Προς το περιεχόμενο

OnePlus 13 Review

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 hours ago, JimGer said:

Στο υποθετικό σενάριο της ίδιας τιμής, κάποιος θα έπρεπε να προτιμήσει το oneplus 13 ή το Galaxy s25 ultra? 

Pros and cons? 

Από χρήστη samsung τα τελευταία 7-8 δεν θυμάμαι πόσα χρόνια, χαλαρά το oneplus φέτος! Μπαταριαρα, οθοναρα, γρήγορη φόρτιση! 

11 hours ago, Giorgos17589 said:

Εχει απαγορευτεί ο φορτιστης απ την ευρωπαϊκή ένωση.. Για λιγοτερα... Πλαστικα... Βγαλε ακρη τωρα.. Γι αυτο δν εχει κανεις φορτιστη πλεον 

Δεν πάνε καλά, η global εκτός Ευρώπης θα έχει φορτιστή το λοιπόν? 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, Bil79 είπε

59 λεπτά πριν, Bil79 είπε

Μάλιστα... Και σε τι πλεονεκτεί από το realme GT 7 pro που είναι 400€ φτηνότερο είπαμε;

Καμερες αισθητα πολύ καλύτερο.. Και δν ειναι φτηνοτερο τ realme.. Επίσημη τιμη πωλησης εχουν ιδια.. Μην μιλας με τιμες σκρουτζ η με εκπτωτικες προσφορές κλπ... Και το oneplus στο σκρουτζ σε λιγο καιρο θα χει πεσει αρκετα

13 λεπτά πριν, JcD είπε

Από χρήστη samsung τα τελευταία 7-8 δεν θυμάμαι πόσα χρόνια, χαλαρά το oneplus φέτος! Μπαταριαρα, οθοναρα, γρήγορη φόρτιση! 

Δεν πάνε καλά, η global εκτός Ευρώπης θα έχει φορτιστή το λοιπόν? 

Εχει ναι.. Αλλα δν εχεις εγγυηση στην ευρωπη μετα... Αν πχ το πάρεις απο Κινα η ΗΠΑ.. Ξεχνάς εγγυηση εδω

Επεξ/σία από Giorgos17589
  • Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, for4 said:

κάτοχος του 13, μπορώ να πω με σιγουριά ότι η μπαταρία είναι σούπερ. Με την καθημερινή μου χρήση άνετα φτάνω μέχρι το μεσημέρι της επόμενης ενώ με τις προηγούμενες με το ζόρι μέχρι το ίδιο βράδυ. Για την ταχύτητα φόρτισης επίσης δεν έχω λόγια.

Κάμερες δεν έχω εικόνα με ultra αλλά είναι σίγουρα παραπάνω από αξιοπρεπείς. Δύσκολα θα σου βγει φωτογραφία με θόρυβο. Ακόμα και στο 6χ ζουμ.

Απόδοση απλά σκοτώνει. Καμιά φορά γελάω μόνος μου από το πόσο γρήγορο είναι.

Για το oxygen os νομίζω υπερβάλει το άρθρο. Όλες οι εφαρμογές απενεργοποιούνται, εγώ έχω αφήσει λίγες από τις προεγκατεστημένες και τις υπόλοιπες απενεργοποίηση. Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά από apple, με την λογική του άρθρου οι apple users έπρεπε να τα πετάξουν τα κινητά τους με τόσα χαρακτηριστικά που έχει αντιγράψει από το android. Τα καλά χαρακτηριστικά πρέπει να αντιγράφονται εκατέρωθεν για το καλό όλων μας. Το dynamic island είναι πολύ ωραία ιδέα αλλά δυστυχώς στο oneplus δεν έχει την υποστήριξη που θα έπρεπε από τρίτες εφαρμογές. Ουσιαστικά μόνο το spotify το υποστηρίζει. Το youtube music δεν το υποστηρίζει.

κατασκευαστικά επίσης πολύ καλό. Ωραίο στο χέρι, οθονάρα, ήχος. Όλα άριστα.

Επίλογος: Δεν έχω δοκιμάσει το samsung s24-s25 ultra οπότε δεν μπορώ να μιλήσω για απευθείας σύγκριση αλλά όποιος το πάρει δεν θα μείνει απογοητευμένος.

Έχει τα πάντα, δουλεύουν όλα όπως διαφημίζονται και αν η τιμή που το βρείτε είναι 200€+ φθηνότερο, για μένα η αγορά του είναι μονόδρομος.

