StamTheMan Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Εχει ερθει στα χερια μου μια xiaomi essential mop,της οποιας μαλλον εχει πεθανε η μπαταρια. Δε με ενδιαφερει να δωσω 40 ευρω για μπαταρια,μιας και εχω καλυτερη roomba,αλλα θα ηθελα να σιγουρευτω οτι ειναι η μπαταρια το προβλημα,μπορει να χρειαστει στο μελλον,ή να τη χαρισω καπου . Η μπαταρια της εχει 2 καλωδια,οποτε δεν εχει δικη της πλακετα,οπως εχει η xiaomi mop pro ( 3 καλωδια ). Δοκιμασα με μια μπαταρια απο χειριστηριο ps4,ενωνοντας τα καλωδια στο βυσμα της σκουπας,γιατι δεν εχω μεγαλυτερη διαθεσιμη,αλλα οσο και να φορτισει,δεν ξεκιναει,θεωρω οτι επειδη ειναι αρκετα μικροτερη,συνεχεια λεει οτι ειναι low battery ( 3.7V 1000mah vs 14.4 V 2800mah ) Με τη δικη της μπαταρια δε λεει καν οτι ειναι low,οποτε θεωρω οτι εχει πεθανει η μπαταρια της. Τι μπαταρια θα μπορουσα να χρησιμοποιησω,που να εχει 2 καλωδια; Ψαχνω κατι οσο πιο οικονομικο γινεται,για να σιγουρευτω οτι ειναι η μπαταρια το προβλημα.
dbrillis Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Αν έχεις πολυμετρο μέτρα την μπαταρία της Xiaomi. Λογικα θα ειναι εντελως αδεια. Κατα 90% ειναι η μπαταρία το πρόβλημα. Η μπαταρία της Xiaomi κανει περίπου 20-25 ευρώ απο Aliexpress με μεταφορικά. Αν εισαι ο τυπος που δεν εχει αλλα φτιάχνει για να χαρισει, μην εισαι. Φτιαξου πρώτα εσυ σε σημείο ωπου το να πεταξεις 40 ευρώ δεν ειναι πρόβλημα, τοτε βοηθα άλλους. Τωρα (αν εισαι ο τύπος που είπαμε) δεν βοηθάς κανεναν. 1
csontheline Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Λογικά τις δοκιμές τις κάνεις έχοντάς την στα χέρια, οπότε, γιατί δεν δοκιμάζεις να βάλεις μπαταρίες σε σειρά για να φτάσεις στην τάση που θέλεις; Φαντάζομαι ότι ακόμα και με επαναφορτιζόμενες ΑΑΑ θα κάνεις δουλειά. Θες 10 στην σειρά. 1
poulinos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 7 hours ago, StamTheMan said: Δοκιμασα με μια μπαταρια απο χειριστηριο ps4,ενωνοντας τα καλωδια στο βυσμα της σκουπας,γιατι δεν εχω μεγαλυτερη διαθεσιμη,αλλα οσο και να φορτισει,δεν ξεκιναει,θεωρω οτι επειδη ειναι αρκετα μικροτερη,συνεχεια λεει οτι ειναι low battery ( 3.7V 1000mah vs 14.4 V 2800mah ) σε κατι που παιζει με 4 χ 3.7 = 14.4v εσυ θες να παιξεις με 3.7. απλα ποτέ.αλλα για να λεει low ενω με την 14.4 δεν λεει τιποτα τοτε μαλλον ειναι μπαταρια.μετρησε και με πολυμετρο 1
dbrillis Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου υπάρχει ενα πρόβλημα που δεν μπορείς να το λυσεις χωρις να βάλεις συμβατή μπαταρία. Δεν θα μπορείς να ξερεις αν η σκουπα φορτιζει τη μπαταρία. 1 1
csontheline Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2 hours ago, dbrillis said: υπάρχει ενα πρόβλημα που δεν μπορείς να το λυσεις χωρις να βάλεις συμβατή μπαταρία. Δεν θα μπορείς να ξερεις αν η σκουπα φορτιζει τη μπαταρία. Για να λέει 2 καλώδια, σιγά μην κάνει έλεγχο η σκούπα. Κοιτάει απλά την τάση και σταματάει να φορτίζει στα 4,2 (ή όσο είναι). 1
poulinos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 3 minutes ago, csontheline said: Για να λέει 2 καλώδια, σιγά μην κάνει έλεγχο η σκούπα. Κοιτάει απλά την τάση και σταματάει να φορτίζει στα 4,2 (ή όσο είναι). ειναι 14.4 αρα πρεπει να φορτιζει μέχρι τα 15κατι. advanced σκουπα στο θεμα μπαταριας απορω αν εχουν βαλει και κανα κυκλωμα προστασιας στην μπαταρια αν γινει βραχυκύκλωμα.
poulinos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 6 hours ago, dbrillis said: υπάρχει ενα πρόβλημα που δεν μπορείς να το λυσεις χωρις να βάλεις συμβατή μπαταρία. Δεν θα μπορείς να ξερεις αν η σκουπα φορτιζει τη μπαταρία. θα μπορουσε βεβαια να δοκιμασει να γεμισει την μπαταρια εκτος σκουπας για να δει αν γεμιζει και τι γινεται.
StamTheMan Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 4 ώρες πριν, poulinos είπε ειναι 14.4 αρα πρεπει να φορτιζει μέχρι τα 15κατι. advanced σκουπα στο θεμα μπαταριας απορω αν εχουν βαλει και κανα κυκλωμα προστασιας στην μπαταρια αν γινει βραχυκύκλωμα. Λογικα με 2 καλωδια δεν εχει τποτ. Η mop pro που εχω εχει 3 καλωδια,αρα πρεπει να εχει και δικη της πλακετα.
poulinos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) αν βρεις καμια μπαταρια απο Ups που ειναι 12 volt και φορτισμενη παει στα 13,3 ισως και να καταφερεις να δεις αν θα παιξει. ή απο κανα αμαξι.δεν ειναι 14.4 αλλα ολο κατι μπορει να δειξει εκτος αν βγαλει και εκει Low voltage 6 hours ago, StamTheMan said: Λογικα με 2 καλωδια δεν εχει τποτ. Η mop pro που εχω εχει 3 καλωδια,αρα πρεπει να εχει και δικη της πλακετα. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου από poulinos 1
cthulhucarbide Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Αφού έβαλες μπαταρία 3,7volt αντί για 14,4 που ήθελε λογικό να έκανες μια τρύπα στο νερό. Για να μην κάνουμε τα εύκολα δύσκολα πάρε ένα πολύμετρο όπως σου είπαν και δες πόσο φορτισμένη είναι η μπαταρία, και μπορείς να δεις και άμα δίνει φόρτιση η συσκευή. Άμα δεν έχεις πάρε ένα. Κοστίζει ελάχιστα και είναι αδιανόητα χρήσιμο 2
poulinos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 22 hours ago, cthulhucarbide said: Αφού έβαλες μπαταρία 3,7volt αντί για 14,4 που ήθελε λογικό να έκανες μια τρύπα στο νερό. Για να μην κάνουμε τα εύκολα δύσκολα πάρε ένα πολύμετρο όπως σου είπαν και δες πόσο φορτισμένη είναι η μπαταρία, και μπορείς να δεις και άμα δίνει φόρτιση η συσκευή. Άμα δεν έχεις πάρε ένα. Κοστίζει ελάχιστα και είναι αδιανόητα χρήσιμο για αυτο εβγαλε και low voltage. θα συμφωνησω για το πολυμετρο.λιγο αν κανεις πραγματα στο σπιτι ειναι παντα χρησιμο και το κοστος του ακομα και για κατι που δεν θα ειναι κινεζια δεν ειναι τοσο μεγαλο.
StamTheMan Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Στις 12/2/2025 στις 9:11 ΜΜ, cthulhucarbide είπε Άμα δεν έχεις πάρε ένα. Κοστίζει ελάχιστα και είναι αδιανόητα χρήσιμο 4 ώρες πριν, poulinos είπε θα συμφωνησω για το πολυμετρο. Eχω πολυμετρο,η μπαταρια της αν θυμαμαι καλα ηταν νεκρη γενικα,αλλα φοβομασταν μηπως ειναι το κυκλωμα φορτισης,για αυτο δε ρισκαραμε να παραγγειλουμε. Ασχολουμαστε με ηλεκτρονικα στο μαγαζι,αλλα αυτη την παρατησε καποιος πελατης ,οποτε ηρθε στα χερια μου για ανταλλακτικα και το εκανα δικο μου project στο σπιτι,ειμαι πιο junior απο τους αλλους. Δε μπορω να θυμηθω για ποιο λογο δεν ειμασταν σιγουροι για το αν ηταν το κυκλωμα,γιατι σιγουρα θα το μετρησαν. Δεν ειναι το φορτε μου οι μπαταριες γενικα,για αυτο ρωτησα εδω. Το "καλο" της υποθεσης ειναι οτι με τη δικη του δεν ελεγε καν low battery. Δεν ασχοληθηκα απο τοτε,γιατι εχω 1.000.000 ακομα πραματα που θελουν επισκευη Μπαταρια αλλη δεν εχω,μονο πανω στο παπι,που δεν ψηνομαι να τη βγαλω. Ισως παω με τη δικη του σε καποιο καταστημα με ηλεκτρονικα ειδη,τυπου καφκας,να ρωτησω αν εχουν αναλογη σε volt και μεγεθος. Ευχαριστω πολυ! Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου από StamTheMan
cthulhucarbide Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Την επόμενη φορά που θα ασχοληθείς κάνε το εξής. Βάλε το πολύμετρο πάνω στην μπαταρία να δεις πόσα βολτ βγάζει. Αλλά να δεις τον αριθμό για να είσαι σίγουρος. Άμα είναι όντως πεσμένη βάλτην πάνω στην συσκευή για να αρχίσει να φορτίζει και ταυτόχρονα βάλε το πολύμετρο πάλι στους πόλους της μπαταρίας να δεις αν δέχεται βολτάζ φόρτισης
poulinos Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 14 minutes ago, StamTheMan said: Eχω πολυμετρο,η μπαταρια της αν θυμαμαι καλα ηταν νεκρη γενικα,αλλα φοβομασταν μηπως ειναι το κυκλωμα φορτισης,για αυτο δε ρισκαραμε να παραγγειλουμε. Ασχολουμαστε με ηλεκτρονικα στο μαγαζι,αλλα αυτη την παρατησε καποιος πελατης ,οποτε ηρθε στα χερια μου για ανταλλακτικα και το εκανα δικο μου project στο σπιτι,ειμαι πιο junior απο τους αλλους. Δε μπορω να θυμηθω για ποιο λογο δεν ειμασταν σιγουροι για το αν ηταν το κυκλωμα,γιατι σιγουρα θα το μετρησαν. Δεν ειναι το φορτε μου οι μπαταριες γενικα,για αυτο ρωτησα εδω. Το "καλο" της υποθεσης ειναι οτι με τη δικη του δεν ελεγε καν low battery. Δεν ασχοληθηκα απο τοτε,γιατι εχω 1.000.000 ακομα πραματα που θελουν επισκευη Μπαταρια αλλη δεν εχω,μονο πανω στο παπι,που δεν ψηνομαι να τη βγαλω. Ισως παω με τη δικη του σε καποιο καταστημα με ηλεκτρονικα ειδη,τυπου καφκας,να ρωτησω αν εχουν αναλογη σε volt και μεγεθος. Ευχαριστω πολυ! 14.4 μπαταρια μπορεις να βρεις σε τρυπανια κτλ.αν ειναι lithium. η αλλη λυση οπως ειπαν ειναι να ενωσεις τιποτα μπαταριες 1,5 volt για να δεις τι γινεται. η να βαλεις μια 9 volt μαζι με μερικες 1.5 volt για να φτασεις τα 14,4 -15. οτι δεν εβγαλε low battery με την δικη του τοτε σιγουρα η αλλη μπαταρια ή εχει πεθανει ή εχει αδειασει τελειως.βεβαια αν εχει αδειασει τελειως παιζει να μην ξαναπαρει μπροστα για χ ψ λογους που δεν ειναι του παροντος. μπορεις να δεις με το πολυμετρο αν οταν την βαλεις στην πριζα σου δινει ταση στα καλωδια εστω και χωρις μπαταρια πανω. αν δεν ειναι τιποτα smart κυκλωμα παιζει να σου δωσει ταση κανονικα. εναλλακτικα αυτο που ειπαν πιο πανω.συνδεεις την μπαταρια και προσπαθεις να την γεμισεις και βλεπεις αν δινει ταση.βεβαια αν παλι η μπαταρια εχει ψοφησει τελειως μπορει μια στο εκατομμυριο να μην βρει μπαταρια και να μην δωσει ταση.δυσκολο για 2 wire κυκλωμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα