Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο για τα κρυπτονομίσματα εισάγει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, θεσπίζοντας υποχρεωτική αδειοδότηση για τις πλατφόρμες συναλλαγών και καταργώντας την ανωνυμία των χρηστών στην ελληνική αγορά.

Μέσω του νομοσχεδίου για την ενίσχυση της κεφαλαιαγοράς, πλατφόρμες όπως η Binance και η Kraken θα πρέπει να λάβουν επίσημη άδεια λειτουργίας ή να ορίσουν εκπρόσωπο για τη διαβίβαση στοιχείων στις ελληνικές αρχές. Η ρύθμιση αυτή στοχεύει στην καταπολέμηση του μαύρου χρήματος και στην προστασία των επενδυτών από κακόβουλες πρακτικές.

Οι πλατφόρμες σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, υποχρεούνται πλέον να εφαρμόζουν διεξοδικές διαδικασίες ταυτοποίησης, απαιτώντας από τους χρήστες πλήρη προσωπικά και φορολογικά στοιχεία. Στο πλαίσιο αυτό, κάθε συναλλασσόμενος οφείλει να προσκομίζει επίσημα έγγραφα ταυτοποίησης, αριθμό φορολογικού μητρώου, στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού και τεκμηρίωση της προέλευσης των κρυπτονομισμάτων που διαθέτει.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες αποκτούν διευρυμένες εξουσίες ελέγχου. Οι αρμοδιότητές τους περιλαμβάνουν τη δυνατότητα παγώματος ύποπτων συναλλαγών, την απαίτηση φορολογικού ελέγχου και τη διενέργεια περιουσιακού ελέγχου των συναλλασσομένων.

Το σύστημα κυρώσεων για παραβάσεις περιλαμβάνει πρόστιμα που μπορούν να φτάσουν έως τα 5 εκατομμύρια ευρώ ή ποσοστό 3-12% επί του ετήσιου κύκλου εργασιών της πλατφόρμας. Επιπλέον, προβλέπεται η δήμευση παράνομων κερδών, η ανάκληση αδειών λειτουργίας και η προσωρινή ή μόνιμη απαγόρευση δραστηριοποίησης των υπεύθυνων στελεχών στον κλάδο.

Για τη διαφήμιση κρυπτοστοιχείων εισάγονται αυστηρές προδιαγραφές που απαιτούν την υποχρεωτική αναφορά των κινδύνων και απαγορεύουν τους παραπλανητικούς ισχυρισμούς. Κάθε διαφημιστικό μήνυμα πρέπει να περιλαμβάνει σαφή προειδοποίηση για τις πιθανές απώλειες και να ενημερώνει για την έλλειψη εγγυήσεων στις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα.

Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν πως οι νέες ρυθμίσεις θα οδηγήσουν σε μείωση των περιστατικών απάτης και καλύτερη προστασία των επενδυτών. Παράλληλα, η αυξημένη διαφάνεια των συναλλαγών αναμένεται να ενισχύσει την εμπιστοσύνη στην αγορά και να προσελκύσει θεσμικούς επενδυτές.

Στο πλαίσιο της διακρατικής συνεργασίας, προβλέπεται η ενίσχυση της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των αρμόδιων αρχών, η διεξαγωγή κοινών ερευνών και η ανάληψη συντονισμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διασυνοριακής εγκληματικότητας στον χώρο των κρυπτονομισμάτων.

Το υπουργείο προγραμματίζει την εισαγωγή ειδικού φορολογικού καθεστώτος για τα κρυπτοστοιχεία εντός του έτους, με στόχο τη δίκαιη φορολόγηση των κερδών και την αποτροπή της φοροδιαφυγής μέσω κρυπτοσυναλλαγών.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Έτσι ρε!

Προτεινω και υποχρεωτικες νεες τουαλετες με αυτοματο ζυγισμα των ουρων για αμεση αντιπαραβολη με το λογαριασμο της ΕΥΔΑΠ!

