Huruduru Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, magicnumbers είπε 1 κάμερα. 1 κάμερα. Ευτυχισμένο 2010 Ναι γιατί στο 15 Pro μου χρησιμοποιώ και τις τρεις. Ούτε καν. Ένας καλός φακός για RAW φωτογραφίες αρκεί. Αν τώρα θες παραπάνω δεν παίρνεις κινητό για τέτοια δουλειά, παίρνεις μια καλή κάμερα.
imr Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 42 minutes ago, Jmanol000 said: αλήθεια ?τι μοντέλο κινητού s20. Κάνω σκέψεις αντί για s25 να πάω σε iphone και η 1 κάμερα είναι το τελευταίο που με προβληματιζει
Superuser Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 4 ώρες πριν, Jmanol000 είπε τωρα αν εχεισ 120 hertz σε κινητο που δεν ειναι ναυαρχιδα να μπορει να σπρωχνει 120 frames τα 60 στο iPhone ειναι πιο smooth , στα 15 16 και se τα 60 hertz ειναι παρα πολυ smooth σε 14 13 12 βεβαια τα 60 hertz φαινονται , και δεν ειναι τοσο smooth Όχι δεν είναι πιο σμουθ έν,α iphone 16 με 60hz από ένα midrange android με 120hz Το midrange με την non ltpo οθόνη των 120hz έχει δύο λειτουργίες η 60 η 120 και αν κλειδώσεις τα 120 είναι πιο σμουθ από τα pro μοντέλα που δίνουν 70-80-90 σε νορμάλ χρήση και 120 μόνο σε παιχνίδια(όταν το απαιτήσουν) σε πολύ γρήγορο σκρολινγκ και σε screen recording
xemis Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 4 ώρες πριν, Jmanol000 είπε άμα έβαζε 10 άχρηστες πάλι θα έκλαιγες τα πάντα έχει καλύτερα , 13 pro δεν θα έδινα ούτε στον εχθρό μου να χρησιμοποιήσει ,αλλά για να μην είμαι δραματικός , γιατί δεν αγοραζεισσ με τη λογική σου ένα iPhone 12 , για το μέσο χρήστη τέλειο είναι , και σιγά τη διαφορά με 250 έχεις πάρει ένα κινητό που κάνει όποιον πήρε με 480 ένα 13 pro να μοιάζει ότι πέταξε τα λεφτά του χωρίς λόγο αλήθεια ?τι μοντέλο κινητού 12 είχα και πηγα σε 13 pro και είδα διαφορά. Αυτό που δεν μου εξηγείς είναι τι έχει το 14 που δεν έχει το 13 και προσφερει 30-40% παραπάνω εμπειρια iphone...
soconium Δημοσ. Κυριακή στις 11:39 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:39 πμ Στις 14/2/2025 στις 12:50 ΜΜ, Jmanol000 είπε το se θα αξιζει πολυ περισσοτερο απο το 13 pro για τον απλουστατο λογο οτι θα ειναι ακομα μοντερνα συσκευη , θα εχει το apple intelligence ενω θα υποστηριζεται τουλαχιστον 4 χρονια παραπανω καθωσ η διαφορα a18 και a15 ειναι μεγαλυτερη απο τη διαφορα a13 και a15 ( iPhone SE 4 ,iPhone 11 Pro που εχουν ιδια λεφτα ) πρεπει να κρινουμε με τα τωρινα δεδομενα , η αξια των παλιων se και pro μοντελων που αναφερεισ θα ηταν αρκετη για να μασ δειξει πιο θα εχει υψηλοτερη αξια στην περιπτωση που οι διαφορεσ μεταξυ του se και του pro ηταν αναλογικα ιδιεσ με παλαιοτερα ελα ομωσ που δεν ειναι , τα se που μετα απο λιγα χρονια δεν αξιζαν παραπανω ειχαν ενα αρχαιο design χειροτερη μπαταρια και καμερα που μειωνεκτουσε , το μοναδικο τουσ πλεονεκτημα ο επεξεργαστησ δεν ηταν αρκετο για να κανει το κοσμο να επιλεξει το se ομωσ τωρα τα πραγματα αλλαζουν το se θα ερθει με πολυ καλυτερη καμερα, υποστηριξη design απο ποτε , οσο για την αξια των 14 pro πριν λιγο εβαλα αγγελια εκ μερουσ φιλου μου στα 550 εχεισ παρει ανετα καλυτερο σε κατασταση 14 pro απο οτι 13 pro , δεχτηκα πολλα μηνυματα απο ανθρωπουσ που θελανε να τα πουλησουν και η τιμη καλα καλα ηταν ιδια μεταξυ των δυο μοντελων , οσο για αυτο που λεσ και 130 ευρω παραπανω να ειχε ειναι τοσο καλυτερο σαν μοντελο το 14 pro και τοσο πιο μοντερνο που αξιζει να τα δοσεισ τωρα αν δεν μπορει καποιοσ να τα δοσει εχει κερδισει 20 τα εκατο των χρηματων και εχει χασει 30 με 40 τα εκατο τησ εμπειριασ ,που δεν ειναι και οτι πιο εξυπνο αλλα εκτοσ αυτου , ο μεσοσ χρηστησ που λεσ βολευεται και με iPhone 12 και δεν χρειαζεται ουτε τα προηγμενα χαρακτηριστικα του 13 pro ουτε του se 4 ανάλογα τη χρήση που κανείς για κάποιους το 13 pro είναι ακόμα πολύ καλύτερη συσκευή από αυτήν που χρειάζονται καθωσ ειναι ακομα αριστο τηλεφωνο , για κάποιους άλλους είναι πολύ πίσω , ο a15 δεν είναι όπως ήταν τα 6 γίγα ραμ δεν καλύπτουν με τον τροπο που κάλυπταν η έλλειψη pro res log για κάποιους είναι θέμα , το μέγεθος του σενσορα είναι αρκετά μικρότερο και έχει ξεμείνει στα 12 mp δεν υποστηριζει Photonic Engine που εχω δει στην πραξη να κανει τεραστια διαφορα δεν εχει always on display το cinematic mode του ειναι στα 1080 , δεν εχει action mode τα bezels ειναι πολυ χοντρα , α και το thermal management ειναι αρκετα πισω σε σχεση με το 16 γιατί να μην τον ενδιαφέρουν ? το se θα το παταει το 13 pro με σενσορα 48 megapixel υποστηριξη Photonic Engine hdr 5 καλυτερο cinematic mode χ2 ζουμ οπτικό , action mode , δεν θα έχει ultra wide που σιγα , το 13 pro εχει ψιλοχαλια ultra wide και αντι για 77 mm θα ειναι στα 40 κατι το ζουμ πολυ κομπλε, Ακριβώς αυτό λέω και γώ. Ολα αυτά τα «μείον» του 13 pro που ανέφερες με αφήνουν αδιάφορο στην καθημερινότητα μου. Πάντως συμφωνώ ότι κανένα κινητό 3-4 ετών δεν θα έπρεπε να κοστίζει 400-500€. Ίσως εκεί να στοχεύει η apple. Να χτυπήσει την αγορά μεταχειρισμένων. Αντί κάποιος να πάρει παλιό κινητό στα 500€ να προτιμήσει το se4/16e.
Jmanol000 Δημοσ. Κυριακή στις 11:53 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:53 πμ (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, soconium είπε Ακριβώς αυτό λέω και γώ. Ολα αυτά τα «μείον» του 13 pro που ανέφερες με αφήνουν αδιάφορο στην καθημερινότητα μου. Πάντως συμφωνώ ότι κανένα κινητό 3-4 ετών δεν θα έπρεπε να κοστίζει 400-500€. Ίσως εκεί να στοχεύει η apple. Να χτυπήσει την αγορά μεταχειρισμένων. Αντί κάποιος να πάρει παλιό κινητό στα 500€ να προτιμήσει το se4/16e. φυσικά και στοχεύει και εκεί , δεν είναι τυχαίο που άμα προσέξεις βάζει κάποια features τα οποία δεν θα τα χρησιμοποιήσει ποτε αυτός που το έχει πάρει πρώτο χέρι αλλά θα είναι χρήσιμα στα επόμενα χρόνια όπου αυτός θα έχει αναβαθμίσει κάνοντας τη συσκευή ακόμα ικανή για κάποιον που θέλει την εμπερια apple , παραδειγμα αυτησ τησ τακτικησ ειναι το U1 chip στα iPhone 15 οπου για να το αξιοποιησεισ θεσ apple watch απο το 9 και μετα και αλλουσ χρηστεσ iPhone 15 φιλουσ σου που δεν ειναι συνηθισμενο να εχεισ δηλαδη στο κυκλο σου πολλα ατομα που να κατεχουν το χαρακτηριστικο και να υπαρχει λογοσ να το χρησιμοποιησετε, στα επομενα ομωσ χρονια που θα εχουν το 15 οσοι πολλοι οσοι εχουν το 11 η το 13 τηλεφωνα που συνανταμε ολοι στον κυκλο μασ και θα εχουμε αναβαθμισει και Apple Watch το χαρακτηριστικο θα ειναι χρησιμο , θελει γενικα ο κοσμοσ να προτιμαει τα μεταχειρισμενα ωστε καποια στιγμη να παει και στα καινουρια , παρα πολλοι γνωστοι μου ξεκινησαν με μεταχειρισμενο παλιο μοντελο για να πανε σε καινουριο λιγο καιρο μετα Επεξ/σία Κυριακή στις 11:56 πμ από Jmanol000
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα