Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας.

Θα ηθελα κάποιος που γνωρίζει και μπορεί να βοηθήσει να μου προτείνει ενα τίμιο pc build γιατί είμαι εντελώς άσχετος.

Επειδή θα αγοραστεί κομμάτι κομμάτι και υπάρχει η δυνατότητα τιμολογίου μπορούμε να ανέβουμε λιγο στο μπάτζετ.

Τι χρειάζομαι επομένως:

Μπάτζετ: 1000-1100 (με τιμολόγιο, οπότε τα parts μπορεί αν είναι παραπάνω στην κανονική τους τιμή, 1200-1300 επομένως)

Χρήση: Η χρήση θα είναι κυρίως για gaming, streaming, και ολες τις άλλες κλασσικές δουλειές που κάνουμε απο πισι. + Τηλεργασια που δεν απαιτεί κάποιο βαρυ πρόγραμμα.

Ειδικά προγράμματα: Δεν θα εχω κάποιο ειδικό πρόγραμμα κάτι συγκεκριμένο που χρειάζεται να αναφερθεί.

Επιπλέον κομμάτια: Εδω λοιπόν ναι, θα χρειαστούμε σίγουρα οθόνη. Για την οθόνη δέχομαι και καποια μεταχειρισμένη, προτιμώ να δωσω παραπάνω χρήματα σε καλα παρτς παρα σε οθόνη. Θα ήθελα μια τιμια οθόνη παρόλαυτα.

Τα παρτς μπορούν να αγοραστούν απο οποιοδήποτε καταστήματα μεμονωμένα, ειτε Αθήνα ειτε εκτός. ( Eshops)

Για το στήσιμο έχω μαγαζί κοντά μου που μπορεί να το κάνει.

Κατι που ξέχασα να προσθέσω, ειναι ότι μελόντικα θα ήθελα να εχω την δυνατότητα για σύνδεση δεύτερης οθόνης.

Οσο αφορά το μπάτζετ ειναι σαν μάξιμουμ αυτο το ποσό, εννοείται οτι οσο το λιγότερο μπορεί να βγει τοσο καλύτερα αν "κοψουμε" κάπως από κάπου.

Αυτα επομένως ζητώ, η αγορά υπολογίζω να γίνει αν οχι στο τέλος αυτού του μήνα, στον επόμενο. Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από panossar95
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο όλα αυτά που λες, η πιο "βαριά" λειτουργια θα ειναι το gaming. 

Άρα, θα σου προτείνουμε ενα gaming pc γύρω στα 1000Ε συμπεριλαμβανομένου φπα + μια οθονη 1440p (κανονική, όχι curved) γύρω στα 200κάτι Ε συμπεριλαμβανομένου φπα, έτσι ώστε όταν εσύ τα αγοράσεις με τιμολόγιο χωρίς ΦΠΑ, να σου βγει σύνολο 1000κατι ευρώ. 

Πολύ χοντρικά, επειδή τα έχουμε προτεινει πολλες φορες,

- cpu AM5 7600 box γυρω στα 200Ε, ή μπορεις και tray 180Ε αν παρεις εξτρα ψυκτρα και θες να κανεις οικονομια,

- μνημες 32GB DDR5 2x16GB 6000 CL30 γυρω στα 105E,

- μητρική ΑΜ5 είτε full ATX φτηνη γυρω στα 152Ε, είτε πιο καλη κάπου γύρω στα 173Ε, είτε για οικονομια mATX στα 130Ε

- SSD M2 ΝVMe PCIe 4.0 1ΤΒ 67Ε,

- κουτί οποίο σου αρέσει (ας πούμε 50Ε),

- ψύκτρα έχει μέσα ο 7600. Αν θέλεις κάποια πιο ήσυχη, ίσως Arctic Freezer 36 γύρω στα 31Ε

- Τροφοδοτικό Seasonic 850W γύρω στα 80Ε,  ή 650W στα 69Ε. Εγώ για 11Ε, θα έπαιρνα το 850W κι ας μην το χρειαζομουν.  

- καρτα γραφικων 4060 γύρω στα 320Ε

Οθόνη ίσως προτείνει κάποιος, ή μπορείς και στο subforum για τις οθόνες να ρωτήσεις να σου προτείνουν ενα μοντέλο μεταξύ 200-300Ε συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, ώστε μετά που θα το πάρεις εσύ χωρίς ΦΠΑ, θα είσαι μέσα στο budget σου. 

Μάλλον 1440p μοντέλο, εκτός αν νομίζεις ότι με μόνο 1080p θα είσαι οκ. 

Αν θες τα απολυτως φθηνοτερα, μπορείς να πάρεις την πιο φθηνή απο τις μητρικες, το μικρό τροφοδοτικο, (δεν γλίτωνεις πολλά από αυτά τα 2, γύρω στα 30-50Ε max), 

ή/και να πάρεις μια πολύ φθηνή οθόνη 1080p και μια κάρτα γραφικων 6600 γύρω στα 220Ε, και εκει θα γλιτώσεις ίσως 100-200Ε. (Μόνο αν πιέζεσαι πολύ)

Επεξ/σία από sattack
  • Like 2
Δημοσ.
1 hour ago, sattack said:

Απο όλα αυτά που λες, η πιο "βαριά" λειτουργια θα ειναι το gaming. 

Άρα, θα σου προτείνουμε ενα gaming pc γύρω στα 1000Ε συμπεριλαμβανομένου φπα + μια οθονη 1440p (κανονική, όχι curved) γύρω στα 200κάτι Ε συμπεριλαμβανομένου φπα, έτσι ώστε όταν εσύ τα αγοράσεις με τιμολόγιο χωρίς ΦΠΑ, να σου βγει σύνολο 1000κατι ευρώ. 

Πολύ χοντρικά, επειδή τα έχουμε προτεινει πολλες φορες,

- cpu AM5 7600 box γυρω στα 200Ε, ή μπορεις και tray 180Ε αν παρεις εξτρα ψυκτρα και θες να κανεις οικονομια,

- μνημες 32GB DDR5 2x16GB 6000 CL30 γυρω στα 105E,

- μητρική ΑΜ5 είτε full ATX φτηνη γυρω στα 152Ε, είτε πιο καλη κάπου γύρω στα 173Ε, είτε για οικονομια mATX στα 130Ε

- SSD M2 ΝVMe PCIe 4.0 1ΤΒ 67Ε,

- κουτί οποίο σου αρέσει (ας πούμε 50Ε),

- ψύκτρα έχει μέσα ο 7600. Αν θέλεις κάποια πιο ήσυχη, ίσως Arctic Freezer 36 γύρω στα 31Ε

- Τροφοδοτικό Seasonic 850W γύρω στα 80Ε,  ή 650W στα 69Ε. Εγώ για 11Ε, θα έπαιρνα το 850W κι ας μην το χρειαζομουν.  

- καρτα γραφικων 4060 γύρω στα 320Ε

Οθόνη ίσως προτείνει κάποιος, ή μπορείς και στο subforum για τις οθόνες να ρωτήσεις να σου προτείνουν ενα μοντέλο μεταξύ 200-300Ε συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, ώστε μετά που θα το πάρεις εσύ χωρίς ΦΠΑ, θα είσαι μέσα στο budget σου. 

Μάλλον 1440p μοντέλο, εκτός αν νομίζεις ότι με μόνο 1080p θα είσαι οκ. 

Αν θες τα απολυτως φθηνοτερα, μπορείς να πάρεις την πιο φθηνή απο τις μητρικες, το μικρό τροφοδοτικο, (δεν γλίτωνεις πολλά από αυτά τα 2, γύρω στα 30-50Ε max), 

ή/και να πάρεις μια πολύ φθηνή οθόνη 1080p και μια κάρτα γραφικων 6600 γύρω στα 220Ε, και εκει θα γλιτώσεις ίσως 100-200Ε. (Μόνο αν πιέζεσαι πολύ)

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Το εκτιμώ!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...