manolis940 Δημοσ. Παρασκευή στις 08:57 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 08:57 πμ Καλησπέρα. Σε ένα point to point που είχα φτιάξει από παλιά είχα χρησιμοποιήσει δύο κεραίες Ubiquity η μία M5 HP ήταν ρυθμισμένη σαν Access Point και η άλλη Lightbeam M5 (LBE-M5-23) αν δεν κάνω λάθος η οποία ήταν ρυθμισμένη σαν Station και έτσι είχα ένα Point to Point Link σε μία απομακρυσμένη αποθήκη. Δυστηχώς η δεύτερη μας άφησε χρόνους και είπα μιας και έχω ένα SXTsq Lite5 από άλλο project στην άκρη είπα να το βάλω σαν station και να προσπαθήσω να κάνω ένα point to point link μεταξύ των δύο μιας και δεν το είχα δοκιμάσει ποτέ. Η απόσταση που θα παίξουν οι κεραίες είναι γύρω στα 500m. Προς το παρών όμως τις έχω πολύ κοντά μόνο για να τις σετάρω να δοκιμάσω ότι λειτουργούν και ύστερα θα κάνω τον κόπο να τις τοποθετήσω. Τι έκανα λοιπόν. Έκλεισα κάποιες ρυθμίσεις στην Ubiquity όπως το airmax και το airview που απ' όσο ξέρω είναι proprietary λειτουργίες της εταιρείας. Πήγα και στο Mikrotik έκανα reset το configuration(blank). Έφτιαξα ένα bridge έβαλα τις δύο interface σε αυτό (ether1, wan1), ρύθμισα το wireless mode σε station, και έβαλα και ένα dhcp client στο bridge. Η σύνδεση έγινε μεταξύ των κεραιών αλλά μέχρι εκεί. Στην mikrotik κάποιες φορές παίρνω dhcp και κάποιες άλλες όχι. Ping στο router δεν μπορώ να κάνω. μέσα απ' το winbox. Αν συνδέσω το laptop μου στην ether1 δεν παίρνω DHCP και φυσικά δεν έχω ούτε Internet. Δοκίμασα επίσης και με static στο laptop μήπως και είναι θέμα μόνο του dhcp αλλά πάλι τζίφος. Αφήνω screenshot από τις ρυθμίσεις και το config του mikrotik . Ubiquity: Spoiler Mikrotik: Spoiler # software id = C0XP-36F6 # # model = RBSXTsq5nD # serial number = HGR0A****** /interface bridge add name=bridge1 /interface wireless security-profiles set [ find default=yes ] supplicant-identity=MikroTik add authentication-types=wpa2-psk mode=dynamic-keys name=SP_h_sx_to_dist \ supplicant-identity="" wpa2-pre-shared-key= ****** set [ find default-name=wlan1 ] band=5ghz-a/n country=greece disabled=no \ frequency=auto security-profile=SP_h_sx_to_dist ssid=h_sx_to_dist_AP /interface bridge port add bridge=bridge1 interface=wlan1 add bridge=bridge1 interface=ether1 /ip neighbor discovery-settings set discover-interface-list=all /ip dhcp-client add disabled=no interface=bridge1 /ip dns set servers=8.8.4.4 ant7.cfg.rsc
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα