Dute Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου γεια σας, πως μπορώ να καταλάβω αν κάποιος έχει μπει στο λαπτοπ μου με το δικό μου PW;
poulinos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου κατι σαν αυτο μαλλον θες? https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/i-want-to-view-login-history-for-the-last-week/5fe01b49-0570-47c1-bf1f-edf2efed8202 2 hours ago, Dute said: γεια σας, πως μπορώ να καταλάβω αν κάποιος έχει μπει στο λαπτοπ μου με το δικό μου PW; 2
poulinos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου μπορεις βεβαια να κλειδωσεις και με bitlocker και το bios κτλ, 3 hours ago, Dute said: Ναι, ευχαριστώ!
nicewise Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου Υπάρχει στα Windows ένας λογαριασμός με το όνομα guest που δεν είναι ενεργοποιημένος αρχικά και ταιριάζει σε περιστασιακή χρήση από άτομα που δεν χρειάζονται να έχουν καμία πρόσβαση σε αρχεία των χρηστών του υπολογιστή αυτού μήτε να κατεβάζουν και να εγκαθιστούν και να κάνουν αλλαγές στο οτιδήποτε επίσης ο λογαριασμός αυτός επιστρέφει στην αρχική του κατάσταση μετά από κάθε έξοδο του που σημαίνει ότι χάνονται όλα τα αρχεία, παραμένει όπως έχει κατά την αλλαγή χρήστη χωρίς έξοδο βέβαια, επίσης δεν έχει κωδικό (γιατί δεν χρειάζεται!) Για να ελέγξεις την κατάσταση του λογαριασμού από cmd με δικαιώματα διαχειριστή δώσε net user Guest Για να ενεργοποιήσεις το λογαριασμό δώσε net user Guest /active:yes Για να απενεργοποιήσεις το λογαριασμό δώσε net user Guest /active:no Αρχικά δημιουργεί το προφίλ όπως και κάθε χρήστη των Windows αλλά με το προφίλ αυτό θα έχεις χρήστη με τα λιγότερα δικαιώματα πρόσβασης και τη μεγαλύτερη προστασία.
poulinos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 20 hours ago, nicewise said: Υπάρχει στα Windows ένας λογαριασμός με το όνομα guest που δεν είναι ενεργοποιημένος αρχικά και ταιριάζει σε περιστασιακή χρήση από άτομα που δεν χρειάζονται να έχουν καμία πρόσβαση σε αρχεία των χρηστών του υπολογιστή αυτού μήτε να κατεβάζουν και να εγκαθιστούν και να κάνουν αλλαγές στο οτιδήποτε επίσης ο λογαριασμός αυτός επιστρέφει στην αρχική του κατάσταση μετά από κάθε έξοδο του που σημαίνει ότι χάνονται όλα τα αρχεία, παραμένει όπως έχει κατά την αλλαγή χρήστη χωρίς έξοδο βέβαια, επίσης δεν έχει κωδικό (γιατί δεν χρειάζεται!) αυτο δεν το ηξερα. thanx.οχι οτι χρησιμοποιω το Guest αλλα χρήσιμο να το ξέρω . Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου από poulinos 1
nicewise Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου ναι εξυπηρετεί περιστάσεις που θέλει κάποιος να δει κάτι στο ίντερνετ από υπολογιστή στο χώρο σου και καλό είναι να μην σε απασχολεί... 1
poulinos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου On 21/02/2025 at 23:57, nicewise said: ναι εξυπηρετεί περιστάσεις που θέλει κάποιος να δει κάτι στο ίντερνετ από υπολογιστή στο χώρο σου και καλό είναι να μην σε απασχολεί... δεν ειχε τυχει να το χρησιμοποιησω.συνηθως σε pc που μπορει να ειχα , ειχα φτιαξει δευτερο account για μονιμη χρηση.αλλα δεν ηξερα οτι το guest γινεται default μετα από το log out. και πραγματι ειναι χρησιμο. ξερω οτι υπαρχουν προγραμματα που ηταν ομως για internet cafe και οταν εκλεινες το pc και το ανοιγες εκαναν default τα παντα. κοινως περναγες windows,προγραμματα και μετα το κανες σαν freeze σε εκεινο το σημειο.οτι αλλαγη και να γινοταν ανεξαρτητως account μετά απο reboot χανόταν.αλλο πραγμα βεβαια αυτο 1
mphxths Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 15 minutes ago, poulinos said: δεν ειχε τυχει να το χρησιμοποιησω.συνηθως σε pc που μπορει να ειχα , ειχα φτιαξει δευτερο account για μονιμη χρηση.αλλα δεν ηξερα οτι το guest γινεται default μετα από το log out. και πραγματι ειναι χρησιμο. ξερω οτι υπαρχουν προγραμματα που ηταν ομως για internet cafe και οταν εκλεινες το pc και το ανοιγες εκαναν default τα παντα. κοινως περναγες windows,προγραμματα και μετα το κανες σαν freeze σε εκεινο το σημειο.οτι αλλαγη και να γινοταν ανεξαρτητως account μετά απο reboot χανόταν.αλλο πραγμα βεβαια αυτο Ναι αυτο που περιγραφεις ειναι διαφορετικη φαση. Παλια οταν στηναμε ιντερνετ καφε , το πιο διαδεδομενο προγραμμα για αυτο που περιγραφεις ηταν το deepfreeze. Θυμαμαι σε καποιες περιπτωσεις , χρησιμοποιουσαμε και pci καρτες που κανανε αυτη την λειτουργια. Αλλα οπως ειπα ειναι διαφορετικη φαση , οπως π.χ. στα ιντερνετ καφε που καθεται ο καθενας , κατεβαζει πραγματα , πειραζει ρυθμισεις , περναει keyloggers/malware κλπ , οποτε με ενα reboot ολα επανερχονται στην αρχικη τους κατασταση. Εκει δεν μπορεις να παιζεις με guest accounts κλπ , οταν τρεχουν προγραμματα/παιχνιδια. Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου από mphxths 2
poulinos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου Just now, mphxths said: Ναι αυτο που περιγραφεις ειναι διαφορετικη φαση. Παλια οταν στηναμε ιντερνετ καφε , το πιο διαδεδομενο προγραμμα για αυτο που περιγραφεις ηταν το deepfreeze. Θυμαμαι σε καποιες περιπτωσεις , χρησιμοποιουσαμε και pci καρτες που κανανε αυτη την λειτουργια. Αλλα οπως ειπα ειναι διαφορετικη φαση , οπως π.χ. στα ιντερνετ καφε που καθεται ο καθενας , κατεβαζει πραγματα , πειραζει ρυθμισεις , περναει keyloggers/malware κλπ , οποτε με ενα reboot ολα επανερχονται στην αρχικη τους κατασταση. Εκει δεν μπορεις να παιζεις με guest accounts κλπ , οταν τρεχουν προγραμματα/παιχνιδια. ακριβως για αυτο το προγραμμα μιλαω.ναι ειναι τελειως διαφορετικη η λειτουργια.το deepfreeze ηταν για ολο το pc ανεξαρτητως account και η χρηση του ηταν για internet cafe παρα για ενα guest χρηστη που απλα θα εκανε κατι
nicewise Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου εγώ πάντα Windows+L όταν απομακρύνομαι και ότι επισκέψεις στο δωμάτιο επιλογή guest εκτός αν παίζει κάτι με αρχεία που θέλω να δείξω με δική μου παρουσία διαφορετικά δεν το παρακάμπτω με τίποτα αυτόν το κανόνα! Peace of mind
Kthulhou Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου υπάρχω ως λογ/σμος GOD που είναι admin κ έχω κ απλο user1 2 3 κλπ. και Iron maiden... Piece of mind 1
mphxths Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 33 minutes ago, Kthulhou said: υπάρχω ως λογ/σμος GOD Α , εσυ εχεις παρει ψηλα τον αμανε ε ? Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου από mphxths 2
xaerialtwistx Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Η NirSoft εχει μια εξαιρετικη συλλογη δωρεαν εργαλειων, μεταξυ αυτών και αυτό. Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου από xaerialtwistx
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα