τα εφεδρικά αντίγραφα iCloud είναι διαθέσιμα για 180 ημέρες μετά την απενεργοποίηση ή τη διακοπή χρήσης του Εφεδρικού αντιγράφου iCloud. 

Αυτοματο backup το κάνει όταν μένει η συσκευή σε WiFi για κάποιες ώρες συνεχόμενα.

Όπως κ να έχει καλό είναι να γίνεται κ χειροκίνητα backup 2 φορές το μήνα για τσεκάρισμα. Η μηνιαία iCloud συνδρομή είναι απαραίτητη.

Καλημέρα

Το κινητό είναι σχεδόν 24 ώρες το 24ωρο σε wifi 

Που βλέπουμε τον χώρο που έχει κάθε Backup και πως σβήνουμε κάποια; 

Έχω android και δεν ξέρω πολλά για iphone 

Σε ευχαριστώ πολύ 👍

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Καλημέρα

Το κινητό είναι σχεδόν 24 ώρες το 24ωρο σε wifi 

Που βλέπουμε τον χώρο που έχει κάθε Backup και πως σβήνουμε κάποια; 

Έχω android και δεν ξέρω πολλά για iphone 

Σε ευχαριστώ πολύ 👍

Καλημέρα :)

Ρυθμίσεις - πάνω πάνω πατας όνομα iCloud - χώρος αποθήκευσης επιλέγεις -εφεδρικά αντίγραφα 

εκει σου βγάζει συνολικά πόσο χώρο καταλαμβάνουν τα αντίγραφα ασφαλείας από τις apple συσκευές που έχεις. Η κάθε συσκευή πιάνει κ το αντίστοιχο backup εφόσον το εχεις ενεργό. Κρατάει 3-4 τελευταία από καθεμία συσκευή κ τα σβήνει μόνο του τα παλαιότερα. Σου δίνει πρόσβαση στα latest.

Μη διαγράψεις κάτι αφού το backup χρειάζεται για παν ενδεχόμενο για αυτό πληρώνουμε το iCloud & για σημαντικά αρχεία τα απόθηκευεις στο iCloud Drive αρκεί να έχεις ενεργή συνδρομή/υπόλοιπο. Τα 50gb αν δεν έχεις  αρχεία κ τα θες μόνο για backup είναι οκ μετά πας σε 200gb

.
Άμα είσαι συνέχεια σε WiFi στο κάνει αυτόματα κάθε 6-8 ώρες μόνο του που κ που κάνε κ ένα χειροκίνητο backup να δεις πως ολοκληρώνεται η διαδικασια.

ρυθμισεις-όνομα-icloud-εφεδρικά αντίγραφα-δημιουργία εφ.αντιγραφου τωρα. Περιμένεις μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία στο χειροκίνητο backup.

Επεξ/σία από aces
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, aces είπε

Καλημέρα :)

Ρυθμίσεις - πάνω πάνω πατας όνομα iCloud - χώρος αποθήκευσης επιλέγεις -εφεδρικά αντίγραφα 

εκει σου βγάζει συνολικά πόσο χώρο καταλαμβάνουν τα αντίγραφα ασφαλείας από τις apple συσκευές που έχεις. Η κάθε συσκευή πιάνει κ το αντίστοιχο backup εφόσον το εχεις ενεργό. Κρατάει 3-4 τελευταία από καθεμία συσκευή κ τα σβήνει μόνο του τα παλαιότερα. Σου δίνει πρόσβαση στα latest.

Μη διαγράψεις κάτι αφού το backup χρειάζεται για παν ενδεχόμενο για αυτό πληρώνουμε το iCloud & για σημαντικά αρχεία τα απόθηκευεις στο iCloud Drive αρκεί να έχεις ενεργή συνδρομή/υπόλοιπο. Τα 50gb αν δεν έχεις  αρχεία κ τα θες μόνο για backup είναι οκ μετά πας σε 200gb

.
Άμα είσαι συνέχεια σε WiFi στο κάνει αυτόματα κάθε 6-8 ώρες μόνο του που κ που κάνε κ ένα χειροκίνητο backup να δεις πως ολοκληρώνεται η διαδικασια.

ρυθμισεις-όνομα-icloud-εφεδρικά αντίγραφα-δημιουργία εφ.αντιγραφου τωρα. Περιμένεις μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία στο χειροκίνητο backup.

Ευχαριστω πολυ και πάλι 

Αφού κρατεί μόνο τα τρία τέσσερα τελευταία δεν υπάρχει πρόβλημα 

Έλεγα μήπως κρατεί πιο πολλά και γεμίσει ο χώρος των 50gb που πληρώνω χωρίς να το καταλάβω. Πάντως Backup αυτόματο μέχρι τώρα δεν έχει πάρει από χθες το μεσημέρι που πήρα χειροκίνητο. Είναι συνεχείς σε WiFi και ενεργό το αυτόματο. 

Θα το παρακολουθήσω. 

• Like 1
Δημοσ.

11 ώρες πριν, aces είπε

Και είναι στο ρεύμα με κλειδωμένη οθόνη:

https://support.apple.com/en-us/108366

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, J0hn82 είπε

Και είναι στο ρεύμα με κλειδωμένη οθόνη:

https://support.apple.com/en-us/108366

Στο ρεύμα ήταν όλη τη νύχτα και σε WiFi 

Οθόνη σβηστή αλλά δεν θυμάμαι αν ήταν και κλειδωμένη αν βέβαια έχει διαφορά. 

Από που βλέπουμε αν είναι και κλειδωμένη; 

Θα το κοιτάξω πάλι. 

Διόρθωση :

Τώρα μου λέει ότι πήρε Backup πριν λίγο χωρίς να είναι στο ρεύμα αλλά με κλειστή οθόνη 

20250215_122728.jpg

Δημοσ.

Αν σου ζητάει PIN ή Face/Touch ID είναι κλειδωμένη.

Λεπτομέρειες δεν αναφέρονται, πάντως είναι incremental, δηλ. κάνει backup μόνο ο,τι έχει αλλάξει από το προηγούμενο backup ώστε να είναι σύντομη η διαδικασία και για οικονομία χώρου. Και προφανώς αν δεν έχει αλλάξει κάτι δεν χρειάζεται να κάνει και backup...

Μην αγχώνεσαι. Χρησιμοποίησε το κανονικά και μετά από καμιά εβδομάδα τσέκαρε πότε έχει γίνει το τελευταίο backup.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, J0hn82 είπε

Αν σου ζητάει PIN ή Face/Touch ID είναι κλειδωμένη.

Λεπτομέρειες δεν αναφέρονται, πάντως είναι incremental, δηλ. κάνει backup μόνο ο,τι έχει αλλάξει από το προηγούμενο backup ώστε να είναι σύντομη η διαδικασία και για οικονομία χώρου. Και προφανώς αν δεν έχει αλλάξει κάτι δεν χρειάζεται να κάνει και backup...

Μην αγχώνεσαι. Χρησιμοποίησε το κανονικά και μετά από καμιά εβδομάδα τσέκαρε πότε έχει γίνει το τελευταίο backup.

Έχω άγχος γιατί είναι της γυναίκας μου και αν πάθει κάτι και χρειαστεί επαναφορά ή αλλαγή συσκευής είναι πιο άσχετη από μένα που δεν ξέρω χειροκίνητα μέσω υπολογιστή πως γίνεται και γέρασα για να μάθω. 😪😪😢😢

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε

Έχω άγχος γιατί είναι της γυναίκας μου και αν πάθει κάτι και χρειαστεί επαναφορά ή αλλαγή συσκευής είναι πιο άσχετη από μένα που δεν ξέρω χειροκίνητα μέσω υπολογιστή πως γίνεται και γέρασα για να μάθω. 😪😪😢😢

Για να κανει επαναφορα ας κανει πρωτα backup χειροκινητα 

ρυθμισεις>

όνομα apple account>-

icloud>

εφεδρικά αντίγραφα iCloud>

δημιουργία εφ.αντιγραφου τωρα.

Περιμενει να ολοκληρωθει πληρως η διαδικασία.

Ετσι ειναι τακτοποιημενη και μπορει να κανει επαναφορα συσκευής.

Για επαναφορά 

Άνοιξε τις «Ρυθμίσεις» και, στη συνέχεια πάτησε στην επιλογή Γενικά > Μεταφορά ή Επαναφορά iPhone. Πάτησε «Σβήσιμο όλου του περιεχομένου και ρυθμίσεων». 

Μετα θα μπει στο apple account λογαριασμο της και θα βγαλει απο μονο του τα iCloud backup κ την ημ/νια δημιουργιας. Πανω-πανω θα φαινεται το νεωτερο.

Μετα επιλεγει το τελευταιο backup που εκανε κ προχωρα η επαναφορά της συσκευης σαν να ειναι τώρα.

Προς το παρων δεν χρειαζεται να κανει κατι.

Δεν θελεις πλεον υπολογιστή για backup αρκει η μηνιαια ενεργή συνδρομη στο iCloud 50/200gb αναλογα τις αναγκες για αποθηκευση backup αλλα και αρχείων.

Εχει και εδω οδηγίες https://support.apple.com/el-gr/109511 αρκει να κανει

α) backup πριν απ ολα και

β) να εχει ενεργή συνδρομή στο iCloud για να εχει ελευθερο αποθ.χώρο.

2 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Τώρα μου λέει ότι πήρε Backup πριν λίγο χωρίς να είναι στο ρεύμα αλλά με κλειστή οθόνη 

20250215_122728.jpg

Το εκανε αυτοματα μπορεις και χειροκινητα ;)

Το επομενο backup θα παει κοντα στα 18gb και θα ανεβαινει ο ογκος σιγα-σιγα του backup. Ουσιαστικα το 70-80% του backup ειναι η βιβλιοθηκη Photo/video κλπ, τα υπολοιπα πιανουν λιγο χωρο (επαφες-ρυθμισεις-εφαρμογες-ρυθμισεις εφαρμογων κλπ). 

Επεξ/σία από aces
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, aces είπε

Προς το παρων δεν χρειαζεται να κανει κατι.

Αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα 😂😂😂

Τώρα με καλώδιο παίρνω σε υπολογιστή με Windows αντίγραφο την εσωτερική μνήμη του iphone. 

Ας υπάρχει και σε υπολογιστή γιατί έχει τις φωτογραφίες που είναι αρκετές 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...