Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, poulinos είπε

και εγω γενικα ελεγα οτι αμα ειναι να κανω γαμο οτι θα εκανα με 2-3 ατομα και τερμα. 

Γενικά αυτό απαγορεύεται στην Ελλάδα. Πρέπει να βρίσκεσαι σε γάμο με ένα άτομο αυστηρά.

• Haha 8
  • Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 15/2/2025 στις 1:20 ΜΜ, Liverpool89 είπε

Κοιτα τους εχω βγαλει, ειδικα τους δικους μου.  Δεν εχω θεμα να κανω βαφτιση, να ακουσω γνώμη. 

Μου την σπαει οταν λενε ποτε θα το βαφτισετε, ποτε ο γαμος. 

Ονοματοδοσια και συμφωνο για μενα ειναι το καλυτερο. 

Σταματας να δινεις σημασια.

Ειναι τραγικο που ο μεσος ελληνας γονεας ειναι το πιο χειριστικο ον του πλανητη.

• Like 4
Δημοσ.
22 hours ago, BLiTzER said:

Γενικά αυτό απαγορεύεται στην Ελλάδα. Πρέπει να βρίσκεσαι σε γάμο με ένα άτομο αυστηρά.

respect.χαχα/με κανες να γελασω. καλεσμενους εννοουσα :P

• Like 1
Δημοσ.
Στις 19/2/2025 στις 11:58 ΠΜ, poulinos είπε

Θα πω κατι οχι για σενα αλλα γενικα. Συνηθως τα ατομα που τους νοιαζει τι θα πουν οι γονεις ειναι τα ατομα που εχουν και οικονονικα παρεδωσεμε τους γονεις ή σπιτια εν αναμονη να τους γραψουν. κοινως τους εχουν αναγκη.γιατι σε αλλες περιπτωσεις στα μπιχλιμπιδια σου τι θα πουν και τι θελουν οι γονεις.

Αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Όσο έχεις ανάγκη τον άλλον, χορεύεις στον ρυθμό του. Αν είσαι οικονομικά ανεξάρτητος τους γράφεις όλους κανονικά. Υπάρχουν και εξαιρέσεις βέβαια αλλά αυτός είναι ο κανόνας.

Δυστυχώς έχω δει κάποιες περιπτώσεις ζευγαριών να ανέχονται καταστάσεις διότι ...περιμένουν να τους γράψουν κανένα σπίτι.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτά τα μουτράκια του στυλ δεν έδωσες το όνομα μου στο παιδί ή θα το δώσεις με το ζόρι κλπ με κάνουν έξω φρενών! Για αυτό έχουμε πλέον κάτι ονόματα τερατογένεση και έχουμε και παιδιά 2 χρονών χωρίς όνομα. Οι παραδόσεις και τα διπλά ονόματα μας έχουν φάει!

Αντί να χαίρονται, και οι γονείς και οι 4 παππούδες, που ήρθε ένα υγιές παιδάκι, που άλλα ζευγάρια κάνουν χρόνια να καταφέρουν να κάνουν, ή και κάποιοι δεν τα καταφέρνουν και ποτέ, κάθονται και τρώγονται για ένα όνομα. 

Γνώμη μου είναι ότι πρέπει να κάθονται οι γονείς και να βρίσκουν ένα όμορφο όνομα της αρεσκείας τους για το παιδάκι τους και να μην έχει κανείς άλλος λόγο σε αυτό. Το όνομα της αρεσκείας τους, βέβαια, σε λογικά πλαίσια, έτσι; Μην βγάλουμε το παιδί πχ Υάκινθος ή Σμαραγδος γιατί έφαγαν πετριά οι γονείς! 

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 21/02/2025 at 15:31, Neptu said:

Αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Όσο έχεις ανάγκη τον άλλον, χορεύεις στον ρυθμό του. Αν είσαι οικονομικά ανεξάρτητος τους γράφεις όλους κανονικά. Υπάρχουν και εξαιρέσεις βέβαια αλλά αυτός είναι ο κανόνας.

Δυστυχώς έχω δει κάποιες περιπτώσεις ζευγαριών να ανέχονται καταστάσεις διότι ...περιμένουν να τους γράψουν κανένα σπίτι.

πιο σωστα δεν γινεται. +1 .απειρες φορες το βλεπεις αυτο ειτε με γονεις ειτε με ζευγαρια που ο ενας εξαρταται οικονομικα απο τον αλλον

On 21/02/2025 at 17:20, lyda94 said:

Αυτά τα μουτράκια του στυλ δεν έδωσες το όνομα μου στο παιδί ή θα το δώσεις με το ζόρι κλπ με κάνουν έξω φρενών! Για αυτό έχουμε πλέον κάτι ονόματα τερατογένεση και έχουμε και παιδιά 2 χρονών χωρίς όνομα. Οι παραδόσεις και τα διπλά ονόματα μας έχουν φάει!

Αντί να χαίρονται, και οι γονείς και οι 4 παππούδες, που ήρθε ένα υγιές παιδάκι, που άλλα ζευγάρια κάνουν χρόνια να καταφέρουν να κάνουν, ή και κάποιοι δεν τα καταφέρνουν και ποτέ, κάθονται και τρώγονται για ένα όνομα. 

Γνώμη μου είναι ότι πρέπει να κάθονται οι γονείς και να βρίσκουν ένα όμορφο όνομα της αρεσκείας τους για το παιδάκι τους και να μην έχει κανείς άλλος λόγο σε αυτό. Το όνομα της αρεσκείας τους, βέβαια, σε λογικά πλαίσια, έτσι; Μην βγάλουμε το παιδί πχ Υάκινθος ή Σμαραγδος γιατί έφαγαν πετριά οι γονείς! 

δεν βγηκε τυχαια η εκφραση βλεπεις το δεντρο και χανεις το δασος.κολλημενοι ηλιθιοι γονεις για να μην πω τπτ χειροτερο

Επεξ/σία από poulinos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, lyda94 είπε

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του κριτήρια για το σημαίνει χαρά. Στην Ελλάδα και όχι μόνο, θεωρείται νόμος και αυτονόητο για πολλούς παππούδες και γιαγιάδες ότι τα εγγόνια τους θα πάρουν κάποιο από τα δικά τους ονόματα. Όταν αναμένουν λοιπόν ότι θα συμβεί αυτό αλλά τελικά οι γονείς έχουν άλλη άποψη, τότε έρχεται γκρίνια, παράπονο και απογοήτευση. Δεν σχετίζεται τόσο το θέμα με το αν εξαρτιέσαι οικονομικά από παππούδες και γιαγιάδες. Είτε είσαι δηλαδή είτε όχι οικονομικά ανεξάρτητος και τους γράψεις, αν αναμένει ο άλλος να πάρει το εγγόνι το όνομα του και αυτό δεν γίνει, θα υπάρχει γκρίνια. 

Στο χέρι των γονέων είναι τώρα να επιλέξουν αυτοί το όνομα που επιθυμούν για τα παιδία τους και να μην ακούσουν τι θα πουν άλλοι. Θα στεναχωρησουν τους δικούς τους γονείς αλλά οι γονείς θα το δεχτούν κάποια στιγμή. Είναι σαν να έχεις μπροστά σου μια μπριζόλα χωρίς σάλτσα και γαρνιτούρα. Στην αρχή δεν θα θελήσεις να την φας, αλλά αν πεινάσεις θα την φας, έτσι γίνεται και διάφορες επιθυμίες παππουδων και γιαγιαδων για όλα αυτά τα πράγματα. 

Επίσης, το τι θεωρείται λογικό και όχι είναι πάλι υποκειμενικο. Μπορεί να άρεσε στον γονέα του παιδιού να το ονομάσει Σμαραγδο και Υακινθο, δεν ξέρεις τι σκεπτικό είχε στο μυαλό του και αποφάσισε αυτό το όνομα. 

Επεξ/σία από mariosnik_
Δημοσ.

Εμάς ευτυχώς μας το έκαναν πολύ εύκολο, διότι και οι 2 παππούδες είχαν το ίδιο όνομα, οπότε με μια κίνηση θα ήταν χαρούμενοι και οι δυο.

Γι' αυτό τον ονομάσαμε κάτι τελείως άσχετο, που είχαμε επιλέξει μόνοι μας, πριν καν γεννηθεί. Με ονοματοδοσία. Ηλεκτρονικά. Με 3 κλικ. Ίσως 4.

• Like 1
  • Haha 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, BLiTzER είπε

Εμάς ευτυχώς μας το έκαναν πολύ εύκολο, διότι και οι 2 παππούδες είχαν το ίδιο όνομα, οπότε με μια κίνηση θα ήταν χαρούμενοι και οι δυο.

Γι' αυτό τον ονομάσαμε κάτι τελείως άσχετο, που είχαμε επιλέξει μόνοι μας, πριν καν γεννηθεί. Με ονοματοδοσία. Ηλεκτρονικά. Με 3 κλικ. Ίσως 4.

Μα γιατι δεν τον ονομαζατε Κωνσταντινο Κωνσταντινο? Σαν τις χελωνες καρετα καρετα πχ?

• Haha 2
Δημοσ.
Στις 14/2/2025 στις 12:56 ΜΜ, katerinaki17 είπε

Καλησπέρα σας!Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος εμπειρία γάμου ενώ έχει ήδη παιδί.. Χωρίς όμως να γίνει γαμοβάφτιση. Σκέφτομαι ότι είναι δύο διαφορετικά μυστήρια που όταν συνδυάζονται δεν τα ευχαριστιεται κανένας στον ίδιο βαθμό.. Οπότε καλύτερα θα ήταν να γίνονται ξεχωριστά. Θα ήθελα την άποψη σας. Σας ευχαριστώ.

Ο γάμος είναι συνήθως μια προσωπική και συναισθηματικά φορτισμένη στιγμή για το ζευγάρι ενώ η βάπτιση αν και εξίσου σημαντική έχει έναν διαφορετικό χαρακτήρα. Όταν τα δύο γίνονται μαζί ίσως να μην μπορεί το καθένα να λάβει την προσοχή που του αξίζει.

Πιστεύω ότι η ιδέα να γίνουν ξεχωριστά είναι μια καλή λύση ώστε το ζευγάρι να απολαύσει τον γάμο του χωρίς άλλες υποχρεώσεις και το ίδιο να ισχύει και για τη βάπτιση. Στο τέλος της ημέρας αυτό που μετράει είναι ό,τι σας κάνει ευτυχισμένους και άνετους με την απόφασή σας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...