Μου εχουν μαθει ολοι στα διαφυγοντα κερδη!!

Δ Ι Α Φ Α Ν Ε Ι Α 

 

  • Like 2
  • Haha 11
Δημοσ.

αυτές οι ρυθμίσεις δεν υπάρχουν ήδη απο την Ευρωπαϊκή Ένωση ? κάποιες εταιρίες ανταλλακτήρια απ'ότι γνωρίζω έχουν ήδη έδρα μέσα στην ΕΕ και υπακούουν πλήρως στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Nα θυμίσω ότι ο χρυσός που βγάζουν οι ενεχυροshylock και στέλνουν στη Τουρκία για λιώσιμο ούτε ταυτοποιείται ούτε φορολογείται  όπως και πολλά άλλα στα τελωνεία που περνάνε ελευθερα  :D  . 

Για τα "λαγωνικά" της εφορίας το λέω μη γινει καμια μλκια πάλι :devil:

Επεξ/σία από Mhlogiatros
  • Like 5
Δημοσ.

Τα έχουν κάνει όλα να περνάν από κόσκινο για να μη τους φύγει τίποτα και πάλι λεν ότι φοροδιαφεύγουμε. Τους δηλώνεις τα πάντα και πάλι δεν σε πιστεύουν και σε βάζουν τεκμαρτές μαλ...ες να πληρώσεις. Ρε οι παπούδες μας που πλήρωναν δηλαδή με χιλιάρικα και πεντοχίλιαρα και δεν τους έλεγε κανένας τίποτα τι ήταν?  μη πείτε κλέφτες. Και στο φινάλε τις εποχές εκείνες που όλοι είχαν τα λεφτά στη τσέπη το κράτος δεν χρωστούσε, ενώ τώρα που ξέρουν ως και πόσες τρίχες έχει ο καθένας στον κ.λο το κράτος χρωστάει!!!! εεεε πως γίνετε γαμώτο🤬.

  • Like 3
  • Confused 1
  • Haha 2
Δημοσ.
38 minutes ago, Mhlogiatros said:

Nα θυμίσω ότι ο χρυσός που βγάζουν οι ενεχυροshylock και στέλνουν στη Τουρκία για λιώσιμο ούτε ταυτοποιείται ούτε φορολογείται  όπως και πολλά άλλα στα τελωνεία που περνάνε ελευθερα  :D  . 

Για τα "λαγωνικά" της εφορίας το λέω μη γινει καμια μλκια πάλι :devil:

Νόμιζα ότι τον έστελναν Γερμανία, γνωστός ενεχυροσιχαμένος- κλεπταποδόχος εκεί τα έστελνε, αλλα έξω είναι ακόμα, τι περιμένεις βέβαια σε μιά χώρα που γυναίκες υπουργών με φτωχοεπαγγέλματα όπως πλαστικός χειρούργος και παθολόγος δηλώνουν 10 και 13 χιλιάρικα εισόδημα και δεν ελέγχει κανείς.

  • Like 3
Δημοσ.
49 minutes ago, kostakis_gr said:

Τα κρύπτο ήτανε συνδεμένα με την ανωνυμία.

Πλέον όλες οι πλατφόρμες έχουν KYC οπότε δεν έχει και πολύ νόημα

Ακριβώς, η ανωνυμία στα κρυπτο έχει ουσιαστικά καταργηθεί εδώ και καμία δεκαετία

  • Like 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Αναφορά σε κείμενο

Το υπουργείο προγραμματίζει την εισαγωγή ειδικού φορολογικού καθεστώτος για τα κρυπτοστοιχεία εντός του έτους, με στόχο τη δίκαιη φορολόγηση των κερδών και την αποτροπή της φοροδιαφυγής μέσω κρυπτοσυναλλαγών.

 

Και οι φόροι θα πληρώνονται σε crypto η σε "real money"?

Επεξ/σία από nan78

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...