Hot_Wolf Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Γεια σε όλους τους αναγνώστες. Θα ήθελα να ρωτήσω πώς γίνεται να μετατρέψω μια παλιά κασσέτα video σε ψηφιακό αρχείο. Στο παρελθόν είχα ξαναδώσει την κασσέτα σε γνωστό μου αλλά το αποτέλεσμα ήταν τραγικό, τόσο σε ήχο όσο και σε εικόνα. Όπως ενημερώθηκα υπάρχει κάποιο πρόγραμμα-προγράμματα που μέσω τεχνητής νοημοσύνης φτιάχνουν καλύτερη εικόνα. Αυτό το είδα με παιχνίδια playstation με κακά γραφικά τα οποια Youtube χρήστες ανεβάζουν λέγοντας χαρακτηριστικά στους τίτλους των video -4Κ60FPS-. Πολλά παιχνίδια του PS1 που είχα πολύ παλιά σε πρωτότυπα και τα έπαιζα, ούτε αυτά δεν είχαν τόσο καλή εικόνα στη πρωτότυπή τους μορφή. Έχει κανένας ιδέα πώς γίνεται αυτό και πού μπορώ να απευθυνθώ αν απαιτεί επαγγελματία; Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου από Hot_Wolf
micos000 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Να το πάρουμε από την αρχή. Αν δεν έχεις καλό πρωτότυπο υλικό, ότι και να κάνεις το αποτέλεσμα θα είναι τραγικό. Οπότε θα πρέπει να γίνει η αρχική μετατροπή σε καλή ποιότητα και ανάλυση και γι αυτό θέλεις μια καλή κάρτα μετατροπής (capture card) και καλό video player. Αν θέλεις να μετατρέψει μόνο μία κασέτα καλά είναι να πας σε κάποιον παλιό φωτογράφο που μπορεί να έχει vhs player και καλή κάρτα σύλληψης. Λογικά θα σε χρεώσει με την ώρα αλλά να του πεις να μην στο κάνει σε dvd αλλά σε mp4 με ανεβασμένο bitrate. 1 ώρα πριν, Hot_Wolf είπε με παιχνίδια playstation με κακά γραφικά τα οποια Youtube χρήστες ανεβάζουν λέγοντας χαρακτηριστικά στους τίτλους των video -4Κ60FPS-. Αυτό λέγεται ai upscaling αλλά εννοείτε ότι δεν κάνει θαύματα αλλά μπορεί να βελτιώσει κάπως ένα παλιό βίντεο. Έχω δει όμως και ευτράπελα όπου επειδή δεν υπήρχε αρκετή αρχική πληροφορία στο βίντεο πρόσθετε πράγματα που δεν υπήρχαν. 1
Hot_Wolf Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, micos000 είπε Να το πάρουμε από την αρχή. Αν δεν έχεις καλό πρωτότυπο υλικό, ότι και να κάνεις το αποτέλεσμα θα είναι τραγικό. Οπότε θα πρέπει να γίνει η αρχική μετατροπή σε καλή ποιότητα και ανάλυση και γι αυτό θέλεις μια καλή κάρτα μετατροπής (capture card) και καλό video player. Αν θέλεις να μετατρέψει μόνο μία κασέτα καλά είναι να πας σε κάποιον παλιό φωτογράφο που μπορεί να έχει vhs player και καλή κάρτα σύλληψης. Λογικά θα σε χρεώσει με την ώρα αλλά να του πεις να μην στο κάνει σε dvd αλλά σε mp4 με ανεβασμένο bitrate. Αυτό λέγεται ai upscaling αλλά εννοείτε ότι δεν κάνει θαύματα αλλά μπορεί να βελτιώσει κάπως ένα παλιό βίντεο. Έχω δει όμως και ευτράπελα όπου επειδή δεν υπήρχε αρκετή αρχική πληροφορία στο βίντεο πρόσθετε πράγματα που δεν υπήρχαν. Γεια σας. Η κασσέτα είναι αυθεντική, προϊόν για προώθηση - προβολή. Ελπίζω ότι είναι το καλύτερο που μπορεί να υπάρξει, με εξαίρεση την πρωτότυπη ταινία που βγήκε το μοντάζ από τον παραγωγό; Συμπερασματικά τι προτείνετε να κάνω ειδικότερα αναζητώντας συνδυαστικά τον βέλτιστο ήχο και εικόνα; Αυτό το upskaling νομίζω το γράφουν και στα description, κάποιοι έχουν και συνδέσμους επικοινωνίας, ίσως χρειαστεί να στείλω σε αυτούς την κασσέτα και να το κάνουν. Ελλάδα δύσκολο το βλέπω. Πολλά υποσχόμενες αγγελίες με μηδέν ουσιώδες αποτέλεσμα αισθάνομαι. Καλή κάρτα μετατροπής τι εννοείτε; Δεν με ενδιαφέρει το κόστος, όποιο και αν είναι αυτό. Video player μπορείτε να προτείνετε κάποιο καλό; Επίσης το upscaling πώς γίνεται ακριβώς; Ευχαριστώ για τη πληροφόρηση. Όλη η διαδικασία για αυτή τη κασσέτα με ενδιαφέρει γιατί είναι ένα κυριολεκτικά άχρηστο μέσο και το υλικό που έχω δεν υπάρχει αλλού δυστυχώς.
micos000 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Για αρχή, έχεις κάποιο καλό και λειτουργικό vhs player; Δε νομίζω να μπορείς να βρεις εύκολα κάποιο καινούργιο αν δεν έχεις οπότε θα πρέπει να ψαχτείς για μεταχειρισμένο. 36 λεπτά πριν, Hot_Wolf είπε Καλή κάρτα μετατροπής τι εννοείτε; analogue capture card είτε εσωτερική pci είτε usb αλλά θα πρέπει να έχει rca in για video και stereo audio. Έχει πολλές αλλά αυτές που βρίσκω στο skroytz με usb δε μου γεμίζουν το μάτι.
Hot_Wolf Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 1 λεπτό πριν, micos000 είπε Για αρχή, έχεις κάποιο καλό και λειτουργικό vhs player; Δε νομίζω να μπορείς να βρεις εύκολα κάποιο καινούργιο αν δεν έχεις οπότε θα πρέπει να ψαχτείς για μεταχειρισμένο. analogue capture card είτε εσωτερική pci είτε usb αλλά θα πρέπει να έχει rca in για video και stereo audio. Έχει πολλές αλλά αυτές που βρίσκω στο skroytz με usb δε μου γεμίζουν το μάτι. Έχω ένα Sony μηχάνημα, δεν έχω ιδέα να δουλεύει ακόμη. Αν χρειαστεί αγοράζω κάποιο από το εβEy. ( Αν απαγορεύεται η αναφορά σε άλλα sites παρακαλώ ενημερώστε με να το σβήσω) . Με τις κάρτες τι παίζει ακριβώς; Υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες που είναι αρκετά αντάξιες, ανεξάρτητα από το κόστος;
micos000 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Το πρόβλημα με τις κάρτες είναι ότι όλοι έχουν γυρίσει σε capture από ψηφιακή μορφή και hdmi και έχουν παρατήσει τελείως τα αναλογικά φορμά όπως το vhs. Επίσης οι περισσότερες κάρτες capture δεν δουλεύουν σε 10άρια αλλά μόνο σε xp. Βλέπω το elgato usb capture σε ανεβασμένη τιμή και η elgato είναι γνωστή εταιρεία στο στριμάρισμα. Ίσως να είναι καλό, δεν ξέρω. Παλαιότερα δούλευα με canopus dv-storm σε Pc με xp και Pentium 4 (μόνο σε τέτοια Pc δούλευε η κάρτα ή σε athlon xp) και τα βίντεο ήταν άψογα. Βέβαια μόνο η κάρτα κόστιζε 2.500€ Θα έλεγα όμως να πας σε επαγγελματία που θα έχει βίντεο που βγάζει s-vhs έξοδο και ίσως να έχει καλή capture card και άσε τα upscaling. Πάρε για αρχή ένα καλό αρχικό αρχείο στα 768Χ576 25fps interlaced ή αν μπορεί να στο κάνει από την αρχή de-interlace και μετά βλέπεις για upscaling. Ζήτα το σε (σχεδόν) ασυμπίεστη μορφή αν γίνεται και πήγαινε με έναν εξωτερικό δίσκο ή στικάκι για να το πάρεις γιατί το αρχείο θα είναι αρκετά μεγάλο (12gb περίπου ανά ώρα). 1
Hot_Wolf Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, micos000 είπε Το πρόβλημα με τις κάρτες είναι ότι όλοι έχουν γυρίσει σε capture από ψηφιακή μορφή και hdmi και έχουν παρατήσει τελείως τα αναλογικά φορμά όπως το vhs. Επίσης οι περισσότερες κάρτες capture δεν δουλεύουν σε 10άρια αλλά μόνο σε xp. Βλέπω το elgato usb capture σε ανεβασμένη τιμή και η elgato είναι γνωστή εταιρεία στο στριμάρισμα. Ίσως να είναι καλό, δεν ξέρω. Παλαιότερα δούλευα με canopus dv-storm σε Pc με xp και Pentium 4 (μόνο σε τέτοια Pc δούλευε η κάρτα ή σε athlon xp) και τα βίντεο ήταν άψογα. Βέβαια μόνο η κάρτα κόστιζε 2.500€ Θα έλεγα όμως να πας σε επαγγελματία που θα έχει βίντεο που βγάζει s-vhs έξοδο και ίσως να έχει καλή capture card και άσε τα upscaling. Πάρε για αρχή ένα καλό αρχικό αρχείο στα 768Χ576 25fps interlaced ή αν μπορεί να στο κάνει από την αρχή de-interlace και μετά βλέπεις για upscaling. Ζήτα το σε (σχεδόν) ασυμπίεστη μορφή αν γίνεται και πήγαινε με έναν εξωτερικό δίσκο ή στικάκι για να το πάρεις γιατί το αρχείο θα είναι αρκετά μεγάλο (12gb περίπου ανά ώρα). Οπότε πού να απευθυνθώ; Υπάρχει εξειδικευμένος άνθρωπος πάνω σε αυτό; Αν λέμε για 2500 ευρώ για κάρτα μόνο δυστυχώς τόσα πολλά δεν μπορώ να διαθέσω. Έως ένα τριψήφιο νούμερο θα το συζητούσα. Το αρχικό αρχείο 768x576 25fps interlaced τι εννοείτε να το πάρω και de - interlace; Δεν περίμενα να είναι τόσο μεγάλη διαδικασία ένα vhs πραγματικά! Απορώ πώς έχουν μετατρέψει τις βιντεοκασσέτες (τουλάχιστον όσες δείχνει η TV) σε τόσο καλή ανάλυση... Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου από Hot_Wolf
toyo73 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Στις 12/2/2025 στις 7:31 ΜΜ, Hot_Wolf είπε Αυτό το είδα με παιχνίδια playstation με κακά γραφικά τα οποια Youtube χρήστες ανεβάζουν λέγοντας χαρακτηριστικά στους τίτλους των video -4Κ60FPS-. Πολλά παιχνίδια του PS1 που είχα πολύ παλιά σε πρωτότυπα και τα έπαιζα, ούτε αυτά δεν είχαν τόσο καλή εικόνα στη πρωτότυπή τους μορφή. Έχει κανένας ιδέα πώς γίνεται αυτό και πού μπορώ να απευθυνθώ αν απαιτεί επαγγελματία; Υπαρχει περιπτωση καποια παιχνιδια απο αυτα, να τα παιζουν με emulator πχ pcsx2- rpcs3 που εχει δυνατοτητα 4κ, anisotropic filter και antialiasing και ρυθμιση shader quality.Mε ολα τερμα εχει αισθητη διαφορα απο ps1-ps2-ps3. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα