Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ποια πρεπει να ειναι η αμοιβη Μηχανικου για τις παρακατω εργασιες? 

οι διαφορες που βρεθηκαν σε σχεση με την οικοδομικη αδεια ,ειναι οτι στην πραγματικοτητα το σπιτι ηταν 6.5 τετραγωνικα μικροτερο απο τα δηλωμενα,και αυτο στα μπαλκονια. Το προστιμο ηταν υψους 260 ευρω

το σπιτι ειναι του 1979 σε χωριο, και εχει εμβαδον 73 τετραγωνικα αν παιζει καποιον ρολο.

Υπαγωγή στο Ν.4495/17 300,00
Κάτοψη οριζόντιας ιδιοκτησίας - όροφος 
Πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης (ΠΕΑ) 
Ηλεκτρονική ταυτότητα (Η.Τ.Κ.)

Δημοσ.

Δεν ειναι τοσο απλο...πχ τι σημαινει πρακτικα σπιτι στο χωριο και κατοψη, εφυγε καποιος απο Αθηνα για να παει να μετρησει και να κανει σχεδια μετα;

Υπαρχουν αλλες δυσκολιες που αλλος μηχανικος δεν θα ηταν διατεθειμενος να υπογραψει;

Ο μονος τροπος να συγκρινεις ειναι να παρεις προσφορες απο 2-3 και να δεις ποσο αποκλινουν

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Δεν ειναι τοσο απλο...πχ τι σημαινει πρακτικα σπιτι στο χωριο και κατοψη, εφυγε καποιος απο Αθηνα για να παει να μετρησει και να κανει σχεδια μετα;

Υπαρχουν αλλες δυσκολιες που αλλος μηχανικος δεν θα ηταν διατεθειμενος να υπογραψει;

Ο μονος τροπος να συγκρινεις ειναι να παρεις προσφορες απο 2-3 και να δεις ποσο αποκλινουν

Όχι από διπλανό χωριό ήρθε στα 9 χλμ δλδ.

Καμία δυσκολία δεν είχε,υπόθεση ρουτίνας ήταν.

Προσφορές δυστυχώς  δεν είχα πάρει,αλλά μου ζήτησε 800.

Ακούγεται νορμάλ πόσο?

Δημοσ.

σιγά ρε φίλε τζάμπα !!  πληρώνουμε τις μαλακίες των παλιών, σε εμένα έλεγε η άδεια παράθυρο σε ένα σημείο και εκ κατασκευής δε μπήκε ποτέ το παράθυρο. δήλωναν ότι μαλακία ήθελαν τότε οι μηχανικοί και τώρα ξαναπληρώνουμε

Δημοσ.

Δυστυχώς η πολεοδομική τακτοποίηση/ηλεκτρονικός φάκελος ακινήτου έχουν εξελιχθεί στο περιπλοκότερο και δαπανηρότερο κομάτι της συνολικής διαδικασίας που απαιτείται για να καλύπτει ένα ακίνητο (κτίσμα) τις απαραίτητες νομικές/πολεοδομικές/φορολογικές προδιαγραφές που προβλέπονται από τους νόμους που ψηφίστηκαν την τελευταία δεκαετία, μέσα στα μνημόνια. Η παραμικρή απόκλιση από την άδεια, σημαίνει μήνες ταλαιπωρίας και κόστος που ξεκινάει από το χιλιάρικο.

Ανάλογη ταλαιπωρία και κόστη αντιμετωπίζει κανείς αν δεν είναι σωστά περασμένο το ακίνητο στο Κτηματολόγιο ή στο Ε9.

Ηλεκτρονικός φάκελος ακινήτου, Κτηματολόγιο και Ε9 εχουν μεταβληθεί σε εφιάλτες για δικηγόρους και συμβολαιογράφους.

Η τιμή που αναφέρεις μου ακούγεται σαν Black Friday!

• Like 1
Δημοσ.
Στις 14/2/2025 στις 12:04 ΜΜ, Silenzio είπε

σιγά ρε φίλε τζάμπα !!  πληρώνουμε τις μαλακίες των παλιών, σε εμένα έλεγε η άδεια παράθυρο σε ένα σημείο και εκ κατασκευής δε μπήκε ποτέ το παράθυρο. δήλωναν ότι μαλακία ήθελαν τότε οι μηχανικοί και τώρα ξαναπληρώνουμε

Εχω βαρεθεί να πληρωνω προστιμα λόγω συνεχών αλλαγων στο κτηματολόγιο και απο λαθη μηχανικων-συμβολαιογραφων αλλα και λόγω γραφειοκρατείας του κρατους.

κατα τ αλλα σου λενε οτι η υπογραφή τους εχει ευθύνη.

Το πρόστιμο θα έπρεπε να πηγαίνει απευθειας στο αφμ αυτού που έκανε το λαθος...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 hours ago, The_Judas said:

Εχω βαρεθεί να πληρωνω προστιμα λόγω συνεχών αλλαγων στο κτηματολόγιο και απο λαθη μηχανικων-συμβολαιογραφων αλλα και λόγω γραφειοκρατείας του κρατους.

κατα τ αλλα σου λενε οτι η υπογραφή τους εχει ευθύνη.

Το πρόστιμο θα έπρεπε να πηγαίνει απευθειας στο αφμ αυτού που έκανε το λαθος...

πολύ σωστά το λες !!

γράφω ένα, αλλά ήταν τρία στο σπίτι μου παράθυρα που δεν έγιναν στη κατασκευή. Μάλλον ο μηχανικός το έφτιαξε έτσι το σχέδιο το κατέθεσε και στη κατασκευή έγιναν άλλα και δε πήγε μετά να το διορθώσει και πληρώνω τώρα εγώ μαλακίες από το 1974

εντωμετάξει εγώ που είμαι άσχετος με αυτά ζητούσα προσφορά για ηλεκτρονική ταυτότητα και δε σου λένε οτι θα βγει και πρόστιμο και θέλουν άλλη αμοιβή για το πρόστιμο. Ήρθε μια μαλακισμένη μηχανικός πήρε 100€ όταν μέτρησε το σπίτι και μετά στο τηλέφωνο μου λέει θέλω 800€ για τη τακτοποίηση μόνο (χωρίς το πρόστιμο, χωρίς την αμοιβή για ταυτότητα), πήρε δρόμο βέβαια αλλά κράτησε 100€ που ήρθε μία ώρα και μέτρησε και τη βοηθούσα και εγω..

Μετά που έμαθα ζητούσα προσφορά με τη τακτοποίηση, λαμόγια μηχανικοί

Επεξ/σία από Silenzio
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάποτε η αγορά ακινήτου σήμαινε δικηγόρο και συμβολαιογράφο και μια, άντε δύο, εβδομάδες να μαζέψεις τα σχετικά απαραίτητα έγγραφα και πιστοποιητικά. Τώρα η αγορά ακινήτου σημαίνει μηχανικό, λογιστή, δικηγόρο και συμβολαιογράφο. Το κόστος έχει πολλαπλασιαστεί και οι διαδικασίες μπορεί να πάρουν πολλούς μήνες, ακόμα και να καταλήξουν σε αδιέξοδο! Κατά τα άλλα, οι αγοραπωλησίες γίνονται, πλέον, στην ελληνική ψηφιακή δημοκρατία, με ένα "κλικ"!

Αυτά συμβαίνουν όταν το κτηματολόγειο δημιουργείται στο πόδι, με ανειδίκευτο προσωπικό κατά την αρχική συλλογή των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων και με λαθεμένες διαδικασίες καταχώρησής τους, αφού βέβαια πρώτα εξανεμίστηκαν όλα τα ευρωπαϊκά κονδύλια! Οι κτηματολογικές διορθώσεις, παρά τις όποιες απλοποιήσεις, εξακολουθούν να είναι μια ταλαίπωρη διαδικασία ενώ, αν χρειαστεί να καταφύγεις σε κτηματολογικό δικαστήριο, θα πάρεις δικάσιμη την επόμενη δεκαετία!

Αυτά συμβαίνουν όταν οι πολεοδομικές τακτοποιήσεις/ηλεκτρονικοί φάκελοι ακινήτου πρέπει να χρησιμοποιήσουν ένα άθλιο πολεοδομικό αρχείο αδειών σε χαωτική κατάσταση, με κάκιστο λειτουργικό ευρετήριο, πλήθος κατεστραμμένων ή εξαφανισμένων αδειών και προβληματική, αποσπασματική ή ανύπαρκτη ψηφιοποίηση που όλο γίνεται αλλά ποτέ δεν ολοκληρώνεται!

Αυτά συμβαίνουν όταν η συμπλήρωση του Ε9 είναι γρίφος για ... πολύ δυνατούς λύτες με αποτέλεσμα τις ατελείωτες τροποποιητικές δηλώσεις μέχρι ... να πιάσουμε το δέκα το καλό και οι σχετικές φορολογικές διατάξεις αλλάζουν δύο φορές την ημέρα!

Αυτά συμβαίνουν όταν όλες οι ψηφιακές πλατφόμες, που υποτίθεται ότι εξυπηρετούν αυτές τις διαδικασίες, στήθηκαν άρον άρον, στο πόδι, με κραυγαλέα λάθη, ελλείψεις και δυσλειτουργίες και με πλήθος ... bugs και παγίδες, με αποτέλεσμα τις ατελείωτες αλλεπάλληλες διορθώσεις, κάτι σαν τα προβληματικά updates των windows!

Δυστυχώς η βασική αρχή που διείπε το σύνολο όλης αυτής της συθέμελης αλλαγής του νομικού/πολεοδομικού/φορολογικού καθεστώτος των ακινήτων στη χώρα μας, κατά τη διάρκεια της χρυσής εποχής της βαθιάς κρίσης και των μνημονίων, ήταν η βεβιασμένη άκριτη και συνήθως κακή μετάφραση των οδηγιών που ερχόντουσαν τελεσιγραφικά από τας Ευρώπας και η άμεση εφαρμογή τους με το σκεπτικό "πάμε γρήγορα και ... βλέπουμε στην πορεία", μόνο που η "πορεία" μεταβλήθηκε σε ... Γολγοθά των ελλήνων!   

Το μόνο που, από την πρώτη στιγμή δουλεύει ψηφιακά ρολόι, είναι οι ηλεκτρονικές ταυτότητες για την είσπραξη των απειράριθμων παραβόλων/προστίμων που επιβάλλονται για να ολοκληρωθούν κάποτε όλες αυτές οι επώδυνες διαδικασίες.

Στα μέσα του αιώνα και, αφού το σύστημα εξορθολογιστεί και γίνει σταδιακά λειτουργικό, μέσα βέβαια από τον εξουθενωτικό βασανισμό των απλών πολιτών, ίσως υπάρξει και αυτό το περίφημο "¨κλικ"!

Τότε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και άλλοι θα γελάνε, άλλοι θα κλαίνε και άλλους θα τους πιάνει κλαυσίγελος!

Χαμογελάστε, έτσι και αλλιώς, δεν μπορούμε να γλυτώσουμε!

Επεξ/σία από blitzNikos
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...