Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Take-Two αποκάλυψε στην τελευταία οικονομική της έκθεση πως οι πωλήσεις κονσολών τρέχουσας γενιάς έχουν ξεπεράσει τα 94 εκατομμύρια μονάδες, συμπεριλαμβάνοντας τόσο το PlayStation 5 όσο και το Xbox Series X|S. Τα στοιχεία αυτά, που αφορούν έως το τέλος Νοεμβρίου 2024, προσφέρουν μια αξιόπιστη εκτίμηση για τις πωλήσεις των κονσολών της Microsoft.

Η Sony έχει επιβεβαιώσει πωλήσεις 65,5 εκατομμυρίων μονάδων PlayStation 5 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2024. Συνυπολογίζοντας τα δεδομένα, προκύπτει πως η Microsoft έχει πουλήσει περίπου 29 εκατομμύρια κονσόλες Xbox Series X|S, δεδομένου ότι οι πωλήσεις στο δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου δεν αναμένεται να έχουν μεταβάλει ουσιαστικά την αναλογία.

Το τελευταίο τρίμηνο του 2024 αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένο για τη Sony, με τις πωλήσεις του PlayStation 5 να φτάνουν τα 9,5 εκατομμύρια μονάδες παγκοσμίως, σημειώνοντας αύξηση άνω του ενός εκατομμυρίου σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Η αναλογία πωλήσεων μεταξύ των δύο κατασκευαστών διαμορφώνεται στο 2,25 προς 1 υπέρ της Sony, βελτιωμένη σε σχέση με την προηγούμενη γενιά κονσολών όπου η αναλογία ήταν 2 προς 1. Αναλυτές της αγοράς είχαν προβλέψει ακόμη μεγαλύτερη διαφορά, φτάνοντας ακόμη και το 3 προς 1.

Η Microsoft έχει σταματήσει να δημοσιεύει στοιχεία πωλήσεων κονσολών από το 2015, όταν άλλαξε στρατηγική επικεντρώνοντας στο λογισμικό και τις υπηρεσίες. Έκτοτε, η εταιρεία επικεντρώνεται στην παρουσίαση δεδομένων σχετικά με τη δέσμευση των χρηστών και την επιτυχία της πλατφόρμας συνολικά.

Οι πωλήσεις παιχνιδιών και οι συνδρομητικές υπηρεσίες της Sony παρουσιάζουν επίσης ανοδική πορεία, με τα κέρδη του τμήματος gaming να σημειώνουν αύξηση 37%. Ο συνολικός αριθμός των PlayStation 5 που έχουν διατεθεί από την κυκλοφορία τους ξεπερνά πλέον τα 75 εκατομμύρια. Όπως όλα δείχνουν πάντως, η αγορά κονσολών παραμένει ισχυρή, παρά τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από άλλες πλατφόρμες gaming. Η επιτυχία του PlayStation 5 αποδεικνύει τη συνεχιζόμενη ζήτηση για παραδοσιακές κονσόλες υψηλών επιδόσεων.

Η πορεία των πωλήσεων αναμένεται να συνεχιστεί δυναμικά, με τους αναλυτές να προβλέπουν περαιτέρω άνοδο καθώς νέοι τίτλοι παιχνιδιών ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν στην αγορά. Αξιοσημείωτο είναι πως η Sony δεν έχει ανακοινώσει ξεχωριστά στοιχεία για τις πωλήσεις του PS5 Pro, το οποίο κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο με τιμή 699 δολάρια.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα μπορούσα να πω πως το χειριστήριο του ps5 είναι λόγος αγοράς της κονσόλας έναντι του χβοχ, επι 15 χρόνια ήμουν λάτρεις του χβοχ controller,αλλά με το dualsense η Sony πήγε σε άλλο επίπεδο, τώρα έχει γίνει το βασικό μου χειριστήριο και στο pc.

Επεξ/σία από nikos5800
  • Like 9
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από ότι φαίνεται θα είναι η τελευταία γενιά παραδοσιακής κονσόλας για το xbox. Με τέτοια νούμερα πώλησης hardware δεν υπάρχει νόημα. Μόνο κανα steam deck clone μετά και θα συνεχίσουν ως publisher όπως η Sega.

Δυστυχώς κακό για τον ανταγωνισμό.

Επεξ/σία από CarbonFibre
  • Like 4
  • Sad 1
  • Haha 2
Δημοσ.
43 minutes ago, nikos5800 said:

Θα μπορούσα να πω πως το χειριστήριο του ps5 είναι λόγος αγοράς της κονσόλας έναντι του χβοχ, επι 15 χρόνια ήμουν λάτρεις του χβοχ controller,αλλά με το dualsense η Sony πήγε σε άλλο επίπεδο, τώρα έχει γίνει το βασικό μου χειριστήριο και στο pc.

Φίλε Νίκο καλημέρα!

Θα ήθελα να σου κάνω μία ερώτηση παρακαλώ. Και εγώ ως pc gamer χρησιμοποιώ το xbox controller σε 9/10 παιχνίδια που απολαμβάνω. Έχω ζηλέψει εννοείται και έχω σκεφτεί σοβαρά να αγοράσω το dual sense. Πως το έχεις συνδέσει? Έχει γκάμα και ποικιλία παιχνιδιών που το υποστηρίζουν? Με Valve συνδέεται? Αν ναι, πως λειτουργεί το haptic feedback? Σε ευχαριστώ προκαταβολικά!

Αν ναι, τότε το αγοράζω σήμερα κιόλας!!!

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, defortune είπε

Φίλε Νίκο καλημέρα!

Θα ήθελα να σου κάνω μία ερώτηση παρακαλώ. Και εγώ ως pc gamer χρησιμοποιώ το xbox controller σε 9/10 παιχνίδια που απολαμβάνω. Έχω ζηλέψει εννοείται και έχω σκεφτεί σοβαρά να αγοράσω το dual sense. Πως το έχεις συνδέσει? Έχει γκάμα και ποικιλία παιχνιδιών που το υποστηρίζουν? Με Valve συνδέεται? Αν ναι, πως λειτουργεί το haptic feedback? Σε ευχαριστώ προκαταβολικά!

Αν ναι, τότε το αγοράζω σήμερα κιόλας!!!

Νομίζω αυτό το άρθρο από το pcgamer θα σε βοηθήσει.

https://www.pcgamer.com/ps5-dualsense-controller-on-pc/

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ απορώ πως πουλάνε γενικά οι κονσόλες αυτές με τα σχεδόν ανύπαρκτα παιχνίδια που κυκλοφορούν. Έχω πουλήσει 2 Ps5 και το δεύτερο ήταν πάνω απο 3μηνο στο ράφι. Οκ εγώ αγόρασα στην αρχή βάση υποσχέσεων κλπ κλπ αλλά δεν έχει κυκλοφορήσει τίποτα ρε παιδιά.

Επεξ/σία από Chocobo
  • Like 6
  • Thanks 4
  • Haha 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Ch00rnz0n είπε

1) πολλοί τα περνούν μόνο για ΦΙΦΑ , Madden , Forza και τίποτα άλλο . 

2) το PC είναι ποιο ακριβό και μπελαλιδικο .

3) marketing  ( μόνο για το ps , το Xbox είναι ανύπαρκτο σε αυτό το κομμάτι )

Κατά τα άλλα όντως δεν υπαρχει κανένας λόγος να αγοράσεις ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Σωστά. Θεωρητικά βέβαια με το να μην έχει δώσει κάποιο σοβαρό exclusive η Sony , θα έπρεπε η Microsoft να έχει πάρει λίγο τα πάνω της με το Pass (όχι οτι τα exclusives θα κάνουν τη διαφορά αλλά λέμε τώρα) 

Σε άλλα νέα τώρα αν πουλάει τώρα το PS5 φαντάζομαι τι θα γίνει όταν βγει GTAVI (θυμίζω τα Grand Theft Auto είναι ανέκαθεν το παιχνίδι με τις μεγαλύτερες πωλήσεις σε κονσόλες της Sony : Playstation 2 - San Andreas , Playstation Portable - Liberty City Stories , Playstation 3 - GTAV , Playstation 4 - GTAV αν και εκεί πάει να το κρύψει λίγο η Sony) Οπότε θα έλεγε κανείς πως τα GTA είναι system seller για τη Sony.

• Like 4
Δημοσ.
21 minutes ago, Chocobo said:

Εγώ απορώ πως πουλάνε γενικά οι κονσόλες αυτές με τα σχεδόν ανύπαρκτα παιχνίδια που κυκλοφορούν. Έχω πουλήσει 2 Ps5 και το δεύτερο ήταν πάνω απο 3μηνο στο ράφι. Οκ εγώ αγόρασα στην αρχή βάση υποσχέσεων κλπ κλπ αλλά δεν έχει κυκλοφορήσει τίποτα ρε παιδιά.

Έχουν δώσει αφορμή και οι κατασκευαστές CPUs και GPUs για PC με τις αστειότητες που κάνουν, αλλιώς το PC gaming θα άνθιζε.

Πλέον είναι να έχεις ένα φορητό κονσολάκι για retro gaming και ένα handheld τύπου Steam Deck με dock για να έχεις και μια ποικιλία έως κάποιο βαθμό σε πιο σύγχρονα παιχνίδια κι ας μην έχεις τα 4K κτλ. 

Κάπου δεν αξίζει και το έξοδο δηλαδή.

• Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, nikos5800 είπε

Είναι καλύτερο σε όλα το ps5. Ο μονο τρόπος που βλέπω να επιζεί το xbox είναι να ξεκλειδώσει να αφήνει να εγκαταστήσεις steam epic apps μην σου πω κανονικό installation windows. Δεν βλέπω άλλο λόγο να το πάρεις . Σαν μηχάνημα pc είναι εκπληκτικό.  

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Charismo είπε

Έχουν δώσει αφορμή και οι κατασκευαστές CPUs και GPUs για PC με τις αστειότητες που κάνουν, αλλιώς το PC gaming θα άνθιζε.

Πλέον είναι να έχεις ένα φορητό κονσολάκι για retro gaming και ένα handheld τύπου Steam Deck με dock για να έχεις και μια ποικιλία έως κάποιο βαθμό σε πιο σύγχρονα παιχνίδια κι ας μην έχεις τα 4K κτλ. 

Κάπου δεν αξίζει και το έξοδο δηλαδή.

Εγώ αν και λάτρης του switch που περιμένω το καινούριο, σε φορητό μια χαρά με ικανοποιεί και το ps portal

Είναι φθηνό, τα γραφικά που βγάζει επειδή ειναι από το ps5 μάλλον ειναι πολύ καλύτερα από όλα τα φορητά, έχεις μόνο το θέμα της σύνδεσης να λύσεις, αλλά με μια οπτική το εκμηδενίζεις

Τώρα που είμαι ακόμα με vdsl δεν πρέπει να συμβαίνει τίποτε άλλο στο σπίτι για να δουλέψει ικανοποιητικά

Αν βγάλουν νέο psp που να μπορεί να υποστηρίζει φουλ αυτόνομα τίτλους, έστω και σε επίπεδα PS4, θα πουλήσουν τα κερατά τους

Επίσης περιμένω να επεκτείνουν τη βιβλιοθήκη των digital τίτλων τους, που δε θέλουν δηλαδή καν να τρέχει το ps5 για streaming

To PC με αυτά που ζητάνε είναι εκτός πραγματικότητας, επίσης πλέον που τα λάπτοπ είναι φουλ ικανά και μονοπωλούν τους χώρους εργασίας (ειδικά για δυνατότητα remote), το να πεις ότι θες τον πύργο ως εργαλείο ώστε να κάνεις και άλλες δουλειές, έχει ναυαγήσει ως concept για τα καλά..

Μόνο για enthusiast είναι η όλη φάση, δεν αφορά το μέσο χρήστη όπως πριν από 10-15 χρόνια που κάθε σπίτι ας πούμε χρειαζόταν να έχει ένα desktop

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Chocobo είπε

Το PC έχει αρκετά μεγαλύτερο entry - point

• Like 3
Δημοσ.
10 minutes ago, Dorian said:

Είναι καλύτερο σε όλα το ps5. Ο μονο τρόπος που βλέπω να επιζεί το xbox είναι να ξεκλειδώσει να αφήνει να εγκαταστήσεις steam epic apps μην σου πω κανονικό installation windows. Δεν βλέπω άλλο λόγο να το πάρεις . Σαν μηχάνημα pc είναι εκπληκτικό.  

Κάτσε κάτσε μπορώ να παίξω παιχνίδια που έχω στον λογαριασμό μου στο Steam, μέσω XBOX;;;
Όλα τα παιχνίδια που βάζω στον λογαριασμό μου ακόμη κι αυτά που δεν είναι αγορασμένα από Steam;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε σε λίγους μήνες και έρευνα για τις πωλήσεις του νέου Ps5 pro γιατί αυτό θα δείξει πως θα κινηθεί η τιμολογιακή πολιτική της Sony στο μέλλον. Το σίγουρο είναι ότι με τόσες πωλήσεις του Ps5 θα αργήσει ακόμα το τέλος της υποστήριξη του.

Επεξ/σία από Dennis077

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...