Υποθέτω ότι πάει σε εμένα το quote. Έχω oneplus. Το 12r συγκεκριμένα. Και έχω περάσει από 6 8 Pro και 11. Εμένα μου αρέσει το oxygen OS. Το αρχικά καθαρότερο ητνα από τους λόγους που πήγα σε oneplus από την αρχή. Αλλά ο λόγος που κυρίως σκέφτομαι το oneplus αν ψάχνω καινούρια συσκευή και δεν σκέφτομαι να φύγω, είναι το rooting. Και το γεγονός ότι συνήθως πλην φωτογραφίας είναι πολύ καλύτερες από τα Pixel. Άσε που τα Pixel ακόμα και τώρα δεν έχουν dual apps. Αλλά στα Samsung το rooting πάει περίπατο... 

Δημοσ.
16 ώρες πριν, BadIronTree είπε

Από Oneplus 5 σε  Oneplus 9 Pro Τώρα πήγα στο 13  (το 9 δεν είχε ακόμα και τώρα  κανένα  πρόβλημα  και του άλλαξα  μπαταρία  στην αντιπροσωπεία όταν  άλλαξα)

έχω το μπλε και εγώ η καλύτερη  αγορά  2024-2025 εάν θέλεις  το TOP επεξεργαστή... το 13r που έχει  το περσινό δεν είναι  πολύ  πίσω 
Ξέχασα  να το φορτίζω  η νέα  6000 μπαταριά όλα τα λεφτά 
A.I. είναι  όλα  από  Google 

❤️

εικόνα_Viber_2025-02-13_19-36-48-329.jpg

καλορίζικο αδερφέ 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, JimGer είπε

Υποθέτω ότι πάει σε εμένα το quote. Έχω oneplus. Το 12r συγκεκριμένα. Και έχω περάσει από 6 8 Pro και 11. Εμένα μου αρέσει το oxygen OS. Το αρχικά καθαρότερο ητνα από τους λόγους που πήγα σε oneplus από την αρχή. Αλλά ο λόγος που κυρίως σκέφτομαι το oneplus αν ψάχνω καινούρια συσκευή και δεν σκέφτομαι να φύγω, είναι το rooting. Και το γεγονός ότι συνήθως πλην φωτογραφίας είναι πολύ καλύτερες από τα Pixel. Άσε που τα Pixel ακόμα και τώρα δεν έχουν dual apps. Αλλά στα Samsung το rooting πάει περίπατο... 

δεν έκανα κάποιον quote, ένα μίνι review έκανα σαν κάτοχος, για να βοηθήσω τα μέλη. Συμφωνώ με όσα λες πάντως.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, JimGer είπε

Αλλά ο λόγος που κυρίως σκέφτομαι το oneplus αν ψάχνω καινούρια συσκευή και δεν σκέφτομαι να φύγω, είναι το rooting.

Το rooting εν έτη 2025 σε αυτά τα κινητά που χρησιμεύει? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είχα κανένα πρόβλημα από την ποιότητα και τη λειτουργία του κινητού μου αυτής της εταιρείας ως τώρα με μόνο αρνητικό την εργονομία των πλήκτρων στα προηγούμενα μοντέλα. Απ' ότι βλέπω ανεβάσανε τα πλήκτρα έντασης και power πιο ψηλά γιατί στα προηγούμενα μοντέλα ήταν σε σημείο που πιέζοντας το power με τον αντίχειρά ο δείκτης πατούσε και την ένταση με αποτέλεσμα ...κλικ! Να χρειάζεται κάθε λίγο να σβήνεις τα τυχαία print screen που έβγαζες. Μόλις έβγαλα ένα. δεν είναι λόγος να αλλάξει κανείς κινητό αλλά είναι σίγουρα ένα ακόμη σημείο ελέγχου πριν αγοράσεις τη νέα σου συσκευή.

20 ώρες πριν, Rattlehead είπε

Γενικά για να αποφύγεις τα OS build των εταιριών φαντάζομαι. Ειδικά εν έτει 2025 κανείς δε δίνει pure android και η ανάγκη για ψάρεμα πληροφοριών του χρήστη είναι στο αποκορύφωμά της οπότε ένας λόγος παραπάνω. Εκτός αν εννοείς "ποιος νοιάζεται αν του ψαρεύουν τις πληροφορίες εν έτει 2025, έγινε συνήθεια και είμαστε πλέον ανίκανοι να το σταματήσουμε και να προστατευτούμε" τότε είναι μια καλή ερώτηση αλλά απαντάται με το "κάποιοι νοιάζονται ακόμη" και αγοράζουν android κινητά όχι μόνο γιατί είναι πιο φθηνά αλλά επειδή σου δίνουν συγκεκριμένες ελευθερίες. Αυτή είναι και η πιο σημαντική διαφορά ios και android. Είναι σαν να λέμε ios-windows και android-linux (Σαν, είπα).

Ίσως η άποψή μου είναι outdated γιατί δεν ασχολούμαι πλέον με τα κινητά  παρά μόνο όταν είναι ώρα να αγοράσω καινούριο. Κάποτε είχαν τόσες πολλές διαφορές που έκανες έρευνα αγοράς και τα αγόραζες σύμφωνα με το στυλ που ήθελες να υποστηρίξεις ή να αναδείξεις κάποια πτυχή του χαρακτήρα σου. (Boem, corporal, rich, chill, free, minimal,  κλπ.) και τον τρόπο/τόπο χρήσης (pro, email, teamchat, calls, underwater, music, video, gaming)  τώρα έχουν γίνει όλα τόσο ίδια που οι ουσιαστικές διαφορές τους που μπορούν να χαρακτηρίσουν το χρήστη τους είναι αν λειτουργεί απρόσκοπτα, αν έχει σπασμένη οθόνη, αν είναι με πλήκτρα ή smartphone... Και το χρώμα της θήκης! Τα άλλα είναι στο spectrum του κουτσομπολιού και της αδιακρισίας "πόση ram έχει το κινητό σου? Ποιον επεξεργαστή φοράει, πόσο το πήρες; (Χωρίς να προηγηθεί ερώτηση αν είναι εισαί ικανοποιημένος κλπ) Και οι αντιδράσεις ρηχές, υποτιμητικές και συγκριτικές "Γμ@τη οθόνη" "τα σπάει", "ε, δεν πήρες αυτό με τα "τόσα"Ρομ ή "γιατί πήρες αυτό, το άλλο είναι καλύτερο" Αυτά για εμάς το λαουτζίκο μόνο. Σίγουρα υπάρχουν κι άλλες κλάσεις που αυτά είναι αυτονόητα. Πάντως ο ουσιαστικός έλεγχος της συσκευής σου είναι κάτι απαραίτητο αν περάσεις ένα συγκεκριμένο σημείο γνώσης. Οπότε και το root της συσκευής ειδικά σήμερα είναι απαραίτητο ίσως όχι σε μένα και εσένα αλλά σε ένα γνώστη. Πως θα αισθανόσουν αν ήξερες ότι μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει σε πραγματικό χρόνο τη χρήση της συσκευής σου και να μην ξέρεις πως να το κλείσεις; Εφιάλτης. ΚΑΘΕ Σάββατο πρωί πλατειάζω, συγνώμη για όποιον δεν έχει συνηθίσει τα μεγάλα κείμενα, δεν κατάφερα ακόμη να μαζεύω τα νοήματα και προκειμένου να μη μείνω σιωπηλός καταλήγω να γράφω νουβέλες. My apologies.

Επεξ/σία από vas180
Δημοσ.
2 ώρες πριν, vas180 είπε

Εκτός αν εννοείς "ποιος νοιάζεται αν του ψαρεύουν τις πληροφορίες εν έτει 2025, έγινε συνήθεια και είμαστε πλέον ανίκανοι να το σταματήσουμε και να προστατευτούμε" τότε είναι μια καλή ερώτηση αλλά απαντάται με το "κάποιοι νοιάζονται ακόμη" και αγοράζουν android κινητά όχι μόνο γιατί είναι πιο φθηνά αλλά επειδή σου δίνουν συγκεκριμένες ελευθερίες.

Δεν εννοώ αυτό που γραφεις,αλλα φυσικά διαφωνώ κάθετα σε αυτά που λες. Μην ψάχνεις για προστασία δεδομένων στην εποχή μας.οταν το 2007 κατέβαζα το cyanomod,δεν γνώριζα τα backdoor των rom ,ούτε εγώ ούτε κανενας,παρα μόνο οι mod που έκαναν tweek τις αρχικές rom.

Ένας πιτσιρικάς πήρε τον έλεγχο ενός tesla, μέσω backdoor απο εφαρμογή που είχε εγκαταστήσει ο ιδιοκτήτης. 

Απλά θεωρώ με streaming υπηρεσίες και banking υπηρεσιες,είναι ρίσκο η custom rom. Από άποψη bloatware κτλ,μπορεί να βρει κάποιος οδηγό απο youtube και να αφαιρέσει μόνος του μέσω adb ότι δεν του αρέσει χωρις να κανει root. 

Δημοσ.
Στις 13/2/2025 στις 7:32 ΜΜ, BadIronTree είπε

Από Oneplus 5 σε  Oneplus 9 Pro Τώρα πήγα στο 13  (το 9 δεν είχε ακόμα και τώρα  κανένα  πρόβλημα  και του άλλαξα  μπαταρία  στην αντιπροσωπεία όταν  άλλαξα)

έχω το μπλε και εγώ η καλύτερη  αγορά  2024-2025 εάν θέλεις  το TOP επεξεργαστή... το 13r που έχει  το περσινό δεν είναι  πολύ  πίσω 
Ξέχασα  να το φορτίζω  η νέα  6000 μπαταριά όλα τα λεφτά 
A.I. είναι  όλα  από  Google 

❤️

εικόνα_Viber_2025-02-13_19-36-48-329.jpg

Με τι καθαρίζεις την θήκη;

Το εχω απο 8/1 και την καθαρίζω ανά 2 μέρες και δε λένε να φύγουν οι δαχτυλιές πίσω!

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Rattlehead είπε

Δεν εννοώ αυτό που γραφεις,αλλα φυσικά διαφωνώ κάθετα σε αυτά που λες. Μην ψάχνεις για προστασία δεδομένων στην εποχή μας.οταν το 2007 κατέβαζα το cyanomod,δεν γνώριζα τα backdoor των rom ,ούτε εγώ ούτε κανενας,παρα μόνο οι mod που έκαναν tweek τις αρχικές rom.

Ένας πιτσιρικάς πήρε τον έλεγχο ενός tesla, μέσω backdoor απο εφαρμογή που είχε εγκαταστήσει ο ιδιοκτήτης. 

Απλά θεωρώ με streaming υπηρεσίες και banking υπηρεσιες,είναι ρίσκο η custom rom. Από άποψη bloatware κτλ,μπορεί να βρει κάποιος οδηγό απο youtube και να αφαιρέσει μόνος του μέσω adb ότι δεν του αρέσει χωρις να κανει root. 

Ευχαριστώ για την ενημερωση. Η γνώμη σου φαίνεται αρκετά εμπεριστατωμένη και δε μπορώ να διαφωνήσω σε κάτι. Όντως φαίνεται να είναι ρίσκο η custom ROM και ακόμη και να το σκεφτόμουνα, μετά απ' ότι είπες το θεωρώ ρίσκο που δεν θα το έπαιρνα. 

Δημοσ.
On 14/02/2025 at 13:41, Rattlehead said:

Εκτός από εφαρμογές τύπου adguard, επιτρέπει να κάνει διάφορα ήδη mods καθώς και Backup/restore των apps + automation τύπου Tasker etc. Έχεις access στο file system και πάνω κάτω κάνεις ότι θες. Δυστυχώς είναι cat and mouse game με banking apps κλπ

6 hours ago, Rattlehead said:

Δεν νομίζω ότι μπορείς να βγάλεις System apps μέσω adb. Βασικά είμαι σίγουρος ότι δεν μπορείς. Αν δεν είναι system ίσως. Anyway that's not the point. Εγώ προσωπικά δεν βάζω custom rom αλλά κάνω root τις official. Προφανώς υπάρχουν και aosp based roms που πιστεύω τύπου cyanogen mod (πλέον Lineage) είναι αρκετά ασφαλείς και όντως ψαρεύουν λιγότερα δεδομένα από Official roms. Απλά εγώ δεν ψήνομαι να μπλέκω πλέον. Ναι είναι λιγότερο ασφαλείς For Sure ειδικά αν ο root keeper δεν είναι open sourced. So far δεν έχω ακούσει τίποτα για το magisksu ή το KernelSU που να έχει θέμα 

Δημοσ.
6 hours ago, Xristaras12 said:

Με τι καθαρίζεις την θήκη;

Το εχω απο 8/1 και την καθαρίζω ανά 2 μέρες και δε λένε να φύγουν οι δαχτυλιές πίσω!

δεν έχω  θέμα  εγώ... πιο πολύ τα χνούδια καθαρίζω από γύρω από οθόνη   

Δημοσ.
1 ώρα πριν, JimGer είπε

Δεν νομίζω ότι μπορείς να βγάλεις System apps μέσω adb. Βασικά είμαι σίγουρος ότι δεν μπορείς

Δεν βγαζεις,απενεργοποιεις και δεν υπάρχει δυνατότητα για ενεργοποίηση παρα μόνο μέσω adb. Φίλος με realme gt master edition ,δεν μπορούσε να βλέπει το discover στην αρχική οθονη.Δεν το ξαναείδε ποτε,ούτε έχει δυνατότητα ενεργοποίησης ξανα,απο τις ρυθμισεις. Περισσότερα χάνεις απο εφαρμογές που χρειάζεσαι, παρα κερδίζεις πιστεύω την σήμερον ημερα

Δημοσ.
15 hours ago, Rattlehead said:

Δεν βγαζεις,απενεργοποιεις και δεν υπάρχει δυνατότητα για ενεργοποίηση παρα μόνο μέσω adb. Φίλος με realme gt master edition ,δεν μπορούσε να βλέπει το discover στην αρχική οθονη.Δεν το ξαναείδε ποτε,ούτε έχει δυνατότητα ενεργοποίησης ξανα,απο τις ρυθμισεις. Περισσότερα χάνεις απο εφαρμογές που χρειάζεσαι, παρα κερδίζεις πιστεύω την σήμερον ημερα

Disable ναι. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...