fmarkos Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 6 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Μου αρέσει που κάποιοι προτείνουν πολιτικό γάμο και της κάνουν και κήρυγμα υπέρ αυτού χωρίς να έχουν ρωτήσει την ts για τις θρησκευτικες της πεποιθήσεις και το αν θέλει να κάνει μη θρησκευτικό γάμο. Δεν τους νοιάζει ιδιαίτερα το μόνο που θέλουνε είναι να πουν την άποψη τους. Αναφορά σε κείμενο Έτσι κι αλλιώς, βάπτιση στην εκκλησία δεν μπορείς να κάνεις άμα δεν προηγηθεί ο θρησκευτικός γάμος. Εξαρτάται από τον ιερέα, δεν υπάρχει τέτοιος κανόνας γενικά να ξέρεις, εξ άλλου υπάρχουν ζευγάρια που ένας από τους δύο δηλώνει άθεος, αλλά επιτρέπει στον άλλο γονέα να βαφτίσει το παιδί ή και ζευγάρια με διαφορετικές θρησκείες. Κυρίως απορρίπτουν νονούς-νονές που έχουν κάνει πολιτικό γάμο, αλλά και αυτό είναι που θα πέσεις. 2 1
BLiTzER Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, tasoe είπε Νομίζω ότι είναι υποχρεωτικό να προηγηθεί θρησκευτικός γάμος πριν τον βαφτισμό. Οι τράγοι δε στο βαφτίζουν άμα είστε παντρεμένοι με πολιτικό γάμο. Με το κατάλληλο... εχμ... κίνητρο, μια χαρά πάει περίπατο η πίστη και στο βαφτίζουν. 3
tasoe Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 1 hour ago, mariosnik_ said: Και πολύ καλά κάνουν οι τραγοι, φαίνεται ότι έχουν περισσότερο μυαλό από τον μέσο άνθρωπο. Δεν γίνεται να απορρίπτεις ένα από τα μυστήρια της εκκλησίας που είναι ο θρησκευτικός γάμος και μετά να θες να κάνεις βάπτιση στην εκκλησία που και αυτό είναι ένα από τα μυστήρια της εκκλησίας. Η τα δέχεσαι όλα ως μυστήρια που πρέπει να ακολουθήσεις, είτε δεν δέχεσαι τίποτα, τα απορρίπτεις όλα και ακολουθείς τους άλλους δρόμους για να τσεπωνουν άλλοι τα παράβολα αντί των τράγων. Καλά κάνουν ναι, μαζί τους είμαι. Αυτοί τα λεφτά θέλουν και προφανώς έχουν εκτιμήσει ότι έτσι πέφτει πιο πολύ χρήμα από το αν κάνανε μόνο τη βάφτιση.
vamvakoolas Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου μου αρεσει που η TS ανοιξε θεμα -θα γραφτουν καμμια 200 ποσταρισματα, ισως παιχτει και τσαμπουκας- και εξαφανιστηκε. Αλλα κατα τυχη ειναι...παρασκευουλα ζαχαρη παρασκευουλα μελι. 2 2
JakeKaufman Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2 hours ago, tasoe said: Νομίζω ότι είναι υποχρεωτικό να προηγηθεί θρησκευτικός γάμος πριν τον βαφτισμό. Οι τράγοι δε στο βαφτίζουν άμα είστε παντρεμένοι με πολιτικό γάμο. Οχι δεν ισχύει. Δεν τους ενδιαφέρει τι έχουν κάνει οι γονείς. Τους ενδιαφέρει τι έχουν κάνει οι νονοί 1
polaki Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 5 hours ago, imr said: Θα πρότεινα μια αλλαγή στον τίτλο, φαινεται σαν να θέλεις να παντρευτείς κάποιο παιδί 🤣 Και εγώ γι'αυτό μπήκα. Οπότε δε συνεχίζω την ανάγνωση και φεύγω. Clickbait κανονικότατο! 2
fitsoulas2024 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 5 ώρες πριν, imr είπε Θα πρότεινα μια αλλαγή στον τίτλο, φαινεται σαν να θέλεις να παντρευτείς κάποιο παιδί 🤣 Εγω μολις ειδα τον τιτλο σκεφτηκα οτι θελει να κανει γαμο και παιδι. Γιατι εκει που εχουν φτασει τα εξοδα σημερα δεν ειναι αυτονοητο πως αν παντρευτεις θα κανεις και παιδι. Ενας σαφης τιτλος θα ηταν "Γαμος με προϋπαρχον παιδι"🙂 1
katerinaki17 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Χαχαχα όντως ήταν ατυχής ο τίτλος!Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!
lector Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 5 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Και πολύ καλά κάνουν οι τραγοι, φαίνεται ότι έχουν περισσότερο μυαλό από τον μέσο άνθρωπο. Δεν γίνεται να απορρίπτεις ένα από τα μυστήρια της εκκλησίας που είναι ο θρησκευτικός γάμος και μετά να θες να κάνεις βάπτιση στην εκκλησία που και αυτό είναι ένα από τα μυστήρια της εκκλησίας. Η τα δέχεσαι όλα ως μυστήρια που πρέπει να ακολουθήσεις, είτε δεν δέχεσαι τίποτα, τα απορρίπτεις όλα και ακολουθείς τους άλλους δρόμους για να τσεπωνουν άλλοι τα παράβολα αντί των τράγων. Ποια μυστηρια και κουραφεξαλα; Μπιζνες ειναι, λεφτα βγαζουνε, και ασπρα και μαυρα (καταμαυρα). Το οτι δηθεν κανουνε μουτρακια για τη βαφτιση ανευ γαμου, ειναι απλα μεσο πιεσης για να κανεις ΚΑΙ γαμο, προκειμενου να τσεπωσουν κι αλλα μαυρα. 2
lyda94 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου Εγώ έκανα γαμοβαφτιση το καλοκαίρι που μας πέρασε. Ξεμπερδευεις μια και έξω και τελειώνεις! Τα έξοδα είναι σαφώς λιγότερα, δεν έχεις να οργανώσεις 2 μυστήρια και τραπέζια και να συνδυάσεις εκκλησίες, κέντρα, φωτογράφους 2 φορές. Βέβαια, να σου πω την αλήθεια, δεν με ενδιαφέρει καν η όλη διαδικασία. Παντρεύτηκα με τον άντρα μου με πολιτικό και από τότε το μετράω εγώ και το παιδί μου έχει όνομα από 5 ημερών με ονοματοδοσία. Δεν περίμενα τα μυστήρια της εκκλησίας για τίποτα από τα 2! Προσωπικά, το βλέπω έτσι. Φυσικά, είναι ξεκάθαρα στην διακριτική ευχέρεια του καθενός τόσο από άποψη οικονομικών, όσο και πίστης και επιλογών. Εσύ μπορεί να θέλεις να είσαι η πρωταγωνίστρια της βραδιάς και να μην υπάρχει άλλος. Εκεί θα κάνεις μόνο γάμο, ναι. Μπορεί να θέλεις να τελειώνεις γρήγορα, οπότε κάνεις γαμοβαφτιση και μην σου πω δεν κάνεις καν τραπέζι. Πάτε στην εκκλησία το ζευγάρι, το παιδί, οι κουμπάροι και οι γονείς και τέλος. Είναι πραγματικά τι θέλει ο καθένας! Καθίστε με τον άντρα σου και μιλήστε και βρείτε τα μεταξύ σας και μην ακούσετε κανέναν άλλον! 9 ώρες πριν, tasoe είπε Νομίζω ότι είναι υποχρεωτικό να προηγηθεί θρησκευτικός γάμος πριν τον βαφτισμό. Οι τράγοι δε στο βαφτίζουν άμα είστε παντρεμένοι με πολιτικό γάμο. Δεν ισχύει. 1
Lucifer Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Πολιτικοί γάμοι, σύμφωνα συμβίωσης και άλλα τέτοια μπιχλιμπίδια της νέας εποχής Εδώ τις αφήνουν να ψηφίζουν πάτερ, στον πολιτικό γάμο θα κολλούσαν; Στο τέλος θα μας πουν ότι το Σύνταγμα είναι πάνω από τις Γραφές. Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου από Lucifer 4 15
Sugizo Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 15 hours ago, mariosnik_ said: Πολιτικοί γάμοι, σύμφωνα συμβίωσης και άλλα τέτοια μπιχλιμπίδια της νέας εποχής δεν αναγνωρίζονται από την εκκλησία, και αυτό έλλειπε. 15 hours ago, mariosnik_ said: Κάντε μαζί γάμο και βάπτιση αφού τα έφερε έτσι η ζωή και υπάρχει ήδη παιδί. τα τραγελαφικά της θρησκείας μας
BLiTzER Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου Technically ούτε το παιδί πριν τον γάμο επιτρέπει ο χριστιανισμός, οπότε you' re screwed either way. Αυτό το "εμένα δε με νοιάζουν τα θρησκευτικά, έκανα πολιτικό και ονοματοδοσία και αυτά μετράω, αλλά μετά έκανα και θρησκευτικό και βάφτιση γιατί με στραβοκοίταζε η κυρά-Χάιδω απέναντι", τι φάση; Αν δε θέλετε, τι τα κάνετε; 4 1
Liverpool89 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Και γω σε μια παρομοια κατασταση ειμαι. Πολιτικος γαμος, βαφτισμενο το πρωτο παιδι. Στο δευτερο σκεφτομαστε τι να κανουμε. Ή γαμοβαφτιση, Ή αν μπορεσουμε μονο βαφτιση, αν βρούμε παππα να το κάνει. Εγω και για ονοματοδοσια δεν ειχα θεμα, αλλα το πρωτο βαφτιστικε επι κοβιτ χωρις πολλα πολλα. Το δεύτερο το σκεφτομαστε και μπλεκονται γονεις, που θέλουν να γίνουν κανονικά και μου την δίνει. Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου από Liverpool89
dstilio Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 20 hours ago, _Biohazard_ said: Αν ήταν στο χέρι μου να είσαι σίγουρος έτσι θα είχε γίνει. Όπως με τους απολύτως βασικούς έγινε και στον πολιτικό γάμο. Αλλά τέλος πάντων. Δεν υπάρχει τέλος πάντων. Σε αυτά τα θέματα δεν πρέπει να αφήνετε να επεμβαίνει κανείς άλλος. Η υποχώρηση στις πεποίθησης γυρνάει μπούμερανγκ μετά. Αυτοί που πιέζουν για να περάσει το δικό τους δεν σε στηρίζουν πραγματικά. Σου εύχομαι να βγεις από την κατάσταση δυνατή. 34 minutes ago, Liverpool89 said: Το δεύτερο το σκεφτομαστε και μπλεκονται γονεις, που θέλουν να γίνουν κανονικά και μου την δίνει. Να βγάλεις αγαπητέ τους γονείς εκτός και να προχωρήσετε ανεξάρτητα τη ζωή σας. Φαντάζομαι οι γονείς βοηθούν τα παιδιά και πιέζουν…το έχουμε δει το έργο. Αλλα λίγο οριοθέτηση καλό θα σας κάνει για την ανεξαρτησία σας. Οι δικοί μου το χώνεψαν μετά από λίγο καιρό και προχωράμε πλέον αρμονικά προς το μέλλον χωρίς γκρίνια. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα