akollias Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Θα ήθελα την βοήθεια οσων γνωρίζουν από συστήματα Nas. Διαθέτω το NAS του τίτλου με έναν δίσκο 12 ΤΒ ο οποίος είναι κατά 90% γεμάτος. Ο τύπος RAID by default είναι SHR. Θέλω να τοποθετήσω έναν επιπλέον δίσκο 12 tb. Τοποθετώντας τον στο NAS σύμφωνα με το RAID calculatior της Synology θα εχω πάλι 12 TB ωφέλιμο χώρο καθώς ο ενας δίσκος θα γίνει backup του άλλου. Δεν εχω την δυνατότητα εξωτερικού backup για τα αρχεία που εχω στον πρώτο δίσκο. Θα επρεπε ίσως εξ αρχής να είχε επιλεγεί JBOD ίσως αλλά δεν έγινε. Πως μπορώ να εχω διπλασιασμό του ωφέλιμου χώρου (12 + 12 ΤΒ) χωρίς να εχω απώλεια των δεδομένων? Ευπρόσδεκτες οποιεσδήποτε προτάσεις. Ευχαριστώ Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου από akollias
atheatos Δημοσ. Παρασκευή στις 10:54 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:54 πμ 17 ώρες πριν, akollias είπε Δεν εχω την δυνατότητα εξωτερικού backup για τα αρχεία που εχω στον πρώτο δίσκο. Τι εννοείς ? Την οικονομική δυνατότητα ?
akollias Δημοσ. Παρασκευή στις 11:29 πμ Μέλος Δημοσ. Παρασκευή στις 11:29 πμ Δεν το διευκρινίζω. Δεν εχω τόσο μεγάλο φυσικό δισκο. Βέβαια υπάρχει και η λύση του cloud.
atheatos Δημοσ. Παρασκευή στις 11:54 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:54 πμ (επεξεργασμένο) Γιατί δεν παίρνεις και έναν άλλο φτηνό δίσκο να κανείς backup ,ωστε να κανεις την διαμόρφωση του Synolgy ποιο ανετα? Περα από τον δεύτερο δίσκο που θα βάλεις εννοείται. 18 ώρες πριν, akollias είπε ο ενας δίσκος θα γίνει backup του άλλου Κατι σαν κλώνος του άλλου. Backup είναι κάτι διαφορετικό . Επεξ/σία Παρασκευή στις 12:03 μμ από atheatos 1
gmouzo Δημοσ. Κυριακή στις 06:48 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 06:48 μμ α. Συνδεεις τον δισκο που θα παρεις στο pc και κανεις το backup σου β. Διαμορφωνεις ξανα το nas σε JBOD επαναφερεις τα αρχεια και βαζεις μετα και τον δευτερο δισκο επανω 1
akollias Δημοσ. Κυριακή στις 09:17 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 09:17 μμ Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Το jbod δεν είναι απαραίτητο να εχει τον 2ο δίσκο απάνω όταν γίνει η εγκατάσταση του DSM? Μπορω να τον βαλω στο tray, οχι σαν εξωτερικο μεσω usb?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα