andreas1gr Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 21 ώρες πριν, _Biohazard_ είπε Αν ήταν στο χέρι μου να είσαι σίγουρος έτσι θα είχε γίνει. Όπως με τους απολύτως βασικούς έγινε και στον πολιτικό γάμο. Αλλά τέλος πάντων. Σε καταλαβαίνω αγαπητέ... 1
Liverpool89 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, dstilio είπε Δεν υπάρχει τέλος πάντων. Σε αυτά τα θέματα δεν πρέπει να αφήνετε να επεμβαίνει κανείς άλλος. Η υποχώρηση στις πεποίθησης γυρνάει μπούμερανγκ μετά. Αυτοί που πιέζουν για να περάσει το δικό τους δεν σε στηρίζουν πραγματικά. Σου εύχομαι να βγεις από την κατάσταση δυνατή. Να βγάλεις αγαπητέ τους γονείς εκτός και να προχωρήσετε ανεξάρτητα τη ζωή σας. Φαντάζομαι οι γονείς βοηθούν τα παιδιά και πιέζουν…το έχουμε δει το έργο. Αλλα λίγο οριοθέτηση καλό θα σας κάνει για την ανεξαρτησία σας. Οι δικοί μου το χώνεψαν μετά από λίγο καιρό και προχωράμε πλέον αρμονικά προς το μέλλον χωρίς γκρίνια. Κοιτα τους εχω βγαλει, ειδικα τους δικους μου. Δεν εχω θεμα να κανω βαφτιση, να ακουσω γνώμη. Μου την σπαει οταν λενε ποτε θα το βαφτισετε, ποτε ο γαμος. Ονοματοδοσια και συμφωνο για μενα ειναι το καλυτερο.
AntiCambeR Δημοσ. Τετάρτη στις 10:10 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:10 πμ Στις 14/2/2025 στις 2:15 ΜΜ, Sorath είπε Μπορείς να μην κάνεις και τίποτα απο τα δύο!! Πολιτικός γάμος στο δημαρχείο μαζί με ονοματοδοσία του παδιού! (Been there, done that!) Στις 14/2/2025 στις 3:25 ΜΜ, andreas1gr είπε Τότε κάνε αυτό που πρέπει… Να πάτε στην εκκλησία ο ιερέας, ο ψάλτης ο νονος - νονά με την οικογένεια τους, η οικογένεια σου και οι γονείς σας - αδέλφια σας. Κανένας άλλος. Στις 14/2/2025 στις 3:53 ΜΜ, Mhlogiatros είπε Δημαρχειο με κανα νυφικό απο τη γιαγιά και πολύ είναι . Αμα δε θελουν ας μην ερθουν Και τι θα πει ο κόσμος; 2
Sorath Δημοσ. Τετάρτη στις 10:45 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:45 πμ 28 minutes ago, AntiCambeR said: Και τι θα πει ο κόσμος; Who really cares? Είναι θέμα επιλογών. Αν θέλεις να ζεις με βάση αυτά που θέλεις εσύ και έχουν αξία για εσένα ή με αυτά που θέλουν οι άλλοι. Προσωπικά, δεν θα έμπαινα σε καμία διαδικασία για να ικανοποιήσω οποιεσδήποτε κουτσομπολίστικες διαθέσεις. Μακρυά απο εμένα, τέτοια άτομα. 1
poulinos Δημοσ. Τετάρτη στις 11:58 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:58 πμ On 14/02/2025 at 12:56, katerinaki17 said: Καλησπέρα σας!Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος εμπειρία γάμου ενώ έχει ήδη παιδί.. Χωρίς όμως να γίνει γαμοβάφτιση. Σκέφτομαι ότι είναι δύο διαφορετικά μυστήρια που όταν συνδυάζονται δεν τα ευχαριστιεται κανένας στον ίδιο βαθμό.. Οπότε καλύτερα θα ήταν να γίνονται ξεχωριστά. Θα ήθελα την άποψη σας. Σας ευχαριστώ. εν ετος 2024 να περιμενει κανεις να παντρευτει ή να κανει βαφτιση για να χαρει ...... τι να πω. Οταν πλεον ο κοσμος μενει με το αλλο μισο του πολυ πιο πριν. επισης δυστυχως παρα πολλοι κανουν χλιδατους γαμους και βαφτισια και ειναι το τελευταιο ομορφο πραγμα που εκαναν στην ζωη τους. Δινουν βαση στο γαμο και στο τι φαινεται στους αλλους και οχι στην καθημερινοτητα τους που θα πρεπει να ειναι ομορφη. περα απο αυτους που δεν εχουν μια και χαλανε λεφτα απο γονεις ,δανεικα κτλ για να κανουν ενα ωραιο ακριβο γαμο και μετα ειναι με το παξιμαδακι καθε μερα για τα επομενα χρονια... Αν θες να ευχαριστηθεις πραγματα παρε τον μελλοντικο αντρα σου και γυριστε τον μισο κοσμο παρεα με το παιδι κτλ. On 15/02/2025 at 11:31, Liverpool89 said: Και γω σε μια παρομοια κατασταση ειμαι. Πολιτικος γαμος, βαφτισμενο το πρωτο παιδι. Στο δευτερο σκεφτομαστε τι να κανουμε. Ή γαμοβαφτιση, Ή αν μπορεσουμε μονο βαφτιση, αν βρούμε παππα να το κάνει. Εγω και για ονοματοδοσια δεν ειχα θεμα, αλλα το πρωτο βαφτιστικε επι κοβιτ χωρις πολλα πολλα. Το δεύτερο το σκεφτομαστε και μπλεκονται γονεις, που θέλουν να γίνουν κανονικά και μου την δίνει. Θα πω κατι οχι για σενα αλλα γενικα. Συνηθως τα ατομα που τους νοιαζει τι θα πουν οι γονεις ειναι τα ατομα που εχουν και οικονονικα παρεδωσεμε τους γονεις ή σπιτια εν αναμονη να τους γραψουν. κοινως τους εχουν αναγκη.γιατι σε αλλες περιπτωσεις στα μπιχλιμπιδια σου τι θα πουν και τι θελουν οι γονεις. 4
Morosana Δημοσ. Τετάρτη στις 12:32 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:32 μμ Όταν οι γονείς πληρώνουν έχουν απαιτήσεις και για το όνομα και για τους καλεσμένους και για πολλά που αφορούν τη ζωή του ζευγαριού Επίσης η καινούργια μόδα είναι αρκετοί γονείς να ονοματοδοτουν τα παιδιά αλλά όταν αρχίζουν να μεγαλώνουν και έρχονται σε δύσκολη θέση γιατί αλλά παιδιά έχουν νονούς που φέρνουν δώρα κτλ και αυτά όχι να κάνουν κάτι σαν μπουγελο πάρτυ βάφτισης. Αφού παίρνετε την απόφαση στηρίξτε την και πείτε τους το λόγο που δεν το κάνετε και όχι να κάνετε παρωδίες 😛
Moderators Malthador Δημοσ. Τετάρτη στις 12:47 μμ Moderators Δημοσ. Τετάρτη στις 12:47 μμ On 14/02/2025 at 17:17, mariosnik_ said: Έτσι κι αλλιώς, βάπτιση στην εκκλησία δεν μπορείς να κάνεις άμα δεν προηγηθεί ο θρησκευτικός γάμος. Πολιτικοί γάμοι, σύμφωνα συμβίωσης και άλλα τέτοια μπιχλιμπίδια της νέας εποχής δεν αναγνωρίζονται από την εκκλησία, και αυτό έλλειπε. Δεν ισχύει, το έχω κάνει. Δύο φορές.
milos_ Δημοσ. Τετάρτη στις 02:29 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 02:29 μμ 1 ώρα πριν, Malthador είπε Δεν ισχύει, το έχω κάνει. Δύο φορές. Είναι ανάλογα τον παπά... 1
panosno1com Δημοσ. Τετάρτη στις 02:40 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 02:40 μμ Λοιπον εξαρταται ,μενεις Αθηνα η επαρχια ? (Trollface.jpg)
Moderators Malthador Δημοσ. Τετάρτη στις 02:47 μμ Moderators Δημοσ. Τετάρτη στις 02:47 μμ 14 minutes ago, milos_ said: Είναι ανάλογα τον παπά... Οι παπάδες δεν ρώτησαν καν πως πορευόμαστε ως ζευγάρι. Μόνο για τις νονές ενδιαφέρθηκαν αν είναι παντρεμένες με πολιτικό γάμο ή όχι, που δεν ήταν (άσχετα που την πρώτη φορά η νονά ήταν έγκυος στην βάπτιση χωρίς να είναι καν παντρεμένη ή σε σύμφωνο). 5 minutes ago, panosno1com said: Λοιπον εξαρταται ,μενεις Αθηνα η επαρχια ? (Trollface.jpg) Επαρχία και τις δύο φορές. Την δεύτερη φορά μάλιστα σε μοναστήρι, τέρμα θεού.
sphinxgr Δημοσ. Τετάρτη στις 03:33 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:33 μμ Στις 14/2/2025 στις 12:56 ΜΜ, katerinaki17 είπε Καλησπέρα σας!Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος εμπειρία γάμου ενώ έχει ήδη παιδί.. Χωρίς όμως να γίνει γαμοβάφτιση. Σκέφτομαι ότι είναι δύο διαφορετικά μυστήρια που όταν συνδυάζονται δεν τα ευχαριστιεται κανένας στον ίδιο βαθμό.. Οπότε καλύτερα θα ήταν να γίνονται ξεχωριστά. Θα ήθελα την άποψη σας. Σας ευχαριστώ. Τι σημαίνει να τα ευχαριστηθεί ο καθένας??!?!?!? Ποιος είπε ότι είναι ευχαρίστηση ή αυτοσκοπός να κάνεις γάμο κ βάφτιση!? Και όλες οι οικογένειες που δεν έκαναν θρησκευτικό γάμο και έκαναν / δεν έκαναν βάφτιση, μια χαρά χαρούμενες κ ευτυχισμένες είναι, πίστεψε με. Σημασία έχει πως θα μεγαλώσεις το παιδί σου κ όχι αν κάνεις βαφτιση ή γαμο ή γαμοβάφτιση. Μην πω ότι τα θεωρώ αυτονόητα το 2025 αυτα. Μάλιστα περισσότερο χαρούμενοι όλων είναι όσοι δεν πλήρωσαν ένα σκασμό λεφτά για να ταΐσουν άγνωστους συγγενείς τους και απλά τα έφαγαν μόνοι τους αυτά τα λεφτα. 2 ώρες πριν, Malthador είπε Δεν ισχύει, το έχω κάνει. Δύο φορές. +1 Στις 15/2/2025 στις 10:04 ΠΜ, BLiTzER είπε Technically ούτε το παιδί πριν τον γάμο επιτρέπει ο χριστιανισμός, οπότε you' re screwed either way. Technically ούτε καν να δοκιμάσεις πως γίνεται παιδί δεν επιτρέπεται!!!! Αμαρτωλοί όλοι δω μέσα!!! Ξουτ σατανάδες !!!! 3 2
Liverpool89 Δημοσ. Τετάρτη στις 06:01 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 06:01 μμ 5 ώρες πριν, poulinos είπε Θα πω κατι οχι για σενα αλλα γενικα. Συνηθως τα ατομα που τους νοιαζει τι θα πουν οι γονεις ειναι τα ατομα που εχουν και οικονονικα παρεδωσεμε τους γονεις ή σπιτια εν αναμονη να τους γραψουν. κοινως τους εχουν αναγκη.γιατι σε αλλες περιπτωσεις στα μπιχλιμπιδια σου τι θα πουν και τι θελουν οι γονεις. Ευτυχώς στην δικη μου περιπτωση, δεν έχω ουτε βλεψεις να κανω γαμο κλπ για να εχω καποιο δωρακι. Ουτε εχω καποια ιδιαιτερη φροντιδα, ειδικα στο οικονομικο κομματι. Απλα υπαρχει ο γαμος και η βαφτιση που θελουμε να γινουν, οσο πιο απλα γινεται. Παντα με νορμαλ συνεννοηση και κοινη παραδοχη στο τι θα γινει. Ποτε δεν ημουν θα γινει αυτο για να μη παραξεγηθει ο γονιος, πεθερος. Θα γινει αυτο που θελουμε σαν οικογενεια. Οποιος θελει βοηθαει απο κει και περα. Ακομα και στο ονομα του παιδιου, δεν εκανα το παραδοσιακό που ειχανε παλια, να βγαλω του πατερα μου το ονομα. Θελαμε κατι αλλο και αυτο καναμε. 1
poulinos Δημοσ. Πέμπτη στις 11:51 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 11:51 πμ 17 hours ago, Liverpool89 said: Ευτυχώς στην δικη μου περιπτωση, δεν έχω ουτε βλεψεις να κανω γαμο κλπ για να εχω καποιο δωρακι. Ουτε εχω καποια ιδιαιτερη φροντιδα, ειδικα στο οικονομικο κομματι. Απλα υπαρχει ο γαμος και η βαφτιση που θελουμε να γινουν, οσο πιο απλα γινεται. Παντα με νορμαλ συνεννοηση και κοινη παραδοχη στο τι θα γινει. Ποτε δεν ημουν θα γινει αυτο για να μη παραξεγηθει ο γονιος, πεθερος. Θα γινει αυτο που θελουμε σαν οικογενεια. Οποιος θελει βοηθαει απο κει και περα. Ακομα και στο ονομα του παιδιου, δεν εκανα το παραδοσιακό που ειχανε παλια, να βγαλω του πατερα μου το ονομα. Θελαμε κατι αλλο και αυτο καναμε. Πολυ καλο οταν δεν εχεις να στηριζεσαι σε αλλο ατομο.γενικως εχω δει αρκετες φορες παραξενες συμπεριφορες απο παιδια μονο και μονο επειδη δυστυχως στηριζοντας στους γονεις οποτε ηταν σε φαση οτι πει ο μπαμπας και η μαμα.και οχι μονο σε απλα πραγματα αλλα σε πολλα πραγματα.και δεν ειπε κανεις να μην συμβουλευτει ή να μην κανει συζητηση με τους γονεις του αλλα αλλο συζητηση αλλο κανω οτι μου πουν. και εγω γενικα ελεγα οτι αμα ειναι να κανω γαμο (αν και προτιμω ενα συμφωνο συμβιωσης για το γραφειοκρατικο κομματι) οτι θα εκανα με 2-3 ατομα και τερμα. Quote Ποτε δεν ημουν θα γινει αυτο για να μη παραξεγηθει ο γονιος, πεθερος. Θα γινει αυτο που θελουμε σαν οικογενεια. Οποιος θελει βοηθαει απο κει και περα. Ακομα και στο ονομα του παιδιου, δεν εκανα το παραδοσιακό που ειχανε παλια, να βγαλω του πατερα μου το ονομα. Θελαμε κατι αλλο και αυτο καναμε. +1 και να ξερεις οτι λιγοι το κανουν αυτο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα