sofianoulis Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου Χρειαζομαι την βοηθεια σας. Προσφατα τοποθετησα σε παλιο διαμερισμα 55τμ , που δεν ειχε θερμανση, λεβητα αεριου Βaxi. Στην περιοχη μου δεν εχει ακομη περασει το φυσικο αεριο . Συνδεσα 3 μπουκαλες υγραεριου 25kg. To θεμα ειναι οτι η καταναλωση ειναι υπερβολικη. Καιει σχεδον 1 μπουκαλα την εβδομαδα με μετρια καταναλωση. Θελω δλδ σχεδον 200€ το μηνα για αυτο το μικρο διαμερισμα που δεν εχει απωλειες και ουτε σε ορεινη περιοχη βρισκεται. Υπαρχει καποιος που να μου πει ποσο πρεπει να καταναλωνει και αν φταει κατι. Πριν ειχα σομπα πελλετ και εκαιγα τα μισα,και λιγοτερα. Τον εβαλα για καλυτερα να αποφυγω κουβαλημα και να εχω ζεστο νερο και μαλλον εχασα τα λεφτα μου.
paylidis Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου Εάν καίει όλη μερα για να σου ζεσταίνει νερό είναι λογικό…
BigBlack Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 26 minutes ago, sofianoulis said: Χρειαζομαι την βοηθεια σας. Προσφατα τοποθετησα σε παλιο διαμερισμα 55τμ , που δεν ειχε θερμανση, λεβητα αεριου Βaxi. Στην περιοχη μου δεν εχει ακομη περασει το φυσικο αεριο . Συνδεσα 3 μπουκαλες υγραεριου 25kg. To θεμα ειναι οτι η καταναλωση ειναι υπερβολικη. Καιει σχεδον 1 μπουκαλα την εβδομαδα με μετρια καταναλωση. Θελω δλδ σχεδον 200€ το μηνα για αυτο το μικρο διαμερισμα που δεν εχει απωλειες και ουτε σε ορεινη περιοχη βρισκεται. Υπαρχει καποιος που να μου πει ποσο πρεπει να καταναλωνει και αν φταει κατι. Πριν ειχα σομπα πελλετ και εκαιγα τα μισα,και λιγοτερα. Τον εβαλα για καλυτερα να αποφυγω κουβαλημα και να εχω ζεστο νερο και μαλλον εχασα τα λεφτα μου. Μονο για ζεστο νερό χρήσης η μια μπουκάλα θα αρκούσε για μήνες, ίσως παραπάνω από 6. Όμως για θέρμανση η κατανάλωση εξαρτάται από πολλές παραμέτρους. Μελέτη δεν έγινε από μηχανικό; Αυτός θα μπορεί να σε διαφωτίσει, αλλιώς ο εγκαταστάτης. Πάντως δεν μου ακούγεται υπερβολική η κατανάλωση, δε βάζω όμως και το χέρι μου στη φωτιά. Η πιό οικονομική λύση θα ήταν η εγκατάσταση καλών κλιματιστικών.
kage Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) -μπορει να μην ειναι γεματες... τις ζυγισες ποτε αδειες γεματες? -τι θερμοκρασια σωματων κ νερου εχουν ορισει sto baxi.. πιεση νερου?εχει εξτρα δοχειο διαστολης? -ποσα κw ειναι ο baxi? Ποσες Θερμιδες θες 7 8 9000kcal/h? Καπου εκει μεσα πρεπει να ειναι το νορμαλ -αν ειστε ολη μερα σπιτι κ καις θερμανση κ νερο ισως .. η αυξηση της μπουκαλας στα 50ε εβαλε εξτρα κοστος στο συνολο.. -το baxi ηταν διπλου καυσιμου ή ρβαλε κιτ? Ειναι Συμπυκνωσης? Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου από kage 2
TheKing77 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Για πόσες ώρες θέρμανσης την ημέρα μιλάμε? Μόνωση σπιτιού κ κουφώματα τι έχει? Γενικώς η χρήση μπουκαλων είναι ασύμφορη καθότι πληρώνεις ακριβά το περιεχόμενο. Πολλοί το μπερδεύουν με χύμα υγραέριο σε δεξαμενή που είναι πολύ πιο φθηνό.. μπουκάλες συμφαιρουν σε μια προσωρινή λύση αν ξέρεις ότι θα περάσει το φυσικό σε ένα χρόνο πχ είτε σε εξοχικό που πας ένα σ/κ το μήνα.. κοινώς αν έχεις μονοκατοικία με οικόπεδο βάλε δεξαμενή. . αν είσαι διαμέρισμα το καις πολύ συντηρικα με support από κλιματιστικά . Κ ελπίζεις το φυσικό να έρθει γρήγορα στην περιοχή. Ποια περιοχή εντωμεταξυ?
alejsalonica Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Καταρχάς ποιος έκανε την εκκίνηση του λέβητα; Είδε ότι είναι σεταρίσμενος για υγραέριο; Τα μπεκ τα έλεγξε; Μέτρησε καυσαέρια; Τι βαθμό απόδοσης μέτρησε; 1
pontez2 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Καλημέρα. 1. Κατ αρχην προσοχή!!!! τρεις 25άρες απαγορεύεται να έχεις, εκτός αν έχεις άδεια απο τη πολεοδομία. Και αυτές πρέπει να ειναι σε μπαλκόνι, σε ειδικό ερμάριο! 1 μπορείς να έχεις νόμιμα ή τρεις 10άρες (τις οποίες δε στις προτείνω με τιποτε) 2. Τι κατανάλωση κάνεις? Αν το καις 12 ωρες την ημέρα στους 22 βαθμούς πχ, θα σου τελειώσει η μπουκάλα σε 4 ημέρες. Αν ομως το καις στους 21 (που ειναι υπεραρκετό) για 5-6 ωρες την ημέρα, θα σε βγάλει 10ήμερο και βάλε plus το ζεστό νερό 3. Επίσης tip. Οταν μπαινεις στο σπίτι και έχεις μια θερμοκρασία πχ 17 βαθμούς, αν ανάψεις το λεβητα, θέλει 3 συνεχομενες ωρες λειτουργίας για να φθάσει στους 20. Σε τέτοια περίπτωση, "κοροιδευεις" τον λέβητα. Αναβεις κλιματιστικο αν έχεις για 15 λεπτά, πιάνει τους 19, το βάζεις εσυ στους 20 και απλά διαττηρεί τη θερμοκρασία χωρίς να καίει συνέχεια. Οταν φθάσει στους 19,5 το πάς στους 20,5 ή 21. Εμενα σε μεγαλυτερο σπιτι, σε περιοχή που γενικά ειναι πιο κρυα απο το κέντρο, δε χρειάζομαι πάνω απο 2 το μήνα, πλην περιπτώσεων με χιόνια που εκεί οκ, επειδη εισαι και ολη την ημέρα σπιτι μπορει να σου τελειώσει σε 5-6 μέρες ξέρω γω.
kSiS Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Σε διαμέρισμα 72τμ, 5 σώματα με θερμοκρασία 22 την ημέρα και 21 την νύχτα, βγάζει 6-7 μέρες(1 25άρα φυάλη) με εξωτερική θερμοκρασία 10 έως -1 την νύχτα. Χωρίς χρήση νερού λόγω ηλιακού και ηλεκτρικού θερμοσίφωνα. Θερμοκρασία νερού στον λέβητα 62 βαθμούς και σώματα σε καλή κατάσταση καθαρισμένα εσωτερικά και εξαερωμένα. Κατέβασε τον θερμοστάτη σου και συμβιβάσου με χαμηλότερη θερμοκρασία. Δεν είναι φθηνή λύση οι φυάλες. Πρόσεχε μήπως έχεις τον θερμοστάτη δίπλα σε πηγή κρύου (π.χ. πόρτα εισόδου, μπαλκονόπορτα κτλ). Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου από kSiS
ma3stros Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Επισης, ρωτα για τις τιμες γιατι τα 50 νομιζω ειναι αρκετα λογικα μπορεις να τις βρεις και φθηνοτερα. (δεν μιλαω για μη επωνυμες) Εχεις τσεκαρει οτι σου αδειαζει η μπουκαλα? γτ υπαρχει το ενδεχομενο απλα να σου παγωνει
pontez2 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου H τιμη μιας 25άρας κυμαίνεται, ανάλογα τη περιοχή πάντα, απο 45 εως 53 στη χειρότερη (Εννοείται μαζί με τη τοποθέτηση, παιρνουν την άδεια, βάζουν την γεμάτη, τη πρωτη φορά η τιμη ειναι γυρω στα 90). Γενικά ειναι καλό να ειναι γνωστός και αξιόπιστος ο προμηθευτής. Προς θεού μακρυά απο λαμογια τυπου "θα τη πάρω να στη ξαναγεμισω με λιγότερα" κτλ κτλ. Δε κανουμε οικονομία στο 10ευρω. Αν δεν υπάρχει αυτοκόλλητο ασφαλείας σε κάθε μπουκάλα που το βγάζει εκεινη την ωρα ο προμηθευτής απλά πας αλλού. Με το υγραεριο δε παιζουμε και γενικά αν αντιληφθεί κάποιος οτι μυρίζει παραπάνω απο το κανονικό, ενημερωνει το προμηθευτή του να έρθει να τσεκάρει.
piiii Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Απο την εμπειρία μου. Παίζω και εγώ με μπουκάλες(1 25αρα και 1 15αρα) Πρέπει να βρείς την χρυσή τομή στην θερμοκρασία. Εγώ παίζω με 20. Οπως λέει και ο συνάδελφος παραπάνω αν πέσει π.χ στους 18 χρειάζεται μια αιωνιότητα για να την ανεβάσει οπότε κάνεις το κόλπο με το a/c που ανέφερε για να βοηθήσεις τον καυστήρα. Τέλος να τον έχεις πάντα συντηρημένο για να μην καίει παραπάνω απο ότι πρέπει. Πρόσφατο παράδειγμα εγώ που ο αναφλεκτήρας ήταν πλέον για τα ανάθεμα και ήθελε 3-4 Reset για να ανιχνεύσει φλόγα. Αποτέλεσμα αέριο down the drain σε κάθε απόπειρα ανάφλεξης. Και επίσης πολύ σημαντικό. Εαν έχεις τις φυάλες παντελώς εκτεθειμένες στο κρύο έχε υπόψιν σου ότι το υγραέριο υγροποιείται απο κάποιους βαθμούς και κάτω και χάνεις πρακτικά σε ωφέλιμη αυτονομία. Εγώ προσωπικά τις έχω σκεπάσει με υαλοβάμβακα για μόνωση αλλά και αυτό δεν κάνει σούπερ δουλειά. Εχει τύχει στα πολλά κρύα να δώ την φυάλη στο κάτω μέρος να έχει πιάσει πάγο....
pontez2 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου O,τι έγραψε ο συμφορουμίτης. ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ στη συντηρηση. Κάθε χρόνο με πιστοποιημένο συντηρητή για ατομικούς λέβητες. Ειδικά αν έχετε επιλέξει να μην βάλετε ηλεκτροβάνα. Spoiler Για το θέμα ηλεκτροβάνας κάποια υπερ: 1. Σε περίπτωση διαρροής ή βλάβης, η ηλεκτροβάνα μπορεί να διακόψει αυτόματα την παροχή υγραερίου, εφόσον συνδεθεί με ανιχνευτή αερίων. 2. Αν για οποιονδήποτε λόγο πέσει το ρεύμα ή προκύψει σφάλμα στον λέβητα, η ηλεκτροβάνα μπορεί να διακόψει την παροχή υγραερίου, αποτρέποντας δυσλειτουργίες 3. Αν συνδεθεί με σύστημα smart home, μπορεί να ενεργοποιείται από απόσταση. Ωστόσο όλα αυτά αφορουν περισσότερο περιπτώσεις που κάποιος έχει τις φυάλες σε εσωτερικο χωρο (συνηθως επαγγελματιες). Αν ομως υπάρχει ήδη ένας χειροκίνητο διακόπτη στο σημείο εισόδου του υγραερίου προς τον λέβητα, μπορείς να μη βάλεις ηλεκτροβάνα, αρκεί να κλείνεις το υγραέριο όταν δεν χρησιμοποιείς τον λέβητα για μεγάλες περιόδους. Γενικά ειναι αναγκαίο, όταν λείπει κάποιος από το σπίτι ή όταν δε θέλει θέρμανση, να έχει κλειστές τις φυαλες και κλειστό τον διακόπτη συνδεσης με τον λέβητα, ακόμα και αν δεν έχει ανοιξει τον θερμοστάτη.
elgol Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Οποτε απο οτι διαβαζω μπορεις να τραβας τα μαλλια σου με την αλλαγη τροπου θερμανσης διοτι διαβαζω για 20 και 21 και βλεπω το θερμομετρο 25, γιατι υγρασια μιλατε 40%;
pontez2 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 25? Σε φούρνο ζειτε? H υγρασία δε πρέπει να ειναι πάνω απο 50-55% φυσιολογικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα